Merhaba meslektaşım,öncelikle geçmiş olsun.Ben bu ameliyatı olmadım ama 2 yıldır üst üste biri 6 cm sonraki yıl da 7 cm hemorajik kist tanısı aldım ve ilki 2 ayda ikincisi 3 ayda ilaçsız şekilde kendiliğinden yok oldu.Her ikisinde de ca değerlerim normaldi.Dolayısıyla ben de sizdeki kistin hemorajik değil çikolata kisti yada dermoid kist olabileceğini düşünüyorum.Ameliyatı sıkıntısız atlatmanızı dilerimMerhabalar.
Geçen sene burada sol yumurtalığımda bir kist görüldüğünü söylemiştim ve Ca 125, Ca 19 değerlerimin yüksekliğinden bahsetmiştim. 8 ay kadar doğum kontrol hapı kullandim ve dün tekrar kontrole gittiğimde kistimin tamamen aynı şekilde durduğunu öğrendim. Ca 125 ve Ca 19 değerlerim de yine yüksek çıktı.
Başka bir hastaneye sevk edildim. Prof doktora muayene oldum ve kendisi kistimin ilaca rağmen hiç küçülmediğini ve aynı şekilde durdugu için ve 8 ay önce çekilen MR raporumda yazan hemorojik kist ? tanısının yanlış olduğunu söylemesi üzerine tekrar MR randevusu aldim. Bu çarşamba MR a gireceğim. Geçen sene 3 ayrı doktora göründüm, MR a girdim ve hepsi hemorojik kist tanısı koymusken bu kistlerin ilaçla 4-5 ay içinde küçülmesi ya da kaybolması gerektiğini söyledi doktorum yani tanı yanlış kistim hemorojik kist değilmiş büyük ihtimalle.
Doktor duruma göre laparoskopi yapacağini ve kistimi alacağini söyledi.
Merak ettiğim bir şey var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ben öğretmenim 31 ağustosta yaşadiğim şehirden görev yapmakta olduğum şehire gideceğim. Ama bazı yazılar gördüm laparoskopi ameliyatı için regl bittikten birkaç gün sonra yapılması gerektiğine dair. Benim bir sonraki reglim 1 eylülde başlayacak ama o tarihte okullar açılıyor.
Bekar olup bu ameliyatı olanlar gerçekten regl bittikten birkaç gün sonra mı ameliyat oldunuz yardımcı olabilirseniz bilginiz varsa çok sevinirim benim için önemli
Merhaba hocam çok geçmiş olsun size deMerhaba meslektaşım,öncelikle geçmiş olsun.Ben bu ameliyatı olmadım ama 2 yıldır üst üste biri 6 cm sonraki yıl da 7 cm hemorajik kist tanısı aldım ve ilki 2 ayda ikincisi 3 ayda ilaçsız şekilde kendiliğinden yok oldu.Her ikisinde de ca değerlerim normaldi.Dolayısıyla ben de sizdeki kistin hemorajik değil çikolata kisti yada dermoid kist olabileceğini düşünüyorum.Ameliyatı sıkıntısız atlatmanızı dilerim
Çok geçmiş olsunMerhaba hocam çok geçmiş olsun size dekistinizin geçmesine çok sevindim inşallah ben de şu kistten kurtulabilirim 8 aydır kasık ağrılarım var, onkolojiye 2 kez sevk edildim hem psikolojik hem fizyolojik olarak yorulduğum bir süreç oldu benim için Keşke geçen sene iyi bir doktora görünseymişim diyorum simdi. Evet benim kistim için MR da bile hemorojik kist yazmasına rağmen soru işareti birakilmis yanında ama 3-4 doktora göründüm sadece bir doktor çikolata kisti olabilir demişti aylar önce. Şimdiki MR sonucunda ne yazacak merak ediyorum
Cok teşekkür ediyorum hocam inşallah sorunsuz atlatırım sağ olun
Cook teşekkür ediyorumÇok geçmiş olsunkistinizin türüyle alakalı bir şey mi bu ameliyatın regl sonrası olması acaba yoksa genel olarak tüm kist ameliyatları için mi geçerli??
Ben daha önce kist ameliyatı oldum hiç regl ile alakalı bir şey konuşulmadı dikkat edilmedi bi sıkıntı yaşamadım da. Ben açık Ameliyat oldum çevremde laporaskopi olanlarda oldu onlarda da böyle bir hususa dikkat edilmedi diye biliyorum.
Merhabalar.
Geçen sene burada sol yumurtalığımda bir kist görüldüğünü söylemiştim ve Ca 125, Ca 19 değerlerimin yüksekliğinden bahsetmiştim. 8 ay kadar doğum kontrol hapı kullandim ve dün tekrar kontrole gittiğimde kistimin tamamen aynı şekilde durduğunu öğrendim. Ca 125 ve Ca 19 değerlerim de yine yüksek çıktı.
Başka bir hastaneye sevk edildim. Prof doktora muayene oldum ve kendisi kistimin ilaca rağmen hiç küçülmediğini ve aynı şekilde durdugu için ve 8 ay önce çekilen MR raporumda yazan hemorojik kist ? tanısının yanlış olduğunu söylemesi üzerine tekrar MR randevusu aldim. Bu çarşamba MR a gireceğim. Geçen sene 3 ayrı doktora göründüm, MR a girdim ve hepsi hemorojik kist tanısı koymusken bu kistlerin ilaçla 4-5 ay içinde küçülmesi ya da kaybolması gerektiğini söyledi doktorum yani tanı yanlış kistim hemorojik kist değilmiş büyük ihtimalle.
Merak ettiğim bir şey var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ben öğretmenim 31 ağustosta yaşadiğim şehirden görev yapmakta olduğum şehire gideceğim. Ama bazı yazılar gördüm laparoskopi ameliyatı için regl bittikten birkaç gün sonra yapılması gerektiğine dair. Benim bir sonraki reglim 1 eylülde başlayacak ama o tarihte okullar açılıyor.
Bekar olup bu ameliyatı olanlar gerçekten regl bittikten birkaç gün sonra mı ameliyat oldunuz yardımcı olabilirseniz bilginiz varsa çok sevinirim benim için önemli
canımm ameliyat oldun muu??Merhabalar meslektaşım :) ben de çikolata kistimden yarın kapalı ameliyat olacağım. Ben de iyileşme sürecini de hesaplayıp eylüle kadar iyileşmeyi umdum açıkçası. Doktorum bana sadece reglin geçsin bitsin dedi. Çünkü o bölgenin en sakin en hafif en kolay operasyon geçmesi için reglin bitmesi gerekiyormuş. Benim ameliyat, reglim bittikten 10 gün sonraya denk gelecek yarın. Ama aciliyeti varsa tarihin çok önemi yok demişti doktorum. Bu arada ca değerleriniz yüksek çıktıysa kistinizin çikolata kisti olduğunu düşünüyorum. Farklı doktor görüşü alabilirsiniz
kendı kendıne kayboluyor olması lazım hemorojık kist adetle beraber atılıyor ama sizin muhtemelen çikolata kisti,miyom,polip olabilir Mrda çıktı benımde önce tespit edemediler düzgun sınırlı içi sıvı dolu 8 cm bir kist aldırma gebelık düşünmüyor musun ? yumurta rezervın düşer. Hamile kalman zorlaşır ca125 benımde yüksek çıkıyor en son 65,1 falandı ama ca-19 hiç yükselmediMerhabalar.
Sadece özelde bir doktor çikolata kisti dedi ama diğer doktorlar ne olduğunu teşhis edemediler hemorojik diye düşünüyorlardı ama 1 yıldır ilaçla geçmediği için hemorojik değil diyorlar simdi.Merhaba anlattığiniza ve eski konularıniza baktığım da kistiniz büyük ihtimalle çikolata kisti gibi. Neden hemen ameliyat istediniz sanırım çok büyük değildi özellikle kapalı ameliyat yumurta rezervine zarar veriyor diye biliyorum. Daha yeni tanı almış bir arkadaş vardınurbanu7 oda bilgi verebilir
Merhaba hocamMerhabalar meslektaşım :) ben de çikolata kistimden yarın kapalı ameliyat olacağım. Ben de iyileşme sürecini de hesaplayıp eylüle kadar iyileşmeyi umdum açıkçası. Doktorum bana sadece reglin geçsin bitsin dedi. Çünkü o bölgenin en sakin en hafif en kolay operasyon geçmesi için reglin bitmesi gerekiyormuş. Benim ameliyat, reglim bittikten 10 gün sonraya denk gelecek yarın. Ama aciliyeti varsa tarihin çok önemi yok demişti doktorum. Bu arada ca değerleriniz yüksek çıktıysa kistinizin çikolata kisti olduğunu düşünüyorum. Farklı doktor görüşü alabilirsiniz
Sizin 8 cm lik kist için nasıl bir yol izlendi peki? Küçültmek için doğum kontrol hapı mı kullaniyorsunuz simdi? Bende yarın MR a gireceğim. Geçen sene MR a girdiğimde raporda hemorojik kist demişlerdi ama simdi öyle olmadiği anlasildi. Bu sefer MR raporunda ne yazacak merak ediyorum.kendı kendıne kayboluyor olması lazım hemorojık kist adetle beraber atılıyor ama sizin muhtemelen çikolata kisti,miyom,polip olabilir Mrda çıktı benımde önce tespit edemediler düzgun sınırlı içi sıvı dolu 8 cm bir kist aldırma gebelık düşünmüyor musun ? yumurta rezervın düşer. Hamile kalman zorlaşır ca125 benımde yüksek çıkıyor en son 65,1 falandı ama ca-19 hiç yükselmedi
yok ben çoçuk istediğim için 6 ay süre verdi sonra tüp bebege yonlendırecek gebe kalmaya engel bi durumu var maalesef inşallah çikolata kisti değildir agrısı çok kötü ayaga vuruyor benımkı mesanaye baskı yapıyor sık idrara çıkıyorum agrısı oluyor arada sağda almıyorlar benımkını yumurtalık rezervı düşüyormuş alınca öle dedi doktorSizin 8 cm lik kist için nasıl bir yol izlendi peki? Küçültmek için doğum kontrol hapı mı kullaniyorsunuz simdi? Bende yarın MR a gireceğim. Geçen sene MR a girdiğimde raporda hemorojik kist demişlerdi ama simdi öyle olmadiği anlasildi. Bu sefer MR raporunda ne yazacak merak ediyorum.
Şu an bekarım ama ileride evlenirsem gebelik isterim çocukları çok seviyorum zatenBen de ameliyata çok sıcak bakmıyorum ama bu Ca değerlerim yüzünden doktorlar almak istiyor kisti MR raporuna göre duruma bakılacakmiş
Evet yumurtalık rezervini düşürdüğünü ben de duydum başka bir yöntem izleyemez miyiz diye soracağım MR raporum çıkınca doktora.yok ben çoçuk istediğim için 6 ay süre verdi sonra tüp bebege yonlendırecek gebe kalmaya engel bi durumu var maalesef inşallah çikolata kisti değildir agrısı çok kötü ayaga vuruyor benımkı mesanaye baskı yapıyor sık idrara çıkıyorum agrısı oluyor arada sağda almıyorlar benımkını yumurtalık rezervı düşüyormuş alınca öle dedi doktor
oluyor canım ya kaç cm bellı mı büyükse mesaneye baskı yapıyor bırde bende ödem yapıyor karnım falan ayaklarım şişiyor Allah büyüktür kuzum ya gün doğmadan neler doğar ilaç vermesi lazım size visanne verende var farklı ilaçlarda hormonları baskılıyor verdikleri ilaçlar Rabbım size de şifa versinEvet yumurtalık rezervini düşürdüğünü ben de duydum başka bir yöntem izleyemez miyiz diye soracağım MR raporum çıkınca doktora.
İnsallah en kısa zamanda müjdeli haberinizi alırsınız gebe kalırsınız sağlıcakla
Regl dışında da kasık ağrılarınız oluyor mu sizin de. Benim de sık idrara çıkma sorunum var
Ameliyatı sakın kabul etme ben çocuk sahibi olmak istiyorum de yumurta rezervlerini düşer gerek yok biraz bekle hemen ameliyat diyen doktoru değiştir ciddiyim daha gençsin bekarsın evlenmedinEvet benim kistim 5 cm benim de büyük aslindakasık ağrılarım bazen şiddetleniyor, şişkinlik oluyor bende de ve sık idrara çıkma sorunum var… umarım çikolata kisti falandır ve ilaçla tedaviyi denerler bende de visanneyi çok duydum ama hiç kullanmadım ben keşke hemen ameliyat demek yerine bunu deneseler bende de.
Cook teşekkür ediyorum amin inşallahGüzel haberlerde bulusalim o halde inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?