İnsan yeri gerince kararlar alır bir şeyler yaşar. Bunları yaşayan bugünkü siz değilsiniz, geçmişteki sizsiniz, o bunları doğru bulmuş ve yaşamış. İnsan yaşadıkların pişman olmamalı, eğer artık doğru bulmuyorsa bunlardan ders almalı.
Ben bu konularda çok rahatım ama sizin şu anda bunu yanlış buluyor olmanızdan dolayı böyle yazdım. Geçmişiniz kimseyi ilgilendirmez, onun geçmişi de sizi. Ama kendi adıma ben, bugünkü "benin" bir parçası olan geçmişimden rahatsız olacak biriyle beraber olmazdım. Böylece yalan söylememe gerek kalmıyor. Beni ben olarak istemeyen birini ben de istemem. Hatalarımla doğrularımla yaptığım her şeyi sahiplenmek iç huzuru veriyor.
Bir kaç kez burada bu tür vicdan azaplı konuları okuyorum. Ve kendimi sorguluyorum bazende üzülüyorum hatta ilişki bitirmeye kadar geliyor iç savaşlarım.
Sizce gerçekten herşey anlatılır mı sevgiliye. Sonuçta ben geçmişten pişmanım cinsellik açısından ileri gidilmeden bir şeyler yaşanmıştı. Bide ona sölemediğim gittiğim bir kaç il var. Tatil amaçlı vs tabi hepsi sevgililikten önce.
Bunlar sölersem aramız bozulur. ZTn ben bazı şeyler için pişmanım. Şimdi sölemem mi gerekiyor? Yada cidden ayrılmam mı gerekiyor ona ayrılırız diye sölemediğim şeylerden ötürü? Onu seviyorum ama.. böle devam etmem etik olmaz mı..
neden herseyı anlatacağız ki
sonucta bunları yasarken o kişi hayatımızda yoktu
sen anlatacaksın herseyı saf gibi , peki karsındaki neler yasadı nasıl emin olacaksın
belki adam grup sex yaptı bekarken nerden bileceğiz yani.
yahu ne gerek var neden anlatılsın herkese hersey
şimdi acık acık konusacagım bunu hangi erkek kabul eder bugun bişey demezse yarın sıkıntı yapar illaki
ben eski erkek arkadasımla suraya gittim buraya gittim orda sunu yaptım
onla su p*ozisyonu uyguladık allah askına bunu bir düşün bunlar özel seyler kız arakadasa bile anlatılmaz
mantıklı geldimi kulaga hayır
bakın büyüklerin bir atasözü var
B..KU eseleme kokar eşelemezsen kurur üstü
hakkatende öyle
hiç gerek yok
vicdanın içinde allaha el acıp dua edşp bolca tövbe edeceksin ama bunu tekrar yapmayacaksın
asla aynı hatayı yapma
allaha sıgın güven yoluna devam et aklına onları getirip sakın kurma kafayı
Neden kendi geçmişinizi bu kadar dert ediyorsunuz. Sanki cinayet işlemişsiniz. Hepimiz insanız nefsimize yenik düştüğümüz asla yapmam dediğimiz şeyleri yaptığımız zamanlar oluyor.Yaşadıklarınız her neyse sizden başkasına zararı dokundu mu. Gençlikte herkesin hatası olur. Elbette her şeyi ve hatta hiçbir şeyi anlatmayın durduk yere huzurunuzu kaçırmayın.
yahu canımın içi senin erkek arkadaş askılı giydin diye seni ne yerine koymuştu
bi de bunları anlatırsan artık neler neler yerine koyar sen düşün
anlatma boşver
yarın öbür gün ayrılırsınız bu sefer de aileme anlatır mı diye korku yaşarsın
Bence anlatılmaz hatta eşe de anlatılmaz karşında ki kişi dünya iyisi olsun vakti zamanı gelince kullanır onu, ne gerek var senin özelin ondan önce olmuş
kızlar görüşlerniz için çok teşekkür ederimm. Çok güzel yorumlar yapmışsınız. Öncelikle
1: bekaretle ilgili bir sorun yok soranlar için açıklıyorum
2: gezdiim iller derken o zaman ki erkek arkadaşımla gitmiştim :/ ve kız arkadaşlarımla ama söz etmedim biraz ters bakar sanıyorum.
Sanırım bir yorumda okuduğum doğru geçmişi çok kurcalayan bir tip olduğu için vicdan yoklaması yapıyorum ara ara. Ama yorumlarınızla bu tür kuruntuları atmam gerektiğinin farkına çok iyi vardım.
Anlatilmaz gerek yok
Herkesin kendine ait sirlari vardir .
Saf gibi ben boyle boyle yaptim dersen
Bizik ortadogu kafali erkekler gunu gelince lakkkk diye yapistiriverir lafi ..
Sadece sevgiliye degil kiz arkadaslara bile her halt anlatilmaz
Bir kaç kez burada bu tür vicdan azaplı konuları okuyorum. Ve kendimi sorguluyorum bazende üzülüyorum hatta ilişki bitirmeye kadar geliyor iç savaşlarım.
Sizce gerçekten herşey anlatılır mı sevgiliye. Sonuçta ben geçmişten pişmanım cinsellik açısından ileri gidilmeden bir şeyler yaşanmıştı. Bide ona sölemediğim gittiğim bir kaç il var. Tatil amaçlı vs tabi hepsi sevgililikten önce.
Bunlar sölersem aramız bozulur. ZTn ben bazı şeyler için pişmanım. Şimdi sölemem mi gerekiyor? Yada cidden ayrılmam mı gerekiyor ona ayrılırız diye sölemediğim şeylerden ötürü? Onu seviyorum ama.. böle devam etmem etik olmaz mı..
Ondan önce yaşananlar onu ilgilendirmez. Bunun için ayrılacak bi sevgiliye sahipseniz söylesem mi diye düşünene kadar en ufak hatamda beni yargılar mı devam edebilir miyiz diye düşünün.