Ben sana abartıyı söyleyeyim, bizim evimizi kp aldı(zorla, istemem dememize babamın kesin tavır koymasına rağmen, sırf evlenince hakkım olur diye nişanlıyken aldı) 15 20 sene çalışmış benim kocam hakkıymış, herkesten 1 tane fazla malı bu olacakmış.
Benim görümcem de 4 sene falan dükkanların birinde durdu, çalıştı kendi isteğiyle, gitti geldi yani aksatmadan.
O 4 sene çalıştığı için bizim evimizin 3 4katı meblağa denk gelen bir dükkanı ona verdiler mesela hakkıymış, o onun olacakmış

Bir görümcem daha var büyük, yazık onun hiçbir şeyi yok sebebi ise ‘erken evlenmiş, senelerce kirasız oturtmuşlar daha ne imiş’.
E aynı mantıkla ne var ne yok bizim almamız lazım, kimseye bir şey düşmemesi lazım.
Yazık yani hak mı bu, emeğe göre sıralama yaptıysanız her şeyi almamız lazım, eşit dağıtsanız keza öyle ama küçük görümcemin her şeyde bu kayrılması, kocamı da geçtim öbür görümceme zırnık olmaması adalet mi?
Şimdi alacakları dükkan da büyük görümcenin olacakmış öyle diyorlar, kocama sen kazana düştün herhalde evle çeneni kapadılar dedim

1 kuruşlarını istemiyorum yeter ki bizi bir salsınlar...