geçmişi unutmak

En iyi siz bilirsiniz kendinizi. Ben kırıldığım kişilerle (basit sebeplerle olan kırgınlıkları demiyorum) eskisi gibi olamiyorum, içimden gelmiyor. Hatırladıkça nefret duygusu uyandıracak insanlardan uzak kalmayı tercih ediyorum, psikoloğum da bu konuda kararı bana bıraktı. Kendimi nasıl rahat hissediyorsam öyle yapıyorum. Eşimin yaptığı hatalara karşı (bazıları belki hata bile demez ama benim için önemli şeyler) %100 güven sağlayamıyorum, bu benim için imkansız, eşimde biliyor bunu ve kartları daima açık oynuyoruz. Mesela kırıldığım akrabam var, aslında o insan benim için artık yok. :)

bundan bahsediyorum bende. mesela eşim çok güzel mutluluklarda yaşatıyor şuan bana gerçekten mutlu olduğumu hissediyorum. ama bazı geçmişte olan şeyler aklıma gelince huzursuz oluyorum anlıkta olsa. ama bende ona karşı hatalar yaptım gereksiz sinir anında söylenen konuşmalar ama bakıyorum o unutmuş gibi yada bana çaktırmıyor.. konu aile dışında olunca direk silebiliyorum hatta o insanı resmen unutuyorum görünce bile hissim kalmıyor

merhaba , kadınlar geçmişi unutmakta neden bu kadar zorlanır. yani ben genel olarak böyleyim. 7 sene önceki olay aklıma geliyor. kapandı gitti bitti. ama aklıma geliyor en olmadık zamanlarda. 1.5 sene önce eşimle bir olay yaşadık kapandı bitti. ustüne ne güzellikler oldu verilen sözlerin hepsi tutuldu. hatalardan dersler alındı.. ama aklıma geliyor.
bunu da sürekli ona hatırlatmak istemiyorum ama kendimi düşünmekten bitiriyorum.. bazan 1 ay hiç aklıma gelmiyo bazen en mutlu anımda aklıma geliyor..
hamilelikte dahada arttı ama öncesinde de vardı.. yani şuan en güzel zamanlarım benim en keyifli.. bu durumu nasıl aşabilirim fikri olan varmı..
bide düşünsenize eşimle iyiyiz yada ailemle o an aklıma onların bana yaptığı can sıkıcı olay geliyor bütün sinirlerim bozuluyor.. ne oldu diyolar şu olay aklıma geldi diyemiyorum.. çünkü o olayın üstünden yıllar geçmiş delimisin dicekler..

Ne kadar fena bi özellik. . Ben şahsen unuturum.. siz de affettiginize göre unutun gitsin artık niye bu yükü taşıyorsunuz kendi kendinize ? Affedemiyorsanİz da orda durmayacaktiniz üzgünüm...

Ne kadar fena bi özellik. . Ben şahsen unuturum.. siz de affettiginize göre unutun gitsin artık niye bu yükü taşıyorsunuz kendi kendinize ? Affedemiyorsanİz da orda durmayacaktiniz üzgünüm...
sıkıntı zaten gidicek kadar büyük şeyler değil yapılanlar.. bide örneğin sadece eşime değil babama anneme karşıda oluyor..

bundan bahsediyorum bende. mesela eşim çok güzel mutluluklarda yaşatıyor şuan bana gerçekten mutlu olduğumu hissediyorum. ama bazı geçmişte olan şeyler aklıma gelince huzursuz oluyorum anlıkta olsa. ama bende ona karşı hatalar yaptım gereksiz sinir anında söylenen konuşmalar ama bakıyorum o unutmuş gibi yada bana çaktırmıyor.. konu aile dışında olunca direk silebiliyorum hatta o insanı resmen unutuyorum görünce bile hissim kalmıyor

Eşin durumdan ders çıkarmışsa ve artık eski hataları yoksa, sende aklına getirmemeye çalış. İnan bunun bir çözümü yok çünkü. Emin ol eşin unutmuştur daha doğrusu geçmişi geçmişte bırakmıştır. Doktorumla defalarca konuştuk, geçmişi asla değiştiremeyeceğimizi ama geçmişin artık geçmişte kaldığını benimsemek zorundasın dedi. Şuan iyi miyim, mutlu muyum o esas önemli dedi. Kendinize zaman tanıyın. Tekrar etmiyorsa sinirlerinizi bozan şeyler, her insan hata yapar diyip maziye gömmek lazım. :)

Back
X