sizin hesaplarda bir gariplik var
bir günde
"400tl kardesimle ortak makarna yedik disaridan
550 migrostan sushi istemis,almisim"
e burası 1000 TL zaten, tek 1 gün.
+ sosyalleşme için kahve içmeye haftada 400 demişsiniz bir kahve bir tatlı bu kadar zaten 400*4 1600 yapıyor
ablacım burası 2600 yaptı bile.
nasıl ayda 2 bin dışardan yemek olsun bu şekilde? belli ki çok daha fazla harcıyorsunuz dışarda yeme içmeye? farkında değilsiniz.
+ muhtemelen bakkaldan marketten abur cubur ne biliyim cips kola gofret vs. bunlara günlük harcıyorsunuz ne harcadığınızı fark etmiyorsunuz
fatura kısmına ben de katılıyorum
tekim
elektrik 200-250 su 350 doğalgaz 150 filan geliyor şu anda
kışın 3 ay bin liraya yakın, 2 ay da 1.5-2bin gibi gelir ama çünkü ben hep evdeyim hep yakıyorum evim de herkesten daha sıcak oluyor home-office çalışıyorum. mesela alt katımda işçiler kalıyor hiç yakmıyorlar.
siz de soğuk yerdesiniz aynıya çıkar diyelim. ortalama diyelim hadi 1000 ayda olsun.
cep telefonumun interneti düşük (çünkü hep evdeyim ev internetime bağlı, dışardayken de ben telefona bakmam) 220 filan
ev internetim 360
yani 2 bin küsür bişeyler yapıyor burası. benim online platform vs. aboneliklerim yok ama annemlerin elektriği filan da ödüyorum. sizin abonelikler var, mobil şeyler var az az sanırım.
hadi 3 bin olsun.
6-7 fatura olacak kadar ne harcıyorsunuz?
hep evde yemek yaparım. dışarda anca evde yapamadıklarımı yerim ben -makarna yemem mesela
airfryer günlük çalışıyor, fırın haftalık çalışıyor (fırına atılacak herşeyi aynı gün yaparım peşpeşe atarım) ütü aylık yaparım ama az benim ütüm. çamaşır mak bulaşık makinesi 3-4 kere çalışıyor haftada. elektronik eşyamı 0 aldım genelde tasarruflu. TV yok mesela bende ama laptop hiç kapanmaz kettle yok, ama kahve makinesi günde 2-3 çalışır. yani ortalamada hemen her bekar evi kadardır diye düşünüyorum. ben yarı boşken makine asla çalıştırmam ama süpürge sık sık açarım mesela, dışarda çalışan birine göre daha fazla temizlik yapıyorum gördüğüm kadarıyla. ve ortalama arkdaşlardan biliyorum ki bu civarlarda geliyor faturalar.
sizin ya hesap yanlış ya kaçak maçak bişey var.