Geçinemeyenler kulübü

Hava değil, damlacık.
Bu da şu demek, ağız burun göz sıvısı.
Gözle görülmeyecek kadar minicik şekillerde hasta insan hapşırık tıksırığı ile havaya ya da nesneye geçiyor, orada belirli süre sonra etkinliğini kaybediyor.
Havada asılı çok soğuk derecelerde 10 dk ama ısınam havada mümkün değil denmişti.
Dolayısıyla insandan uzak durmak, maske kullanmak, elleri hiçbir şekilde ağız burun gözle temas ettirmemek ve sık sık temizlemekle korunabiliyoruz.
Koluna yapışan korona seni hasta etmez ama onun vücuduna girmesini sağlarlar eder.
Ha bir de virüs yoğunluğu var, uzmanlar bugüne kadar karşılaşılmamış olması imkansız ama az sayıda virüsün vücudu hasta etmeyeceğini, doğal bağışıklık gelişeceğini belirtiyor.
Ek olarak hava ile temas etmiş virüslü elini burnuna soksan bile hasta etme olasılığı cok düşük. Burada da virüs yükü devreye giriyor

Hava değil, damlacık.
Bu da şu demek, ağız burun göz sıvısı.
Gözle görülmeyecek kadar minicik şekillerde hasta insan hapşırık tıksırığı ile havaya ya da nesneye geçiyor, orada belirli süre sonra etkinliğini kaybediyor.
Havada asılı çok soğuk derecelerde 10 dk ama ısınam havada mümkün değil denmişti.
Dolayısıyla insandan uzak durmak, maske kullanmak, elleri hiçbir şekilde ağız burun gözle temas ettirmemek ve sık sık temizlemekle korunabiliyoruz.
Koluna yapışan korona seni hasta etmez ama onun vücuduna girmesini sağlarsan eder.
Ha bir de virüs yoğunluğu var, uzmanlar bugüne kadar karşılaşılmamış olması imkansız ama az sayıda virüsün vücudu hasta etmeyeceğini, doğal bağışıklık gelişeceğini belirtiyor.
Yaptığımız bu da cok merak ediyorum acaba gecirdik mi diye.

Ben asansöre binemiyorum ama dördüncü katta oturmamın etkisi sanırım. Daha üst kat olsa binerdim
Ben mecburum otoparktan 15 kat çıkamam valla.
Binerken havaya sıkıyorum belki bir ruh hastası 1 dk önce her yere hapşırmış olabilir diye, inerken de ardımdan yine sıkıyorum.
Zaten tuşları ellemem, anahtarla basıp anahtarıma kolonya sıkıyorum.
Arada hayrına tüm tuşlara da sıkıyorum😂

Ben mecburum otoparktan 15 kat çıkamam valla.
Binerken havaya sıkıyorum belki bir ruh hastası 1 dk önce her yere hapşırmış olabilir diye, inerken de ardımdan yine sıkıyorum.
Zaten tuşları ellemem, anahtarla basıp anahtarıma kolonya sıkıyorum.
Arada hayrına tüm tuşlara da sıkıyorum😂
Fakirliğin ender avantajları filmcim, rezidansta oturmayınca alçak evde oturuyorsun asansörden pratik oluyor merdivenle çıkmal😁😁

Yaptığımız bu da cok merak ediyorum acaba gecirdik mi diye.
Hayırlısı artık, elbet geçireceğiz o ya da bu şekilde.
Zaten geçen sene tam da bu zamanlar deniyordu ki ‘bundan kaçış yok ama ne kadar geç karşılaşırsanız o kadar iyi, virüsü tanımlayıp, tedavi yöntemleri bulup, aşı geliştirene kadar sakının kendinizi, sonra zaten etkinliğini diğer her pandemi virüsü gibi kaybedecektir’.
Öngörü buydu, tam da bu yolda ilerliyor.

Sağlıkçılar ondan daha ağır atlatıyorlar ne yazık ki 😔😔
Hastanede bir kisi olursa gitti 😆 biz bütün hastane aynı dönemde olduk, 2 aylık süreçte hepimiz gittik. Nöbetlerde sürekli içiçe sabah kapmasan akşam kapıyorsun 🤣🤣🤣🤣🤣

Onlar gerçek zengin, sen orta zengin bense bir garip fakir😛
Az önce ev baktım yalan değil, az katlı hatta mümkünse bahçe katı olan bir eve.
Paramız gene yetmedi😂😂
Burada valla ters orantı, bina ne kadar yüksek ise o kadar kutu gibi hayata mecbursun.
Paran varsa yayılır, yere yaklaşırsın😅

Paramız gene yetmedi😂😂
Burada valla ters orantı, bina ne kadar yüksek ise o kadar kutu gibi hayata mecbursun.
Ya ben bu eve bir ısınamadım ama yenisini alacak gücüm de yok. Homurdanıyorum ondan her fırsatta 😕

Paramız gene yetmedi😂😂
Geçen ankaradan ev baktım. 1milyon yazıyordu. Dedim ki amannnn angara senin neyine dögçglglglgkfl

Ya ben bu eve bir ısınamadım ama yenisini alacak gücüm de yok. Homurdanıyorum ondan her fırsatta 😕
Aynen aynen.
Hamile kaldığım günden beri ben de söyleniyorum çünkü çocuğa uygun bir ev değil burası.
Hamile kalana kadar da ‘aman ne de olsa taşınırım 2 seneye bu kıç kadar mutfakta daralırım ben’ diyordum, olmadı.
Ev fiyatları iki hafta önceye göre bile çok artmış.
100 150 200 bin koymuş bazı evler kendilerine.
İşte artan kur demek her şeye zam demek.
Yaşadığımız ülke belli ama metrekare fiyatı dövizle ölçülüyor, ne yaman çelişki...

Back
X