Geçmiş geçmişte kalmıyo

Umutdum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2020
121
102
33
Sorun suki ne zaman yalnız kalsam geçmişi düşünmem ve yasadıgım zorluklar annem babam ayrı babamla görüşmüyoruz annem ikinci evliliği yaptı yıllarca çalıştım bekarken aslında çalışkan olmama ragman ailem okulumu çok etkiledi 8 bitirine kadar 10 sefer okul değiştirdim göçebe gibi ve okuldan soğudum öyle böyle bitti okulda yıllarca tekstilde çalıştım tek kuruşuna dokunmadan anneme verdim mesailer bile alıyordu elimden vermesem bişey almak istesem annem bi ton laf yapar soğuturdu babamın eksikliğini hep hissettim ve daha çok kin duydum babama karşı annem yanına bi komşu bile gelse durmadan babamdan bahseder kötülerdi kötülemesi umrumda degil ama herkezin bana acıyarak bakmasından çok bunalmıştım 15 yaşında kafamı evlilik sokmaya çalıştılar annemde üvey babam aynı evde yaşadığımız için benden kurtulmaya çalışıyordu ergenliğin verdiği o delilikle hap içip bi hafta yogun bakımda yattım ev temizlemediğim zaman beni döver hakaret ederdi hem çalışıyordum hemde akşam gelip ev temizliyodum şimdiki eşinden olan kardeşime aynı davranmıyor davranmasında zaten ama bu yaştayıkıskanıyomuyum bilemiyorum suan evliyim şükür mutluyum da ama geçmişte yaşadıklarım olur olmadık gözümün önüne geliyo bundan kurtulamıyorum anneme sarılmak istesem bile affedemiyorum kalbimde sanki bi sızı sürekli kanıyo şimdi ona sorsam onunda kendine göre açıklaması vardır ama olan bana oldu kötü bi çoçukluk hırçın bi ergenlik üvey baba yanında sığıntı gibi yaşamak 18 yaşımda evde kalmış muamelesi görmek altı yaşında tacize uygramak geçmişte kalsın hatırlamak istemesem bile hatırlıyorum ve suan duygularımı kaybetmiş gibiyim önüme bakamıyorum sanki mutlululugu kendime yakıştıramıyorum gibi bi pisikolojı okuyanlara teşekkürler sana kadar konuşmaya bile cesaret edemediğim üstüne toprak attıgım şeyleri paylastım anlasılmaz yazdıysam k. Bkmyın

Geçmiş geçmişte kalmaz tabi. Bu saçma lafı kim çıkarmışsa resmen duygusal insanları bos yere teselli etmek kandırmak için çıkarmış. Insanın geçmişte yaşadığı acıları ve olayları unutturacak bir yöntem,bir tedavi,bir ilaç yok henüz,ama bunu bugüne taşımadan,bugün bunlarla beslenerek ve düşünerek yaşamamak için yapilacak seyler var.

Uzman yardımı alın o hırçınlık bir huy oluyor çünkü. Ilerleyen senelerde hep onunuze çıkıyor.

Bir de annenizi affedin yüklerinizden kurtulun gibi bi saçmalıgi tabiki öneremem. Insan affedince kendine yabancılaşır ve kendine saygısı azalır bence.

Gittiniz mi psikologa daha evel?

Eğer çalışmıyorsan çalışmanı tavsiye ederim.en azından kafan bişilerle meşgul olacağı için az düşünürsün.evde boş boş oturunca insan kafasında çok şey kuruyor.geçmiş silinmiyor ama en azından zamanla daha az canını acıtıyor

Lütfen bir psikoloğa gidin. Ne güzel mutlu bir evliliğiniz varmış. Travmalarınızla baş etmek için uzmana ihtiyacınız var.

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Umarım hayatınızın bundan sonraki dönemi tam istediğiniz gibi olur 🙏 Herkesin hayatı malesef kolay olmuyor, siz çok zorlanmışsınız. Bir yardım alın. Geçmişi unutamasanız da toparlandığınızda pek çok kişiden güçlü olacaksınız.

Cocukluk travmaları agir olur. Aşmak istesen de bazen kendin basa cikamayabilirsin bu normal.
Ben konuyu okuyunca psikolojik yardim almaniz gerektiğini düşündüm geçmiş travmalarınız için.
Esinize ve varsa evladiniza sarılın ve bir psikoloğa gidin. Üzüldüm sizin adınıza...

Maalesef türkiye deki kadınların %70 i bir sekilde tacize uğruyor. Ama eğer size tacizde bulunan kişi yakın çevrenizdense ya da bakiminizi karsilamakla yükümlü biriyse bunu atlatmanız çok zordur,atlatamazsiniz. Cok üzüldüm durumunuza. Bence insan hayatinda onu kötü hissettiren ne varsa kesip atmalı. Bu annenizse annenizi de atın hayatınızdan sizden kıymetli mi ? Ben annenizi affedebileceğinize inanmıyorum ama kendinizi affedebilirsiniz bu yaşanılanların sizin suçunuz olmadığını kabullenebilirsiniz. Hobiniz yoksa hobi edinin yürüyüş, arkadaslarla gezmek,kitap okumak,dizi izlemek, dantel vs.. Ve maddi durumunuz müsaitse mutlaka bir psikolojik destek alın. Bunun yardımsız geçebilecek bir şey olduğinu düşünmüyorum.

Sorun suki ne zaman yalnız kalsam geçmişi düşünmem ve yasadıgım zorluklar annem babam ayrı babamla görüşmüyoruz annem ikinci evliliği yaptı yıllarca çalıştım bekarken aslında çalışkan olmama ragman ailem okulumu çok etkiledi 8 bitirine kadar 10 sefer okul değiştirdim göçebe gibi ve okuldan soğudum öyle böyle bitti okulda yıllarca tekstilde çalıştım tek kuruşuna dokunmadan anneme verdim mesailer bile alıyordu elimden vermesem bişey almak istesem annem bi ton laf yapar soğuturdu babamın eksikliğini hep hissettim ve daha çok kin duydum babama karşı annem yanına bi komşu bile gelse durmadan babamdan bahseder kötülerdi kötülemesi umrumda degil ama herkezin bana acıyarak bakmasından çok bunalmıştım 15 yaşında kafamı evlilik sokmaya çalıştılar annemde üvey babam aynı evde yaşadığımız için benden kurtulmaya çalışıyordu ergenliğin verdiği o delilikle hap içip bi hafta yogun bakımda yattım ev temizlemediğim zaman beni döver hakaret ederdi hem çalışıyordum hemde akşam gelip ev temizliyodum şimdiki eşinden olan kardeşime aynı davranmıyor davranmasında zaten ama bu yaştayıkıskanıyomuyum bilemiyorum suan evliyim şükür mutluyum da ama geçmişte yaşadıklarım olur olmadık gözümün önüne geliyo bundan kurtulamıyorum anneme sarılmak istesem bile affedemiyorum kalbimde sanki bi sızı sürekli kanıyo şimdi ona sorsam onunda kendine göre açıklaması vardır ama olan bana oldu kötü bi çoçukluk hırçın bi ergenlik üvey baba yanında sığıntı gibi yaşamak 18 yaşımda evde kalmış muamelesi görmek altı yaşında tacize uygramak geçmişte kalsın hatırlamak istemesem bile hatırlıyorum ve suan duygularımı kaybetmiş gibiyim önüme bakamıyorum sanki mutlululugu kendime yakıştıramıyorum gibi bi pisikolojı okuyanlara teşekkürler sana kadar konuşmaya bile cesaret edemediğim üstüne toprak attıgım şeyleri paylastım anlasılmaz yazdıysam k. Bkmyın
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ama geçti geride kaldı herşey. Önüne bak geleceğine odaklan. Çok kötü bir çocukluk yaşamışsın biliyorum çok zor. Ama geçmişinin geleceğini de şimdiki hayatını da etkileyip mahvetmesine izin verme 💓

Gecmiş gerçekten geçmio.Bazen bize geçiriyor.Ben hep düşünmemek için bişeylerle uğraşıorum.

Geçmiş hiçbir zaman geçmiş de kalmıyor malesef.. insan unutamıyor ama inan hatırlamak da yarar sağlamıyor.
Hayat senin ve mutlu olmayı hakediyorsun. Kendini sev 🌸

Back
X