Geçinemiyorum.

doğalgaz tabiki 3bin olmuyor, bu aydan itibaren 3 ay rahatım artık:)
kurumda sık sık internet kesiliyor (bulunduğum köyden bozma ilçenin altyapı çalışması denen şey asla bitmiyor) benim de işim daha çok masa başında. o yüzden ekstra paket alıyorum .
dediklerinizi dikkatle okuyorum not alıyorum

Paketinizi değiştirseniz daha yüksek bir internet alsanız? Ya da kurumdakiler birleşip elon musk ın uydusundan alsanız, sadece kurumda kullansanız hepiniz karlı çıkarsınız sanırım.

benim dışımda herkes aynı şeyi yaptı, benden sonra işe başlayanlar arabasını çoktan aldı. ama onlar ailesiyle yaşıyor ben buna bağlıyorum
Evet aileyle yaşamak o konuda avantajlı oluyor ama sizin tek yaşamanız da size pahalıya mal olmuyor aslında. Ev kiraniz çok uygun. Artık insanlar neredeyse maasinin üçte birinden fazlasını kiraya veriyor.
6 yıldır çalışan birinin birikiminin olmaması ve maaşının dörtte birinin icraya gitmesi çok kötü. Bir de sanırım saglikciyim yazmışsınız sağlıkçılara pandemi döneminde çift maaş verildi, altin o zamandan bu zamana 10 katına çıktı bunları hiç degerlendirememis olmak garip geldi. Ha diyorsanız biriktirmedim ama güzel yaşıyorum istediğim yere gidiyorum istediğimi yiyorum o ayrı tabi herkesin hayata bakış açısı farklı.

Maas yatınca ilk ceyrek veya gram alıp kalanla ödemeleri yapın.
550 tl susi ne mana mesela?

Cift maas hastane calisanlari icindi ben toplum sagligi merkezinde calisiyorum.
İlk 3 4 senem guzel gecti hic yemedigim yemekleri yedim hic gormedigim yerleri gordum bir şekilde sıkıştığım yerde kartlara takla attirarak geciniyordum o da elimizden alininca ceviremedim yaptigim borclar icin cok pisman degilim acikcasi.
Benim derdim bugünden sonrasi, ev araba hayalim yok ama kenarda kotu gun parasi olsun yada ne bileyim tatil icin elimde butcem olsun borcsuz gidebileyim derdindeyim.

Bu aydan itibaren oyle yapacagim.
Bulundugumuz yerde sushici yok markete gelmisti kardesimin cani istedi cok da sever. Aldim ben de
Aylık alısveris yapabilirsiniz
Deterjan vs netten toplu alırsanız sürekli markete gitmezsiniz
Susi ben de severim gross marketten alıp buzluga atıorum mesela
Benim abur cuburum icli köfte donuk gıdalar flaan .
Onları da alıp buzluga atıyorm
En az markete gideceginiz sekilde ayarlamaya calsıın derim.

ben bekarken kredi faizleri bu kadar yüksek değildi eğer kendimi borçlandırmazsam da elimdekini harcayan bi insanım. o zamanlar ev alabilirdim biraz zorlanıp ama almadım (eşşek kafam). neyse ki kredi çekip arabamı aldım ama kredim maaşımın üçte biriydi,kalan maaşımın yarısından çoğu kira fatura vs.ye gdiyordu ve elimde çok bişey kalmıyordu, ona rağmen her istediğimi yaptım alışverişlerimi outletlerden pazardan yaptım, hiçbişey israf etmedim. hatta bi ara para biriktiremiyorum diye kredi çekip altın aldım ben krediyi bitirene kadar altın yükseldi ödediğim faizi kurtarmıştım. yani biraz hesap kitap yapmak lazım tabii ki bunlar şuan mümkün değil o zamanlar öyle bi çözüm bulmuştum şimdi olsa gram hesabına atardım ya da başka bi plan yapardım. maaşının 3te birini mutlaka yatırım yap ya altın al ya güne gir ya da bişey al borç öde.kalanından 3te birini de markete vs ayır ve bu tutarı geçmeyecek şekilde planla, sigarayı bırak ve ona verdiğin parayla kendini şımartacak bişey al. kazandığın az değil ben de aileme destek oluyordum gücümün yettiğince, evimin her ihtiyacını aldım hala ilk bekarlık tv mi çamaşır makinamı süpürgemi vs kullanıyorum hiçbişeyimi uyduruk almam dandik ürüne para verecek kadar zengin değilim. maaşından kalana göre de gez toz ye iç harca. planlamazsan olmaz.

ben pandeminin ilk gününden itibaren yoğun bakımda çalıştım zaten mesleğimin 10 yılını yoğun bakımda geçiridim ve hiç çift maaş almadım alan da duymadım,çok komik miktarlarda teşvik verildi 2 kere o da bişey değildi tutarı hatırlayamicam. ne güzel yansıtmışlar insanlara ya cevap vermeden geçemedim. canımız çıktı yarım saat giyin soyun çizmemden bir bardak ter döktüm abartmıyorum videom var gören şok oluyor,formamda ıslanmadık yer yoktu çoğu zaman ve gün aşırı 24 saat nöbet tuttum fazla mesaim üst sınırdaydı o kadar iş bilen eleman yoktu bir de iş öğrettim kalkıp kimse çift maaş muhabbeti yapmasın devlet verdiğini de vergi dilimi diye misli misli aldı zaten(çok doluyum bu konuda). son 3 senedir toplum sağlığındayım ben de ve maaşım hastaneye göre ciddi manada düşük, bu benim tercihimdi o kadar yıl yoğun nöbetlere artık dayanacak gücüm kalmadı çünkü. çok geçinemiyorsanız hastaneye dönebilirsiniz fazla mesailerle riskli birim farklarıyla(çok değil bu arada ama olsun) geçinirsiniz ben milletin istemediği ne kadar nöbet varsa tutardım bekarken hep fazla mesailerim vardı onlarla yaptım herşeyimi. bi yerden taviz vermezseniz olmaz ya rahat çalışıp hesaplı kitaplı olup geçinmeye çalışacaksınız ya da yoğun çalışıp nispeten daha rahat davranebileceksiniz.

Geliriniz kötü değil ama tutumlu değilsiniz yada öncelikleriniz farklı
Mesela ben dışarıda yeme kahve harcamak yerine tatil için bütçe ayırırım yanıma termos kahve yaparım dışarı da ayda bir kaç kez yerim kaliteli yerlerde
Kılık kıyafet gereksiz harcamam evde yemek listesi yapar ona göre alışveriş yaparım abur cubur almam plansız harcama yapmam
Bir de birikim kalan para ile yapılmaz maaşını alır almaz 3 gram altın al koy kalan para ile ayı geçirmeye çalış

İstanbulda Su ve elektrik çok şaşırttı beni biz kazıklanıyoruz resmen

Tanıdığım biri var sizin gibi ve gerçekten lüzumsuz harcamaktan o da maaşına haciz getirdi. 300 bin borcum var diyor şimdi. 1/4 kesilse bile o borç maaşla doğru düzgün azalıyor mu o var bir de!

28 bin ile geçinilir yeter ki siz kendinize harcama sınırı koyup ona uyuduğunuz zaman. Hesabınızda şununla geçineceğim deyip gerisini altın veya döviz yapın dokunamayınca alışırsınız..

İnternet ücreti aşırı fazla. Ben şu an ev internetine 600 küsür ödüyorum, o bile gözüme fazla geliyor, çünkü o kadar paraya değecek bir internet altyapısı yok.

Digitürk çok mu lazım? Bence gereksiz.
Burada mesele oraya 300, buraya 500 , şuraya 600 derken aslında tek başına küçük rakamlar gibi görünse de hepsi biraraya gelince harcama çok fazla oluyor haliyle.

Senin benim gibi insanlar böyle ufak tefek harcamalardan kısıp onun yerine altın alıyor veya yatırım hesaplarına atıyor. O küçümsediğimiz her ay giden 300 ler 500 ler yıllar sonra bir ev, arsa parası ediyor.

Market harcamaların çok fazla. 2 güne 1 1500 tl ne demek!? 30 günde 1 asgari ücret eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…