Geçmişe özlem, şu an yaşadığım şehre adapte olamamak...

karalahana06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2018
898
519
53
Merhaba sevgili kk üyeleri. Son zamanlarda sürekli geçmişe özlem duymaya başladım, işe ilk başladığım yerdeki anılarım aklıma geldi, sonra ikinci görev yerimiz ve dostluklarımız. Muş'un çok küçük bir ilçesinde görev yapmıştık ve o kısıtlı imkanlarla bile bir sürü güzel şey yapmıştık, arkadaşlıklarımız çok iyiydi maşaallah. Sonrasında ise rotasyona tabii meslek sahibi olduğumuz için 3-5 senede bir yer değiştirdik tabii yeni gideceğimiz yeri kendimiz seçtik. Ama buna rağmen koca bir hayal kırıklığı yaşadık ve şu an bulunduğumuz şehre bir türlü alışamadık... 2 senedir buradayız. Hem pandemiye denk geldi hem doğum yaptım bir de çok ani gelişti tayin işlerimiz vs derken eşimle sürekli geçmişi yad eder olduk. Bazen öylesine bunalıyoruz ki oturup karşılıklı ağlıyoruz resmen... Şu an bulunduğumuz ilde her türlü imkan var ama manevi olarak bizi tatmin etmiyor. Memleketlerden uzaktayız Muş'tayken de aynı şekilde uzaktık ama hiç özlem duymazdık memleketlerimize... Şu an tatil olsa da gitsek, bayram gelse de gitsek modundayız. Çok Şükür burada da kalıcı değiliz ama ben dertleşmek istedim... Sürekli eski görev yerimizdeki resimlerimize bakıyoruz, hatta o zaman giydiğimiz kıyafetlere vs... Koku hafızası denilen bırak şey var ya mesela orada kullandığımız sabun, deterjan vs bunları alıyoruz falan :) Meslek gereği memleketlerimizde görev yapmıyoruz maalesef. Bunu ilk başta çok kafaya takmıyorduk ama pandemiden sonra öyle bunaldık ki keşke memleketimize gitsek moduna girdik. Her gidiş gelişimizde depresyona girer olduk. (Bebeğim henüz küçük bu anlattıklarım bebekten öncesini de kapsıyor) :)

İnsan sosyal varlık tamam da bazı insanlar fazla insan bağimlisi oluyor, siz de öylesiniz sanirim karı koca.
Yapacak bir şey yok şu durumda, kalıcı değilmişsiniz zaten idare etmeye çalışın.
Bir de belki pandemiden dolayi çok fazla gezip keşfedemediyseniz ondan olmuşta olabilir.

Sizi hatırlıyorum, siz kendinizi her türlü mutsuz edebilecek potansiyele sahipsiniz. Kocanız da maşallah size destek oluyormuş bu konuda. Şehir falan mesele değil, başka yere gitseniz orda da mutsuz olacak bişey bulursunuz. Bu kez günah keçisi şehir olmuş sadece.

birbirinize hiç destek olmuyor musunuz? yani birbirinizi o huzursuz andan çıkarmak, iyi hissettirecek bir şeylere yöneltmek yerine ısrarla dibe çekiyorsunuz anladığım kadarıyla. neden?güzel vakit geçirebileceğiniz planlar yapın, yeni yerler görün, özellikle de geçmişe gereksiz bağlı olduğunuzu bir farkına varın derim. her şeyi geçtim, yanımda sevdiğim olsun, en boktan şehirde bile yaşardım🤤

Karşılıklı ağlamayıp birbirine sabun koklatmayan da kendine ben romantiğim demesin 🙄

Bir de Ankara’da yaşarken Muş özlemi çekmek bana garip geldi. Türkiye’nin başkenti öncelikle, hem de bir sene yaşadım ve biliyorum imkanları ülke sıralamasına göre çok çok iyi, yazılın spora resime müziğe ne isterseniz, edinin birsürü arkadaş. Üstelik Türkiye’nin ortasındasınız sıkıldıkça birsürü farklı şehri gezebilirsiniz hafta sonları falan.

Geçmişe bağımlı yaşarsanız bugünün geleceğin keyfini çıkaramazsınız.

Back
X