- 17 Aralık 2015
- 27.159
- 49.685
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
- #13.281
denize ceza hemi ?İyi de yavrum, bizim evde görevini yapmayan bir sonraki etaba geçemez, kocam dahil.
Çocuklar uyku öncesi o oyuncakları toplamazda süt ve çizgifilm yok, doğru yatağa.
Her minder ve yastık bulunduğu odaya gelmezse yemek sonrası oyuncak yasak, önce o minderler yerlerine gelecek.
Kocam bulaşıkları akıtmazsa, sofrayı kurup kaldırmazsa, makineyi boşaltmazsa bir daha yiyecek tabak bulamaz, ben asla ellemem kendi bilir.
Diktatör gibi başlarındayım, herkes işini yapacak arkadaş, yapmayan cezasını alıyor.
Geçen küçük oğlan toplamadı, hop sütünü aldım yatağa ağlaya ağlaya koydum valla.
Ev kuralları sabittir, bozan ceremesini çeker
umurlarinda mi sence b.k goturmesi ?Çünkü temizleyen var, elleme b.k götürsün az.
Çabuk pes ediyorsun. Kaç gün umrunda olmayacak?umurlarinda mi sence b.k goturmesi ?
hadi deniz cocuk otekinin hic umrunda degil.
deniz mesela sabah kalinca cisini lazimliga yapiyo kendi gidip, o lazimligi hemen bosaltmalisin yoksa ortam ciş kokuyo yani.
bu gun kalktim lazimliga cisini kakasini yapmis adam oyle birakmis niye midesi bulanmis.
bazen cidden kusarken şeytan diyor ki dola şaçini ellerine yapistir iki tane bak bir daha yapiyor mu ama işte elit kişilığim musade etmiyoÇabuk pes ediyorsun. Kaç gün umrunda olmayacak?
Benim büyük kız da ağlaya ağlaya kusuyordu, bıraktı o huyu. Kusmuktan yıldım artık, belki yanlış ama her kustuğunda aşırı tepki vermeye başladım. Buna alışmamalıydı çünkü, ağlayıp kusarak her istediğini yaptıramaz, önünü alamazdım bunun.
Ahahhah, ama ciddi ciddi önünü alman lazım, karakter olacak bu çocukta yoksa. Sinir hastası olma yok yere.bazen cidden kusarken şeytan diyor ki dola şaçini ellerine yapistir iki tane bak bir daha yapiyor mu ama işte elit kişilığim musade etmiyo
nasil alacagimAhahhah, ama ciddi ciddi önünü alman lazım, karakter olacak bu çocukta yoksa. Sinir hastası olma yok yere.
Lavabodan çıktım, kadın önümde düştü içgüdüsel olarak kafasını çarpmaması için tutmam gerekti öyle acil durumda maske derdine düşemiyorsun o yüzden lavaboda da maskeliyim artık.kız ben maskesi yok diye gecen hafta gripken kesin covid gozuyle baktigim, su icerken bogulan eşime bile mudahale edemedimcesaretine hayran kaldım valla
Ceza değil, bir sonraki aşamaya geçemiyorlar.denize ceza hemi ?
hele bir sutünu ortaligi toplamadi diye al elinden bakiyim her yere kusa kusa nasil agliyo, sana tekrar nasil sil bastan temixlik yaptirtiyo.
bir kez sinirlendim oyuncaklarinin hepsini topladim kaldirdim balkona attim oynamadi bir kez oyuncaklarim demedi yinede toplamadi o odayi biliyomusun.
ya ben mesela bir kural koyuyorum tamam uyguluyorum, sonra vijdanim susmuyo.Ceza değil, bir sonraki aşamaya geçemiyorlar.
Bunu bana çocuk gelişim uzmanı önerdi, şartlı koşullanma ‘eğer’ ya da ‘se sa’lı cümleler kurmak, cezalandırma yapmak yerine günü etaplara ayırmamı söyledi.
Mesela; ‘yemekten sonra yemeğini bitiren herkes parka gidecek’.
Yemeğini bitirmeyen biri olursa asla gidemez.
Sulu boyalar yapılıp toplanacak, toplamayan ardındaki meyve saatine yetişemez.
Ve yaptım ben bunu, bahsettiğin o tüm kusmaları, 1 saat falan değil tüm akşam ve gece ağlamalarını göze alarak.
Düşün yani büyük oğlumu biliyorsun, madde krizine girmiş gibi ağlıyor.
1 ay direndiler oyuncak toplamaya, her gün gece zehir oldu ama öğrendiler.
Ama böylece en azından bazı şeyler düzene girdi, yemeği döken kendi siler süpürür toplar.
Toplamazsa yine bir sonraki aşamada aramızda olamaz vs.
Evde bile isteye bir şeye zarar verenin en sevdiği eşyası 1 hafta ortadan kalkar.
Bu kurallara kocamla ben de dahiliz, birbirimizi ispiyonluyoruz
Yahu benim küçük temizlik delisi oldu, her akşam yemek sonrası pisliğini temizletiyorum ona, çocuk evi silmekten süpürmekten inanılmaz zevk alıyor, onun görevi o.
Baba ve büyük oğlan evi topluyorlar, ben mutfağı ve uyku vakti süt, diş fırçalama gün bitimi.
Her günkü rutin hal bu.
Yoksa ev, ahırdan beter olur.
Şimdi dayatmayla sorumluluk vermek başka şeyler.filmdelisi bir ara bu oda toplama isine takmistim olay artik evde ana kiz kavgasina dönmüstu.
sonra bir arkadasi bize geldi ilk kez. arkadasi aldi oyuncaklari sacti ortaya deniz öyle yapinca annem cok sinirli oluyo dedi çok üzuldum.
mesaji yanlis almis ben dagittigini toplamaktan bahsederken o dagitma kisminda kalmis.
3 gece yanina yatip yatip agladim uyurken öpe öpe.
bazen hep diyorum ya icimden annem cikiyo sanki, annem de bama zorla diretmeyle iş yaptirmak isterdi hiç sevmezdim, istediğini yapmayinca 3 gun surat asardı burnumdan getirirdi gerci annem,ben onu yapmiyorum ama belki oda kendini benim gibi kötü hissediyordur, icten ice mutsuz oluyordur dayatmalara karşı
Çok merak ettim aşırı tepkini .Çabuk pes ediyorsun. Kaç gün umrunda olmayacak?
Benim büyük kız da ağlaya ağlaya kusuyordu, bıraktı o huyu. Kusmuktan yıldım artık, belki yanlış ama her kustuğunda aşırı tepki vermeye başladım. Buna alışmamalıydı çünkü, ağlayıp kusarak her istediğini yaptıramaz, önünü alamazdım bunun.
Beben var mı senin kaç yaşındasın bide detaylı tanışmadık skföflfÇok merak ettim aşırı tepkini .
Ben vur eline bitane deyince çocuğa vurulmaz aşırı tepki bu deniyor da.
Herhalde vurulmaz, zorunlu sen de yaniÇok merak ettim aşırı tepkini .
Ben vur eline bitane deyince çocuğa vurulmaz aşırı tepki bu deniyor da.
İkinirken zor olmuyor muLavabodan çıktım, kadın önümde düştü içgüdüsel olarak kafasını çarpmaması için tutmam gerekti öyle acil durumda maske derdine düşemiyorsun o yüzden lavaboda da maskeliyim artık.
Eee napcaz hiç elini mıncırmak yok muHerhalde vurulmaz, zorunlu sen de yani
Herhangi bir kaba kuvvet, sesle korkutma daha doğrusu ‘korku’ya yönelik bir duyguya sokulamaz çocuk.
Hastanede sıçmam asla smdmföflfkfİkinirken zor olmuyor mu
Yaşım 28Beben var mı senin kaç yaşındasın bide detaylı tanışmadık skföflf
Böyle kusa kusa şeyyapsa elime saçını dolama ihtimalim var benim ya tabi olmadığı için belki rahatızdır bilemiyorum
Sen de benim gibi ihtiyar misin :)Beben var mı senin kaç yaşındasın bide detaylı tanışmadık skföflf
Böyle kusa kusa şeyyapsa elime saçını dolama ihtimalim var benim ya tabi olmadığı için belki rahatızdır bilemiyorum
Hastanede sıçmam asla smdmföflfkf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?