geçim derdine dustuk niye el atan yok niyeeeee

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kayinbabam 70 yasinda emekli 7 bin mi. ne aliyormus cok almiyorki... Allah'tan ev kendilerinin

Ah var iste ama fazla konusamıyorum siyasete bağlanıyor konu

Bugünleri de arayacaksınız.

Bu konularda bir şey yazmamaya karar vermiştim ama dayanamadım yine. En azından finalden bahsetmeyeyim.
valla ben de onu diyorum

daha önümüz kış
geçen sene Putin reis doğalgaz parasını almadı bi güzellik yaptı bize
bu sene hem geçen seneyi hem bu seneyi ödeyecez neremizle ödeyeceksek...

mesela minicik bir örnek...şu anda geçinemeyen kıştan sonra (yerel seçimler de geçmiş olacak) hiç geçinemez.

Allah askina bu mu tavsiyen napam gidem kv kp le durup huzurum daha mi. kötü olsun. kiram su an 3000 di çıkın dedi asgari ucretten biraz fazla aliyor ama. kiralar 8000 esas simdi bittik iste benim calismam gerek ama oda su an icin zor.... evde is arayacağım bulursam

Çocukla 5 6 bin mutfak masrafı yine hesaplıymış . Bir markete gidiyosun ekmek su falan gibi üç beş parça bişe alsan 200 lira bırakıp çıkıyorsun zaten
Tek maaşa düştük kısa kısa bu kadar oldu ki asgari ücretle geçinemiyoruz. Asgari alanlar napıyor valla görmek isterim hesap kitap nasıl oluyor

bakam evet daha dogalgaz var sırada..

Ben atanalı 3.5 sene oldu ve yeni atandığımda enflasyon neredeyse yoktu.bize klasik yüzde 3.5 gibi ufacık bir zam oranı belirleniyordu ve bu bize çok yardımcı oluyordu.o zamanın parasıyla 300 liraya( çok emin değilim daha da az olabilir hatta) falan denk geliyordu.hatta enflasyon o kadar düşüktü ki bu ufacık zam verilsin mi verilmesin mi diye tartışmalar yaşanıyordu. 120 bine tek odalı ev satiliyordu o zaman.şimdi bir sıfır daha ekle.Memur maaşların 6 da 1 i bile kiraya gitmiyordu.şimdi memur maaşının 3 te 1 i kiraya gidiyor.aradaki fark korkunç.ne diyorum kadın haklı.bu batma hikayesinin mazisi çok yeni aslında daha 2 senedir bu bataklıktayız.senin kadına saldırmanı haklı çıkartacak bir mazisi yok.unuttun mu?

bende oyle istiyorum tam gun olmalı... özeller cok para istiyor ustelik yakinimda ozel yok servis tutsam 2000 de o ister okul haric.

Canım pardon şöyle diyim o zaman;
Senin şu New York’taki evi sat hani şu central parka yakın olanı, onun parası ile Türkiye’den 10 daire satın al…

En az 2.500 gelir artık.geçen sene 1500 e dayanmıştı çünkü.

benim. kucuk 3.5 yaşında arti 9 ayda hamilelik... yani 4.5 seneee once pandemi bile yoktu biz bu haldemiydik kesinlikle. degil hatta gidisatta kotuye gidiyo diye birsey hic yoktu. kresler burada 6000 7000 civari 2000 de servis isterler..

millet nasıl sokaklara düşmüyor ben de şaşıp kalıyorum valla.
bu ülkenin böyle daha fazla dayanacağını sanmıyorum artık bitti dediğimiz noktadayız, misafirlerin ev sahibinden daha iyi yaşadığı bir ülke halindeyiz. Yaşlı kesimi bilmem de genç kesim en fazla 1 sene susar. Ülke birbirine girecek çpok yakında hç yok demeyin

2020 Martta atandın yani tam pandemi ilan edildiğinde 11 marttı galiba DSÖ pandemi ilan ettiğinde

pandemi sürecinde de tüm ekonomistler bu yardımlardı, desteklerdi, tedarik zinciri bozulması, baskılamalar vs vs derken geri dönüşte büyük bir enflasyon dalgası olacağını söylüyorlardı. ve oldu da. tabi onları enflasyon dediği %10-15 bizim çerez orası ayrı.

nasıl öyle bir mazisi yok yahu?

kuru baskılıyorlar baskılıyorlar sonra birden 2ye katlıyor. bunu da herkes söylüyor zaten (söylemesine de gerek yok ki yaşadık bunu kaç kere!). tamam 6 Ekimde olacak 24 kasımda olacak diye bilemezsin ama bilirsin ki illa patlar bir yerde....

ya da enflasyon rakamlarını yarısı açıklıyorlar millet de param erimesin diye gidip ev araba alıyor, daha genç kesim de borsaya giriyor, çok normal değil mi?

yani bunlar tahmin edilemez uzaydan gelme şeyler değil ki
gerek dünyada olanlar gerek bizde olanlar.

tahmin edilemeyen kısmı rusya-ukrayna sorunu idi mesela o tuzu biberi oldu. böyle bir kısım ek şeyler olur bilemeyeceğimiz illa ki. ama genel bir çerçeve vardır. genel bir gidişat vardır. o da çok bariz ortadaydı.

neyse ne de. esas dahası buradan sonrası daha kötü görünüyor.

bende bunu merak ediyorum emekli. maas 7 bin 8 binmis... eee nasil geciyorlar kiraysa ev. ki böyle olan çok. o yasta calismakta zor

Cogunun kendine ait evi var. Eskiden, benim cocuklugumda evde tek kisi hem evi gecinditip hem iyi kotu bir ev alabiliyodu.
Çocuğunuza bakabilecek kimse yok mu? Sizde calissaniz iyi olur

Cogunun kendine ait evi var. Eskiden, benim cocuklugumda evde tek kisi hem evi gecinditip hem iyi kotu bir ev alabiliyodu.
Çocuğunuza bakabilecek kimse yok mu? Sizde calissaniz iyi olur
Babam mesela, 5 kardeşiz hem hepimizi okuttu, hepimize baktı evini aldı üstelik inşaat içşisiydi bu adam memur maaşı falan da yoktu

Babam mesela, 5 kardeşiz hem hepimizi okuttu, hepimize baktı evini aldı üstelik inşaat içşisiydi bu adam memur maaşı falan da yoktu

Allahtan zamaninda evlerini almislar diyorum bende. Insanin basini sokacak evi oldugunda maasiyla rahatca gecinebiliyor. Allah evlatlarimizin yardımcısı olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…