ay canım benım çok geçmiş olsunn şuan nasılsın iyi misinEvet ameliyat oldum solda 15 sağda 8 cmlik kistim alındı ameliyatım 5 saat sürdü doktor her yerde yapışıklık varmış dedi temizledi beş delik var vücudumda hazır anestezi almışken hsg rahim filmi de çektirttim yapışıklıktan dolayı tüpler kapalıymış ilaçla açtı onları da çok şükür rezervlerin iyi dedi tüplerime ve yumurtalıklarıma zarar gelmedi ama ameliyatı olmasaydım doğal yolla gebelik zormuş onu anladım bu lanet çikolata kistleri her yeri yapıştırıyor maalesef ameliyattan önce embriyo dondurtmuştuk ne olur ne olmaz diye doktor çok beklemeyin dedi 3 ay olmazsa tüp bebeğe başlayın dedi
Çok şükür daha iyiyim biraz sağ elimde uyuşukluk var karıncalanma gibi ama bu da normalmiş ameliyat uzun sürünce geçer dediler bekliyoruz onun dışında karnımdakiler tabi acı veriyor ağrı kesicilerle duruyorum inşallah sizin kistler ameliyatsız yok olur giderleray canım benım çok geçmiş olsunn şuan nasılsın iyi misin
inşallah canım benım hayırlı evlatların olsun kucak dolusu inşallahÇok şükür daha iyiyim biraz sağ elimde uyuşukluk var karıncalanma gibi ama bu da normalmiş ameliyat uzun sürünce geçer dediler bekliyoruz onun dışında karnımdakiler tabi acı veriyor ağrı kesicilerle duruyorum inşallah sizin kistler ameliyatsız yok olur giderler
İnşallah rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun inşallahinşallah canım benım hayırlı evlatların olsun kucak dolusu inşallah
amin canımmmİnşallah rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun inşallah
Dün MR a girdim sonuç bekliyorum simdi. Ama doktora sonuç göstermeye gittiğimde konusacağim ameliyat harici bir yol en azından 4-5 ay daha denemek istiyorum sonra ameliyat diye.Ameliyatı sakın kabul etme ben çocuk sahibi olmak istiyorum de yumurta rezervlerini düşer gerek yok biraz bekle hemen ameliyat diyen doktoru değiştir ciddiyim daha gençsin bekarsın evlenmedin
Siz de benim gibi uzun süredir bu kistle uğraşıyormuşsunuz. Ben de çok yoruldum gerçekten ve ben de ameliyat istemiyorum. Benim kistimin türü de bir türlü anlasilamiyor maalesef. Ca 125 ve Ca 19 benim bir günde bile değerler o kadar oynuyor ki. Bir gün arayla bu değerlere baktırdım ve biri yükseliyor biri düşüyor. Bu değerlere bakmak aslında çok sağlıklı değil diyor doktorlar ama yine de bakıyorlar.Winxclub senin durumunu geçen seneden beri takip ediyorum. Ben de seninle aynı dönemde ca-125 yüksekliği yaşadım. Kadın doğum doktoru ilaçlı MR istedi. MR temiz çıktı ancak Ca 125 değerim 250 olduğu için jinekologa sevk etti. Jinekologa kistin türünü sordum çikolata kistine benzemiyor dedi MR raporunda sadece kist izlendi yazıyor. Jinekolog 3 ayda bir takip istedi herhangi bir ilaç kullanmadım geçen seneden beri 3 ayda bir düzenli gidiyorum. Ca 125 değerim 250 den önce 150 sonra 143 düştü. Doktorum bekar olduğum için ameliyatı önermiyor ama evli olsaydın çoktan ameliyat etmiştim dedi görüş almak için araştırma hastanesine yönlendirdi. Belki çikolata kisti olabilir dedi ama neden tespit edilemiyor 1 yıldır anlamadım. Öncelikle çam ve sakura jinekologa gideceğim bakalım. Bu süreç çok yorucu ve ameliyat olmak istemiyorum. İstanbul’da jinekolog önerileriniz varsa yazabilirsiniz
Siz de benim gibi uzun süredir bu kistle uğraşıyormuşsunuz. Ben de çok yoruldum gerçekten ve ben de ameliyat istemiyorum. Benim kistimin türü de bir türlü anlasilamiyor maalesef. Ca 125 ve Ca 19 benim bir günde bile değerler o kadar oynuyor ki. Bir gün arayla bu değerlere baktırdım ve biri yükseliyor biri düşüyor. Bu değerlere bakmak aslında çok sağlıklı değil diyor doktorlar ama yine de bakıyorlar.
Ben Konya’da yaşiyorum ama ben de iyi bir doktor bulamadım henüz. Şu an prof doktora muayene oluyorum ama MR sonucundan sonra ameliyat yapalım diyecek gibi hissediyorum.
İnsallah siz de ben de ameliyatsız su Benim herhangi bir ağrım veya
İnşallah gideceğimiz doktorlar ameliyatsız bir çözüm sunar. Bu arada araştırma hastanesine hiç göründün mü?Siz de benim gibi uzun süredir bu kistle uğraşıyormuşsunuz. Ben de çok yoruldum gerçekten ve ben de ameliyat istemiyorum. Benim kistimin türü de bir türlü anlasilamiyor maalesef. Ca 125 ve Ca 19 benim bir günde bile değerler o kadar oynuyor ki. Bir gün arayla bu değerlere baktırdım ve biri yükseliyor biri düşüyor. Bu değerlere bakmak aslında çok sağlıklı değil diyor doktorlar ama yine de bakıyorlar.
Ben Konya’da yaşiyorum ama ben de iyi bir doktor bulamadım henüz. Şu an prof doktora muayene oluyorum ama MR sonucundan sonra ameliyat yapalım diyecek gibi hissediyorum.
İnsallah siz de ben de ameliyatsız su kistlerden kurtulabiliriz
Evet geçen hafta önce araştırma hastanesine gittim orası beni Tıp Hastanesine sevk ettiİnşallah gideceğimiz doktorlar ameliyatsız bir çözüm sunar. Bu arada araştırma hastanesine hiç göründün mü?
Merhaba mesajlara bakar mısınızMerhaba meslektaşım,öncelikle geçmiş olsun.Ben bu ameliyatı olmadım ama 2 yıldır üst üste biri 6 cm sonraki yıl da 7 cm hemorajik kist tanısı aldım ve ilki 2 ayda ikincisi 3 ayda ilaçsız şekilde kendiliğinden yok oldu.Her ikisinde de ca değerlerim normaldi.Dolayısıyla ben de sizdeki kistin hemorajik değil çikolata kisti yada dermoid kist olabileceğini düşünüyorum.Ameliyatı sıkıntısız atlatmanızı dilerim
Çok geçmiş olsunEvet ameliyat oldum solda 15 sağda 8 cmlik kistim alındı ameliyatım 5 saat sürdü doktor her yerde yapışıklık varmış dedi temizledi beş delik var vücudumda hazır anestezi almışken hsg rahim filmi de çektirttim yapışıklıktan dolayı tüpler kapalıymış ilaçla açtı onları da çok şükür rezervlerin iyi dedi tüplerime ve yumurtalıklarıma zarar gelmedi ama ameliyatı olmasaydım doğal yolla gebelik zormuş onu anladım bu lanet çikolata kistleri her yeri yapıştırıyor maalesef ameliyattan önce embriyo dondurtmuştuk ne olur ne olmaz diye doktor çok beklemeyin dedi 3 ay olmazsa tüp bebeğe başlayın dedi
MR raporum çıktı. Hemorojik kist değildir diye düşünüyorum çünkü 1 yıldır geçmedi çikolata kisti olabilir denmiş bence benimki çikolata kisti gibi düşünüyorum ben. Yarın doktora gideceğim umarim ameliyat istemez
5 cm i bence ilaçlarla baskılanabilirsiniz mutlaka doktorunuza gidinMR raporum çıktı. Hemorojik kist değildir diye düşünüyorum çünkü 1 yıldır geçmedi çikolata kisti olabilir denmiş bence benimki çikolata kisti gibi düşünüyorum ben. Yarın doktora gideceğim umarim ameliyat istemez
İnsallah doktorum da böyle söyler5 cm i bence ilaçlarla baskılanabilirsiniz mutlaka doktorunuza gidin
12 cm çikolata kistim vardı adetliyken oldum ben ameliyatı 7 saat falan sürdü ameliyat ve çok rahattı ameliyat sonrası normal günlük hayatıma devam ettim korkma hiçMerhabalar.
Geçen sene burada sol yumurtalığımda bir kist görüldüğünü söylemiştim ve Ca 125, Ca 19 değerlerimin yüksekliğinden bahsetmiştim. 8 ay kadar doğum kontrol hapı kullandim ve dün tekrar kontrole gittiğimde kistimin tamamen aynı şekilde durduğunu öğrendim. Ca 125 ve Ca 19 değerlerim de yine yüksek çıktı.
Başka bir hastaneye sevk edildim. Prof doktora muayene oldum ve kendisi kistimin ilaca rağmen hiç küçülmediğini ve aynı şekilde durdugu için ve 8 ay önce çekilen MR raporumda yazan hemorojik kist ? tanısının yanlış olduğunu söylemesi üzerine tekrar MR randevusu aldim. Bu çarşamba MR a gireceğim. Geçen sene 3 ayrı doktora göründüm, MR a girdim ve hepsi hemorojik kist tanısı koymusken bu kistlerin ilaçla 4-5 ay içinde küçülmesi ya da kaybolması gerektiğini söyledi doktorum yani tanı yanlış kistim hemorojik kist değilmiş büyük ihtimalle.
Doktor duruma göre laparoskopi yapacağini ve kistimi alacağini söyledi.
Merak ettiğim bir şey var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ben öğretmenim 31 ağustosta yaşadiğim şehirden görev yapmakta olduğum şehire gideceğim. Ama bazı yazılar gördüm laparoskopi ameliyatı için regl bittikten birkaç gün sonra yapılması gerektiğine dair. Benim bir sonraki reglim 1 eylülde başlayacak ama o tarihte okullar açılıyor.
Bekar olup bu ameliyatı olanlar gerçekten regl bittikten birkaç gün sonra mı ameliyat oldunuz yardımcı olabilirseniz bilginiz varsa çok sevinirim benim için önemli
Kapalı ameliyatta ertesi günü normal günlük hayatına devam edebiliyosun benim öyle geçti çok rahattı açık ameliyatt sıkıntılı oluyo sadece korkma hiç benim ameliyat 7 saat sürdü sen düşünMerhabalar meslektaşım :) ben de çikolata kistimden yarın kapalı ameliyat olacağım. Ben de iyileşme sürecini de hesaplayıp eylüle kadar iyileşmeyi umdum açıkçası. Doktorum bana sadece reglin geçsin bitsin dedi. Çünkü o bölgenin en sakin en hafif en kolay operasyon geçmesi için reglin bitmesi gerekiyormuş. Benim ameliyat, reglim bittikten 10 gün sonraya denk gelecek yarın. Ama aciliyeti varsa tarihin çok önemi yok demişti doktorum. Bu arada ca değerleriniz yüksek çıktıysa kistinizin çikolata kisti olduğunu düşünüyorum. Farklı doktor görüşü alabilirsiniz
İlaçlı mr a gir orda çıkarWinxclub senin durumunu geçen seneden beri takip ediyorum. Ben de seninle aynı dönemde ca-125 yüksekliği yaşadım. Kadın doğum doktoru ilaçlı MR istedi. MR temiz çıktı ancak Ca 125 değerim 250 olduğu için jinekologa sevk etti. Jinekologa kistin türünü sordum çikolata kistine benzemiyor dedi MR raporunda sadece kist izlendi yazıyor. Jinekolog 3 ayda bir takip istedi herhangi bir ilaç kullanmadım geçen seneden beri 3 ayda bir düzenli gidiyorum. Ca 125 değerim 250 den önce 150 sonra 143 düştü. Doktorum bekar olduğum için ameliyatı önermiyor ama evli olsaydın çoktan ameliyat etmiştim dedi görüş almak için araştırma hastanesine yönlendirdi. Belki çikolata kisti olabilir dedi ama neden tespit edilemiyor 1 yıldır anlamadım. Öncelikle çam ve sakura jinekologa gideceğim bakalım. Bu süreç çok yorucu ve ameliyat olmak istemiyorum. İstanbul’da jinekolog önerileriniz varsa yazabilirsiniz
Benimki de 5 saat sürdüKapalı ameliyatta ertesi günü normal günlük hayatına devam edebiliyosun benim öyle geçti çok rahattı açık ameliyatt sıkıntılı oluyo sadece korkma hiç benim ameliyat 7 saat sürdü sen düşün
1 sene oluyo ben olalı canım , ameliyattan sonra 5 ay çocuk yasaktı normal olarak tabi , ilaç kullandım o süreçte adet olmadım 5 ay boyunca visanne kullandım ara kanamam oldu sadece içimdeki pis kanı attım , ben ameliyattan 5 ay sonra çatlatma iğnesi vuruldum prolaktin yüksekliğinden dolayı tutmadı , bazı sorunlarımdan dolayı ara verdm hemde baya bi şimdi tekrar başladım aşılama oldum tutmadı ara verdim bu ay vücudumu dinlendirmek için , o sırada da ovülasyon testiyle deniycem olmazsa tekrar doktoruma gidicem bakalımBenimki de 5 saat sürdüne zaman oldunuz ameliyatınızı? Ameliyattan sonra doktorunuz nasıl bir yol izledi? İlaçla bastırma ya da hamilelik veya tüp bebek ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?