- 7 Ağustos 2017
- 9.951
- 37.165
- 548
- 29
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
İnce dusuncek bisey yok bunda ama demek mi sizde o zaman farkli bir psikolojideymissiniz.
Evlat acisini Allah hiç bir anneye yaşatmasın. Sağlığını yitirmiş belli ki. O yüzden onu anlamaya çalışın, affedin. Çocuklar çabuk büyüyor, sık sık çocuk olduklarını hatırlayin ve ilerde birgun bu günlere büyük özlem duyulacagini düşünün. Öfkeniz çabucak geçiyor o zaman.Ben çocuğuma kızınca hemen bunu düşünüyorum ve hemen kızgınlığım geçiyorBazen kızıyorum hatta ömrüm boyunca onun yüzüne bile bakmak istemiyorum sonra bunları düşününce acıyorum konuşuyorum onunla yanına gidiyorum
Haklısın çok teşekkürler iyi geldinYaa bende bir kac gun once izlemistim.Dogru cagrisim yapmis.Cok derin bir konusu var.Hepimizi cocuklugumuza goturdu demekki..
Keske her anne baba bizim gibi hassas dusunse.Ama annenize kizmayin durumu kabullenin.Onun olaylari yonetme başetme sekli buymus.
Evlat kaybi ,evladin hastalanmasi bunlar derin yaralar.Herkesin savunma sekli baska.Farkindamisin gordugumuz yasadigimiz seyleri biz bilip yapmayacagiz diyoruz.Demekki onlarin tecrubesi yoktu.Dezavantajlarimiz bizim sanirim hayat pusulamiz boyle dusun uzme tatli canini karpuz:)
Birde çok acı şekilde bir kayıp yasamiş neler yaşadı kimbilir elbette sizleride çok seviyor ama belki sevgisini gösteremedi bazı insanlar sevgisini belli edemez birde baban aldatmış falan iyice depresif olmuş abine özlemi devam ediyor hala 2 3 günde bir gidip dertlesiyor içini döküp geliyorAynen ablam halada mezarlığına gider gelir 2 günde 3 günde bir .hiçbirimiz gitmiyoruz ama annem hala gidiyor.oda bize bunu yaşatmak istememiştir belkide. çocuğunu kaybetti diye oldu böyle demekki
Anında geçiyor çocuğum odaya gidiyor kusuyor hemen yanına gidiyorum öpüyorum kendimi açıklamaya çalışıyorum falan.simdi oda ne dengesiz bı anne olduğumu düşünüyordur belkideEvlat acisini Allah hiç bir anneye yaşatmasın. Sağlığını yitirmiş belli ki. O yüzden onu anlamaya çalışın, affedin. Çocuklar çabuk büyüyor, sık sık çocuk olduklarını hatırlayin ve ilerde birgun bu günlere büyük özlem duyulacagini düşünün. Öfkeniz çabucak geçiyor o zaman.Ben çocuğuma kızınca hemen bunu düşünüyorum ve hemen kızgınlığım geçiyor
İnşallah .belkide abimi ve erkek kardeşimi kızlarından daha çok sevmesinin nedeni buBirde çok acı bir şekilde kayıp olmuş neler yaşadı kimbilir elbette sizleride çok seviyor ama belki sevgisini gösteremedi bazı insanlar sevgisini belli edemez birde baban aldatmış falan iyice depresif olmuş abine özlemi devam ediyor hala 2 3 günde bir gidip dertlesiyor içini döküp geliyor
Sen evladını çok sev güzel anılar biriktirin sevgini ona verdikçe sende iyileseceksin yasayamadigin ne varsa evladınla yaşa herşey güzel olacak inşallah
Sizide çok seviyodur emin ol bastırılmış duygular içinde hayat yaşamış ona çok görme sen çok merhametlisin affet kendinle konuş annemi affettim de ve birdaha açma düşünme bu konuları daha önünüzde kocaman bir hayat var onlar geride kaldı böyle düşün zamanı geri alamıyoruz maalesef öyle olsa kimse hata yapmazdı belki annende çok pişman size itiraf edemiyor hırçın oluyorİnşallah .belkide abimi ve erkek kardeşimi kızlarından daha çok sevmesinin nedeni bu
Sizide çok seviyodur emin ol bastırılmış duygular içinde hayat yaşamış ona çok görme sen çok merhametlisin affet kendinle konuş annemi affettim de ve birdaha açma düşünme bu konuları daha önünüzde kocaman bir hayat var onlar geride kaldı böyle düşün zamanı geri alamıyoruz maalesef öyle olsa kimse hata yapmazdı belki annende çok pişman size itiraf edemiyor hırçın oluyor
Ya zoruna gitmiş kıyamam aslında hepimiz önceden hür şekilde sokaklardaydik şimdi çocuğu parka götürürken insan korkuyor acaba biri bişey mi yapacak diye çocukların özgür bir alanı yok günümüz şartlarında bide eklemeden yapamiycam çocuğa bu denli hassas davranilmiyoduki sonradan bilinclendi anneler babalar fikir soran yoktu sen küçüksün çocuklar karışmaz büyüklerin işine karisma çok bilmiş bu sözlerini hep duyduk annelerimizde çok bilinçli değildiŞimdi biraz çocuğuma kizsam bana bağırıyor sen niye kızıyorsun diye ben bikeree dayanamadım sen bizi ölduruyodun dayaktan şimdide kalkmış karşıma niye çocuğa kızıyormusun dedim .o gün çok üzüldü .bikerede ben nasıl 5 çocuk büyüttüm daha birtanedir böyle yapiyosun dedi .bende senmi bizi büyüttün biz sokakta Allah'a emanet büyüdük dedim .demez olaydım o lafım onu çok yaralidi gelip gidip bana dedi demekki sen sokaklarda kendi kendine büyüdün öylemi
Yaptıklarına pişman mı bilmem ama ruhumu hala emdiği doğrudur .sürekli eleştiriyor beni . Zaten moral olarak iyi değilim gittikce dibe çekiyor beni .çok şey varda hangisini anlatayım anlatınca da üzülüyorum anlatmayincadaCanım hepimizin geçmişinde tramvalar var. Biz sağlıklı bir nesil değildik gerçekten psikolojik olarak. Bazılarımız şanslıydı o kadar.
Eskiden dayak vardi. Dayak cennetten çıkma derlerdi. Bağırma vardi. Sosyoekonomik düzeyi yüksek olanda düşük olan da sokaktaydi. Boşanma diye birşey yoktu. Yani bu kadar yaygın değildi çünkü kadınlar bu kadar is hayatinin içerisinde değildi. Yani cahil olmayanı bile ayrılmıyordu kocasından..
Annen yaptıklarından pişman belli ki baksana ona laf edince hemen gelip gidip söylenmiş. Kafasına takmış. Ve bak seni sevmese oyle yapar mıydı sen o suyun icine girdiğinde. Bak boşandın sana yine evini açtı çocuğuna da bağırma diyor. Demek ki o da değişti o da pişman. Sen artık bunlari düşünme bence sana bisey katmaz ki gelecekteki guzel günleri düşün cocugunla
Hasta ama tedavi olmuyor mesela buda bı adım ısrarla istemiyor tedavi olmayı bizi istiyerek uzuyor sankiAnneniz hasta bir kadın.
Yaşadıklarınıza çok üzüldüm.
Ona benzemezsiniz çünkü hasta değilsiniz.
Ama bunlar çok ağır şeyler, aşmak için yardıma ihtiyacınız olmalı.
Uzmanla beraber bunları aşın ve bir daha dönüp ardınıza bakmayın.
Dünyada hiçbir yavrucağın görmemesi gereken şeyleri, siz yaşamışsınız.
Çok ağır...
Canım psikolojisi bozuk belli ki. Ve yaşi ileride olan insanların depresyonu cok ağır oluyor. Tabi psikolojik baska sorunları da o sekilde..Yaptıklarına pişman mı bilmem ama ruhumu hala emdiği doğrudur .sürekli eleştiriyor beni . Zaten moral olarak iyi değilim gittikce dibe çekiyor beni .çok şey varda hangisini anlatayım anlatınca da üzülüyorum anlatmayincada
Ama şimdi biz yol gösteriyoruz hala kendi dogrularini savunuyorlar ısrarla kabul etmiyorlarYa zoruna gitmiş kıyamam aslında hepimiz önceden hür şekilde sokaklardaydik şimdi çocuğu parka götürürken insan korkuyor acaba biri bişey mi yapacak diye çocukların özgür bir alanı yok günümüz şartlarında bide eklemeden yapamiycam çocuğa bu denli hassas davranilmiyoduki sonradan bilinclendi anneler babalar fikir soran yoktu sen küçüksün çocuklar karışmaz büyüklerin işine karisma çok bilmiş bu sözlerini hep duyduk annelerimizde çok bilinçli değildi
İnan artık ne hissettiğimi bnde bilmiyorum bı yanım nefret bı yanımda merhamet ona karsiCanım psikolojisi bozuk belli ki. Ve yaşi ileride olan insanların depresyonu cok ağır oluyor. Tabi psikolojik baska sorunları da o sekilde..
İlacı alınca ben hatirlamiyorum ama kasılıyormusum konusuyormusum falan .bide ruh gibi olmuştum o yüzden bıraktım.sabaj bkicam tşkler tavsiye içinBen de konunuzu okurken kırmızı odadaki Mehmet ile esinin hikayesi geldi aklima
Orada kadina psikiyatrist demisti.ki: biz annemiz/babamiz gibi olmayalim derken ya onlar gibi oluyoruz ya da onlara benzer insanları çekiyoruz hayatimiza. Siz annenizin size davrandığı gibi olmamak için cabaliyorsunuz belli ki ama bu tek basina aşılabilir bir sey olmayabilir.
Bir de ilaç iyi gelmedi diyip birakmissiniz aslında bu büyük bir hata, o tip ilaclar 2-3 hafta sonra etkisini gösterir, yan etkileri de vardir. Ayrıca sadece ilac icmek ise yaramaz, terapiye de ihtiyaç duyuyorsunuz belli yani yazdıklarınızdan
Bu pandemi döneminde bu acinizi iyilestirebilecek kitaplar okuyabilirsiniz.
Bu arada affetmek onun sizdeki etkisini serbest birakmak aslinda. Yaptığı yanina kâr kalmıyor sadece siz icinizdeki öfkeyi/kırgınlığı atıyorsunuz. Bu da sizi olumsuz duygular ve düşüncelerden uzaklastiriyor, ozgurlestiriyor. Affetmek ile ilgili youtubedaki videolara bakmanizi tavsiye ederim.
Ben geçmişi tam affedim diyorum ama bı bakiyorumAnnenizin evet psikolojisi bozukmuş abiniz ölmüş kolay değil başınız sağolsun..
Ama bu annenizi haklı çıkarmaz bir çocuğu ölmüş diğer çocuğuna ve ya çocuklarına bu denli kötü davranamaz..kimse kimseyi dövemez hele ki bir çocuğu asla dövemez bu anne baba abi bile olsa..döverek mi birşeyler anlatılır ya..kendi psikolojisi bozuk sizinkini neden bozuyor?
Benimde çocuğum var yeri geliyor az da olsa sesimi yükseltebiliyorum hepimiz yükseltiyoruz sesimizi ama asla vuramam bunu asla yapamam çocuk o..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?