Bana 3 hafta ilişki yasağı koydu doktorum. Yarınki kontrolümde nasıl bir yol izleyeceğimizi anlatacak artık. Ameliyat yumurtalık rezervlerini ve kalitesini azaltıyor diye ameliyat öncesi tüp bebeğe yönlendirmişti bizi. Belki direkt oradan devam edin diyebilir yarın tüplerimden sıvı geçişi olmuş ama az az geçmiş normal yolla denemeyi tavsiye etmeyebilir bize.1 sene oluyo ben olalı canım , ameliyattan sonra 5 ay çocuk yasaktı normal olarak tabi , ilaç kullandım o süreçte adet olmadım 5 ay boyunca visanne kullandım ara kanamam oldu sadece içimdeki pis kanı attım , ben ameliyattan 5 ay sonra çatlatma iğnesi vuruldum prolaktin yüksekliğinden dolayı tutmadı , bazı sorunlarımdan dolayı ara verdm hemde baya bi şimdi tekrar başladım aşılama oldum tutmadı ara verdim bu ay vücudumu dinlendirmek için , o sırada da ovülasyon testiyle deniycem olmazsa tekrar doktoruma gidicem bakalım
Benim 2 haftaydı ilişki yasağı , ameliyat sırasında tüplerimede bakılmıştı benim kapalı olsaydı açılacaktı , yani hsg çektirmeme gerek kalmamıştı iki işlem olmuş oldu bizde , bence tüp bebeğe hemen başlama sonuçta yeni bi sayfa açıyosun çikolata kisti büyük bi engel çocuk konusunda şimdi oda alındı , bi denemeni tavsiye ederim , yada çatlatma iğnesiyle yada aşılama en son tüp bebeğe geçersinBana 3 hafta ilişki yasağı koydu doktorum. Yarınki kontrolümde nasıl bir yol izleyeceğimizi anlatacak artık. Ameliyat yumurtalık rezervlerini ve kalitesini azaltıyor diye ameliyat öncesi tüp bebeğe yönlendirmişti bizi. Belki direkt oradan devam edin diyebilir yarın tüplerimden sıvı geçişi olmuş ama az az geçmiş normal yolla denemeyi tavsiye etmeyebilir bize.
Aynen kışa kadar denemek istiyorum ben de ama artık 31 yaşında olucam ben. Hazır orada beni bekleyen 6 embriyom da varken belki direkt tüp bebek denerimBenim 2 haftaydı ilişki yasağı , ameliyat sırasında tüplerimede bakılmıştı benim kapalı olsaydı açılacaktı , yani hsg çektirmeme gerek kalmamıştı iki işlem olmuş oldu bizde , bence tüp bebeğe hemen başlama sonuçta yeni bi sayfa açıyosun çikolata kisti büyük bi engel çocuk konusunda şimdi oda alındı , bi denemeni tavsiye ederim , yada çatlatma iğnesiyle yada aşılama en son tüp bebeğe geçersin
Aa tamam o zaman o konuyu atlamışım ben çok pardon , zaten doktorunuzda belirli bi aya kadar çocuğu yasaklayabilir çünkü içiniz yara iyileşme süreci vs derken süreç uzuyorAynen kışa kadar denemek istiyorum ben de ama artık 31 yaşında olucam ben. Hazır orada beni bekleyen 6 embriyom da varken belki direkt tüp bebek denerim
Aynen yarın kontrole gittiğimizde bize nasıl bir yol çizeceğini öğrenirim artık. Her şeyin hayırlısıAa tamam o zaman o konuyu atlamışım ben çok pardon , zaten doktorunuzda belirli bi aya kadar çocuğu yasaklayabilir çünkü içiniz yara iyileşme süreci vs derken süreç uzuyor
Amin inşalllah , Allah kimsenin kucağını boş bırakmasınAynen yarın kontrole gittiğimizde bize nasıl bir yol çizeceğini öğrenirim artık. Her şeyin hayırlısıAllah sizin de çabalarınızı karşılıksız bırakmasın inşallah
Son durumun nedir gidebildin mi doktoraİnsallah doktorum da böyle söyleryarın sabah ilk işim doktora gitmek olacak
İlaçlı mr girdim kistin cinsi yazmıyordu kist izlendi yazıyorduİlaçlı mr a gir orda çıkar
Benim ilaçlı mr da çıkmıştı çikolata kisti olduğuİlaçlı mr girdim kistin cinsi yazmıyordu kist izlendi yazıyordu
Siz nerede gitmiştiniz? İstanbul içinde hastane arayışım var sizce araştırma hastanesine mi gitmem mantıklıBenim ilaçlı mr da çıkmıştı çikolata kisti olduğu
Ben istanbulda yaşamıyorum , özel hastaneye gitmiştim ben kadın doğuma ultrasonla bakıldı ilk büyük ihtimal çikolata kisti demişti doktor sonra aynı gün içinde ilaçlı mr a girdimSiz nerede gitmiştiniz? İstanbul içinde hastane arayışım var sizce araştırma hastanesine mi gitmem mantıklı
Gittim. Ameliyata gerek kalmadi ama bundan sonra regl olmayacakmisim evlenip çocuk sahibi olmak isteyene kadar. Dienille doğum kontrol ilacini hiç ara vermeden her gün içmemi istedi doktor. Ben de öyle yapiyorum. Artık regl olmayacak olmam biraz canımı sıkıyor ama kistimin kanama ile büyüyeceğini bu yüzden kanamayı engellemek gerektiğini söylediSon durumun nedir gidebildin mi doktora
Ameliyat olmaktan iyidir. İnşallah ilaç işe yarar. Allah hepimize şifa versinGittim. Ameliyata gerek kalmadi ama bundan sonra regl olmayacakmisim evlenip çocuk sahibi olmak isteyene kadar. Dienille doğum kontrol ilacini hiç ara vermeden her gün içmemi istedi doktor. Ben de öyle yapiyorum. Artık regl olmayacak olmam biraz canımı sıkıyor ama kistimin kanama ile büyüyeceğini bu yüzden kanamayı engellemek gerektiğini söyledi
Merhaba oncelikle gecmis olsun. Bende rutin muayne icin gittigimde sag ve sol overda cikolata kistim oldugunu ogrendim. Ca 125 ca 19 ve rona indeksi yuksek cikti doktorum ca degerlerni cikolata kistinin yukseltigini soylemisti sizinki de cikolata kistidir. Benm boyutlari 4 5 mm ama gittgim doktorlar ilac tedavisi onermiyor ameliyat oneriyorlar durdukca kistler amh degerini dusuruyor benm 4.03 ten 2 44 dustu. Bende ne yapacagimi bilemiyorum. Ameliyat diyorlar ama ozeller asiri pahali devlette olmayi dusunuyorum. Ameliyat oldunuz mu sizin shan durumunuz nasil ?Merhabalar.
Geçen sene burada sol yumurtalığımda bir kist görüldüğünü söylemiştim ve Ca 125, Ca 19 değerlerimin yüksekliğinden bahsetmiştim. 8 ay kadar doğum kontrol hapı kullandim ve dün tekrar kontrole gittiğimde kistimin tamamen aynı şekilde durduğunu öğrendim. Ca 125 ve Ca 19 değerlerim de yine yüksek çıktı.
Başka bir hastaneye sevk edildim. Prof doktora muayene oldum ve kendisi kistimin ilaca rağmen hiç küçülmediğini ve aynı şekilde durdugu için ve 8 ay önce çekilen MR raporumda yazan hemorojik kist ? tanısının yanlış olduğunu söylemesi üzerine tekrar MR randevusu aldim. Bu çarşamba MR a gireceğim. Geçen sene 3 ayrı doktora göründüm, MR a girdim ve hepsi hemorojik kist tanısı koymusken bu kistlerin ilaçla 4-5 ay içinde küçülmesi ya da kaybolması gerektiğini söyledi doktorum yani tanı yanlış kistim hemorojik kist değilmiş büyük ihtimalle.
Doktor duruma göre laparoskopi yapacağini ve kistimi alacağini söyledi.
Merak ettiğim bir şey var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ben öğretmenim 31 ağustosta yaşadiğim şehirden görev yapmakta olduğum şehire gideceğim. Ama bazı yazılar gördüm laparoskopi ameliyatı için regl bittikten birkaç gün sonra yapılması gerektiğine dair. Benim bir sonraki reglim 1 eylülde başlayacak ama o tarihte okullar açılıyor.
Bekar olup bu ameliyatı olanlar gerçekten regl bittikten birkaç gün sonra mı ameliyat oldunuz yardımcı olabilirseniz bilginiz varsa çok sevinirim benim için önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?