geçmişi unutmak

Bunun bir formülü varsa bilen banada anlatsın bende hala unutamiyorum aynen senin gibi sorun olmadığı zamanlarda dahi aklıma geliyor o an sorun çıkaran olmamak için susuyorum içimde büyüyor büyüyor bazen geceleri kocamı uyutup agliyorum
Neden diyorum neden bununla yaşamak zorundayım?
Allahım bunları sil aklımdan ama olmuyor işte unutulmuyor hepsi işledi beynime özellikle bir olay varki tam 1 yıl geçti üzerinden ben hala olayın üstüne ihtimaller kurup kafamda onun tartışmasını yaşıyorum eşime sorsanız unutuldu geçmişte kaldı der olaylar değil ben gecmisteyim
Psikologa gittim bunun için o dedi ki
Günlük yasantini unutabilirsin belki ama o an nabzını değiştiren olaylar iz biraktiysa bir kere bunları kolay kolay unutamazsin
Ancak bir rahatsızlık varmış beynin yaşadığı kötü olayi kabullenemiyormus ve olmamış sayiyormus buda sağlık sıkıntısıymis böyle olmadığı için bence sanslisin dedi Hayır ben hepsi hala aklımda olduğu için sanssizim
aa evet bazı insanlar yok sayıyolar resmen.. şaşırıyorum bende.. aslında hani yaşanan herşey tecrübe bizler için daha iyi adımlar atalım diye.
bidaha aynı hataları yapmayalım diye.. ama iyi zamanlarda aklına gelmesi canını sıkıyor insanın. bende bazen çok kötü oluyorum gece ağlıyorum ama bu çok nadir oluyor.. bazen bunalıyor insan önemli olan bu uzun süre sürdürmemek.
sonra yaşadığım hayata şükrediyorum. eşim çocuğum sağlıklı.. annem babam sağlıklı. k.validem gözümün içine bakar. evim var. az çok kendime yeten gelirim var. ee evde de huzurum var yani öyle kavga gürültü bizde çok nadir olur ciddi anlamda. oğlumun yüzü hep güler mesela allah bozmasın.. ee diyorum bazen ne istiyorum başka..

aa evet bazı insanlar yok sayıyolar resmen.. şaşırıyorum bende.. aslında hani yaşanan herşey tecrübe bizler için daha iyi adımlar atalım diye.
bidaha aynı hataları yapmayalım diye.. ama iyi zamanlarda aklına gelmesi canını sıkıyor insanın. bende bazen çok kötü oluyorum gece ağlıyorum ama bu çok nadir oluyor.. bazen bunalıyor insan önemli olan bu uzun süre sürdürmemek.
sonra yaşadığım hayata şükrediyorum. eşim çocuğum sağlıklı.. annem babam sağlıklı. k.validem gözümün içine bakar. evim var. az çok kendime yeten gelirim var. ee evde de huzurum var yani öyle kavga gürültü bizde çok nadir olur ciddi anlamda. oğlumun yüzü hep güler mesela allah bozmasın.. ee diyorum bazen ne istiyorum başka..
Şükürler olsun ki iyi bir yasantin var
Hayatın kötü gitse birde bu düşünceler ile hiç cikamazdin işin içinden
Benim psikolojim çok bozuldu Dr gel burda seni misafir edelim bir süre dedi
Kapatcakti beni klinige eşim duydu oda çıldırdı da öylelikle eve geldim :)

Şükürler olsun ki iyi bir yasantin var
Hayatın kötü gitse birde bu düşünceler ile hiç cikamazdin işin içinden
Benim psikolojim çok bozuldu Dr gel burda seni misafir edelim bir süre dedi
Kapatcakti beni klinige eşim duydu oda çıldırdı da öylelikle eve geldim :)
allah o derece yani.. o zaman kendini kötü hissettiğin zaman eşin seninle bol bol konuşacak..bi kahve yapacaksınız karşılıklı sohbet. biz kadınlar çok hassasız ya. yani galiba ara ara böyle dertleşmek istiyoruz iş şehir çocuk koşuşturmacasından sanki kendimizi çok ihmal ediyoruz. sonra saçma sapan yerlerden patlak veriyor dimi..

Aklima geldi yazayim belki faydasi olur...unutmamanin guzel tarafi bilmek hazirlikli olmak cunku beklemedigimiz olaylarda soka gireriz ya nasil olur nasil yapar diye bu yapani asla hakli cikarmaz ama bilmedigimiz yanlarini kesfederiz ya o.bakimdan ...bu kabullenme olayini.bir psikoloktan dinlemistim mantikli gelmisti....simdi insanlari gul.gibi dusunelim nasilki gulun dikenleri var insanlarinda var illaki bir yerden caninizi yakan taraflari davranislaari olmustur /olacaktir ama diger hareketlerinin hurmetinee idare ediyoruz /etmeliyiz tabiki bu haksizlik yapana susun demek degil kendinizi savunun hakkinizi alin o ayri ama olay tatliya baglanmisken herneyse demek lazim...ozellikle karsi taraf pismanken hatasini tekrarlamiyorken cabaliyorken.

allah o derece yani.. o zaman kendini kötü hissettiğin zaman eşin seninle bol bol konuşacak..bi kahve yapacaksınız karşılıklı sohbet. biz kadınlar çok hassasız ya. yani galiba ara ara böyle dertleşmek istiyoruz iş şehir çocuk koşuşturmacasından sanki kendimizi çok ihmal ediyoruz. sonra saçma sapan yerlerden patlak veriyor dimi..
Benim Kocam iskolik ben kendimi kötü hissettigimde genelde o evde olmuyor
9 da başlayan ise bile 8 de kalkıp gidiyor 9 da iş bitiyor o milletin tüm gün yaptıklarını kontrol edip öyle çıkıyor eve gelmesi 11
Yani ben bekarim canım :)

Benim Kocam iskolik ben kendimi kötü hissettigimde genelde o evde olmuyor
9 da başlayan ise bile 8 de kalkıp gidiyor 9 da iş bitiyor o milletin tüm gün yaptıklarını kontrol edip öyle çıkıyor eve gelmesi 11
Yani ben bekarim canım :)
o yüzdende yanlız hissediyor olabilirsin kendini.. hergün değilde en azından haftada bir 30 dk bile olsa biz kadınlara çok iyi geliyor biliyorum. bi kahve bi çay molası sadece ikinize ait :)

Bir çaresini bulursan bana da haber et.:KK34:
Hamile değilim evli de değilim hormonlarım da normal.
Tamamen kincilikle ilgili bir şey.
O duyguyu söküp atmak için o kadar uğraştım ama nafile.
Kimleri neleri sildim bu yüzden bir bilsen....

Bir çaresini bulursan bana da haber et.:KK34:
Hamile değilim evli de değilim hormonlarım da normal.
Tamamen kincilikle ilgili bir şey.
O duyguyu söküp atmak için o kadar uğraştım ama nafile.
Kimleri neleri sildim bu yüzden bir bilsen....
seninki başka versiyon :) ben hem unutmuyorum hem yapan kişiyi seviyorum ve silemiyorum :) senin gibi sildikleri çok ama onları direk yok saydı beynim unuttum.

seninki başka versiyon :) ben hem unutmuyorum hem yapan kişiyi seviyorum ve silemiyorum :) senin gibi sildikleri çok ama onları direk yok saydı beynim unuttum.

Ben aşık olduğum adamı sildim....

Hay tükürdüğümün beyni.Bende de aynı .ok var gibi en olmadık anlarda aklıma eskiden olan saçma bir şey gelir,öfke vs kendimi yerim uzun bir süre.

İlac olsa da içsek kurtulsak

hmm.. ama çok büyük bişey yapmıştır sana. yada ufak bişeyden sildiysen eminmisin aşık olduğuna.. sonradan pişman olmadın mı.. amma soru sordum dimi :)

Rol çalmaya geldim zaten buradan konu benim olsun diye :KK70::KK70:
Bir insan 10 sene birisini unutamıyorsa aşk mıdır sence?
Cevaba göre yorum yapacağım :KK51:

merhaba , kadınlar geçmişi unutmakta neden bu kadar zorlanır. yani ben genel olarak böyleyim. 7 sene önceki olay aklıma geliyor. kapandı gitti bitti. ama aklıma geliyor en olmadık zamanlarda. 1.5 sene önce eşimle bir olay yaşadık kapandı bitti. ustüne ne güzellikler oldu verilen sözlerin hepsi tutuldu. hatalardan dersler alındı.. ama aklıma geliyor.
bunu da sürekli ona hatırlatmak istemiyorum ama kendimi düşünmekten bitiriyorum.. bazan 1 ay hiç aklıma gelmiyo bazen en mutlu anımda aklıma geliyor..
hamilelikte dahada arttı ama öncesinde de vardı.. yani şuan en güzel zamanlarım benim en keyifli.. bu durumu nasıl aşabilirim fikri olan varmı..
bide düşünsenize eşimle iyiyiz yada ailemle o an aklıma onların bana yaptığı can sıkıcı olay geliyor bütün sinirlerim bozuluyor.. ne oldu diyolar şu olay aklıma geldi diyemiyorum.. çünkü o olayın üstünden yıllar geçmiş delimisin dicekler..

O anda, geçmiş geçmişte kaldı üzerine birçok mutluluk yaşadık, geçmişi değiştiremem diye geçir aklından. Bende unutamadığım zaman böyle düşünüyorum

Rol çalmaya geldim zaten buradan konu benim olsun diye :KK70::KK70:
Bir insan 10 sene birisini unutamıyorsa aşk mıdır sence?
Cevaba göre yorum yapacağım :KK51:
bence aşktır tabi :) pişman olduğunu söylemedin mi.. yani sildikten sonra hemen..

O anda, geçmiş geçmişte kaldı üzerine birçok mutluluk yaşadık, geçmişi değiştiremem diye geçir aklından. Bende unutamadığım zaman böyle düşünüyorum
bide o kırgınlıkları yaşatan kişiler hatalarından ders aldı. aynı şeyler tekrarlanmıyor. sadece ben o zaman konuları çok çabuk kapadım sanki.. aklıma takılan sorular oluyor aradan bunca zaman geçtikten sonra tekrar konuyu açmak çok saçma geliyor. boşu boşuna huzur bozucam gibi.. bide örneğin eşim çok çabuk unutur sorsam hayatta doğru detay veremez konu ile ilgili :)

bide o kırgınlıkları yaşatan kişiler hatalarından ders aldı. aynı şeyler tekrarlanmıyor. sadece ben o zaman konuları çok çabuk kapadım sanki.. aklıma takılan sorular oluyor aradan bunca zaman geçtikten sonra tekrar konuyu açmak çok saçma geliyor. boşu boşuna huzur bozucam gibi.. bide örneğin eşim çok çabuk unutur sorsam hayatta doğru detay veremez konu ile ilgili :)

En iyi siz bilirsiniz kendinizi. Ben kırıldığım kişilerle (basit sebeplerle olan kırgınlıkları demiyorum) eskisi gibi olamiyorum, içimden gelmiyor. Hatırladıkça nefret duygusu uyandıracak insanlardan uzak kalmayı tercih ediyorum, psikoloğum da bu konuda kararı bana bıraktı. Kendimi nasıl rahat hissediyorsam öyle yapıyorum. Eşimin yaptığı hatalara karşı (bazıları belki hata bile demez ama benim için önemli şeyler) %100 güven sağlayamıyorum, bu benim için imkansız, eşimde biliyor bunu ve kartları daima açık oynuyoruz. Mesela kırıldığım akrabam var, aslında o insan benim için artık yok. :)

Back
X