Açılın 8 yıllık göçmen olarak geldim
8 yıldır (ben gittiğimden beri) ve daha öncesinde Türk ekonomisi zaten balondu, üretim adına bir şey yoktu yani. Ülke yıllardır bu halde sadece bir şekilde hükümettekiler vaziyeti idare ediyorlardı. Artık delik yamanamayacak boyuta geldi.
Bana soracak olursanız yoksulluk
- Yolsuzluk
- Adam kayırma + rüşvet
- Siyasal olarak kendinden olmayanı dışlama, hain terörist ilan etme
- Yönetilenlerden bolca yalan
- Genel olarak hükümetin ahlaksızlıkları
- Ekonomide vizyonsuzluk
- yabancı yatırımcı çekememe
- Yerli yatırımcıyı desteklememe
- Üreticiyi desteklememe
- Dışa bağımlılığı azaltmama
- Dış borç için hiçbir önlem almama
- Pahalı malların hepsinin ithal olması
- Genel olarak ortada olmayan ekonomik planlama
- Nüfus planlaması yapılmaması
- İstihdam planlaması yapılmaması
- Nitelikli işgücünün kaybedilmesi, beyin göçü
un sonucu. Türkiye zaten yıllardır bu şekilde, iş ve finans dünyası üretim, profesyonelce çalışma veya değer üretme değil ahlaksızlık üstüne kurulu.
Lakin son 10 yıldır toplum da freni kopmuş otobüs gibi, ahlaksal olarak da uçurumda. Taciz, tecavüz, kadına şiddet, hayvana işkence vb olaylar çok çok arttı her gün duyuyoruz maalesef. Yoksullaştıkça toplumun da contası çıktı sanki. Tek sorunumuz fakirlik değil yani ondan kurtulsak bile bir şekilde cahillik baki kalacak emin olun. Ülkeyi batıranlar çıksa gitse bile ertesi gün İsviçre olmayacağız maalesef.
Ben gayet güzel işi olan bir göçmenim, hayatın ucuz sayıldığı bir ülkede de yaşıyorum. Son 5 yılda sadece 1 kez iş bulma sıkıntısı yaşadım, onun dışında hep teklifler yağdı. İş konusunda sıkıntım asla yok bunu yazmak için yazdım. Lakin ben de korkuyorum. Niye derseniz, Türkiye'ye taşınma planım var, uzaktan çalışıcam ama yamuk bir durum olursa işsiz şekilde kalıcam ve iş yok. Yok yani, tüm dünyada talep gören bir mal olan:)) bana bile iş yok. Kısacası geri dönmeye korkuyorum. Ben de korkuyorum gelecekten. Gelecekten korkmanın %55i para, enflasyon ve istihdamsa inanın kalan %45i de ekonomik ve siyasi istikrar. Yine batacak mıyız, yine virüs gelirse işsiz kalacak mıyım ne yaparım, simdi param var ama yarin ne olacak soruları da insanın beynini yiyor. Benim cebimdeki para 10TL yapıyor ama yine de korkuyorum yarın bu ülke ne olacak, iflas olursa Allah korusun Yunanistan/Arjantin gibi isyan görüntüleri olacak mı, işsizlik ne olacak, hükümet yanlısı olmadığım için hapse girecek miyim..Bir ülkenin ekonomik ve siyasal istikrar tutturması çok önemli, 2si de olmayınca insanlarımız patladı artık maalesef.