Hayır. Tatil icim geldim.donecegim.Geçmişine sünger çek ,annene nötr davran Allah’a havale et ,sen onunla mı yaşıyorsun şimdi
Anneniz bildiginiz sizi harcatmis kendi ailesine.gercek anne cocuguna sahip cikar herkese karsi hemde.ne demek ac kalma ne demek sogukta kalma ne demek igrenc tacizler bi anne nasil sessiz kalirHayat sartlarindan oturu 3 sene ailemden ayrı yasadim.annemin ailesinde kaldim. Bu surecte dayimin tacizleri ile mucadele ettim.Surekli esyalarim,paralarim calindi.Kimseye bir sey diyemedim.Kendimi savunmaya kalktigimda suclu oldum,iftiraci oldum.Bunalima girdim.Kabuslar goruyordum artuk.Dayim beni taciz etmesin diye kapilari kilitledim .Babamib ginderdigi ve oteki dayimdan zar zir aldigim harcligim calinmasin diye icat wtmedigim saklama yerleri kalmadi.Taciz eden dayim nw yapip edip aliyordu .Cogi zaman ac gezdim. SABAHLARA KADAR donarak uyudum dedemjn evinde. Pencerem kirikti kimse tamir ettirmedi.Ne dayimin tacizci ve ugursuz oldugunu ne de buyukbabamin vicdansiz oldugunu kabul edemedim.Lisedeydim ve 16 yasindaydim.
Hep icime attim.Boyle bir seyi unutmaya karar verdim. Babamin ailesinden nefret eden annem hep bana onlari sevmeyi asiladi.sevmek zorundaydim.Anneler nw derse dogruydu.ve ben kotuydum.Nasil bir psikolojiye burunmustum anlamiyorum.ama artik wski ben degildim.sinirli ve sinirinden ailesine zarar veren ve kendisini defalarca suçlayan bir insandim.Oyle bir unutmustum ki gecmisi...
Sonra bir gun anneme anlattim.Anlatamadim daha dogrusu gunlugumu verdim.okudu.ne mu degisti?Hic bir sey? Her sey ayni.onlar iyi ve ben kotuyum.Kendini begenmisim tekiyim..Hatta beni oraua zorla gotururdu..Aglardim..Ama annemdi ,kiramazdim..Anneme üzülüyorum .
Sorunum ne biliyor musunuz?Gecmisi sildim ben.Dayilarimi sildim..Ama anne silinmiyor.Siz olsaydiniz annenize nasil davranirdiniz?Hala sizin yaşadıklarınızı görmeyip sizi haksiz bulan annenize nasil davranirdiniz?Bugün bana beddua etti?Insallaj senin cocuklarinin da senin ailene dusman olur?bu durumdan sonra ne yapayim ben simdi?
Bu arada dayim benden 2yas buyuk.Bu inu hakli yapmaz kesinlikle ama asla kabul edemedim dayimin bunu yaomasini.cunku cocuklugumuz cok guzel geçmisti.Hatta su an o kadar degisti ki.Bu insan nasil boyle yapar hala anlayamiyorum.Tabi ki anne kutsal,başımızın üstüne buna lafım yok.
Gelelim konuya, dayım bana taciz edecek yıllarca, paramı çalacak, aç kalıcam annem beni kötü bilip onlara ağzını açmayacak. Yahu aç kalmak üşümek hadi para çalınmasını geçtim. 16 yaşında bir çocuğun dayısı tarafından tacizi söz konusu konuda, midem bulanıyor. İsterseniz beni linç edin ama öyle ananın yüzüne bakmam ben.
Henüz anne değilim, olmaya çalışıyorum nasipse ama yedi kat ele bile biri böyle bir şey yapsa cezasını kendi elimle veririm. Yazıklar olsun
İsterse sizinle aynı yaşta olsun ister 70 yaşında olsun taciz tacizdir, dayı da dayıdır bunu hiçbir şey değiştiremez. Bir annenin o durumda oraları yakması lazım, şaka yapmıyorum. Ben tanımadığım çocuk için insan için yaparım bunu. Sizi bilmem ben keserdim ilişiğimi.Bu arada dayim benden 2yas buyuk.Bu inu hakli yapmaz kesinlikle ama asla kabul edemedim dayimin bunu yaomasini.cunku cocuklugumuz cok guzel geçmisti.Hatta su an o kadar degisti ki.Bu insan nasil boyle yapar hala anlayamiyorum.
Su an beni kendini begenmis,havali bir insan olarak goruyorlar..Yine de atanir atanmaz onlar icin guzel seyler yaptigim haldr daha fazlasini istiyorlar.Mesela buyuk dayim beni ders çalıştırmış kucukken (hakaretle ve söverek) ve onun sayesinde adam olmusum.Yoksulluk icinde kivranirken evimize bir kere alisveris yaomisti.yillar gecti hala anlatir.Ve ben vefasızım onlarin gözünde..Anneniz bildiginiz sizi harcatmis kendi ailesine.gercek anne cocuguna sahip cikar herkese karsi hemde.ne demek ac kalma ne demek sogukta kalma ne demek igrenc tacizler bi anne nasil sessiz kalir
Annem iste..Nerden tutsam haklı cikaramiyorum onu ama annem.benim kardesim bunu yapsa evladima yikilirdim.Yasadigim travmayi bir de anneme yasatmayayim dedim.İsterse sizinle aynı yaşta olsun ister 70 yaşında olsun taciz tacizdir, dayı da dayıdır bunu hiçbir şey değiştiremez. Bir annenin o durumda oraları yakması lazım, şaka yapmıyorum. Ben tanımadığım çocuk için insan için yaparım bunu. Sizi bilmem ben keserdim ilişiğimi.
Cok haklisiniz.annem yanlisa karsi durmak konusunda yetersiz bir hasta.Uzman destegi aliyorum.Aci kayiplarim olduktan sonra basladim destek almaya ama bilincaltim aydinlanmaya baslayonca dayi olayiyla yuzlestim.cok zor oldu..Gecmis olsun. Eger birlikte yasiyorsaniz ilk firsatta o evden ayrilmanin yolunu bulmalisiniz.
Annenizi de hasta olarak degerlendirin yani gercekleri gormek ve yanlisa karsi durmak konusunda yeterli olmayan bir hasta. Boyle dusunurseniz daha az kizarsiniz.
Ve lutfen bu konularda mumkunse uzman destegi alin ya da kendiniz okuyarak sucluluk psikolojisine girmemeye calisin.
Hayatin ilk donemi zor gecmis umarim bundan sonrasi gonlunuze gore olur.
Bu arada annenize saygida kusur etmeyin ama asla o dayiyla gorusmeyin asla buna mecbur degilsiniz kac yasindasiniz artik hayir diyin gitmeyin, muhatap olmayin.
Olmasi gereken bu degildi, anneniz sizi korumaliydi ama bu onun kabahati olarak kaldi. Sizin sucunuz yok.Cok haklisiniz.annem yanlisa karsi durmak konusunda yetersiz bir hasta.Uzman destegi aliyorum.Aci kayiplarim olduktan sonra basladim destek almaya ama bilincaltim aydinlanmaya baslayonca dayi olayiyla yuzlestim.cok zor oldu..
Babam bilmiyor.Ya hadi anan ana değil baban ne güne güne durdu?
Ben olsam bi daha dayımı görme ihtimalim olan hiç bir yere gitmezdim evde kimse kalmayacaksa annem nefret etse de baba tarafima giderdim ya da dayınızın tacizini kanıtlayıp polise şikayet ederdim annem de gözünü açsın başınıza gelebilecek en kötü şeyi kendi aileniz tarafından yaşatılması berbat bişey asla kendinizi suclamayin taciz yapanın suçudur maruz kalanin değilHayat sartlarindan oturu 3 sene ailemden ayrı yasadim.annemin ailesinde kaldim. Bu surecte dayimin tacizleri ile mucadele ettim.Surekli esyalarim,paralarim calindi.Kimseye bir sey diyemedim.Kendimi savunmaya kalktigimda suclu oldum,iftiraci oldum.Bunalima girdim.Kabuslar goruyordum artuk.Dayim beni taciz etmesin diye kapilari kilitledim .Babamib ginderdigi ve oteki dayimdan zar zir aldigim harcligim calinmasin diye icat wtmedigim saklama yerleri kalmadi.Taciz eden dayim nw yapip edip aliyordu .Cogi zaman ac gezdim. SABAHLARA KADAR donarak uyudum dedemjn evinde. Pencerem kirikti kimse tamir ettirmedi.Ne dayimin tacizci ve ugursuz oldugunu ne de buyukbabamin vicdansiz oldugunu kabul edemedim.Lisedeydim ve 16 yasindaydim.
Hep icime attim.Boyle bir seyi unutmaya karar verdim. Babamin ailesinden nefret eden annem hep bana onlari sevmeyi asiladi.sevmek zorundaydim.Anneler nw derse dogruydu.ve ben kotuydum.Nasil bir psikolojiye burunmustum anlamiyorum.ama artik wski ben degildim.sinirli ve sinirinden ailesine zarar veren ve kendisini defalarca suçlayan bir insandim.Oyle bir unutmustum ki gecmisi...
Sonra bir gun anneme anlattim.Anlatamadim daha dogrusu gunlugumu verdim.okudu.ne mu degisti?Hic bir sey? Her sey ayni.onlar iyi ve ben kotuyum.Kendini begenmisim tekiyim..Hatta beni oraua zorla gotururdu..Aglardim..Ama annemdi ,kiramazdim..Anneme üzülüyorum .
Sorunum ne biliyor musunuz?Gecmisi sildim ben.Dayilarimi sildim..Ama anne silinmiyor.Siz olsaydiniz annenize nasil davranirdiniz?Hala sizin yaşadıklarınızı görmeyip sizi haksiz bulan annenize nasil davranirdiniz?Bugün bana beddua etti?Insallaj senin cocuklarinin da senin ailene dusman olur?bu durumdan sonra ne yapayim ben simdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?