Geçmişte yapılan hatalar..

ay o herkezde var sanırım canım ya çok kötü bişey..
ee boşuna büyük lokma ye büyük laf söyleme dememiş atalarımız..dikkatli olmak gerek

Yapilan hatalar hep sonradan farkederiz cunku bazi seyleri aninda yasadigimiz icin yaptigimizin iyi veya kotu oldugunu goremiyoruz, birilerin yaptikarimizi veya yapmaya teseffus ettigimizi karisinca ya kendimizi hakli cikartmaya calisiriz veya o kisiyi dinleriz. Insan kac yasinda olursa olsun hep dunki yaptigi icin pisman olur, bir yarini goremiyoruz ki gunumuzu hatasiz edelim.
Ustelik yillarimiz bosa gitti diyorsunuz, yillar bosa gitmeti. O yillarda biz olabildigimizce durust olmaya calistik fakat yeterince yapmamiz gerekeni yapmadik desek daha iyi olur. Hayaimizda hatalar olmasa hic bir zaman olgunlasamayiz. Kalmayi bilmemiz icin dusmemiz lazim veya akil zeka konusunda bir dahi olmamiz gerekir ki bazen en akillilar bile dusebiliyor...
Kotu gecmisimiz icin ne isyan ne de depresif bir hale cevirmemeliyiz fakat bunu bir salam temel gibi orup onumuzdeki hayati daha iyi degerlendirmemiz gerek.

off ne ozucu. Bende hic degmeyecek birine fazlasiyla deger verdip ve sevdim.. ama vefasizligin onune gecemiyorsun iste.
Bnim en buyuk hatam, keske zamanim ve firsatim olsaydi da bazi seyleri zamaninda dusunseydim, zamaninda bilgisiz bilincinde oldugum yuzunden bazi seylerin ellerimden kayip gittigini dusunuyrm

ay o herkezde var sanırım canım ya çok kötü bişey..
ee boşuna büyük lokma ye büyük laf söyleme dememiş atalarımız..dikkatli olmak gerek

Tabi de bende fazlaca var bu sorun
Bir de hayatımın belli dönemlerinde çok yanlış arkadaşlar edindim.
Bu arkadaşlar da benim tüm hayatımı kökten değiştirecek tercihler yapmama neden oldular.
Bazen iyi olmuş bazen de pişman olmuş gibi hissediyorum:26:

Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.
Bu nedenle konu"İlişkiler,duygular ve hayatın içinden"başlığına taşınmıştır.

ah o arkadaşlar zaten..
çok iyi seçimler yapmak gerek..
şimdi yapılması gereken tek şey hayırlısı buymuş diyim ders çıkartmak sanırım

yorumunuz için çok tşkr ederim..evet bütün bunlar için kendimi çok olgunlaşmış hissediyorum..
böyle olsun istemezdim..büyük dersler çıkarttım kendime..bazen dürüst olmasaydım diyorum..bazende iyki olmuşum diyorum..hayat işte..daha neler çıkarıcak karşımıza bilemeyiz

ah o arkadaşlar zaten..
çok iyi seçimler yapmak gerek..
şimdi yapılması gereken tek şey hayırlısı buymuş diyim ders çıkartmak sanırım

Zaten elimden de başka türlüsü gelmiyor.
Hayırlısı buymuş pisi, demek bunların yaşanması gerekiyormuş diyorum kendi kendime.
Bu şartlarda mutlu olmaya çalışıyorum ama işte olduğu kadar:26:

Zaten elimden de başka türlüsü gelmiyor.
Hayırlısı buymuş pisi, demek bunların yaşanması gerekiyormuş diyorum kendi kendime.
Bu şartlarda mutlu olmaya çalışıyorum ama işte olduğu kadar:26:

aynen aynen..
inş gelecekte mutlu günler bekliyodur hepimizi artık..

aynen aynen..
inş gelecekte mutlu günler bekliyodur hepimizi artık..

insallahh canim...
Aslinda mutluluk bizim elimizde, yani soyle izah edeyim. Mutlugu bir hedef gibi gorursek, mutsuzugu guncel hayatimiza ait bir seymis gibi gorururz ve surekli o psikoloji'de oluruz. Basimiza kotu birsey gelmedi diye sukur edip gunumuze baslasak hergun mutlugumuz kat kat artar ve mutsuzluga kapi kapanmis olur.. Butun bunlari soylemesi kadar uygulamasi da kolay olsa da.. Bakmayin siz, ben bunlari soyluyorum ama bazen yzayif anima geliyor ki dogru dusunemiyorum..

doğru söylüyosun canımda..herkez böyle düşünüyodur..öyle olsa mutsuz insan kalmazdı değilmi:)
teoride tamam mantıklı düşünüyoruzda pratikte işe yaramıyo sanırı:)

doğru söylüyosun canımda..herkez böyle düşünüyodur..öyle olsa mutsuz insan kalmazdı değilmi:)
teoride tamam mantıklı düşünüyoruzda pratikte işe yaramıyo sanırı:)

Evet, dunya ilimlerinde zaten teori ile pratik arasinda daglar kadar fark var. Ama boyle pozitif dusunceler her zaman beynimizde mevcut olsa kotu dusunmemize engeller ve sebepsiz mutsuz olmamizi engeller. Ha tabiki hayatta basimiza kotu seyler geldigi zaman mtsuz oluruz, boyle seyleri durduramayiz ama birsey yokken mutsuz olmak anlamsiz.

çok şükür hiç keşke yapmasaydım dediğim bi hata yapmadım..tamam belki keşke öyle değilde böyle yapsaydım dediğim olmuştur ama hiç büyük bi keşkem olmadı

ohooo benim bir suru hatam var
1. istemedigim bir bolumu sadece para ediyor diye secip okumak. bosuna yillarimin gecmesi..
2. istemedigim biriyle yalnizca onu kirmamak icin cikmam. sonrasinda ayrilmam. sonra onu kiskanip yeniden cikmam.. sonra yina ayrilmama. aradan bir iki ay gecince yine cikmam. yine ayrilmam haha igrencti evet
3. kendimi bilmis bilmis konusmalarim sdu asi tavirlarim. kendi kendime mudahale edebilsem elimin tersiyle cakacam kendi suratima

oyle iste aklima geldikce daha yazarim D:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…