dükkanı bedava kurdunuz demiyorum beni yanlış anladınız sanırım.
toplam piyasa alacağınız ne kadar?
şuan üretime devam ediyormusunuz?
cnm bence de en mantıklısı evi satmanız gibi gözüküyor. Babana karşı mahçup olursun belki ama açıkçası eşim böyle bi konu için ağlarken, bu kadar buhranlar yaşarken ben böyle bi mahcubiyeti göze alırdım. çünkü daha yolun başınasınız böyle sıkıntı içinde birbirinizi de çok yıpratırsınız. Babana her şeyi olduğu gibi anlat özür dile. Ev ne kadarlık bilmiyorum ama 250 bin çok bi para değil. Eşin de illaki iyi kötü bir işte çalışır iki maaşla toparlarsınız inşallah kısa süredebanka borçları çek.çeklere faiz binmiyor.evi satamam babam aldı bakamam yüzüne babamın.
canım üzülme derdi veren ALLAH devasını da verir. sende çalışırsın bir şekilde bu borç biter stres yapmanerden bilebilirdik ki evlendikten 11 ay sonra batacağımızı.üzerimizde neredeyse 250 bin borç.ve bizde sadece memur maaşı.eşim battı bitti herşeyimiz bitti.düşünmekten hasta olucaz ikimizde.allahım sen bize yardım et.bize dua edin çıkalım bu imtihandan
Evi babanız aldığı için ve siz babanıza karşı mahcup olmamak için satmıyorsunuz. Peki babanız normalde nasıl biri, eşinizle ailenizin arası nasıl? Durumu ailenize anlatsanız babanızın eşinize tepkisi Bir eve bakamadı şeklinde mi olur yoksa ticaret hayatıdır elimizden geleni yaparız şeklinde mi olur. Eğer 2. si gibi bir tavrı olursa evi satmayı deneyin. Sizi çok rahatlatır. Yoksa makinayı satıp, dikkanı kiraya verip geri kalanı akrabadan bulmanın yoluna bakın. Ya da banka...
Esnaflıktan anlamadığım için fazlaca yol gösteremeyeceğim ancak öncelikle dükkanı devredip makinayı satın, olmadı evi satma yoluna gidin... Allah yardım etsin... Ayrıca eşinize destek olmanızdan ötürü de kutluyorum sizi.
canım çok geçmiş olsun Rabbim yardımcınız olsun. salmayın kendinizi canınız sağ olsun.
kolay değil mutlaka çok zor ama iyi olmalısınız ki üstesinden gelin.
yardım edecek kimse yok mu?
Devlet iflas eden esnafa kredi ödeme ertelemesi felan yapmıyor mu? Acaba hiç bir yolu yok mu???
bende öyle düşünüyorum.tek malımız.bide mal ayrılığı yaptık borçlar yüzünden bişey olmasın diye.Ben de olsam evi satmazdım. Bir de kira vermek çok zor olur. Ev sizin güvenceniz bana göre. Büyük hata olur.
insalah bebeyn ruzusuda gelir ben dogumlalmamisdan once annemlerin durumu cok kotuymus 2 ay sonra ruzilari artmis durumlari duzelmisAllah borclu herkesin yardimcisi olsun bizimde bir miktar borcumuz var.5bin kadar.simdi dalgami geciyorsunuz diyeceksiniz.tek maasla odemek zor olunca borcun buyugu kucugu olmuyor malesef.bazen bebek rizkiyla gelir diyorlar .inanasim gelmiyor.bunada sukur.allah tez zamanda kurtarsin hepimizi.
ailenize soyleyin belke bir az yardm ederler en azi borc azaldignda geri verisiniz allah yadmciniz olsun biz evlendiyimzde esim 1 ay calismadi bir de duynden kalan ufak borclar vardi kimseye soylemden birde de kira cok az para ile idare etdik anliyorm seni o yzden ailene soyle bencebende öyle düşünüyorum.tek malımız.bide mal ayrılığı yaptık borçlar yüzünden bişey olmasın diye.
Allah yardimciniz olsun.
Babamda ayni durumda su an.onlarda sebze ihracati isiyle ugrasiyordu . 3 yil isler super gitti. Sknra bu suriye olaylarinda gumrukler kapandi tirlar gecemedi. Domatesler bozuldu. Kac tane tır 200 bin 300 bin zarar ardi arkasi kesilmedi sonra . Mal alinan yerlere 350 bin borc var sanirim. Yeni makinalar almislardi isi buyutunce onlarin borcu calisanlarin maaslari sirkete araba alindi iki tane herbiri 50 milyar krediyle tabi su an doktor ablam oduyor onlari. daha neler neler toplamda babamin 750 bin borcu var su an. Annem dukan acti kendine evi oyle gecindiriyor . Sozde babamda islerini yolhna sokacakmis borclari odicekmis . Elinde bitek emekli maasi var . Rabbim duzluge cikarsin bu durumda olan herkesi yerj gelmisken anlattim bende . Halledilir ins.
Amin .aynen böyle bi hikaye işte bizimkide.allah hepimizin yardımcısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?