- 24 Haziran 2025
- 48
- 12
- 3
- Konu Sahibi lololoyine
-
30 yasindayim:)Kaç yaşındasınız merak ettim.
Babamin durumu iyiyken bize vermezdi alkolikti bir kilo pirinc alir 3 ay onu yerdik. Ben de maasli hayatima gecince ne oldum delisi oldum birazZamanında maddi anlamda size çok mu ket vuruldu?
Benim eski sevgilim maddi anlamda bana çok karışırdı, tüm paramı ona harcamamı beklerdi. Benim kendi param üzerinde kontrolüm yoktu bile. Ondan kurtulduğumdan beri para biriktirmeyi beceremediğimi fark ettim, param üzerinde kontrolüm var duygusu.
Heh, işte bu... Param üzerinde kontrolüm var param beni özgürleştiriyor duygusu. Tam isabet.Babamin durumu iyiyken bize vermezdi alkolikti bir kilo pirinc alir 3 ay onu yerdik. Ben de maasli hayatima gecince ne oldum delisi oldum birazilk maasimi aldim herkese hediyeler aldim yemege goturdum kendime alisveris yaptim 1 haftada bitti param
Bakmak sayilmaz ki babamin yetisemedigi yerlerde yardim ediyorumyorumları okumadım eğer konuşulduysa ama benim merak ettiğim annenize ve kardeşinize neden siz bakıyorsunuz?
Aile dinamiğinizi bilemem tabi ama böyle bir sorumluluğunuz olmamalı. Onlara verdiğiniz parayı kenara koyabilir, kendinize harcayabilirsiniz. Üst soyunuzdan ya da kardeşinizden siz sorumlu değilsiniz.Bakmak sayilmaz ki babamin yetisemedigi yerlerde yardim ediyorum
Boyle ot gibi yasarken de hayat akip gidiyor bu yaslarim bir daha gelmeyecekYemek, icmek, gezmek istiyorsan onlari unut konu sahibesi, her seyin hesaba kitaba baglandigi Yeni Turkiyeye hos geldinAldiklarinda yaptiklarinda ahim sahim bir sey yok ama her sey cok pahali, bakiyorsun para bitiyor orta sinif icin gecim artik boyle eline gecen paranin aninda bitmesi. Birikim istiyorsan disarda yeme, ustune alma, ot gibi yasa.
Böyle babaya neden yardım ediyorsunuz? Baba da olsa hak eden var etmeyen varBabamin durumu iyiyken bize vermezdi alkolikti bir kilo pirinc alir 3 ay onu yerdik. Ben de maasli hayatima gecince ne oldum delisi oldum birazilk maasimi aldim herkese hediyeler aldim yemege goturdum kendime alisveris yaptim 1 haftada bitti param
Zamanında maddi anlamda size çok mu ket vuruldu?
Benim eski sevgilim maddi anlamda bana çok karışırdı, tüm paramı ona harcamamı beklerdi. Benim kendi param üzerinde kontrolüm yoktu bile. Ondan kurtulduğumdan beri para biriktirmeyi beceremediğimi fark ettim, param üzerinde kontrolüm var duygusu.
Youtube için pc de ad guard kullanıyorum ama Tel de ve tv de olmuyor sanırımhaftalik besyuz desen bile giden 2 bin tl
ev kirasi 6
faturalar nasil 7-8 oluyor anlamadim.hadi kişin 3bin dogalgaz geliyor desek yine cok. sehirde kacak elektrik ceken herkesin elestirigini sizden mi aliyorlar?
faturalarinizi bir incelesenize kac watt calistiriyorsunuz?
yalniz yaşayan birine 6bin fatura imkansiza yakin yani.
ornek olmasi icin sevgilimle yasadigimiz evin son iki faturasını atayim. bu evde her gun duş aliniyor, bahce sulaniyor, haftada iki kere camasir ve kurutma makinasi kullaniliyor. yemek yapiliyor günlük, airfrier aciliyor, bulasik yikaniyor.
yani 1 (hatta 2) insanin aktif kullandigi, cokca zaman gecirilen bir ev
gelen fatura bu;Eki Görüntüle 3608990 Eki Görüntüle 3608991
benim mantigima oturmadi nasil 6-7 bin faturaya verilebilir?
yerinizde olsam bunu bir arastirirdim.
telefon faturasi icin de aynisi gecerli. bizde mesela tek yasayan insana bosuna internet almadik, vodafone 60 gb aylık internet paketi 460 tl
siz de taahutu bitince kapattirin interneti, uygun, bol gbli bir paket alirsiniz. indireceginiz film falan olursa netflixten falan wifi buldukça indirirsiniz.
aldiginiz para az bir para degil. Ev kirasi cikinca elinize 34 kaliyor. sevgilimin de gectigimiz aya kadar boyle bir rakam kaliyordu elinde kirayi düşünce, cok az daha fazla.
ustelik arabasi var, benzin parasi veriyor. bazen durduk yere biri çarpıyor dunya para tamirciye gidiyor, bazen kötü yere parkediyor araba cekiliyor yediemin cezasi oduyor.
ona ragmen her ay mutlaka 200-250 euro atar banka hesabina. yüzmeye gider, tatile gideriz yurtici yurtdisi, evimizi bastan asagiya dosedik, her carsamba pazara gideriz, cesit cesit yemekler aliriz, haftada bir alkol tuketiriz şık bir sofra kurariz balik falan yapariz mevsimiyse...
buna ragmen yine de zor da olsa ay sonunda eksiyi bulmadan yeni aya gecebiliyor.
onemli olan birseylerden tasarruf edip daha cok sevecegin bir şeylere o parani aktarmak.
biz mesela uzak mesafe iliskisi icindeyken mecbur hep kafelere gittigimiz icin kafelerden soğuduk. bazi gunleri evde buzluga yemek yapmakta geciriyoruz. mesela buyuk mantilar yapip dizdik defalarca, pizza hamuru hazirladik, sebze kizartmasi icin falan.
canimiz yemek cekerse hemen airfriere atip basitce yiyoruz. restoranlara da sadece ozel gunlerde ya da tatillerde cikiyoruz.
disarida yemedigimiz icin epey para cebimizde kaliyor.
size de tavsiye ederim. mesela guvec kaplariniz vardir yoksa da bimde 6lisi 100 tl satiliyor onlardan alin. bir gun 6 guvec kabinin icine doldurun tum sebzeleri, parca etleri neyi seviyorsaniz. bitince buzdolabi posetine sarin, atin buzluga.
böylece 6 defa evde keyifle yiyecek yemeginiz olur, hemen firina atarsiniz o arada pilav yaparsınız. oldu bitti yani
ya da baciniz sizden migros suşisi isteyene kadar gelsin sizinle bir gun boyunca hamur acsin, dolaba pizzalik koyun, buyuk mantilar yapın koyun. canıniz cektikce alir haslar / buharda isitir yersiniz.
kendi ev kafenizi olusturun:)
pazara giderken haftalik yemekleri planlayip da gidin. biz mesela planliyoruz 2 kabak 2 patlican falan diye taneyle aliyoruz:) hic israf olmuyor, alinan bitiyor hem de bosuna gereksiz para vermiyoruz bir kiloya tamamlamak icin
onun disinda disarida bulusmaya tok gidin. ille kafede oturacaksaniz limonata icin ya da cay icin:)
paranizi aldiginiz gibi mutlaka kenara en azindan 1 gram altin koyun. zaten butce yonetiminiz yok oyle ya da boyle harciyorsunuz. bari kenarda 1 gram biriksin. ya da arkadaslarinizla kardeslerinizle altin gününe girin:)
ayrica youtubea neden para oduyorsunuz? adblocker indirin google chrome yerine zaten reklamsiz izlersiniz:)
tv bilmiyorum televizyonum yok ama telefonda adblocker kullanıyorum. KKda bile hic reklam yok, cok guzel.Youtube için pc de ad guard kullanıyorum ama Tel de ve tv de olmuyor sanırım
Tv de illallah ettiğim için reklamsıza geçmiştim tablette vardı sanırım bu ama telde denememiştim teşekkür ederimtv bilmiyorum televizyonum yok ama telefonda adblocker kullanıyorum. KKda bile hic reklam yok, cok guzel.Eki Görüntüle 3610636
biz genelde telefonu projektore yansıtip oyle izliyoruz , adblockerdan actigimiz icin yine reklam olmuyor. tvde nasil kullanıyorsunuz bilmiyorum ama siz de ekran yansitarak izliyorsaniz adblocker isi cozer
dusunen herkese öneririm, eger futbol maci gibi canli seyler izlemeyeceklerse harika bir şey.Tv de illallah ettiğim için reklamsıza geçmiştim tablette vardı sanırım bu ama telde denememiştim teşekkür ederimBu arada ben de projektör hastasıyım dsdsfs ama androidle değiştirmeyi düşünüyorum zor oluyor öyle
Reklam gibi olacak da ben de çok seviyorumdusunen herkese öneririm, eger futbol maci gibi canli seyler izlemeyeceklerse harika bir şey.
bizimkisi hem bahcede hem kampta vs kullanilabilecek, elektriksiz de birkac saat calisan bir model, memnunuz. harvox powerbankli projeksiyon. trendyolda 4bin falan. ama disarida kullanmayacaklar icin powerbanksiz - sadece elektrikli olanlari yari fiyatina. bence herkes şans versin :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?