- 21 Haziran 2018
- 2.411
- 5.471
- 108
2000 TL kenara atılmak zorunda mı? Herkes birikim yapmak ister, kenara para atmak ister ama öncelikle istediğiniz bir şekilde yaşama planı yapın. Maaşınızdan geriye illa ki bir şey kalır. Artık aylık harcamalarınıza göre ne kadar kalacaksa birikim için saklarsınız.
2000 TL kesin birikim yapacağım diye hayatın zevkini çıkarmadan ev - iş arası yaşamaya da gerek yok. Bunalırsınız. Bunalırsanız da o kenara attığınız 2000 TL çok anlam etmez.
Gençken yaşamak lazım aslında. Birikim amaçlı mı borç için mi o 2bin kaçırdım yorumlarda. Ama birikim içinse o kadar kasmaz yalnız eve çıkardım.Ailem iyi insanlar,bir problem yok ama yalnız yaşama isteğim var. Çevrem de Ankara'da. Ankara'daki bu iş bir kaç yıllık zaten. Babam da evde kal paranı biriktir bence diyor ama karışmıyor. Aklım çok karışık.
Gençken yaşamak lazım aslında. Birikim amaçlı mı borç için mi o 2bin kaçırdım yorumlarda. Ama birikim içinse o kadar kasmaz yalnız eve çıkardım.
Kasmayın o zaman ya :)Birikim amaçlı düşünmüştüm. Borcumu içinden çıkarıp söyledim. Borç ödemek zaten Allah'ın emri.
2600 liraya göre bunlar lüks oluyor biraz işteAslında çok da lüks yaşamıyorum. Beklentim, spor yapabileyim.(açık/kapalı alan farketmez) Arada sırada arkadaşlarımla dışarıda bir şeyler yapabileyim. 2 -3 kez sinema/ tiyatro görebileyim. Ayda bir hafta sonu şehir dışına gidebileyim. Bu kadar.
Kasmayın o zaman ya :)
Bende ankaraya geleceğim bir ihtimal. 3 binle geçinirim ucu ucuna diye düşünüyordum. Böyle olsa hiç düşünmezdim.
2600 lirayla gecinemezsiniz
Gecinebilirseniz de hemen haber edin kocayi bosayip ben de geleyim Ankaraya
Olur ama çok sık olmayabilir. Hayatta her şeye birden sahip olamıyoruz malesef.Ben de tek kalmak istiyorum. İşin aslı geçimsiz bir insanım. Yoksa bir ev arkadaşına hayır demezdim sanırım.
Bir de hafta içi sabah 9 akşam 5 çalışan, haftanın 2 günü yüksek lisans derslerine katılan biri ne kadar sosyal olabilirse, o kadar bir sosyallik beklentim var. Aslında çok da gezip tozmak olabilir mi ki bu gibi bir rutinle?
Olur ama çok sık olmayabilir. Hayatta her şeye birden sahip olamıyoruz malesef.
Devlet tiyatrolarinda 1 bilet 15 tl,ogrenciysen 9
Ankarada 10a yakin sahne var. Ustelik ankara DT oyunlari kalitesiyle ünlü.
Sosyal hayat dedigin ayda iki boyle oyunlara gidebilirsin. (Ayda 30) Anlarada devlet operasi var. Ben Ankarada degilim,gitmedim ama istanbuldaki devletin operalari baleleri cok ekonomik (ille on koltukta oturacagim demezsen) ayda bir , bir baleye ya da operaya - keman resitaline falan gidebilirsin.(ayda 30)
Ankaranin gece hayati da fena degil, ayda bir fasil (fix menu 70), bir canli muzik bira patates yapabilirsin (abartmazsan 70)
Universitelerin etkinlik sayfalarini takipte kalırsan cok guzel etkinliklere -konserlere -sinemalara gidebilirsin (bedava)
Bir bisiklet alir park bahce gezip piknik yapip haftasonlarini gecirebilir,ankara bisikletcileti gibi bir suru bisiklet grubuna katilip onlarla tur yapabilirsin (bedava)
Ara ara gunubirlik konyaya Eskişehire falan gidebilirsin hizli trenle (gidis gelis 40 lira )
Yani sosyal yasam derken neyi istiyorsun? Benim sosyallik anlayışım bunlar ve ayda milyarlar harcamadan (kendimce) kaliteli zaman geciriyorum.
Siz kendinizi daha iyi tanırsınız bu yönden. Mesela ben haftada 3 günden fazla çıksam sorumluluklarımı aksatıyorum, kendime vakit ayıramıyorum o yüzden de huzursuz oluyorum.İşim olduğu için bile şükrediyorum. İşimi de seviyorum. Param çok da olsa yine çalışmak isterdim. O konuda bir şikayetim yok.
Arada kafamı dağıtıp, kendime bir şeyler katabilsem bana yeter de artar bile. Gece hayatım yok, arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seviyorum. Bu kadarı mümkün olabilmeli bence ya.
Ankaradayım geçinemezsin
Ekstra öıjan durumlar olur herşey sabit kalmaz kira artar vs
2000 biriktirmezseb geçinirsinGelirsem maksimum 3 yıl kalma durumu var. Daha az da olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?