geçmişi unutmak

herkes hata yapar.herkesin hata yapma olasılığı hep vardır.(rabbim şaşırtmasın kimseyi inşaallah.) yani önce bunu kabul edin.kimse mükemmel değil.
konunun yaşandığı zaman bi kere üzüldünüz,yıprandınız.daha fazla aynı hüznü yaşamayın,bugünü kaçırmayın.peki nasıl? zamanın sizi tedavi etmesine izin verin.aklınıza her geldiğinde o olay,şükredin ve güzel anılarınızı düşünün.aklınızı dağıtacak şeylerle meşgul olun.
aynen böyle düşünmeye çalışıyorum karşımdakinin kusursuz olmadığını düşünmeye çalışıyorum. ama sanki en güzel anlarda birden aklıma geliyo.. eskiden bu kadar değildi sanki hamilelikte biraz daha arttı gibi..

Güveninizi zedeleyecek bişey yaptıysa en yakınlarınız, ya da en ihtiyacınız olduğunda sizi yarı yolda bıraktıysa, böyle şeyler unutulmuyor maalesef. Bence bu haklı bir savunma mekanizması, bir daha kendinizi o duruma koymamayı hatırlatmak için.

Ama yok küçük kalp kırıkları, yanlış anlaşılmalar, düşünmeden edilmiş laflar vesaire ise unutmadıklarınız, kinciyiz biraz galiba :KK53: Herkesin yanlışları vardır, biz kendimiz çok mu mükemmeliz? Beşer şaşar diye düşünüp belli bir süre sonra geride bırakılmalı bu tür şeyler.

bazen kendi kendime nekadar boş üzüntü verdiğimi düşünüyorum ama bu durum hala devam ediyor.
haa bide şu var eskiden bütün günümü etkilerdi şimdi daha kolay atlatabiliyorum..
bazen şöyle bi tuş olsa da bassam silinse herşey diyorum :)

aynen böyle düşünmeye çalışıyorum karşımdakinin kusursuz olmadığını düşünmeye çalışıyorum. ama sanki en güzel anlarda birden aklıma geliyo.. eskiden bu kadar değildi sanki hamilelikte biraz daha arttı gibi..
duygusallaştınız iyice de ondan.kıyamam size.hala hesaplaşma yaşıyorsunuz galiba.o yaşadıklarınız o zamanın şartlarında yaşandı şimdiki şartlarda düşünmeyin.belki de bunların hepsi sizi bu konuma bu olgunluğa getirmek için yaşandı.
hani bi dağa tırmanırsın ya hedefine doğru.evet çok dikti evet ellerim kanadı başıma taş geldi ama ilerledim ne güzelde geçtim şimdi artık daha tecrübeliyim,güçlüyüm dersin.bak ne güzel maşaallah bi de yol arkadaşı geliyor size. :KK46:

Güveninizi zedeleyecek bişey yaptıysa en yakınlarınız, ya da en ihtiyacınız olduğunda sizi yarı yolda bıraktıysa, böyle şeyler unutulmuyor maalesef. Bence bu haklı bir savunma mekanizması, bir daha kendinizi o duruma koymamayı hatırlatmak için.

Ama yok küçük kalp kırıkları, yanlış anlaşılmalar, düşünmeden edilmiş laflar vesaire ise unutmadıklarınız, kinciyiz biraz galiba :KK53: Herkesin yanlışları vardır, biz kendimiz çok mu mükemmeliz? Beşer şaşar diye düşünüp belli bir süre sonra geride bırakılmalı bu tür şeyler.
güven zedeleyici şeyler tabi... ama mesela eşim şuan güvenimi zedeleyecek hiç bişey yapmıyor.. bu durumda benim unutmam lazım değil mi ..her an tetikte durmak yoruyor insanı..

duygusallaştınız iyice de ondan.kıyamam size.hala hesaplaşma yaşıyorsunuz galiba.o yaşadıklarınız o zamanın şartlarında yaşandı şimdiki şartlarda düşünmeyin.belki de bunların hepsi sizi bu konuma bu olgunluğa getirmek için yaşandı.
hani bi dağa tırmanırsın ya hedefine doğru.evet çok dikti evet ellerim kanadı başıma taş geldi ama ilerledim ne güzelde geçtim şimdi artık daha tecrübeliyim,güçlüyüm dersin.bak ne güzel maşaallah bi de yol arkadaşı geliyor size. :KK46:
aynen canım böyle düşününce rahatlıyorum benimde hatalarım var o insanlara karşı kusursuz değilim yani. mesela eşim hiç yüzüme vumaz hatta unuttuğuna eminim ahhh keşke bende böyle olsam :)

şu ölümlü dünyada ne gerek var boş yere geçmiş olaylara kafanızı yormayı. unutulmuş hallolmuş eşinizle şuan aranız iyi bugünde yaşayın yarını düşünün geçmişi geçmişde bırakın daha güzel yaşarsınız

güven zedeleyici şeyler tabi... ama mesela eşim şuan güvenimi zedeleyecek hiç bişey yapmıyor.. bu durumda benim unutmam lazım değil mi ..her an tetikte durmak yoruyor insanı..
Bilmiyorum, ben de unutamam öylesini, affediyorum ama unutmuyorum.
Hatırlamanıza takılmayın ama üzerinde düşünüp üzmeyin kendinizi. Ölüm gibi bir gerçek varken hayattaki bir çok olasılık çok önemsiz kalıyor. Yine aynı yanlışı yaparsa, kaybedenin kendisi olur diyin; endişelerin hayatınızı ele geçirmesine izin vermeyin.

oda sizin unuttuğunuza emindir aslında.ama siz tam unutmadınız,belki oda unutmamıştır.
herkes kalp kırıklıklarıyla yaşıyor işte bi şekilde.boşver diyorsun bazen diyemiyorsun.çoğu zaman iyi ki diyosun.başka türlü neden olmadı da diyosun sonra amaaan diyosun.
az kaldı sizden daha dertli çıkcam ha burda :KK45::KK48:.bi yandanda gökhan türkmen dinliyorum.
kötü düşünmeyi erteleyin bugün keyif yapıcam yarın düşünürüm deyin :KK53:

merhaba , kadınlar geçmişi unutmakta neden bu kadar zorlanır. yani ben genel olarak böyleyim. 7 sene önceki olay aklıma geliyor. kapandı gitti bitti. ama aklıma geliyor en olmadık zamanlarda. 1.5 sene önce eşimle bir olay yaşadık kapandı bitti. ustüne ne güzellikler oldu verilen sözlerin hepsi tutuldu. hatalardan dersler alındı.. ama aklıma geliyor.
bunu da sürekli ona hatırlatmak istemiyorum ama kendimi düşünmekten bitiriyorum.. bazan 1 ay hiç aklıma gelmiyo bazen en mutlu anımda aklıma geliyor..
hamilelikte dahada arttı ama öncesinde de vardı.. yani şuan en güzel zamanlarım benim en keyifli.. bu durumu nasıl aşabilirim fikri olan varmı..
bide düşünsenize eşimle iyiyiz yada ailemle o an aklıma onların bana yaptığı can sıkıcı olay geliyor bütün sinirlerim bozuluyor.. ne oldu diyolar şu olay aklıma geldi diyemiyorum.. çünkü o olayın üstünden yıllar geçmiş delimisin dicekler..
Benim de her regli dönemi aklıma gelir böyle garip garip şeyler.hatta geçen ağlamaya başladım yatakta gittim salonda uyudum. Eşim geldi noldu niye burda uyudun diyor. Öyle rahatsız hissettim dedim. Ben böyle olunca hemen regl takvimine bakıyorum. Sizde hamilesiniz duyarlılık hat safhada. Demekki o olayın üstünü örtmüş sunuz. İçinizdeki ofkeyi bosaltmadan yeni bir sayfa açtım diyince böyle oluyor

akşam mesela hava güzel oturuyoruz balkonda benim kafamdan neler geçiyo surat falan değişti. eşim diyo ne oldu yok dedim bişey.. ooo bilse kafamdan neler geçiyor..
oğluma hamileyken sanki daha kolay geçti gibi hamilelik.. bu kız olacak kısmetse sanki daha bi duyarlı daha bi hassas olum.

Unutmak degil.de kabullenmek.lazim evet bana boyle.bir.muamele yapildi hak etmemistim ama oldu simdi oyle degiller duzeldi insanlar hata yapabilir artilari olur eksileri olur ben ikisinide biliyorum ve oyle kabul ediyorum diye dusunmeniz lazimki yolunuza devam edin...zaten hamilelik var birde bunlarimi dusuneceksiniz vesvesede olur kin tutturmak arayi acmak.icin onemsemeyin geriye donup bakmayin kim kusursuz? Affedin affedemiyorsaniz bile kabul edin kapatin bence

Bunun bir formülü varsa bilen banada anlatsın bende hala unutamiyorum aynen senin gibi sorun olmadığı zamanlarda dahi aklıma geliyor o an sorun çıkaran olmamak için susuyorum içimde büyüyor büyüyor bazen geceleri kocamı uyutup agliyorum
Neden diyorum neden bununla yaşamak zorundayım?
Allahım bunları sil aklımdan ama olmuyor işte unutulmuyor hepsi işledi beynime özellikle bir olay varki tam 1 yıl geçti üzerinden ben hala olayın üstüne ihtimaller kurup kafamda onun tartışmasını yaşıyorum eşime sorsanız unutuldu geçmişte kaldı der olaylar değil ben gecmisteyim
Psikologa gittim bunun için o dedi ki
Günlük yasantini unutabilirsin belki ama o an nabzını değiştiren olaylar iz biraktiysa bir kere bunları kolay kolay unutamazsin
Ancak bir rahatsızlık varmış beynin yaşadığı kötü olayi kabullenemiyormus ve olmamış sayiyormus buda sağlık sıkıntısıymis böyle olmadığı için bence sanslisin dedi Hayır ben hepsi hala aklımda olduğu için sanssizim

Back
X