Merhaba canım. Öncelikle sakin ol annesi bebeğin hissetmesin, sütünü etkilemesin.
Benim bebeğimin doğduğunda sarılığı yoktu. Bir hafta on gün sonra sarılık oldu.
Dr a gittik değer 17.6küsur çıktı. Dr ertesi gün gelin eğer değer 18 çıkarsa yatış olacak dedi.
Tavsiye olarak iki öğün anne sütü, bir öğün mama vermemi istedi.anne sütü sarılığı olabilir diye mama o yüzden ver dedi. 2 saatte bir alarm kurup uyandırdım. Sürekli emzirdim. Not. Mama hiç vermedim.( Dr ver demesine rağmen)
Değer 17.6 çıktığı gün bebeğimi gündüz gün ışığı altında güneş yüzüne vuracak şekilde uyuttum. Akşam yatak odamda beyaz ışığın altında uyuttum.
Ertesi gün dr tekrar kan vermeye gittik. 17.5 e falan inmiş çok azdı üzülüyordum ki Dr bizim için 1 değer inmesi bile iyi bişey dedi. Yatış yapmadı.
İki gün sonra tekrar çağırdı. Ben aynı yaptığım şeylere devam ettim. Akşam sürekli beyaz ışık altında uyudu.
2 gün sonra tekrar kan verdik. 13 çıktı değer. Dr çok iyi bakmışsınız aynı devam edin dedi.
2 gün sonra tekrardan kan verdik değer 10 falan düştü. Dr artık gönlünüz rahat olsun dedi. Tabii bu sırada uzayan sarılık olmuş oldu. Ama şükür sorunsuz ve yatış olmadan bu şekilde atlattık.