Geleceğime umutla bakamıyorum.

Hayalini kurmadığınız bir bölümü okumuşsunuz. Bunun verdiği tatminsizliği tahmin edebiliyorum. Bazen hayat bizi varmak istediğimiz noktadan farklı yerlere sürükler. Kızarız, isyan ederiz, ama bir gün gelir kendimizi şükrederken bulabiliriz.

Kendinizdeki cevheri görmezden gelmeyin. İnsanlar severek girdikleri bölümden mezun olmakta bile zorlanırken siz sevmediğiniz halde mezun yani başarılı olmuşsunuz. Belki de bölümün size iyi gelen tarafları vardır sizin bile farkedemediğiniz? Şuan ülkemizdeki genel durum sıkıntılı, işsizlik diz boyu. İş bulamamayı kişiselleştirmeyin hemen.

Çalışma alanınızı bir yüksek lisans programı ile genişletebilirsiniz. Bu programı seçerken de kendi isteklerinizi irdeleyip bu yönde bir yol haritası çizebilirsiniz.

Eğer uğraşmakta olduğunuz bir hobi varsa, uğraşınızı geliştirip işe dönüştürebilirsiniz, fotoğraf çekmeyi seven kişinin fotoğrafçılık yapmak için kendine bir şeyler katması gibi.

Hiç olmadı,
-yaşınızı bilmiyorum ama-
düşlerinizi süsleyen bir bölüm varsa bunun peşinden gidebilirsiniz. Hiçbir şey için geç değil. İki senesini gözden çıkarıp sıfırdan sınava girip istediği bölümü okuyan biri olarak söylüyorum bunu.

Bakış açınızı değiştirirseniz hayatınız değişir. Dünya’ya hükmedemezsiniz belki ama düşüncelerinizi kontrol etmek sizin elinizde.

Ailenize karşı gösterdiğiniz boyun eğiciliği biraz törpülemeye çalışırsanız tahmin ediyorum ki hayatınızdan aldığınız doyum da artacaktır. Söylediğim şeyin hemen uygulanacak kadar kolay bir durum olmadığını biliyorum, ama minik adımlarla başlamayı deneyebilirsiniz.

Hayatınızdaki insanla aranızdaki iletişimin nasıl olduğunu bilmiyorum; ama gerginliğinizi ona yansıtmak yerine ondan yardım ve destek isterseniz belki sizin yanınızda olmaya çalışır. Belki aranızda bi iletişim problemi vardır ve bu yüzden anlaşılmakta güçlük çekiyorsunuzdur.

İzin verseler hangi bölümleri tercih edecektiniz?

Haklısınız baştan sonuna kadar kendime bir yol haritası çıkarmadıkça kendi hayallerimin peşinden gitmedikçe bir ömür boyu pişman olacağım. Teşekkür ederim cidden yazdıklarınız o kadar iyi geldi ki :)

"Ailenize karşı gösterdiğiniz boyun eğiciliği biraz törpülemeye çalışırsanız "işte bende bunu yapmaya çalışıyorum. Ama sonunda sen çok değiştin. Senin hiçbir iyi özelliğin yoka getiriliyor konu. Bu yüzden biraz sıkıntılıyım. Belki dediğiniz gibi bende de sorun olabilir sıkıntı olabilir ama bana ne varsa söylesinler. Sadece davranışların şöyle böyle demiyor ki bir kalıp var her gün onu duyuyorum.

Aslında söylemeye çalıştıkları şey “bizim istediğimizi yapmıyorsun“ ...
halbuki kötü bir şey yapmadığınızı biliyorsunuz. Bazı şeyleri duymazdan gelin, bırakın söylesinler. Onlara laf ettirmemek için çabaladınız, olmadı. Bu sefer de kendi içinizdeki sese kulak verin. Bi de öylesini deneyin. :) Sonuç ne kadar kötü olabilir ki?

pdr veya psikoloji

1) İktisat üzerine psikoloji master'ı yapılamıyor mu? Hem çalışıp hem master yapabilirsiniz.
2) Hem çalışıp hem ikinci öğretimde yeni bir bölüm bitirebilirsiniz.
3) İktisat konusunda psikolojiyle bağlantılı makaleler okumuştum. Iktisatta master yapıp tezinizi bu psikolojiyle bağlantılı konularda yazabilirsiniz. Doktora da yapıp üniversitede hoca olarak kalabilirsiniz.

Haklısınız. Aynen öyle diyorlar bende artık içimdeki sese kulak vereceğim. Yoksa ömür boyu pişman olacağım.

Aslında iktisatla psikoloji arasında fark olduğu için böyle bir ihtimali hiç araştırmadım. Ama bu ihtimali araştırıyım. Teşekkür ederim.

Tamam şuan seni bu duruma sokan herkese kızıyorsun ve onlara hırsından yine kendine manevi olarak zarar veriyorsun ve senin konunun hasta olan çocuklarla bir ilgisi yok bu arada bununla kiyaslamak cok yanlış allah onlarin yardimcisi olsun .Sen sonuna kadar haklisin bazen aileler boyle olabiliyor fakat neden 60 yaşına kadar bu mesleği yapasın ki bence sen en kisa zamanda bir iş bulmaya bak nu arada ünv sinavina tekrar gir ve istedigin bölümü kazanana kadar devam et hayat senin kimse seni mutsuz tercih yapmak zorunda birakamaz

Ben de birisi bi konuyu dert ettiğinde bunun daha kötüsünü gösteripte ''seninki de dert mi ya buna mı üzülüyosun, git gör ne dertler var'' denmesinden hiç hoşlanmıyorum. Büyük ya da küçük herkesin kendine göre derdi var işte. Birbirinden alakasız şeyleri kıyaslamalarını sevmiyorum. Napalım anca bu kadar kötü olabildik daha beter olamadık, illa dert etmeye üzülmeye hakkımız olsun diye allah korusun da gidip amansız bi hastalığa mı yakalanalım?

tamam biz de biliyoruz öyle dertleri, allah onlara yardımcı olsun, bizim de bu halimize şükür ama bu başımıza gelen ufak tefek sorunları dert edemeyeceğimiz, bunlara çözüm bulmak için birileriyle dertleşmeyeceğimiz anlamına gelmez.

neyse asıl konuya gelecek olursak ben de iktisatı kazanmıştım, sevemedim, bıraktım. hem de 4 sene sonrasında. bi halt beceremediğimden bıraktım.. ben de seninle aynı dertten muzdarip sayılırım.. ama yaşıyorsak eğer, hala nefes alıyorsak her zaman bir umut vardır derler.. en azından buna inanmak istiyorum.

iyi kötü okumuş bitirmişsin bölümünü. gir mesleğinle alakalı bi işe çalış. ya da herhangi başka bi işe. kendi paranı kazanıp ekonomik özgürlüğünü al eline. ondan sonra da ne okumak istiyorsan açıktan oku..ya da biraz birikim yap ikinci üniversite olarak örgünden oku. ailen ne diyebilir ki buna da karışamaz heralde? onların istediğini yapmışsın. ikinci üniversitende de onlardan destek alma, kendin para kazan kendin oku. hatta okul sırasında da part time iş bulabilirsin. okulu bitirince de işini bırakır kendi sevdiğin mesleğine göre iş bulursun.

ilişkin konusuna gelince de, madem senin mızmızlanman yüzünden bitti, son bi kez yüz yüze görüş konuş onunla. hatanı anladığını, onun desteğine ihtiyacın olduğunu, onu özlediğini falan söyle. olursa olur, olmazsa en azından adım atmış olmanın vicdan rahatlığını yaşayacaksın. ''hayırlısı böyleymiş, kaderimde o olsaydı bugün fırsat ayağına geldiğinde dönerdi'' dersin. en azından içinde kalmaz, vicdanın rahat olur. ilerde karşına mutlaka biri çıkar nasılsa, aynı hataları yeni ilişkinde yapmazsın.

Ünv mezunu olmuşsun başka bir işte çalışma imkanın halen var ,umutsuzluğa kapılma bu devirde bölümlerini okuyanların kaçı kendi bölümlerinin işini yapıyor ki ? Hayat devam ediyor önüne bak ve kendini bunaltma.

Karamsarlık değil şöyle düşünün bir tüneldesiniz ve tünelin sonundaki ışığı göremiyorsunuz ne yapardınız?
O tünele farklı mevzularda kaç kez girdim yerinde olsam gizlice ünv sınavına çalkşır kendi istediğim bölümü yazarım bu süreçte gündüzleri cafede orada burada çalış
Sana gereken sadece azim ve gayret.Çabalamadan hiçbi şey olmuyor hiçbi şey kimsenin kucağına löp diye düşmüyor.löp diye düşenler de zaten ilk zorlukta çöküyor o yüzden çalışıp çabalayıp kendin elde etmek en güzeli dene derim,elinden geleni yap sen.olmad mı o zaman yaz bence buraya asıl olmuyor diye..bişey yapmadan denemeden olmuyor demek anlamsız çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…