geçim sıkıntısı

dükkanı bedava kurdunuz demiyorum beni yanlış anladınız sanırım.
toplam piyasa alacağınız ne kadar?
şuan üretime devam ediyormusunuz?

üretim durmak üzere dükkanda ki unlar bitiyor çünkü.alacakları tam bilmiyorum

banka borçları çek.çeklere faiz binmiyor.evi satamam babam aldı bakamam yüzüne babamın.
cnm bence de en mantıklısı evi satmanız gibi gözüküyor. Babana karşı mahçup olursun belki ama açıkçası eşim böyle bi konu için ağlarken, bu kadar buhranlar yaşarken ben böyle bi mahcubiyeti göze alırdım. çünkü daha yolun başınasınız böyle sıkıntı içinde birbirinizi de çok yıpratırsınız. Babana her şeyi olduğu gibi anlat özür dile. Ev ne kadarlık bilmiyorum ama 250 bin çok bi para değil. Eşin de illaki iyi kötü bir işte çalışır iki maaşla toparlarsınız inşallah kısa sürede

Evi babanız aldığı için ve siz babanıza karşı mahcup olmamak için satmıyorsunuz. Peki babanız normalde nasıl biri, eşinizle ailenizin arası nasıl? Durumu ailenize anlatsanız babanızın eşinize tepkisi Bir eve bakamadı şeklinde mi olur yoksa ticaret hayatıdır elimizden geleni yaparız şeklinde mi olur. Eğer 2. si gibi bir tavrı olursa evi satmayı deneyin. Sizi çok rahatlatır. Yoksa makinayı satıp, dikkanı kiraya verip geri kalanı akrabadan bulmanın yoluna bakın. Ya da banka...

Esnaflıktan anlamadığım için fazlaca yol gösteremeyeceğim ancak öncelikle dükkanı devredip makinayı satın, olmadı evi satma yoluna gidin... Allah yardım etsin... Ayrıca eşinize destek olmanızdan ötürü de kutluyorum sizi.

canım çok geçmiş olsun Rabbim yardımcınız olsun. salmayın kendinizi canınız sağ olsun.
kolay değil mutlaka çok zor ama iyi olmalısınız ki üstesinden gelin.
yardım edecek kimse yok mu?

canım üzülme derdi veren ALLAH devasını da verir. sende çalışırsın bir şekilde bu borç biter stres yapma

mahçup olmamak için satmıyorum.babam öyle şeyleri hiç önemsemez.istemeye geldiklerinde bile işini gücünü sormadı namaz kılıyormusun bana onu söyle dedi.ama bende de korku var.ya satarsak ev alamazsak bidaha.kayınpederim yapmış o hatayı çünkü kiradalar şimdi.eşime destek olmak görevim çünkü onun hiçbi hatası yok

canım çok geçmiş olsun Rabbim yardımcınız olsun. salmayın kendinizi canınız sağ olsun.
kolay değil mutlaka çok zor ama iyi olmalısınız ki üstesinden gelin.
yardım edecek kimse yok mu?

sağol canım teşekkür ederim.düşene kim yardım eder herkes allah kurtarsın diyip geçiyor.allahtan başka kimsemiz yok

Devlet iflas eden esnafa kredi ödeme ertelemesi felan yapmıyor mu? Acaba hiç bir yolu yok mu???

Ben de olsam evi satmazdım. Bir de kira vermek çok zor olur. Ev sizin güvenceniz bana göre. Büyük hata olur.

Ben de olsam evi satmazdım. Bir de kira vermek çok zor olur. Ev sizin güvenceniz bana göre. Büyük hata olur.
bende öyle düşünüyorum.tek malımız.bide mal ayrılığı yaptık borçlar yüzünden bişey olmasın diye.

çok geçmiş olsun.katiyen evi elden çıkarmayın. kapınızı çekip aç da oturursunuz ev varken,
ama ev yoksa her ay kirayı çıkarmaya çalışmak ayrı stres. bu arada yanlış anlamayın ama çok büyük risk almışsınız. ben olsam cesaret edemezdim, büyük güç büyük sorumluluk istiyor. iş hayatı batılır da çıkılır da ama benim şahsen battığımızda toparlayacak birisi yoksa arkamızda ya da bir mal varlığı ya da sermaye, birkmiş vs. böyle bir şeye girişmezdim. eşimi de dizginlerdim. esnaflık çok güzel görünüyor, kendinin patronusun ama aslında çok ama çok zor bir şey...allah sabır ve eda versin...

insalah bebeyn ruzusuda gelir ben dogumlalmamisdan once annemlerin durumu cok kotuymus 2 ay sonra ruzilari artmis durumlari duzelmis

bende öyle düşünüyorum.tek malımız.bide mal ayrılığı yaptık borçlar yüzünden bişey olmasın diye.
ailenize soyleyin belke bir az yardm ederler en azi borc azaldignda geri verisiniz allah yadmciniz olsun biz evlendiyimzde esim 1 ay calismadi bir de duynden kalan ufak borclar vardi kimseye soylemden birde de kira cok az para ile idare etdik anliyorm seni o yzden ailene soyle bence

Allah yardimciniz olsun.
Babamda ayni durumda su an.onlarda sebze ihracati isiyle ugrasiyordu . 3 yil isler super gitti. Sknra bu suriye olaylarinda gumrukler kapandi tirlar gecemedi. Domatesler bozuldu. Kac tane tır 200 bin 300 bin zarar ardi arkasi kesilmedi sonra . Mal alinan yerlere 350 bin borc var sanirim. Yeni makinalar almislardi isi buyutunce onlarin borcu calisanlarin maaslari sirkete araba alindi iki tane herbiri 50 milyar krediyle tabi su an doktor ablam oduyor onlari. daha neler neler toplamda babamin 750 bin borcu var su an. Annem dukan acti kendine evi oyle gecindiriyor . Sozde babamda islerini yolhna sokacakmis borclari odicekmis . Elinde bitek emekli maasi var . Rabbim duzluge cikarsin bu durumda olan herkesi yerj gelmisken anlattim bende . Halledilir ins.

aynen böyle bi hikaye işte bizimkide.allah hepimizin yardımcısı olsun

evi satmayında ne yaparsanız yapın. ev senin. güvencen. babana yazık.kocanın borçları için mi çalıştı akzandı aldı.kimseye güven yok.

eşinin ailesinden yardım isteyin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…