- 24 Haziran 2025
- 48
- 12
- 3
- Konu Sahibi lololoyine
-
doğalgaz tabiki 3bin olmuyor, bu aydan itibaren 3 ay rahatım artık:)faturaları okudum şimdi
"elekt 350 su 50 tlf fat 1200 internet 400 doğalgaz 3000 digiturk 500 annemin, kardesimin tlf faturası derken 7 8 oluyor işte."
internet var digitürk var
telefon hala neden 1200? telefonun kendisinin de mi parası var içinde?
doğalgaz 3bin her ay nasıl oluyor hala anlamadım.
siz kendinize ucuz yollu bir hobi bulun
can sıkıntısından sürekli bakkal market cips kola yapmayın
alışverişi haftalık yapmaya çalışın ve marketten daha uygun yer olabilir etrafınızda
ben pahalı bir şehirde yaşıyorum
merkezdeki pazara gidiyorum,
yaşadığım mahallenin pazarında ne çeşitli ne ucuz, asla bişey yok çünkü
merkeze gidince de kasap baharatçı fırın hepsini de alıp geliyorum. 1 gün 2-3 saati buna ayırıyorum. gelince yıkayıp ayıklayıp porsiyonluyorum vs.
her hafta uygun fiyatla aldığım çeşit ne varsa o sebzeyi pişiriyorum fazlasını da doğrayıp/haşlayıp neyse buzluğa atıyorum. ya da közlüyorum neyse yani. yani 1 kilo alıyorsam 2-3 kere 1.5 alıyorsam 4-5 kere yiyorum ama ara vererek.
bu hafta patlıcanla yaptıysam sonraki hafta kabakla yapıyorum bunu. neyi ucuz bulursam. yeşillikler yaşadğım yerde pazarda 15ten aşağı yok, marketlerde 15-20 (ki çok kötü oluyor marketlerde). merkezden çoğu kez 5 liraya buluorum bazen 10.
hani öyle kavanoz kavanoz filan hazırlamıyorum o kadar da değil ama kilosu mesela 15 bilemedin 20 liraya alıyorum böyle uygun bulduğum sebzeleri, bazen 10 liraya bile oluyor. normalde en uygun sebze 70-80 lira oluyor burda. geçen m..grosta kilosu 50 liraya taze fasülye vardı hemen aldım. (çünkü burada o fiyat yok normalde)
yani ben ne ucuzsa alıyorum onu pişiriyorum, pişiremeyeceksem bile buzluğa filan atıyorum... bu hafta da şunu pişiriyim ya diye çıkmıyorum. evde yapmayacağım şeyler için kullanıyorum o hakkımı, onu çıkıp dışarda yiyorum.
sebze zaten kaç gram alcaksın demeyin. her hafta gidip böyle yapınca fark ediyor. buzlukta çok biriktiyse o hafta gitmiyorum pazara
anneme giderken ben anneme evde çok yaptığımı götrüyorum (börek filan özellikle). ordan da gelirken onun yaptıklarından getiriyorum (özellikle salça reçel çünkü ben evde yapmam)
altının da gramı 4300 filan mesela nasıl 0.10 gram 750 oluyor anlamadım.
teşekkür ederim cevabınız için.
kurumda sık sık internet kesiliyor (bulunduğum köyden bozma ilçenin altyapı çalışması denen şey asla bitmiyor) benim de işim daha çok masa başında. o yüzden ekstra paket alıyorum ama bunu yapan tek ben değilim çoğu kişi böyle malesef.
ben de buradaki okuduklarımdan yola çıkarak kendime bir yol çizmeye çalışıyorum teşekkürler tekrardan
Hahahahah avukatlara da çıkıyor ama ücrettek bir bankaya değil ki hangi birisi ile anlaşacağım böyle olunca kafam daha rahat, icra sırası gelen alıyor.
Evet aileyle yaşamak o konuda avantajlı oluyor ama sizin tek yaşamanız da size pahalıya mal olmuyor aslında. Ev kiraniz çok uygun. Artık insanlar neredeyse maasinin üçte birinden fazlasını kiraya veriyor.benim dışımda herkes aynı şeyi yaptı, benden sonra işe başlayanlar arabasını çoktan aldı. ama onlar ailesiyle yaşıyor ben buna bağlıyorum
Maas yatınca ilk ceyrek veya gram alıp kalanla ödemeleri yapın.onu da denedim bir yerden sonra ipin ucunu kaciriyorum takip edemiyorum.
not defterimden bakip 3 gunumu yazayim.
#15 haziran
1250tl kedilere mama
11000 kira + faturalar
720 parfum
1200 mahalle bakkalindan alisveris. (camasir suyu tavuk vs aldigimi hatirliyorum)
#16 haziran
650tl atasun gözlük (hayatimda ilk kez gunes gozlugum oldu)
750tl 0,10 gr altin almisim
110tl youtube premium
#17 haziran
2400tl elektrikli supurge (evdeki ikinci eldi ve tamir olmayacak sekilde bozuldu en ucuzundan aldim)
100 marketten sigara ve çikolata
400tl kardesimle ortak makarna yedik disaridan
550 migrostan sushi istemis,almisim
265 peynir ve biraz abur cubur
110 yol parasi
Cift maas hastane calisanlari icindi ben toplum sagligi merkezinde calisiyorum.Evet aileyle yaşamak o konuda avantajlı oluyor ama sizin tek yaşamanız da size pahalıya mal olmuyor aslında. Ev kiraniz çok uygun. Artık insanlar neredeyse maasinin üçte birinden fazlasını kiraya veriyor.
6 yıldır çalışan birinin birikiminin olmaması ve maaşının dörtte birinin icraya gitmesi çok kötü. Bir de sanırım saglikciyim yazmışsınız sağlıkçılara pandemi döneminde çift maaş verildi, altin o zamandan bu zamana 10 katına çıktı bunları hiç degerlendirememis olmak garip geldi. Ha diyorsanız biriktirmedim ama güzel yaşıyorum istediğim yere gidiyorum istediğimi yiyorum o ayrı tabi herkesin hayata bakış açısı farklı.
Bu aydan itibaren oyle yapacagim.Maas yatınca ilk ceyrek veya gram alıp kalanla ödemeleri yapın.
550 tl susi ne mana mesela?
Evde otur evde para yokBu arada ucuz yollu hobi önerilerinize acigim. Aksamlari canim çok sıkılıyor.
Aylık alısveris yapabilirsinizBu aydan itibaren oyle yapacagim.
Bulundugumuz yerde sushici yok markete gelmisti kardesimin cani istedi cok da sever. Aldim ben de
Mum yapıp satıyorm benBu arada ucuz yollu hobi önerilerinize acigim. Aksamlari canim çok sıkılıyor.
ben pandeminin ilk gününden itibaren yoğun bakımda çalıştım zaten mesleğimin 10 yılını yoğun bakımda geçiridim ve hiç çift maaş almadım alan da duymadım,çok komik miktarlarda teşvik verildi 2 kere o da bişey değildi tutarı hatırlayamicam. ne güzel yansıtmışlar insanlara ya cevap vermeden geçemedim. canımız çıktı yarım saat giyin soyun çizmemden bir bardak ter döktüm abartmıyorum videom var gören şok oluyor,formamda ıslanmadık yer yoktu çoğu zaman ve gün aşırı 24 saat nöbet tuttum fazla mesaim üst sınırdaydı o kadar iş bilen eleman yoktu bir de iş öğrettim kalkıp kimse çift maaş muhabbeti yapmasın devlet verdiğini de vergi dilimi diye misli misli aldı zaten(çok doluyum bu konuda). son 3 senedir toplum sağlığındayım ben de ve maaşım hastaneye göre ciddi manada düşük, bu benim tercihimdi o kadar yıl yoğun nöbetlere artık dayanacak gücüm kalmadı çünkü. çok geçinemiyorsanız hastaneye dönebilirsiniz fazla mesailerle riskli birim farklarıyla(çok değil bu arada ama olsun) geçinirsiniz ben milletin istemediği ne kadar nöbet varsa tutardım bekarken hep fazla mesailerim vardı onlarla yaptım herşeyimi. bi yerden taviz vermezseniz olmaz ya rahat çalışıp hesaplı kitaplı olup geçinmeye çalışacaksınız ya da yoğun çalışıp nispeten daha rahat davranebileceksiniz.Cift maas hastane calisanlari icindi ben toplum sagligi merkezinde calisiyorum.
İlk 3 4 senem guzel gecti hic yemedigim yemekleri yedim hic gormedigim yerleri gordum bir şekilde sıkıştığım yerde kartlara takla attirarak geciniyordum o da elimizden alininca ceviremedim yaptigim borclar icin cok pisman degilim acikcasi.
Benim derdim bugünden sonrasi, ev araba hayalim yok ama kenarda kotu gun parasi olsun yada ne bileyim tatil icin elimde butcem olsun borcsuz gidebileyim derdindeyim.
nasıl geçiniyorsunuz
İstanbulda Su ve elektrik çok şaşırttı beni biz kazıklanıyoruz resmenhaftalik besyuz desen bile giden 2 bin tl
ev kirasi 6
faturalar nasil 7-8 oluyor anlamadim.hadi kişin 3bin dogalgaz geliyor desek yine cok. sehirde kacak elektrik ceken herkesin elestirigini sizden mi aliyorlar?
faturalarinizi bir incelesenize kac watt calistiriyorsunuz?
yalniz yaşayan birine 6bin fatura imkansiza yakin yani.
ornek olmasi icin sevgilimle yasadigimiz evin son iki faturasını atayim. bu evde her gun duş aliniyor, bahce sulaniyor, haftada iki kere camasir ve kurutma makinasi kullaniliyor. yemek yapiliyor günlük, airfrier aciliyor, bulasik yikaniyor.
yani 1 (hatta 2) insanin aktif kullandigi, cokca zaman gecirilen bir ev
gelen fatura bu;Eki Görüntüle 3608990 Eki Görüntüle 3608991
benim mantigima oturmadi nasil 6-7 bin faturaya verilebilir?
yerinizde olsam bunu bir arastirirdim.
telefon faturasi icin de aynisi gecerli. bizde mesela tek yasayan insana bosuna internet almadik, vodafone 60 gb aylık internet paketi 460 tl
siz de taahutu bitince kapattirin interneti, uygun, bol gbli bir paket alirsiniz. indireceginiz film falan olursa netflixten falan wifi buldukça indirirsiniz.
aldiginiz para az bir para degil. Ev kirasi cikinca elinize 34 kaliyor. sevgilimin de gectigimiz aya kadar boyle bir rakam kaliyordu elinde kirayi düşünce, cok az daha fazla.
ustelik arabasi var, benzin parasi veriyor. bazen durduk yere biri çarpıyor dunya para tamirciye gidiyor, bazen kötü yere parkediyor araba cekiliyor yediemin cezasi oduyor.
ona ragmen her ay mutlaka 200-250 euro atar banka hesabina. yüzmeye gider, tatile gideriz yurtici yurtdisi, evimizi bastan asagiya dosedik, her carsamba pazara gideriz, cesit cesit yemekler aliriz, haftada bir alkol tuketiriz şık bir sofra kurariz balik falan yapariz mevsimiyse...
buna ragmen yine de zor da olsa ay sonunda eksiyi bulmadan yeni aya gecebiliyor.
onemli olan birseylerden tasarruf edip daha cok sevecegin bir şeylere o parani aktarmak.
biz mesela uzak mesafe iliskisi icindeyken mecbur hep kafelere gittigimiz icin kafelerden soğuduk. bazi gunleri evde buzluga yemek yapmakta geciriyoruz. mesela buyuk mantilar yapip dizdik defalarca, pizza hamuru hazirladik, sebze kizartmasi icin falan.
canimiz yemek cekerse hemen airfriere atip basitce yiyoruz. restoranlara da sadece ozel gunlerde ya da tatillerde cikiyoruz.
disarida yemedigimiz icin epey para cebimizde kaliyor.
size de tavsiye ederim. mesela guvec kaplariniz vardir yoksa da bimde 6lisi 100 tl satiliyor onlardan alin. bir gun 6 guvec kabinin icine doldurun tum sebzeleri, parca etleri neyi seviyorsaniz. bitince buzdolabi posetine sarin, atin buzluga.
böylece 6 defa evde keyifle yiyecek yemeginiz olur, hemen firina atarsiniz o arada pilav yaparsınız. oldu bitti yani
ya da baciniz sizden migros suşisi isteyene kadar gelsin sizinle bir gun boyunca hamur acsin, dolaba pizzalik koyun, buyuk mantilar yapın koyun. canıniz cektikce alir haslar / buharda isitir yersiniz.
kendi ev kafenizi olusturun:)
pazara giderken haftalik yemekleri planlayip da gidin. biz mesela planliyoruz 2 kabak 2 patlican falan diye taneyle aliyoruz:) hic israf olmuyor, alinan bitiyor hem de bosuna gereksiz para vermiyoruz bir kiloya tamamlamak icin
onun disinda disarida bulusmaya tok gidin. ille kafede oturacaksaniz limonata icin ya da cay icin:)
paranizi aldiginiz gibi mutlaka kenara en azindan 1 gram altin koyun. zaten butce yonetiminiz yok oyle ya da boyle harciyorsunuz. bari kenarda 1 gram biriksin. ya da arkadaslarinizla kardeslerinizle altin gününe girin:)
ayrica youtubea neden para oduyorsunuz? adblocker indirin google chrome yerine zaten reklamsiz izlersiniz:)
Tanıdığım biri var sizin gibi ve gerçekten lüzumsuz harcamaktan o da maaşına haciz getirdi. 300 bin borcum var diyor şimdi. 1/4 kesilse bile o borç maaşla doğru düzgün azalıyor mu o var bir de!harcamalarım gereksiz, üstte bir arkadaşa da cevap vermiştim yürüyüşe çıkabileceğim bir yer dahi yok öyle olunca marketleri turluyorum param çok gereksiz gidiyor. ama çıkmasam da canım sıkılıyor çok.
Ee o zaman her ay sadece 5 bin ayır, farkı gör.18 bin mi
açlıktan ölürüm gibi geliyor.
hiçbir şeye yetişemem ki.
İnternet ücreti aşırı fazla. Ben şu an ev internetine 600 küsür ödüyorum, o bile gözüme fazla geliyor, çünkü o kadar paraya değecek bir internet altyapısı yok.yengenc senin yorumlarını her zaman sevmisimdir, yeni olduguma bakma 7 8 senedir forumda misafir olarak geziniyorum:) teşekkür ederim cvp yazdığın için. ytube premium aile üyeliğim oldugundan kullaniyorum evdekiler reklamsiz izlemek istiyor benim de isime geliyor acikcasi.
faturalara gelince elekt 350 su 50 tlf fat 1200 internet 400 doğalgaz 3000 digiturk 500 annemin, kardesimin tlf faturası derken 7 8 oluyor işte.
diğer önerilerin için sağol, hepinizi dinleyeceğim. bu yüzden buradayim.
Market harcamaların çok fazla. 2 güne 1 1500 tl ne demek!? 30 günde 1 asgari ücret eder.onlar nasıl yapıyor bilmiyorum ki. çok takdir ediyorum gerçekten.
bugün markete gittim tavuk göğsü, aburcubur, soğuk kahve (kahveyi de kolay kolay almam evde yaparım) süt vs aldım gitti 1500. ve bu iki günde bir gidiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?