Geçmişi tam anlatmalıyımıyız ki?

Bi abla demişti ki( ex görümcem )
Evlenmeden önceki hiçbirşeyini anlatma
Evlendikten sonraki herşeyini anlat.

Bir de ailevi hiçbir problemi anlatma. Gün gelir basına kakar.

Tam derken
Ya bu konu acayip bir tabu benim icin, sevdigim adam bana eski sevgilileriyle cinsel maceralarini anlatsa aninda sogurum, banane lan derim.
Ayni sekilde kalkip kimseye de ozel hayatimi anlatmam, kahvede skor yaristiran bitirim mahalle cocuklari gibi, birinin karsisina gecip sunla opustum, bununla sevistim diye anlattigimi dusunemiyorum

Bu senin hayatın
Biriyle sevgili oldun diye
Yada evlendin diye ondan önceki bütün detayları anlatmak zorunda değilsin
Sen ondan ayrı bir bireysin
Bunun vicdan azabıyla ne ilgisi var anlamış değilim
Son günlerde böyle konular çoğaldı
Çok tuhaf bir düşünce tarzı

Bu senin ozelin niye anlatasin,geçmişte yasamissin geçmiş gitmiş,sadece seni ilgilendirir ,vicdanın kendin için rahat olsun ,başkası için değil..şu hayatta kendin dışında kimseye hesap vermek zorunda değilsin..

Yaşandı bitti gitti..söyleyip kafasını bulandırma..ömürboyu en alakasız konuda bile başına kakar.

Bence soylememelisin, kopegin copu karistirdigi gibi insanlarin gecmisini sorgulayan insanlardan nefret ediyorum.
Herkesin hesabi kendine. Bir insanin hatasindan haberin olurda, tovbesinden pismanligindan olmaz.
Daha once bir nisanlilik gecirmeme ragmen, simdiki nisanlim hic o iliskimi sorgulamadi. Sadece merakindan neden ayrildigimizi sordu. Bende yasamis oldugum bir ornek verdikten sonra ne adini sordu, ne neler paylasmis oldugumu.
Bilmesi neyi degistirirki, gecmisi silemezsin. Ve benim o zamanki yasadiklarim, pismanliklarim beni daha iyi bir insan yapti. En azindan kimin degerini bilmem gerektigini daha iyi biliyorum..

Ondan önce şehir dışına çıktıysan ona ne ? Ne kadar abartıyorsunuz yumurtadan yeni çıkmış bi civciv almıyorki koskoca yetişkin bi insan elbetteki önceki hayatında sevgiliside olur hatalarıda olur günahlarıda.ne diye suçlu ezik durumuna geçiyorsunuz anlamadım

Erkek her şeyi anlatıyor mu yani? Kadın anlatmayınca mı suçlu oluyor ve vicdan azabı duyuyor. Çok komik bence bu. Ortaokulda hoşlandığınız çocuktan itibaren anlatmaya başlayın bence.

Onanne gecmis gecmiste kaldi kimseyi ilgilendirmez. Bedenin senin bedenin istersen 100 kisiyle olursun bu kimseyi ilgilendirmez

Şahsen ne yasarsam yasayim. Bana sorduysa karsimdaki insan. Konu kandirmaz , yalan söylemezdim. Neyae onu anlatirdim. Kendi bilir. Cekip giderse de.

ya erkek arkadaşınızdan önce olan olaylar için neden kendinizi suçluyorsunuz.
mantıklı mı bu?
nereye gittinizse gittiniz, kimle seviştiyseniz seviştiniz.
ona ne, bana ne, başkasına ne?
kendinize biraz saygı duyun lütfen ya bazen delirecek gibi oluyorum.
inanamıyorum burda yazanlara...

Hayatında o yokken onu tanımıyoken yaptıkların onu ilgilendirmez
Ha şöyle benim elime erkek eli değmedi de demicen tabi

evet burada bazen böyle konu açanlar oluyor ve anlat yalan olmasın aranızda diyoruz ama geçenlerde evli bir bayan konu açmıştı ve kocasının devamlı eski konuları başına kalktıgını anlattıgına pişman ettiğini söylemişti , ozaman ona çok üzülmüştük ,
bu karekter meselesi her erkek kaldıramıyor içlerindeki öküz ortaya çıkıyor ve hep kavga hep sorun olarak sana dönüyor ,

o yuzden sana diyeceğim şu ki anlatmana gerek yok yasanan yasandı ve bitti ama sakın sende eşinin geçmişini sorun edip kavga çıkarma sonra oda sana dönmesin

herkesın gecmısı ,gecmıste yasadıgı ıyı yada kotu ılıskılerı vs vs kendıne özeldır hayatınıza bır sunger cekın onunuze bakın, geçmiş orada kalsın herseyi anlatmaya gerek yok hem kimse sütten çıkmış ak kaşık değil bunu unutmayın.
bakın ben su an evlıyım esımle evlenmeden önce cınsel anlamdada bırlıkte olduk ve beraber yasadık bır sure, o evlenmıs ayrılmıs bırı yanı benden once bır evlılıgı olmus bunun dısında ıkı nısan bır soz atmıs-zamanında beraber yasadıgı bır kadın varmıs-sevgılılerı gunluk ılıskılerı de olmus halıyle ama hepsı bıtmıs gıtmıs....
kendıme gelırsek bende esımle tanısmadan farklı profıldekı ınsanlarla ılıskıler yasadım, aşıkta oldum, cok buyuk kazıklarda yedım maddı manevı, cınsel anlamda da bırden fazla kısıyle yakınlasmam oldu ama asla pısman degılım yasadıgım hıcbırseyden ıyıkı hepsı hayatıma gırdı benı farklı yonlerde aydınlattı dıyorum...
ve ne ben ne de esım gecmısımızı hıc kurcalamadık bugune kadar hıc konusmadık ozel olarak olması gerekende bu zaten.

bence siz sevgilinizden önce kendiniz barışın kendi geçmişinizle. pişman olduğunuz konular varsa (ki bence çok gereksiz pişmanlıklar bunlar, hatta bence çoğu zaman toplumsal roller yüzünden suçlu hissetmek gerektiğini düşünüpte suçlu hissediyor insanlar) kendinizi affedin. her deneyim sizin kişiliğinizin oluşmasında, olgunlaşmanızda bir yapı taşı. böyle bakın yaşadığınız şeylere. sahip çıkın kendi hayat duruşunuza ve yaşadıklarınıza.

anlatmaya gelince, kadın veya erkek farketmez, her insanın kendi mahremi vardır, olmalıdır. yoksa, orda bir sıkıntı vardır zaten. gizli kapaklı işler çevirmekten bahsetmiyorum ama cinsellik mahremdir örneğin, bana ne, sevgiline ne, kime ne yani? paylaşılmamalıdır. hem bu cinsellik iki kişilik bir eylem, diğer adamında mahremine saygısızlık bunu paylaşmak.

hele ki siz bu suçluluk psikolojisi ile ezik durup anlatırsanız vay halinize. birkaç ay sonra perdeyi açmama bile "izin" vermiyor diye başlık açarsınız büyük ihtimalle.

herşey anlatılmaz, tüm detaylar anlatılmamalı..
çoğu erkek kaldıramaz eski sevgilileri,
ama bekaret kaybedildiyse ilişkinin detayları verilmeden bu kesinlikle anlatılmalı, gizlenmemeli..

herşey anlatılmaz, tüm detaylar anlatılmamalı..
çoğu erkek kaldıramaz eski sevgilileri,
ama bekaret kaybedildiyse ilişkinin detayları verilmeden bu kesinlikle anlatılmalı, gizlenmemeli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…