Aslında nereden başlayacağımı bilmiyorum. 4 yılım sevmediğim bir şehirde sevmediğim bir bölümü okumakla geçti. Sırf 1 senem kaybolmasın diye 4 senemi yedim. Eğer bu bölümü okumazsam bir daha okutmayacaklarını söylediler. Kısacası baskıyla hiç istemediğim bir bölümü okumak zorunda kaldım. Mezun oldum benim dışımda herkes mutluydu. O gün baya hırçındım ve bu hırçınlığım herkese yansıdı. Mezuniyet günümden beri annemin iki lafından biri senin davranışlarını beğenmiyorum. Şunu beğenmiyorum filanlarla geçiyor. Seni okuttuk işte o sana yeter diyorlar. Benimle herkes gurur duyuyor bir ben gurur duymuyorum kendimle. Neden çünkü 60 yaşıma kadar hiç sevmediğim bir işte çalışacağım. Öz geçmişimde referansım yok. İşte bulamayacağım. Şimdide karşımda garson ol temizlik yap diyorlar. İş ortamını görürmüşüm ben zaten görmek istemiyorum korkuyorum ki. 1,5 senelik ilişkimi de mahvettim mutlu olduğum her şey benden uzaklaştı ben napacağımı bilmiyorum. Geleceğime umutla bakamıyorum artık. Bana akıl verin.
Valla hic korkma. Nasil 1 seneye kiyamadi ailen 5 sene kaybettin, simdi de bes senene kiyamazsin (allah omur verirse) 50 yilin pisman gecer. Ben olsam garsonluk su bu demem part time okul masrafimi cikaracak kadar da olsa is bulur var gucumle calisirim. Hayat boyu kendini ve aileni suclayip ezilecegine, alin terinle gelecegini kur kendinden gurur duy. Eminim ailen ve cevren de sana acayip saygi duyacaktir basarirsan
"Ailenize karşı gösterdiğiniz boyun eğiciliği biraz törpülemeye çalışırsanız "işte bende bunu yapmaya çalışıyorum. Ama sonunda sen çok değiştin. Senin hiçbir iyi özelliğin yoka getiriliyor konu. Bu yüzden biraz sıkıntılıyım. Belki dediğiniz gibi bende de sorun olabilir sıkıntı olabilir ama bana ne varsa söylesinler. Sadece davranışların şöyle böyle demiyor ki bir kalıp var her gün onu duyuyorum.Hayalini kurmadığınız bir bölümü okumuşsunuz. Bunun verdiği tatminsizliği tahmin edebiliyorum. Bazen hayat bizi varmak istediğimiz noktadan farklı yerlere sürükler. Kızarız, isyan ederiz, ama bir gün gelir kendimizi şükrederken bulabiliriz.
Kendinizdeki cevheri görmezden gelmeyin. İnsanlar severek girdikleri bölümden mezun olmakta bile zorlanırken siz sevmediğiniz halde mezun yani başarılı olmuşsunuz. Belki de bölümün size iyi gelen tarafları vardır sizin bile farkedemediğiniz? Şuan ülkemizdeki genel durum sıkıntılı, işsizlik diz boyu. İş bulamamayı kişiselleştirmeyin hemen.
Çalışma alanınızı bir yüksek lisans programı ile genişletebilirsiniz. Bu programı seçerken de kendi isteklerinizi irdeleyip bu yönde bir yol haritası çizebilirsiniz.
Eğer uğraşmakta olduğunuz bir hobi varsa, uğraşınızı geliştirip işe dönüştürebilirsiniz, fotoğraf çekmeyi seven kişinin fotoğrafçılık yapmak için kendine bir şeyler katması gibi.
Hiç olmadı,
-yaşınızı bilmiyorum ama-
düşlerinizi süsleyen bir bölüm varsa bunun peşinden gidebilirsiniz. Hiçbir şey için geç değil. İki senesini gözden çıkarıp sıfırdan sınava girip istediği bölümü okuyan biri olarak söylüyorum bunu.
Bakış açınızı değiştirirseniz hayatınız değişir. Dünya’ya hükmedemezsiniz belki ama düşüncelerinizi kontrol etmek sizin elinizde.
Ailenize karşı gösterdiğiniz boyun eğiciliği biraz törpülemeye çalışırsanız tahmin ediyorum ki hayatınızdan aldığınız doyum da artacaktır. Söylediğim şeyin hemen uygulanacak kadar kolay bir durum olmadığını biliyorum, ama minik adımlarla başlamayı deneyebilirsiniz.
Hayatınızdaki insanla aranızdaki iletişimin nasıl olduğunu bilmiyorum; ama gerginliğinizi ona yansıtmak yerine ondan yardım ve destek isterseniz belki sizin yanınızda olmaya çalışır. Belki aranızda bi iletişim problemi vardır ve bu yüzden anlaşılmakta güçlük çekiyorsunuzdur.
İzin verseler hangi bölümleri tercih edecektiniz?
Aslında söylemeye çalıştıkları şey “bizim istediğimizi yapmıyorsun“ ..."Ailenize karşı gösterdiğiniz boyun eğiciliği biraz törpülemeye çalışırsanız "işte bende bunu yapmaya çalışıyorum. Ama sonunda sen çok değiştin. Senin hiçbir iyi özelliğin yoka getiriliyor konu. Bu yüzden biraz sıkıntılıyım. Belki dediğiniz gibi bende de sorun olabilir sıkıntı olabilir ama bana ne varsa söylesinler. Sadece davranışların şöyle böyle demiyor ki bir kalıp var her gün onu duyuyorum.
pdr veya psikoloji
Aslında söylemeye çalıştıkları şey “bizim istediğimizi yapmıyorsun“ ...
halbuki kötü bir şey yapmadığınızı biliyorsunuz. Bazı şeyleri duymazdan gelin, bırakın söylesinler. Onlara laf ettirmemek için çabaladınız, olmadı. Bu sefer de kendi içinizdeki sese kulak verin. Bi de öylesini deneyin. :) Sonuç ne kadar kötü olabilir ki?
1) İktisat üzerine psikoloji master'ı yapılamıyor mu? Hem çalışıp hem master yapabilirsiniz.
2) Hem çalışıp hem ikinci öğretimde yeni bir bölüm bitirebilirsiniz.
3) İktisat konusunda psikolojiyle bağlantılı makaleler okumuştum. Iktisatta master yapıp tezinizi bu psikolojiyle bağlantılı konularda yazabilirsiniz. Doktora da yapıp üniversitede hoca olarak kalabilirsiniz.
O tünele farklı mevzularda kaç kez girdim yerinde olsam gizlice ünv sınavına çalkşır kendi istediğim bölümü yazarım bu süreçte gündüzleri cafede orada burada çalışKaramsarlık değil şöyle düşünün bir tüneldesiniz ve tünelin sonundaki ışığı göremiyorsunuz ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?