- 30 Nisan 2016
- 4.221
- 10.521
- 208
- Konu Sahibi lololoyine
-
Ya şimdi bu mesajı görünce yazmadan edemeyeceğim. Amacım kesinlikle hava atmak değil, sadece ne kadar gereksiz harcama yaptığını göstermek.benim dışımda herkes aynı şeyi yaptı, benden sonra işe başlayanlar arabasını çoktan aldı. ama onlar ailesiyle yaşıyor ben buna bağlıyorum
İnternet 400 tl bence fazla degil, cevremdekiler daha fazla ödüyor. Digiturke gelince futbol maçı izlemek benim hobim ve hobime aylik para ayirmak bana gereksiz gelmiyor. Ama diger yazdiklarinizda haklisiniz tabiki.İnternet ücreti aşırı fazla. Ben şu an ev internetine 600 küsür ödüyorum, o bile gözüme fazla geliyor, çünkü o kadar paraya değecek bir internet altyapısı yok.
Digitürk çok mu lazım? Bence gereksiz.
Burada mesele oraya 300, buraya 500 , şuraya 600 derken aslında tek başına küçük rakamlar gibi görünse de hepsi biraraya gelince harcama çok fazla oluyor haliyle.
Senin benim gibi insanlar böyle ufak tefek harcamalardan kısıp onun yerine altın alıyor veya yatırım hesaplarına atıyor. O küçümsediğimiz her ay giden 300 ler 500 ler yıllar sonra bir ev, arsa parası ediyor.
O sırada asgari ücretle geçinmeye çalışan ben:)maaşım 1/4 icra kesintili haliyle 40k alıyorum. çok küçük bir yerde yaşıyorum kiram 6k. soğuk yerde yaşadığım için kışın yaklaşık 3k doğalgaz fat geliyor totalde faturalarım annemin ve kardeşimin tlf faturaları ile beraber 6-7k civarı. haliyle bana kalan 28 gibi bir şey. ve asla yetmiyor dün uygunundan saç boyası karıştırma kabı şampuan vs aldım 1000 tl gitti bile. market pazar alışverişlerini saymıyorum. ailem benden 1.5 saat uzaklıkta başka ilçede yaşıyor ben her cuma iş çıkışı gidiyorum yanlarına, gittikçe evin eksiklerini alıyorum. bir tatile bile gidemiyorum hayatı kaçırıyorum gibi geliyor moralim çok bozuk. biraz akıl almaya ihtiyacım var.
Her haftasonu aile yanına gitmeyin, ailenize söyleyin faturaları kendileri ödesinler buradan yapacağınız tasarrufla hem borç erken biter hem tatil yapabilirsiniz.maaşım 1/4 icra kesintili haliyle 40k alıyorum. çok küçük bir yerde yaşıyorum kiram 6k. soğuk yerde yaşadığım için kışın yaklaşık 3k doğalgaz fat geliyor totalde faturalarım annemin ve kardeşimin tlf faturaları ile beraber 6-7k civarı. haliyle bana kalan 28 gibi bir şey. ve asla yetmiyor dün uygunundan saç boyası karıştırma kabı şampuan vs aldım 1000 tl gitti bile. market pazar alışverişlerini saymıyorum. ailem benden 1.5 saat uzaklıkta başka ilçede yaşıyor ben her cuma iş çıkışı gidiyorum yanlarına, gittikçe evin eksiklerini alıyorum. bir tatile bile gidemiyorum hayatı kaçırıyorum gibi geliyor moralim çok bozuk. biraz akıl almaya ihtiyacım var.
gereksiz harcama kalemleriniz 15 haziran parfüm + 16 haziran youtube premium+ 17 haziran dışarda yenen makarna ve migrostan sushi bence..onu da denedim bir yerden sonra ipin ucunu kaciriyorum takip edemiyorum.
not defterimden bakip 3 gunumu yazayim.
#15 haziran
1250tl kedilere mama
11000 kira + faturalar
720 parfum
1200 mahalle bakkalindan alisveris. (camasir suyu tavuk vs aldigimi hatirliyorum)
#16 haziran
650tl atasun gözlük (hayatimda ilk kez gunes gozlugum oldu)
750tl 0,10 gr altin almisim
110tl youtube premium
#17 haziran
2400tl elektrikli supurge (evdeki ikinci eldi ve tamir olmayacak sekilde bozuldu en ucuzundan aldim)
100 marketten sigara ve çikolata
400tl kardesimle ortak makarna yedik disaridan
550 migrostan sushi istemis,almisim
265 peynir ve biraz abur cubur
110 yol parasi
üstelik zaten h.sonları ailesinin yanına gidiyormuş anlamadım yani haftada 4-5 gün evde zaten (cuma akşam gidip pazar akşam geliyorsa) tek kişi ne kadar yiyor olabilir?Market harcamaların çok fazla. 2 güne 1 1500 tl ne demek!? 30 günde 1 asgari ücret eder.
Kaç yaşındasınız merak ettim.Cift maas hastane calisanlari icindi ben toplum sagligi merkezinde calisiyorum.
İlk 3 4 senem guzel gecti hic yemedigim yemekleri yedim hic gormedigim yerleri gordum bir şekilde sıkıştığım yerde kartlara takla attirarak geciniyordum o da elimizden alininca ceviremedim yaptigim borclar icin cok pisman degilim acikcasi.
Benim derdim bugünden sonrasi, ev araba hayalim yok ama kenarda kotu gun parasi olsun yada ne bileyim tatil icin elimde butcem olsun borcsuz gidebileyim derdindeyim.
Ben de 5 yıldır çalışıyorum memurum. Bana da bir taktik verin lütfen. Araç için kredi mi kullandınız yoksa 12 blnden 144 ediyor 150 desek bile 600 ediyor 4 yılda sıfır araçlar 1.5 milyon civarında bildiğim kadarıylaYa şimdi bu mesajı görünce yazmadan edemeyeceğim. Amacım kesinlikle hava atmak değil, sadece ne kadar gereksiz harcama yaptığını göstermek.
Ben yaklaşık 5 yıldır çalışıyorum , öğretmenim. İlk 4 yılın bir kısmında tek başıma, bir kısmında 1 kişiyle kalıyordum. Evin tüm masrafları bana aitti, şu anda da öyle.
Ben de senin gibi küçük yerde çalışıyorum. Gidecek bir kafe bile yok, sadece marketler var.
Geçen sene her maaş günü yatırım hesaplarına her ay 10-12 bin civarı bir meblağ koyuyordum. Önceki yılların miktarını tam hatırlamıyorum. Bu şekilde ailemin tek kuruş yardımı olmadan 4 yıllık yatırımımla kendime sıfır araç aldım.
Yani mal mülk sahibi olmak için illa aileyle yaşamak veya aile desteği gerekmiyor.
Bütün ödemeler harici elde kalan mı 28 ?maaşım 1/4 icra kesintili haliyle 40k alıyorum. çok küçük bir yerde yaşıyorum kiram 6k. soğuk yerde yaşadığım için kışın yaklaşık 3k doğalgaz fat geliyor totalde faturalarım annemin ve kardeşimin tlf faturaları ile beraber 6-7k civarı. haliyle bana kalan 28 gibi bir şey. ve asla yetmiyor dün uygunundan saç boyası karıştırma kabı şampuan vs aldım 1000 tl gitti bile. market pazar alışverişlerini saymıyorum. ailem benden 1.5 saat uzaklıkta başka ilçede yaşıyor ben her cuma iş çıkışı gidiyorum yanlarına, gittikçe evin eksiklerini alıyorum. bir tatile bile gidemiyorum hayatı kaçırıyorum gibi geliyor moralim çok bozuk. biraz akıl almaya ihtiyacım var.
Size önerim (kendim uyguladıklarım) kendinize bir kredi kartı çıkarmanız, limiti düşük olacak şekilde tüm harcamalarınızı buradan takip edebilirsiniz. Elinizdeki nakiti diye boş yere markete veriyorsunuz ki? Günlük faize atsanız bile 100-200 bir şey gelir üzerine. Bir de siz borç öder psikolojisine sokun kendinizi ve ayda sanki farazi konuşuyorum 3 gr borcunuz varmış gibi altın vs alın kenara koyun kendinize borç ödeyin kısacahesap kitap çok önemli testi akarken doldurmak lazım ytd.
Ben geçen yaz 1 milyon küsüre almıştım. Kredi en fazla 300 bin veriliyordu, o kadar çekmiş oldum, tabii geri ödemesi 500 bini geçecek.Ben de 5 yıldır çalışıyorum memurum. Bana da bir taktik verin lütfen. Araç için kredi mi kullandınız yoksa 12 blnden 144 ediyor 150 desek bile 600 ediyor 4 yılda sıfır araçlar 1.5 milyon civarında bildiğim kadarıyla
yengenc senin yorumlarını her zaman sevmisimdir, yeni olduguma bakma 7 8 senedir forumda misafir olarak geziniyorum:) teşekkür ederim cvp yazdığın için. ytube premium aile üyeliğim oldugundan kullaniyorum evdekiler reklamsiz izlemek istiyor benim de isime geliyor acikcasi.
faturalara gelince elekt 350 su 50 tlf fat 1200 internet 400 doğalgaz 3000 digiturk 500 annemin, kardesimin tlf faturası derken 7 8 oluyor işte.
diğer önerilerin için sağol, hepinizi dinleyeceğim. bu yüzden buradayim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?