Geleceğimiz... :(

MissMini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
668
69
123
Kızlar derdim büyük 3yıldır biriyle birlikteyim. Erkek arkadaşımın iş problemi var okuduğu bölüm malesef iş olanağı olmayan bi bölüm. Zamanında bilinçsiz tercih yapması nedeniyle şuan sıkıntıdayız. O da çok dert ediyor ben de. Ve belki de tek bu sebeple geleceğimiz için adım atamıyoruz. Benim işim var çok şükür ama o biçok şey denedi hep yüzüne kapandı kapı. Özel istemiyor güvencem olmaz Devlet olsun diyor ama ne denese olmuyor olmuyor suan bi şans daha var önümüzde polislik ve çoook istiyor. Kendimi umutlandırmak istemiyorum çok üzülürüm sonra aslında boyu uzun fiziği düzgün ama güvercin göğsü var sıkıntı çıkar diye çok korkuyoruz. Bu da yüzümüze kapanırsa naparız? Askere giderim diyor uzun dönem askerlik yaparım ve askerde kalırım diyor (bilmiyorum mümkün mü böyle bişi) olmazsa askerden sonra iş kovalarım bulurum diyo. Kalifiye elemanlar bile iş bulmakta zorlanırken napabilir diye düşünüyorum Bilmiyorum o kadar çok dert ediyorum ki eminim o da çok sıkıntıda. Zaten umursamasa dert etmese ben de dert etmez yol yakınken dönerdim geri ama çabalıyor görüyorum üzülüyor... Napmamız lazım kızlar nolur akıl verin takıldığımız yer polislik olmazsa önce askere gitsin sonra mı iş bakınsın yoksa askerden önce işini ayarlasın mı gerçi ozaman da askerlik problem olarak çıkıyor karşımıza çıkmazdayız kızlar neye elimizi atsak kuruyor

Allah yardımcısı olsun, iş arayan herkesin.
Mesleği nedir? Genelde özel sektörde askerlik yapmamış olmak dezavantaj. Gidip gelmesi onun için iyi olur.
Askerde nasıl kalıyor onu anlayamadım?
Polis alımlarında da büyük oranda torpil dönüyor ama şans tabi bir yerde, kazanacağı varsa kazanır.
İş bulmak zor bu devirde okusan da zor.

Pomem alımı malesef iptal oldu,haberiniz yok sanırım.
Çok iyi anlıyorum seni.Benim de şu an ondan farkım yok.
Kasım'ı bekliyorum,memurluk ataması var.
Bölümü ne ?

benım bıldıgım askerdeyken askerıye de kalınabılıyor sanırım sınava tabıı tutuluyor askerlık yaparken ama oda unıv mezunu olması kosulu vardı bır zamanlar
Allah yar ve yardımcınız olsun ıssızlık en buyuk dert zaten cok arkadasım ısyerı kapattı ben dahıl.ısı gucu yerınde olanlar ıssız kaldı..devlet daırelerı zaten zordu daha da zorlastı.Bır yerde emınım nasıbı vardır nasıbı olmayan ınsan yasamaz derler.beklemek sabretmek lazım uzmeyın kendınızı .

Amin Allahım herkesin yardımcısı olsun. Bölümü arkeoloji. Torpil olayından da nefret etmiş durumdayız okadar çok hak yeniyor ki. Aslında çok çalışkandır istese herşeyi yapar elinden kurtulmaz ama işte bi fırsat olsa

Allah YARDIMCINIZ olsun is bulmak zor . askerlik yapmamis olması dezavantaj kesinlikle.askerde kalsada görevi kimbilir nerde olur siz gidebilecek misiniz onunla beraber yani işiniz uygun mu buna ? Askere uzman çavuş olarak falan kaliniyor sanirim

Önce askerliğini yapsın bence.
Askerde kalma olayını ben de duydum ama bilmiyorum detaylarını,bilen arkadaşlar yardımcı olur.
Rabbim yardımcınız olsun.

İşsiz bir insanın özel sektör istemem devlet olsun demesini anlayamıyorum malesef. Bu iş için çabalamak değil, rahat için çabalamak benim gözümde. Özelde bir başlasın, çalışsın. Sınavı kazanırsa da devlete geçsin ilerde.

Güvercin göğüs nedir bilmiyorum ama polilik için kabul görmeyen bir şartsa askerlik için daha büyük engel olur.

Pomem alımı malesef iptal oldu haberiniz yok sanırım.
Çok iyi anlıyorum seni.Benim de şu an ondan farkım yok.
Kasım'ı bekliyorum,memurluk ataması var.
Bölümü ne ?
Yooo haberimiz var ama yani ilan geri çekildi ama iptal olmaz diye düşünüyoruz okadar insanın umuduyla oynamazlar diye düşünüyorum inş. Yani. Ertelenmiş olabilr yada alıncak rakam artcak diye umutediyoruz bu olaylarda polis yetersiz kalmış

Askere gidip gelmesi iyi olur ancak özel diye tutturmasin..

Bir erkek özel sektörde bir kadina gore daha rahat calisir. Güvencesi de olur neden olmasin ki..illa devlet dememek gerek artik o kadar az alim var ki buna bel baglayip boşa günlerini geçirmesin.

Ya canım yanlış anlama da özel sektörü beğenmemesi bana çok garip geldi. İşi olmayan insan iş beğenmemezlik yapmamalı bana kalırsa. Zaten bu devirde çoğu insan özelde çalışıyor .Kimse rahat rahat çalışamıyor ki. Herkesin çalışma hayatı zor.

Son düzenleme:

Düz memur olabilir ancak, arkeoloji alımı yapılmıyor pek. Not ortalaması iyi ise öyp deneyebilir aslında akademisyen olabilir. Düşünmez mi?

Öncelikle istediği şeyler için çabalıyor ama olmazsa tabiki özel iyi kötü demez. Güvercin göğsü de göğsünün üstünde bi çıkıntı var kemik gibi. Ama sağlık açısından sıkıntı yaratmıyor sadece dokununca belli oluyor dışardan bakınca da zayıf olduğu için hafif belli. Biçok kişi polislik için sorun olmıcağnı söylüyor ama tabi bahane etmek isterlerse edilir

Düz memur olabilir ancak, arkeoloji alımı yapılmıyor pek. Not ortalaması iyi ise öyp deneyebilir aslında akademisyen olabilir. Düşünmez mi?
Akademisyenliği de düşündü aslında not ortalaması 2.50nin üstü hatta en son tercih de yapmştı ama farklı bölüm seçtiği için olmadı arkeoloji seçseydi olmuştu işte hep bi olumsuzlukla karşılaşıyoruz. Kısmeti vardır elbet diyorum ama...

Canım zaten şuana kadar buldupu her işte çalıştı beğenmemezlik yapmadı ama geçici işlerdi. Ciddi bi iş için de askerlik sorunu çıkıyor önümüze onun için de önce polisliği denemeli.

Bir daha denesin bence her sene alım yapılıyor çünkü. Garanti iş, akademisyenlere zam da yapıldı en son. Eğer isteği varsa peşini bırakmasın.

Canım zaten şuana kadar buldupu her işte çalıştı beğenmemezlik yapmadı ama geçici işlerdi. Ciddi bi iş için de askerlik sorunu çıkıyor önümüze onun için de önce polisliği denemeli.

Tabi canım denesin muhakkak. Yalnız polislik de zor meslek ama maaşı özelde çalıştığı yerlerden daha iyi olur.:)

Ben devlette çalışıyorum o nereye ben oraya :)

Askerlikte uzman olarak kalınabilir en düşük lise mezunu alıyolar zaten yazılı sınavı geçsin yeterli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…