- 26 Ekim 2015
- 8.468
- 20.459
- 348
Elimde degil kendimi cok suçlu hissediyorum.Yillardan beri mutsuz ve ailemin gozunde suclu bir insanim..birine 40 kere ayni seyi soylersen oyle olur derler ya..Ben olsam bi daha dayımı görme ihtimalim olan hiç bir yere gitmezdim evde kimse kalmayacaksa annem nefret etse de baba tarafima giderdim ya da dayınızın tacizini kanıtlayıp polise şikayet ederdim annem de gözünü açsın başınıza gelebilecek en kötü şeyi kendi aileniz tarafından yaşatılması berbat bişey asla kendinizi suclamayin taciz yapanın suçudur maruz kalanin değil
Niye bilmiyor?Babam bilmiyor.
Sizi suclayanlar da yaşadığınız durumun suç ortakları şuan kaç yaşındasınızElimde degil kendimi cok suçlu hissediyorum.Yillardan beri mutsuz ve ailemin gozunde suclu bir insanim..birine 40 kere ayni seyi soylersen oyle olur derler ya..
28 yasindayim su anda..yillarca unuttugumu sandimSizi suclayanlar da yaşadığınız durumun suç ortakları şuan kaç yaşındasınız
Oyle kolay olmuyor anneyi silmek.O kafar ozluyorym ki anne sevgisini.Hayatinin en onemli caglarini sevgisiz gecirmek cok kotu.mesela o boslugu doldurmak kolay degil.bi tarafin eksik kaliyor.hayata ve insanlara karsi guvensiz duruyorsunO aileyi toptan siler kimsenin de yüzüne bakmazdım. Bazı şeyler affedilmez.
Soylemez annem.bir dr babam kalp hastasi.bilirse uzulur,hasta olur.Niye bilmiyor?
Bu filmi ben de izlemek istiyorum.annemi affetmek istiyorum ama annem onu affetmemem icin ugrasiyir.Herkesin imtihani farkli... Allah yardim etsin benimde affedemedigim seyler oldu. Ama bugun "bir iyilik bul bir iyilik yap" diye bir film izledim ve herkesi affettim. Dayinlarla konusma bencede. Ama anneni affet o da istemezdi oyle seyler olmasini.
Anneniz yaşadıklarınıza inanmamış bana kalırsaHayat sartlarindan oturu 3 sene ailemden ayrı yasadim.annemin ailesinde kaldim. Bu surecte dayimin tacizleri ile mucadele ettim.Surekli esyalarim,paralarim calindi.Kimseye bir sey diyemedim.Kendimi savunmaya kalktigimda suclu oldum,iftiraci oldum.Bunalima girdim.Kabuslar goruyordum artuk.Dayim beni taciz etmesin diye kapilari kilitledim .Babamib ginderdigi ve oteki dayimdan zar zir aldigim harcligim calinmasin diye icat wtmedigim saklama yerleri kalmadi.Taciz eden dayim nw yapip edip aliyordu .Cogi zaman ac gezdim. SABAHLARA KADAR donarak uyudum dedemjn evinde. Pencerem kirikti kimse tamir ettirmedi.Ne dayimin tacizci ve ugursuz oldugunu ne de buyukbabamin vicdansiz oldugunu kabul edemedim.Lisedeydim ve 16 yasindaydim.
Hep icime attim.Boyle bir seyi unutmaya karar verdim. Babamin ailesinden nefret eden annem hep bana onlari sevmeyi asiladi.sevmek zorundaydim.Anneler nw derse dogruydu.ve ben kotuydum.Nasil bir psikolojiye burunmustum anlamiyorum.ama artik wski ben degildim.sinirli ve sinirinden ailesine zarar veren ve kendisini defalarca suçlayan bir insandim.Oyle bir unutmustum ki gecmisi...
Sonra bir gun anneme anlattim.Anlatamadim daha dogrusu gunlugumu verdim.okudu.ne mu degisti?Hic bir sey? Her sey ayni.onlar iyi ve ben kotuyum.Kendini begenmisim tekiyim..Hatta beni oraua zorla gotururdu..Aglardim..Ama annemdi ,kiramazdim..Anneme üzülüyorum .
Sorunum ne biliyor musunuz?Gecmisi sildim ben.Dayilarimi sildim..Ama anne silinmiyor.Siz olsaydiniz annenize nasil davranirdiniz?Hala sizin yaşadıklarınızı görmeyip sizi haksiz bulan annenize nasil davranirdiniz?Bugün bana beddua etti?Insallaj senin cocuklarinin da senin ailene dusman olur?bu durumdan sonra ne yapayim ben simdi?
Annem de sevgisiz büyümüş,cok cekmis. O da normal degil.Hasta..Ama kabul etmek yerine bana soyleniyir.Kendinin doktoru olacaksin diyor ama kendine hayri yok.Beni one suruyir.Kendisinin bu hallere dusmesinin sebebi benmisim.Her anne bir değil önce bunu anlayın. Sizin anneniz pasif,çocuklarına sahip çıkamayan biri. Farz edin anneniz öldü arayıp sormayın. Olayı saptırmak istemem ama benim de başıma benzeri geldi. Sabahına anlattım hem yüzüne vurdu hem de bir araya getirmedi. Bu sizin suçunuz değil sizi korumak annenizin görevi.
Inandi ama dayim icki icmis o zamanlar cok kotuymus ,o yuzden boyle yapmis diye savunduAnneniz yaşadıklarınıza inanmamış bana kalırsa
Tatile gelmissin? Istersen babanla konus bugun veya yarin gidin ordan o anne denilecek kisi anne degil maalesef onlari silersiniz bi daha görüsmezsin o dayi seni tecavüz edebilirdi?Hayat sartlarindan oturu 3 sene ailemden ayrı yasadim.annemin ailesinde kaldim. Bu surecte dayimin tacizleri ile mucadele ettim.Surekli esyalarim,paralarim calindi.Kimseye bir sey diyemedim.Kendimi savunmaya kalktigimda suclu oldum,iftiraci oldum.Bunalima girdim.Kabuslar goruyordum artuk.Dayim beni taciz etmesin diye kapilari kilitledim .Babamib ginderdigi ve oteki dayimdan zar zir aldigim harcligim calinmasin diye icat wtmedigim saklama yerleri kalmadi.Taciz eden dayim nw yapip edip aliyordu .Cogi zaman ac gezdim. SABAHLARA KADAR donarak uyudum dedemjn evinde. Pencerem kirikti kimse tamir ettirmedi.Ne dayimin tacizci ve ugursuz oldugunu ne de buyukbabamin vicdansiz oldugunu kabul edemedim.Lisedeydim ve 16 yasindaydim.
Hep icime attim.Boyle bir seyi unutmaya karar verdim. Babamin ailesinden nefret eden annem hep bana onlari sevmeyi asiladi.sevmek zorundaydim.Anneler nw derse dogruydu.ve ben kotuydum.Nasil bir psikolojiye burunmustum anlamiyorum.ama artik wski ben degildim.sinirli ve sinirinden ailesine zarar veren ve kendisini defalarca suçlayan bir insandim.Oyle bir unutmustum ki gecmisi...
Sonra bir gun anneme anlattim.Anlatamadim daha dogrusu gunlugumu verdim.okudu.ne mu degisti?Hic bir sey? Her sey ayni.onlar iyi ve ben kotuyum.Kendini begenmisim tekiyim..Hatta beni oraua zorla gotururdu..Aglardim..Ama annemdi ,kiramazdim..Anneme üzülüyorum .
Sorunum ne biliyor musunuz?Gecmisi sildim ben.Dayilarimi sildim..Ama anne silinmiyor.Siz olsaydiniz annenize nasil davranirdiniz?Hala sizin yaşadıklarınızı görmeyip sizi haksiz bulan annenize nasil davranirdiniz?Bugün bana beddua etti?Insallaj senin cocuklarinin da senin ailene dusman olur?bu durumdan sonra ne yapayim ben simdi?
Siz bilirsiniz.Oyle kolay olmuyor anneyi silmek.O kafar ozluyorym ki anne sevgisini.Hayatinin en onemli caglarini sevgisiz gecirmek cok kotu.mesela o boslugu doldurmak kolay degil.bi tarafin eksik kaliyor.hayata ve insanlara karsi guvensiz duruyorsun
Sevgi dolu olamiyorsun.
Nasıl söylemez ya sen söyleyecektin. Hata yapmışsın. Şimdi öğrenirse daha çok üzülecek ama geçmiş de olsa babana söyle neler çektiğini bilmesine hakkı var sen kendini babanın yerine koy öğrenmek istemez miydin? Senin yapman gereken anan dahi olsa hiçbir şey beklememek ve sabır etmek evlatlığını yapmak. Gün gelir devran döner...Soylemez annem.bir dr babam kalp hastasi.bilirse uzulur,hasta olur.
Inan yaa o kadar zor ki..Nasıl söylemez ya sen söyleyecektin. Hata yapmışsın. Şimdi öğrenirse daha çok üzülecek ama geçmiş de olsa babana söyle neler çektiğini bilmesine hakkı var sen kendini babanın yerine koy öğrenmek istemez miydin? Senin yapman gereken anan dahi olsa hiçbir şey beklememek ve sabır etmek evlatlığını yapmak. Gün gelir devran döner...
Ben söyleyeyim senin yerine. :))Inan yaa o kadar zor ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?