• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişim yüzünden hissettiklerim

aleyna_23

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2025
17
-8
1
24
Merhaba kızlar,
Benim içimde çok uzun süredir büyüyen bir sıkıntım var. İçim o kadar dolu ki, hem pişmanlık hem suçluluk hem de kaygı içindeyim. Lütfen okur ve içten düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Şu an bir ilişkim var ve çok sevdiğim biri. Onunla yaşadığım şeyler benim için özel ve ilk kez gerçekten birine kalpten bağlandım. Ama geçmişimde, sevgilimden önce, bir kişiyle yaşanmış bazı şeyler var. Bı tane sevgilim oldu ondan önce o da çok peşimden koşmuştu şans vermek istemiştim ama benim gözümde Ne ilişkiydi ne de gönülden bir bağ; sadece zamanla, ortamla gelişmiş şeylerdi. normal öpüşme olduz sonra biraz daha temas etmek istedi bir şey demedim, daha ileriye gitmek istedi sonra elini ittim, hatta gözlerim doldu, midem bulandı. Devamını istemedim.

Şu anki sevgilime geçmişimi onu üzmemek için bazı detayları sadeleştirmiştim. Şimdi ise içim içimi yiyor. "Tam anlatmadım, ya bir gün öğrenirse, ya beni affetmezse?" diye aklımda dönüp duruyor.
Ama asıl koyan şey, o bu ilişkiye tertemiz bir bağla girmişken ben bu geçmişi taşıyorum gibi hissediyorum. Kendimi kirli, değersiz, suçlu hissediyorum.

Ben onu aldatmadım, kötü niyetim yoktu. Ama yaşanmışlıkların vicdan yüküyle baş edemiyorum. Sizce bu duygular normal mi?
Ben ne yapmalıyım? Detayları söylemek mi, yoksa kendimi affetmeyi öğrenmek mi?
Yorumlarınızı içtenlikle bekliyorum. Lütfen yargılamayın.

Anlıyorum, durduk yere konu açıp üzgün olduğumu söylemek mantıksız yani öyle mi,
E yani üzgün olduğunu neden belirtiyorsun karşı taraf bunu hassas noktan diye bilip kullanabilir. Toplum böyle şeyleri yargılamaya o kadar açık ki bir arkadaşım bana ilişki deneyimi yaşadığını söyledikten sonra yargılamadığın için teşekkür ederim demişti. Neden yargılayayım. Hele bir erkeğe eğilip bükülerek anlatmak bu hiç olmaz

E yani üzgün olduğunu neden belirtiyorsun karşı taraf bunu hassas noktan diye bilip kullanabilir. Toplum böyle şeyleri yargılamaya o kadar açık ki bir arkadaşım bana ilişki deneyimi yaşadığını söyledikten sonra yargılamadığın için teşekkür ederim demişti. Neden yargılayayım. Hele bir erkeğe eğilip bükülerek anlatmak bu hiç olmaz
Neden böyle toplum bilmiyorum , bizi böyle baskiliyorlar ve kaç gündür iyi hissetmiyorum. Geçmişte yaşadıklarım yüzünden midem bulanıyor demek istiyordum sevgilime ve bu sadece ortalık karıştırır sanirim

Merhaba kızlar,
Benim içimde çok uzun süredir büyüyen bir sıkıntım var. İçim o kadar dolu ki, hem pişmanlık hem suçluluk hem de kaygı içindeyim. Lütfen okur ve içten düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Şu an bir ilişkim var ve çok sevdiğim biri. Onunla yaşadığım şeyler benim için özel ve ilk kez gerçekten birine kalpten bağlandım. Ama geçmişimde, sevgilimden önce, bir kişiyle yaşanmış bazı şeyler var. Bı tane sevgilim oldu ondan önce o da çok peşimden koşmuştu şans vermek istemiştim ama benim gözümde Ne ilişkiydi ne de gönülden bir bağ; sadece zamanla, ortamla gelişmiş şeylerdi. normal öpüşme olduz sonra biraz daha temas etmek istedi bir şey demedim, daha ileriye gitmek istedi sonra elini ittim, hatta gözlerim doldu, midem bulandı. Devamını istemedim.

Şu anki sevgilime geçmişimi onu üzmemek için bazı detayları sadeleştirmiştim. Şimdi ise içim içimi yiyor. "Tam anlatmadım, ya bir gün öğrenirse, ya beni affetmezse?" diye aklımda dönüp duruyor.
Ama asıl koyan şey, o bu ilişkiye tertemiz bir bağla girmişken ben bu geçmişi taşıyorum gibi hissediyorum. Kendimi kirli, değersiz, suçlu hissediyorum.

Ben onu aldatmadım, kötü niyetim yoktu. Ama yaşanmışlıkların vicdan yüküyle baş edemiyorum. Sizce bu duygular normal mi?
Ay bende diyorum ne derdi var acaba 😩 Allah başka dert vermesin

Kimseye geçmiş ilişkilerini detaylı olarak anlatmak zorunda değilsin. Sana böyle hesap sorar gibi konuşuyorsa uzak durmalısın, bakirelik mevzusunu takıntı yapan sığ düşünceli erkekler var ne yazıkki. Sadece öpüşmüşsün daha da ilerisi olmamış. Kaldı ki tamamen cinsellik yaşamış olsan da çok doğal bir durum. Cinsellik bir ihtiyaç sonuçta. Her ne yaptıysan yaptın, bu seni ilgilendirir. Siz tanıştığınız andan itibaren yaptıklarınızdan mesulsunuz.
Ben onu aldatmadım
Tabiki aldatmadın. Aldatmak demek, bir ilişki içerisindeyken başka biriyle de konuşmak görüşmek vs demek biliyorsun. Cinsellik yaşayınca kirli,pis, değersiz olmuyorsun, olmuyoruz. Lütfen böyle şeyler düşünüp zihnini yorma boş yere

A işte bu yüzden öyle dedim mesala. İyi oku aleyna ne yazdı stemina ablan

Yok bu konu sadece bir kere açıldı ve ben tam doğru aktarmadigimi düşündüm, çok yuzeysel anlattım o ise detay istiyor gibiydi. Ve durduk yere aklıma takıldı. Daha düzgün mu anlatmalıydim diye
Detay mı istiyordu😱
Kendi detay verdi sanırım ve siz de hımm iyiymiş diye dinlediniz.
Sevgilinizin geçmişi neymiş? Yoksa o erkek diye onunki sayılmıyor mu?
Çok sığ bakış açınız var ama haberiniz olsun

Yok bu konu sadece bir kere açıldı ve ben tam doğru aktarmadigimi düşündüm, çok yuzeysel anlattım o ise detay istiyor gibiydi. Ve durduk yere aklıma takıldı. Daha düzgün mu anlatmalıydim diye
Ne yapacakmış detayı?
Sanki kendisi hiçbir şey yaşamadı bu zamana kadar.
Kendinizi saçma sapan triplere sokmayın, başlığı okuyan kötü yola düşmüşsünüz sanacak.
Hayır bir de sevgilinize ayrıntı anlatmayı düşünüyorsunuz, anlatın da detay isteyen adamın diline düşün ve hep kusurlu gibi davranın ondan sonra.

Hayat sizin, vermis oldugunuz kararlar sizin, bunun hesabini da kimseye vermek zorunda değilsiniz.
Bircok partnerim oldu. Kalkip bunu sorgulayacak, hele hele detay isteyecek adam sagdan sagdan yol alabilir.
Detay ne ya, powerpoint sunumu yapin oldu olacak.

Yasiniz genc diye ilk olup olmadigini merak etmis olabilir, benden once oldu mu diye sormasini sadece gencliginizin meraki olarak degerlendirebilirim ama bunun disinda bir sey soramaz.

Sorana da aciklama yapip detay vermek gibi bir yukumlulugunuz yok

Yaşadın ve bitti, çocuk senin önceki ilişkilerini merak edip seninle ilişkiye giriyorsa burada kendini değil onu sorgula. Kendisi bakire olsa ve bakire istese anlarım da bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bir daha konu açılırsa cevabını ver geç. İşine gelirse devam etsin, eğer ki bunları ileride açacaksa şimdiden yol ver.

İçeriğin ve yaşananların saçmalığını geçtim

Siz kimseyle sevişmeyin.
Bu adamla da evleneceginizin garantisi yok! Başka bir adamla tanissaniz bu sefer ne halt edeceksiniz?
Hem sevişip, hem pişman oluyorsunuz.
İnsan kaldıracağı durumun yükünü taşımaya yeltenir.
Sizin ki hem pastam dursun, hem karnım doysun.
Aman ya.

Abartmayın ne olur. Yok yalan mı bu yok aldattım mı, şaka gibi gerçekten.
Hiçbir şey anlatmaya lüzum yok kapatın gitsin. Sizin karşınızdaki de sütten çıkma ak kaşık değildir zaten.

Merhaba kızlar,

Yaa gerçekten çok saçma ve gereksiz duygular içindesin. Ne demek kendini kirli hissetmek, ne demek değersiz hissetmek.. İnsanların hayatına birileri girer birşeyler yaşanır. Hayatın olağan akışıdır bu. Hayatıma yeni biri girdiğinde eski sevgililerimi partnerlerimi neden anlatayım ki. Zaten salak değildir. Herkesin geçmişinde yaşadığı şeyler vardır. Kimse yaşadığı şeyler yüzünden değersiz ya da kirli olmaz. Yaşadığınız şeylerle sizi suçlayan, size kirli muamelesi yapan insanlarla birlikte olmayın lütfen. Ayyy insan bir yaştan sonra yaşamadıklarına, yapmadıklarına pişman oluyor 🤪 Ne yaptıysan iyi yapmışsın.

Sevisme yaşandı ve neden bilmiyorum aklıma geldikçe midem bulanıyor. Keşke hiç olmasaydi, sevgilime yanlış eksik mı söyledim diye üzülüyorum. Üstün koru anlattım yalan mı söylemiş oldum
İyi de niye anlatıyorsun? Bende bunu anlamıyorum. Ne alaka yani. Sen ayrıldığın insan aklına gelince artık hoşlanmadığın için miden bulunabilir. O zaman canın istemiş sevişmişsin. O an için güzelmiş yaşadığın şey. Niye bunu bu kadar düşünüyorsun. Pişman olunacak birşey yok. Hayatına yeni giren insanlara da anlatma eski ilişkilerini. Şuan hayatındaki insanda birgün eski olacak.

Merhaba kızlar,

Geçmişte bişeyler yaşanmış olabilir. Şuan kalkıp kendi geçmişinizden dolayı sevgilinize mahcup hissetmeniz yanlış.Sevgiliniz geçmişi öğrenmese de olur boşuna yük edinip kendinize dert etmeyin.

Yaa gerçekten çok saçma ve gereksiz duygular içindesin. Ne demek kendini kirli hissetmek, ne demek değersiz hissetmek.. İnsanların hayatına birileri girer birşeyler yaşanır. Hayatın olağan akışıdır bu. Hayatıma yeni biri girdiğinde eski sevgililerimi partnerlerimi neden anlatayım ki. Zaten salak değildir. Herkesin geçmişinde yaşadığı şeyler vardır. Kimse yaşadığı şeyler yüzünden değersiz ya da kirli olmaz. Yaşadığınız şeylerle sizi suçlayan, size kirli muamelesi yapan insanlarla birlikte olmayın lütfen. Ayyy insan bir yaştan sonra yaşamadıklarına, yapmadıklarına pişman oluyor 🤪 Ne yaptıysan iyi yapmışsın.
Teşekkür ederim 🥹🥹

Back
X