Geleceğime umutla bakamıyorum.

Acquaa

Y❀
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
5.245
5.132
398
Aslında nereden başlayacağımı bilmiyorum. 4 yılım sevmediğim bir şehirde sevmediğim bir bölümü okumakla geçti. Sırf 1 senem kaybolmasın diye 4 senemi yedim. Eğer bu bölümü okumazsam bir daha okutmayacaklarını söylediler. Kısacası baskıyla hiç istemediğim bir bölümü okumak zorunda kaldım. Mezun oldum benim dışımda herkes mutluydu. O gün baya hırçındım ve bu hırçınlığım herkese yansıdı. Mezuniyet günümden beri annemin iki lafından biri senin davranışlarını beğenmiyorum. Şunu beğenmiyorum filanlarla geçiyor. Seni okuttuk işte o sana yeter diyorlar. Benimle herkes gurur duyuyor bir ben gurur duymuyorum kendimle. Neden çünkü 60 yaşıma kadar hiç sevmediğim bir işte çalışacağım. Öz geçmişimde referansım yok. İşte bulamayacağım. Şimdide karşımda garson ol temizlik yap diyorlar. İş ortamını görürmüşüm ben zaten görmek istemiyorum korkuyorum ki. 1,5 senelik ilişkimi de mahvettim mutlu olduğum her şey benden uzaklaştı ben napacağımı bilmiyorum. Geleceğime umutla bakamıyorum artık. Bana akıl verin.

Hangi bölümü okudunuz?

Gelecek herkes için güzel değil zaten kimimizi karanlık bir gelecek bekliyor kabullenmek lazım . . .

Bazı hayatlar güzeldir bazıları değil

Umut bitirmek için çok basit sebepler kusura bakma. Ucunda ölümcül hastalık yok bişey yok. Birincisi aileni suçlamaktan vazgeç ilk sene kazansaydın Oray'a gönderirlerdi okurken de çalışıp kazanabilirdin. Kaç kişi sevdiği bölümü bitirip işe başladı . Türkiye standartlarında bu kadar gelecekten umutsuzlanavak bi durum değil. 1.5 yıllık ilişkin bitmiş olabilir belki barışırsın belki başkasını seversin. Yani bu gençlerin kanserin son evresinde gibi davranması beni kızdırıyor kusura bakma. Bu kadar umutsuzsan git ontoloji hastanesinin bahçesine hlr 2-3 yaşında ki kanser çocukları ve anneleri sonda iktisat için 1.5 yıllık sevgilin için geleceğinde umut görmemeye devam ediyorsan haklısın

Anlıyorum ama bölümüm zor ve ben istemeyerekte olsa geldim. Çalışıpta istediğim bölümü kazansaydım gene yollamayacaklardı bunu da biliyorum. İlk sene çalışmamamında tek sebebi okul birşeyi yaparken diğerine odaklanamıyorum. Daha rakamları küsüratlarıyla okuyamayan biri muhasebeci olur mu? Şu anda benim umutsuz olmam bu annemin istediği hayatı yaşamam staj zorunluluğum olmamasına rağmen gidipte zorla staj yap yap diye psikolojik baskı yapmaları. 1,5 senelik ilişkim içinde şunu söyleyebilirim. O çabalamasaydı ben okulumu uzatmıştım. Bana manevi ve maddi desteği çok olmuştur bu insanı sırf mızmızlıklarım yüzünden kaybettiğim için umutsuzum. Diyorsunuz ki onkoloji hastanesine git 2-3 yaşındaki cocukları gör biliyorum 10 yaşındayken nedeni bilinmeyen bir hastalık yüzünden hastanede yattığımı biliyorum. O günlerimide unutmadım. Oradakileri de anlıyorum. Ama benim durumla oradaki durumun alakası da yok çünkü ben umudumu kaybettim diyorum kendi bir yerden atacağım demiyorum. Ya beni anlamıyorsunuz yada ben sizi anlamıyorum ama cidden bu tip konularda daha kötüsünü gösteripte benim geleceğime umutla bakmamı sağlıyorsanız yanılıyorsunuz. İyi geceler..

Herkesin derdi kendine bence. Yani bu kızı, başkalarının derdiyle kıyaslayarak motive etmek yanlış ve de ters yöntem. Örnek verilirse şükreder geçer ama başka ne yapsın, misal (kanser örneği verildiği için söylüyorum) bu kız kanser değil diye onun suçu mu ya da dertsiz mi sayılır? Hepimizin duygusal ve ruhsal çöktüğü anlar olabilir arkadaşım, sen inanmaya ve başarmaya cabala. En sevdiğin şeyle uğraş. Küçücük bir şey başardığında güven ve isteğin yerine gelecektir inşallah..mutlu et kendini ve şükürler sun Allaha.

Bir iibf öğrencisi olarak sakın umutsuzluğa düşme...Bende istediğim bölümü kaybedeceğim 1 yıl uğruna feda ettim ve nefret ettiğim bölüm bana çok şey katmış aslında.Bu da üniversitenin sana sağladığı fırsatlarla o kadar doğru orantılı ki..Nefret ettiğim bölümü şu anda severek okuyorum.
İktisat okuması diğer iibf bölümlerine göre gerçekten sabır işi fakat inanın kendinizi geliştireceğiniz o kadar çok alan varki. İstediğiniz bölüm neydi bilmiyorum ama madem istediğiniz bölümü okumadınız o zaman geleceğinizi istediğiniz bölüme ya da alana göre yönlendirin.

Karamsarlık değil şöyle düşünün bir tüneldesiniz ve tünelin sonundaki ışığı göremiyorsunuz ne yapardınız?

Kendim ışık saçardım...
Daha cok yolun basindasin.
Artik geçmişe donemezdin olan olmuş elindeki imkanlarla bir yerlere gelmeye çalış.
Ben istediğim bölümü okudum senelerce çalıştım ama okuduğum bölümle alakası yoktu. Maalesef Turkiyede cok fazla böyle örnekler var.
Ayrıca 1.5 senelik iliskin seni bu kadar bitirmesin.
Insanlar 20 senelik evliliklerini cocuklari oldugu halde bitiriyor yinede dimdik ayakta duruyor.
Sen anneni suclayacagina kendine bir yol çiz ve dimdik yürü...

Bi yandan okuyup bi yandan calisan bir suru insan var. sen de bi ise gir istedigin bolumu oku daha yasin genc

Teşekkür ederim desteğiniz için. Sonuçta ben burada kendimle ilgili bir durumu anlatıyorum, her konumda birileri daha kötü örnekler vererek beni motive etmek istiyor. Tamam bazı insanlar için ufak bir derdim olabilir. Ama bunu düzgünce ifade etmenin yollarıda var. İlla kötüyü de örnek vermek gerekmiyor. Teşekkür ederim tekrardan yazdıklarınız iyi geldi.

Bi yandan okuyup bi yandan calisan bir suru insan var. sen de bi ise gir istedigin bolumu oku daha yasin genc

İş bulmakta sıkıntılı. Ayrıca işten odaklanıpta derslere kendimi verebilir miyim o konuda kendime güvenemiyorum. Teşekkür ediyorum tekrardan.

Çok şey kattı o konuda bir şey diyemem ama Türkiye'nin durumuna bakarsanız iibf nin önü kapalı aslında belki işe başlasam seveceğim çünkü çok teorik bir bölüm bir kaç uygulamalı ders gördüm.

O ışığı nasıl saçacağımı bilmiyorum. Elimdeki imkanları nasıl kullanacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Biliyorum Türkiye'de kimse istediği işide yapmıyor. Ama bilmiyorum ömrümün sonuna kadar istemediğim bir işte çalışmakta bana çekici gelmiyor inanın. Ama elimdeki imkanları kullanacağım. Anneme kızdığım tek nokta davranışların çok değişti diye laf söylemesi ama ne değişti orda susuyor. Teşekkür ederim.

İş bulmakta sıkıntılı. Ayrıca işten odaklanıpta derslere kendimi verebilir miyim o konuda kendime güvenemiyorum. Teşekkür ediyorum tekrardan.
Iyi bi uni ve ingilizce iyi degilse iibf mezunu ozelde iyi bi is bulamaz. Durumunu bilmiyorum ama kendine gore bi is bulup istedigin bolum icin ugrasabilirsin yasin gencken. Hayattan kopmandan iyidir bence

Iyi bi uni ve ingilizce iyi degilse iibf mezunu ozelde iyi bi is bulamaz. Durumunu bilmiyorum ama kendine gore bi is bulup istedigin bolum icin ugrasabilirsin yasin gencken. Hayattan kopmandan iyidir bence

Teşekkür ederim beni cesaretlendirdiğiniz için işimi bulabilirsem şayet seneye ygsye çalışmaya başlıyacağım :)

Haklısınız bu konuda,ne yazıkki devlet bu konuda yeterli imkanı sağlamıyor bize,bundan sonra da sağlayacağını düşünmüyorum.Bizimde yapacağımız tek şey kendimizi geliştirmek gerisi zaten gelecektir,önemli olan kendinizi geliştirmek istediğiniz alanı belirlemek.Bizim için özel "iş yok" diye bir şey söz konusu değil,inanın iyi bir yerlere geleceğinize.Olmadı yapamadınız,tekrar hazırlanırsınız,inanın zor değil.

Teşekkür ederim beni cesaretlendirdiğiniz için işimi bulabilirsem şayet seneye ygsye çalışmaya başlıyacağım :)
Valla hic korkma. Nasil 1 seneye kiyamadi ailen 5 sene kaybettin, simdi de bes senene kiyamazsin (allah omur verirse) 50 yilin pisman gecer. Ben olsam garsonluk su bu demem part time okul masrafimi cikaracak kadar da olsa is bulur var gucumle calisirim. Hayat boyu kendini ve aileni suclayip ezilecegine, alin terinle gelecegini kur kendinden gurur duy. Eminim ailen ve cevren de sana acayip saygi duyacaktir basarirsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…