Yanlış sularda yüzüyorsunuz. Gerçekten ne yapmaya çalıştığınızı anlayamadım!Egoyu çok negatif bir şey olarak algıladığınız için savunmaya geçtiniz. Biraz araştırırsanız ne demek istediğimi siz anlarsınız. Ben anlamanızı bekliyorum :)
Hehe bir tek siz biliyorsunuz zaten. İyi ki bir Gülse Birsel varmış tanıdığınız çocuk yapmayan kadın. Onun yapmamış olması anneliği basitleştirmez..
Konu sahibi size herkes benim gibi düşünmek zorunda değil diyor. Kadının yazdığı duygusal paragrafa ego diyecek kadar egoistsiniz.
Annelik duygusu asıl size sorulamaz bence. 'Annelik kutsaldır' çünkü.
kız sen ne güzle yazıyorsun öyle ya:)Anneliği basitleştirmedim, kutsal değildir dedim. Cidden okuduğunuzu anlayamıyorsunuz, içinde ego geçiyor diye bana egoist demişsiniz, ne alakası var hahahaha. Neyse iyi günler
Mune Konumu kapatabilir misin rica etsem? Derdini dökmek de kabak tadı veriyor artık..
Evet ama sinirlerim bozuldu. Nasıl böyle kolay kalp kırar ki insan?Bu sizinle ilgili değil ki.
Bazı üyelerinin bilinçaltı kirliliğinden (fesatlığından).
Görmezden gelin. 2 kendini bilmez çıktı diye allasen..
Evet ama sinirlerim bozuldu. Nasıl böyle kolay kalp kırar ki insan?
Hastalığım engel demişsiniz Allah şifa versin.. kendinizi çık dibe çekmişsiniz bir kadının tek vasfı anne olmak değil ki. eşiniz de destekse size bu konuda hayatınızı yaşayın. çocuk şart değil, çocuksuz bir düzen kurun.Bence bir kadına bahşedilen en yüce duygu ''annelik''. Daha küçücükken oyuncak bebeklerimizle oynarken işlenmiş ruhumuza ''annelik''. Kendimiz parmak kadarken, oyuncak bir bebeğin annesi oluveriyoruz. Hiçbir şeye özenmiyorum anne olmaya özendiğim kadar. Hiçbir duygu bu kadar kutsal gelmiyor bana. Anne olursam sanki bütün dertlerim bitecek, bütün günlerim çok mutlu geçecek. 28 yıldır depreştiğim hastalığım bile bu kadar üzmüyor beni. Duymak istiyorum mesela. ''Anne'' desin küçücük bir beden bana. Benden yardım istesin. Eli olayım, kolu olayım, bacağı olayım, gözü olayım. Uykusuz bıraksın beni mesela. Uykusuz gecelerimin anlamı 'o' olsun. Hele onu sevmek, öpmek, koklamak... Her hayal edişimde tebessümler ve hıçkırıklar birbirine karışıyor. Onun kokusunda kaybolmak ne ulvi bir duygudur kim bilir. Ellerini ellerime kenetlemek.. Bütün parmak uçlarından tek tek öpmek.. Gülüşünü hayranlıkla izlemek. Onu giydirmek, ona banyo yaptırmak, tırnaklarını kesmek, yemek yedirmek, uyutmak, ninni söylemek...
O kadar çok, o kadar çok hayalim var ki seninle bebeğim. Biliyorum hiç gelmeyeceksin. Biliyorum hayallerim hiç gerçekleşmeyecek ama sen yine de bil bebeğim. Annen seni çok seviyor ve özlüyor..
Annelik kutsal değildir. Annelik en yüce duygu da değildir. Elbette ki çok özel ve güzel bir duygudur ama böyle medyanın pazarladığı eril akılla düşünmeyin lütfen. Çocuk yapabileceği halde (mutlu evlilik, para, sağlık vs olduğu halde) tercih etmeyenler var. Örneğin Gülse Birsel. Akıl da var kadında. "En yüce duygu"yu neden yaşamak istemesin?
Gerçekten egonuzdan vs arındığınızda hala çocuk istiyorsanız evlat edinirsiniz. Onla da gayet güzel bir şekilde anneliğinizi yaşarsınız.
Bakışları yüreğine işleyecek can mı istiyorsun? O kadar var ki. Kimsesiz çocuklar var, neden onların minik ellerini tutmuyorsun. Onlarda senin kalbindeki boşluğu doldururlar. Belki birini evlat edinebilir veya koruyucu aile olabilirsin. Benimde çocuğum yok, çünkü istemedim. Ben iki kediciğim var. Onları sokaktan kurtardım. bakışlarındaki sevgi ve güveni hiç bir şeye değişmem. Sabah beni uyandırmaları yok mu? Bir tanesi beni ayağa dikmek için ayaklarımın üstünde tepiniyor, diğeri dudağıma patiliyor. Bu kalk mamamızı, suyumuzu tazele, kumumuzu temizle ve bizimle oyna demek. Onlar benim neşe ve sevgi yumaklarım. Sende benim gibi az pozitif olsana!!!Bence bir kadına bahşedilen en yüce duygu ''annelik''. Daha küçücükken oyuncak bebeklerimizle oynarken işlenmiş ruhumuza ''annelik''. Kendimiz parmak kadarken, oyuncak bir bebeğin annesi oluveriyoruz. Hiçbir şeye özenmiyorum anne olmaya özendiğim kadar. Hiçbir duygu bu kadar kutsal gelmiyor bana. Anne olursam sanki bütün dertlerim bitecek, bütün günlerim çok mutlu geçecek. 28 yıldır depreştiğim hastalığım bile bu kadar üzmüyor beni. Duymak istiyorum mesela. ''Anne'' desin küçücük bir beden bana. Benden yardım istesin. Eli olayım, kolu olayım, bacağı olayım, gözü olayım. Uykusuz bıraksın beni mesela. Uykusuz gecelerimin anlamı 'o' olsun. Hele onu sevmek, öpmek, koklamak... Her hayal edişimde tebessümler ve hıçkırıklar birbirine karışıyor. Onun kokusunda kaybolmak ne ulvi bir duygudur kim bilir. Ellerini ellerime kenetlemek.. Bütün parmak uçlarından tek tek öpmek.. Gülüşünü hayranlıkla izlemek. Onu giydirmek, ona banyo yaptırmak, tırnaklarını kesmek, yemek yedirmek, uyutmak, ninni söylemek...
O kadar çok, o kadar çok hayalim var ki seninle bebeğim. Biliyorum hiç gelmeyeceksin. Biliyorum hayallerim hiç gerçekleşmeyecek ama sen yine de bil bebeğim. Annen seni çok seviyor ve özlüyor..
ben de böyle düşünüyorum.
bize küçüklüğümüzden beri annelik pompalanıyor ister istemez.
ev, annelik, yemek, temizlik..
şükürler olsun ki hiç birine maruz kalmadım..
evet çok özel ve güzel bir duygu.
ama abartılmasına karşıyım.
çoğu anne kendinden vazgeçiyor anne olunca. hayatından kopuyor.
ne iş, ne kariyer, ne eş, ne sosyal hayat...
özellikle türk kadınlarında var bu.
istemek, anne olmak çok güzel.
ama bunun dozu olmalı.
yazsam sayfalarca keşke ama yoruldum artık bişey anlatmaya :)
konu sahibi üstüne alınmasın genelden bahsediyorum.
Konu sahibi acı çekiyor, o yüzden bana tepki gösterdiği için ona kızmıyorum. Bu konularda genelde şakşakçılar çıkar, o da onları bekledi.
"Eltimin kaynının torununun da çocuğu olmuyodu, sonra oldu. Anneliği en çok sen hak ediyosun canım çünkü çok süper bi şey ve bence sen de süpersin burda yazdığın 2 cümleden anladım."
Konum kapansa da rahat etsem. Neden beni en çok acıtan şeyi buraya yazdıysam ben de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?