geçim sıkıntısı

anlayamıyorum yani çok afedersin ama 250bin ciddi bi rakam 60 gün vadeli çalışıyor olsanız dahi satış kotanız yokmuydu?
herhangi bi sözlesmeniz.
yani 2 aylık süreçte ne kadar mal verdiniz ?
iki kez dolandırıldık yazmışsın yüzde elli paydalasam bile çok uç rakamlar ortaya çıkıyor.

işi büyütürken yeni dükkan kiraladık.3 katlı.onun tüm duvarları üretim yeri olduğu için fayans olmak zorunda onlar yapıldı üretim yapılması için devletin verdiği şartlar var merdiven kenarları kapanması mal asansörü kapanması ayrı bi su tesisatı vs vs vs daha aklıma gelmeyen bir çok şey.bunların hepsi parayla yapıldı kimi borç kimi nakit.eskiden yufkalar tezgahta sulanırdı ama şimdi üretim miktarı arttığı için sulama makinası alındı 80-90 bin civarında.çalışan eleman sigortası maaşı.yani dükkanı bedava kurmadık

Bence toparlarsınız sizin haricinizde olan sebeplerden olmuş. Allah umarım bir yol açar düzlüğe çıkarsınız ticaret öyle ipin ucu bir kaçtı mı hepsi birden geliyor. Eşin yanlış birşey yapmamış düzgün çalışmış elinden geleni yapmış borç ödenmeyecek bir miktar değil dua edin biryerden bir kolaylık gelir. Benim amcalarımda iflas etti kaç kere millete borçlandılar tekrar bişeyler kurdular tekrar borçlandılar filan ben cok anlamıyorum ama onlar bile o halde ki güvenilmez yani asla bi şekilde tekrar iş kurdularsa siz hayli hayli toparlar devam edersiniz içini ferah tut.

Allah borclu herkesin yardimcisi olsun bizimde bir miktar borcumuz var.5bin kadar.simdi dalgami geciyorsunuz diyeceksiniz.tek maasla odemek zor olunca borcun buyugu kucugu olmuyor malesef.bazen bebek rizkiyla gelir diyorlar .inanasim gelmiyor.bunada sukur.allah tez zamanda kurtarsin hepimizi.

Allah yardımcınız olsun
İnşallah çabuk kurtulursunuz borçtan.

eşime hiçbirşey diyemiyorum zaten.öyle çok üzülüyorki.çocuk gibi ağlıyor bazen.benden özür diliyor sana bunları yaşattım diye.hakkımızda hayırlısı buymuş.yeni evliler gezerken biz evde oturup kara kara düşünüyoruz ne olucak diye.bişey olucak elbet ama zamanın geçmesi çok zor.buda bizim imtihanımız.sağolun destekleriniz için

bu konuyu açtığında çok iyi olduu.
benim eşimde 2 sene sora pazarlama imalati kurmak istedi..
düşünüyoruz o konuda manav dükkan mi açsam diye..
bende senin gibi memurum.. çok şükür herşeyimiz de var...
eşim matbaacı.. ve işten çikmak istiyor. 2 yılda borç bitince manav dükkani açcakti. bilmiyorum sence olurmu??..bilemedim..
allah yardimciniz olsun...

hayır tabiki dalga geçmem.herkesin derdi kendine büyük.bizde isyan etmeden bu süreçten çıkmanın yollarını arıyoruz.allah hepimizin yardımcısı olsun

ticaret risktir.risk almakta helaldir.biz böyle diye diye girdik bu yola.zorluklar yaşıyoruz hemde çok zorluk ama herkes yaşar mı bilinmez.allah hayırlısını versin

bence yapılacak şey önce evi satıp,banka borçlarını kapatmak..faiz binmeye başlayınca toparlaması daha zor..bankayla paralık edebilrsiniz böyle durumlarda,faizleri silip anaparayı taksitlendirmek gibi..
sonrasında da eşin düzenli geliri olan bir işe girip çalışır, 2 maaşla idare eder,borçların kalanını kapatabilirsiniz.
ev her zaman alınabilr bana göre.. bu aciliyette 250 bin borç varken evi satmayıp ,psikolojik olarak da çökmeye gerek yok..

makinayı satsın; dükkan kira ise hava parası ile devretsin

müşteri bulabiliyorsa eski usul az işçi daha çok el emeği olan sisteme dönsün; küçük bir yer açsın

devretmeyi bizde düşündük zaten ama şuan hiç alan yok

banka borçları çek.çeklere faiz binmiyor.evi satamam babam aldı bakamam yüzüne babamın.

devretmeyi bizde düşündük zaten ama şuan hiç alan yok

umutsuzluğa kapılmasın
çok da batmış görünmesin dışardan

sonuçta yufkacı dışında da imalatçı olabilir orası tatlıcı vs geldi şimdi aklıma

makinayı satıp vadesi yakın borçları ödesin

ticaret risktir.risk almakta helaldir.biz böyle diye diye girdik bu yola.zorluklar yaşıyoruz hemde çok zorluk ama herkes yaşar mı bilinmez.allah hayırlısını versin
amin imtihani da bizde yaşiycaz biraz duruyoruz borçlarimiz var borç bitince eşim bişeyler yapmak istiyor bide karni burnundayim.. çok şükür maddi sıkıntımız yok da bu konuyu okuyunca bi kez daha düşünecegiz eşimle...

banka borçları çek.çeklere faiz binmiyor.evi satamam babam aldı bakamam yüzüne babamın.
babanız aldı da evladı olarak isizn için aldı..hayat bu yanii..Allah korusun eşinize hapis yolu açılsa,daha mı iyi??
bir işe girmişsiniz,risk almışsınız ,olmamış..şimdi bu kötü günde evi satınca babanız sizi eziklemez heralde??
2 maaşla ilerde daha iyi evler alırsınız inşallah...bu kadar çek borcu varken,eşinizin maaşlı bir işe girmesi de çok zor bilyorsunzu değil mi?çoğu işyeri almak istemez..
ilerde işyerini devredince de elinize para geçmiş olur bir miktar,eve peşinat yapar ödersiniz sonrasında ..

görünmeye gerek kalmadan piyasada adı duyuldu zaten hemen.ticaret öyle.düşene bi tekmede piyasadan.

dükkanı bedava kurdunuz demiyorum beni yanlış anladınız sanırım.
toplam piyasa alacağınız ne kadar?
şuan üretime devam ediyormusunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…