Geçinemeyenler kulübü

canim ben her gun hergun arka toplayip haftada 2 3 temizlik yapmak zorunda kaliyorum bu daginiklik bi sure sonra pislige donuyo.
hatta soyle soyleyim daginiklik toplamaktan adam gibi temizlige zaman kalmiyo.
daginiklik toplayip kizin karnini doyurmakla otun oynamaya calismakla geciyo gunlerim ve bunaliyorum artik.
gercekten robot gibi hissediyorum kendimi.
butun bu hengame icinde birde buyuk temizlik gerekiyo, mutfak dolaplari camlar kapilar vs. cunku beni dolaplara parmagini sursen izi kaliyo evdeki insanlsr temiz degilki dikkat etsinlerde bir buyuk temizlik hic degilse 10 gun gitsin.
bak camlari daha gecen 2 hafta once sildim persembe gunu mutfakta yemek yaparken bir ara lavaboya gittim geldim iki tane luzumsuz yemegin sicagi camlara buhar yapmis diye camlara yazi yaziyolar.
cunku gercekten baska oynayacak oyun yok degilmi! suan sana o camin resmini gondersem gecirdigim sinirin hakililik boyutunu arttirirsin yani.
oyle para verdim aman veriyorum parasini diyecek insan degil o.
cani cikar o 200 liraya onun

ya gercekten şiştim bunlar bana ekstra yuk oluyor.
bir dayim var hayatta hic bir seyi yikamaz temizde degildir bekar yasiyo o diyorum korona olmadiysa demek ki pakettn ambalajdan bulasan bisey degil bu yani.
direk nefes sanirim

Canım o zaman ben yanlış anladım tabi böyle düşününce doğru.
Eşim böyle böyle yapıyo diye anlatıp da kadın almaktan bahsedince hani kadın gelip de bunları yapmaz gibisinden düşündüm. Doğru kesinlikle eşinde bitiyo iş bu dağınıklığın içinde büyük temizliği hangi ara yapacaksın ama öyle kadın çağırmak yerine şirketler bu konuda hassas olabilir düşünürsen maskesi ve eldiveni ile yaparsa işi sıkıntı yaşamazsın gibi

Aynen samlac
bir dayim var hayatta hic bir seyi yikamaz temizde degildir bekar yasiyo o diyorum korona olmadiysa demek ki pakettn ambalajdan bulasan bisey degil bu yani.
direk nefes sanirim
Aynen damlacık. Ben o kadar cok covidli hastayla temasta bulundum ki çoğunda n95 maskem bile yoktu ama onlardan kapmadım. Maskesiz bayılan hastaya yüzümü yıkayıp maskemi çıkardığım sırada denk gelip müdahale ederken kaptım:) covidmiş.

direk nefes sanirim
Cidden yıkıyo siliyomusun o kadar ben sadece balkona koyarım Bi kaç saat havalanır öyle içeri alırım kıyafet ve maske kesinlikle değiştiririm ama o kadar takmamaya başladım artık

kız ben maskesi yok diye gecen hafta gripken kesin covid gozuyle baktigim, su icerken bogulan eşime bile mudahale edemedim cesaretine hayran kaldım valla

Cidden yıkıyo siliyomusun o kadar ben sadece balkona koyarım Bi kaç saat havalanır öyle içeri alırım kıyafet ve maske kesinlikle değiştiririm ama o kadar takmamaya başladım artık
evet hatta soyle soyleyim sana bizde ilk vaka martta cikti ya ben gecen sene aralik gibi iranda vaka cikinca, bunlara geldiyse bize kesin gelmistir diyip izoleye temizlige maskeye aralikta basladim.
millet ortalikta gezerken ben eve n95 maske, cerrahi maske kolonya dezenfektan aldim, annemde dahik herkes bana ruh sagligi bozuk bu kizin dedi.
sonra birden pandemi patladi maske kolonya bulamadi millet bana kafayi yemis diyenler beni ariyodu, deniz maske varmi kolonya varmi ise gidiyorum maske yok, markete gidecegim maske yok diye
ben boyle konularda aşırı tedbirliyim her kurala uyarım uymayanlada kavga ederim
yani siz marttan beri izolesiniz ya benim izolem kasim sonu aralik başı başladı. hala tam gaz devam tek esnettigim konu sebzeleri ve cayi sekerin paketini yikamayi biraktim cunku bozuluyolar. cayi sekeri deterjanli bezle silip durulayip birakiyorum.

Ben de siliyorum ama çamaşır suyuyla değil.
Fairy damlatıyorum bir kap suya, içine birkaç damla da çamaşır suyu.
Dışarıdan her gelene yapıyorum bunu.
Değdiği yerleri de ardından siliyorum.
Bir yek kıyafetleri yıkamıyorum.

chamallows hata ediyorsun sürekli toplayarak.
Bırakacaksın, akşam kıza kendi oyuncaklarını toplatacaksın.
Aynı anda kocana ‘dağıttığın her şeyi kaldıracaksın’ diyeceksin ve denizin uyku saatinde tüm ev elden geçmiş olacak.
Yani evi akşam 9 da tüm iş mutfak yemek vs bittikten sonra toplaman lazım.
Öbür türlü gün içinde manyak gibi defalarca yaparsın aynı işi.

şuan benim evi görme, herhangi bir koltuk minderi bile yerinde değil.
Her odanın yeri oyuncak, koridor falan da öyle.
Hepsini akşam gestapo olarak toplatacağım

Anlamıyorum ben ya, insan sıkılır. Bazı kadınlar çok çalışkan.

Ben ev işinden nefret ettiğim ve gerçekten düzen yapamadığım için günde tek sefer toplarım.
Kocam aşırı düzenli bir adam, açık gardroplarımız var gören anlar zaten hangisi kimin
O da sürekli dağılanı toplamaya çalışır falan, hep derim boşa yoruluyorsun bu işin tek yolu akşam uyku öncesidir.
10 dk ayırarak tüm ev toplanıyor.

şirketlerde baştan savıyo gibi geliyo bana

Senin toplatacagjni bile bile yine de dağıtıyorlar hergun silbastan dimi

kuşum denize bugun belki 100 kere oyuncaklarini topla dedim sen topla babam toplasin illa yaninda biriyle toplayacak.
dun dedesi supriz yumurta gondermisti koliyle 24 tane supriz yumurtayi ayni anda acti ve hepsinin paketi ambalaji odanin ortasindaydi, onlari toplayin dedim aksam sonra denizin uyku saati geldi ben sandim ki odayi topladilar, sabah 11 de kalktim o pisligin icinde oynuyolar inanirmisin.
luzumsuz desen haftada bir evi icinden gelirde supururse benden iyisi yok.
bazen yardim ediyo hatta hafta sonlari genel anlamda soyle bir supuruyo ben siliyorum ama daginiklik baki.
ya 1 saat once kendin supurdun zorlugunu gordun arkami donup yemek yapmaya gidiyorum salona geliyorum ortalik dandini.
deniz kendi oyun odasi disinda cok az yerde cok nadir oynar en fazla banyoda oyuncak yikar cocuguda aliyo yanina salona dagitiyolar ama toplamak yok.
en cok neye sinir oluyorum biliyomusun ailesi obsesif oraya gidince kirlenecek diye cok afedersin s.cmaya korkan adamin beni boyle hunharca kullanmasina sinirleniyorum

ne çaliskani ya evin eşşegi valla bak.
kim ister ya surekli topla arkani don bidaha topla sen yapmayinca baskasi hic yapmiyosa ve bu durumdan sadece sen rahatsizsan iş bir tek sana kaliyo işte

Çünkü temizleyen var, elleme b.k götürsün az.

Senin toplatacagjni bile bile yine de dağıtıyorlar hergun silbastan dimi
Tabii ki.
Oyuncak olmayan yer yok şuan.
Ve oyuncak derken 3 5 değil, mesela bizim yatağın üzerinde ve yerinde yaklaşık 80 araba falan var.
Banyoda 2 bisiklet büyük itfaiye, salonda minderlerden ev yapıldı evdeki tüm yastık ve minderler salonda, meyve tabakları fener suluk falan orada yerde, çocukların yorganları oturma odasında, altında paw patrol küçük köpekçiler şehir kurdu.
Mutfakta ise koca kamyon ve akülü araba, tezgahta bir sürü polis itfaiye falan var.
Salon masasında kuruyan çamaşırlar bir pazar yeri şeklinde katlanmayı bekleyen yığın şeklindeler.
Bütün bulaşık da duruyor, yani dağınıklık dediğin nedir ki
Koltukların yerine kadar değişiyor her gün ev, bir tek beyaz eşya ve yataklar sabit.

Napıyorsunuz siz o evde?

İyi de yavrum, bizim evde görevini yapmayan bir sonraki etaba geçemez, kocam dahil.
Çocuklar uyku öncesi o oyuncakları toplamazda süt ve çizgifilm yok, doğru yatağa.
Her minder ve yastık bulunduğu odaya gelmezse yemek sonrası oyuncak yasak, önce o minderler yerlerine gelecek.
Kocam bulaşıkları akıtmazsa, sofrayı kurup kaldırmazsa, makineyi boşaltmazsa bir daha yiyecek tabak bulamaz, ben asla ellemem kendi bilir.

Diktatör gibi başlarındayım, herkes işini yapacak arkadaş, yapmayan cezasını alıyor.
Geçen küçük oğlan toplamadı, hop sütünü aldım yatağa ağlaya ağlaya koydum valla.
Ev kuralları sabittir, bozan ceremesini çeker

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…