Net bir şekilde azarlayın insanları. Değilse bu baskılar bi 15 yıl falan devam ederHanımlar herkese merhaba
Çevremde o kadar evlenme baskısı , sorular laf atmalar vs durumları var ki anlatamam.Hiç evlenmedim bekarım işim var. Hobilerim var. Yaşım 30 a yakın. ben kesinlikle evlenmeyi düşünmüyorum ,evlilik bana göre değil, evlenme fikrinden de çok korkuyorum. Bu sebeple hiç kimseyle görüşmüyorum. Kalbim betonla kaplı.Erkeklere karşı çok ciddi güvensizim.Güvensem de evlenmek için görüşmem.Dünyanın iyisi olsa da Evlenmek başlı başına korkunç geliyor zaten bana .Evlenip kimsenin vebaline girmek istemiyorum. Çünkü Çocuk fikri de bana göre değil ona bakacak gücüm de yok. Bu pis dünyaya çocuk getirmek de korkunç . Çevreme bunu diyemiyorum hayırlısı vs deyip geçiştiriyorum evlenmemeyi tercih etmek onlara göre hastalıklı fikirmiş.oturup onlara laf anlatmak yerine geçiştiriyorum.
Sorunum şu ki bu baskılar sizce ne zaman ve nasıl biter ve
hayatta ileride yalnız kalırsam diye kaygım da çok fazla. Huzur evi fikri de korkutucu geliyor. Hayata tek başıma kadın olarak devam etmek çok zor. Kadının varlığı bile toplumda tehdit unsuru görülüyor. Kadının adı yok çünkü , ne olsa suçlu kadın .
Bunları düşündükçe de çok geriliyorum. Allah'tan beni erken elden ayaktan düşmeden hayattan alması için dua ediyorum ki bu yanlış bir şey farkındayım ama iç sesim bu yönde.
Tavsiyeniz nedir?
(İleride biri fikrini değiştirir gerçek aşk bulursun demezseniz sevinirim. Kimseyle görüşmem zaten. ASLA EVLENEMEM)
Çevremdeki evlilikler boşanmalar kendi karakterim üstüne dünyada pandemi salgın savaş deprem hepsi üst üste geldi gerçekten bu konuda dediğiniz gibi destek almam gerekir. Teşekkür ederimEvlilik ve çocuk sahibi olma konusunda toplumun çok kesin ve katı bir bakış açısı olduğu konusunda haklısınız.
Toplumumuzda özellikle kadınlar çoğu zaman evlilik yoluyla ve ne yazık ki eşleri üzerinden tanımlanıyorlar.
Yine de ben herkesin evlenmesi veya çocuk sahibi olması gerektiğini düşünmüyorum.
Evliliği ve çocuk sahibi olmayı kendinize uygun bulmayabilirsiniz ve bu tamamen size kalmış bir karar.
Ancak kendinizi sadece evliliğe değil ilişkilere de kapamanız, erkeklere karşı ciddi bir güvensizlik içinde olduğunuzu dile getirmeniz bana derinlerde üzerinde düşünmeniz ve çalışmanız gereken önemli konular olduğunu düşündürttü.
Bence hayatınızı bu anlamda yeniden gözden geçirmeniz ve hatta bu süreçte mümkünse psikolojik destek almanız yararınıza olacaktır.
Evlilikle ilgili fikrinizi değiştirmek zorunda değilsiniz. Ancak hayatınıza kimseyi almamak ve hatta ileride çocuk sahibi olmamak çok ciddi ve belli bir noktadan sonra geri dönülemez bir karar. Bu derece önemli bir hayat kararının travmalarınıza verdiğinizi otomatik bir tepki ile ortaya çıkması ileride size sadece acı verecektir. En azından bu kararın bilinçli bir sürecin sonucunda ortaya çıktığından emin olmak için bile psikolojik destek almanızı tavsiye ederim.
Herkes evlenmek istemez herkes neden evlenmek istesin evlenmeyip de gayet mis gibi hayat yaşanır yaniBen çok duydum bu lafları.
Hepsi de birkaç sene içerisinde evlendiler.
Herkes evlenmek ister.
Dedi ve ilk fırsatta evlendiASLA EVLENEMEM)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?