Geleceğinizi görebiliyor musunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cidden tamamıyla alakasız olmuş sorsam neden diye ne dersiniz merak ettim?
Hayır olay Ingiltere oldu da haberim mi yok?)
Sizin yazdığınıza istinaden aklıma geldi ortaya yazdım konu açılsın amaçlı. Bu kadar takılmayın her şeye

Geleceğimi göremiyorum
40 yaşındayım
Senelerdir her ay maaşımla bir çeyrek altın alırdım
Bazen yarım bile alırdım
Artık alamıyorum çünkü maaşım ucu ucuna yetiyor
Eskiden aldıklarıma seviniyorum
Artık alamadığıma üzülüyorum
İki kişi çalışıyoruz , bebeğimiz var
Ama zor yani
Son 3 senedir ülkede ekonomik yönden hayat çok zor
Ve ben diğer yönlerden de çocuğumun geleceğini göremiyorum
Eğitim , sağlık , terör , savaşlar , hastalıklar , cinayetler , sudan sebeple insan öldürmeler , tecavüzler vs vs

Sizin yazdığınıza istinaden aklıma geldi ortaya yazdım konu açılsın amaçlı. Bu kadar takılmayın her şeye
Benim yazdığıma mi ben yazmadım ki hiç? Sizin kafa biraz karışmış sanırım?))
Herşeye takılmak ta değil bu ayrıca konuyla alakası bile olmayan bir soru yani

Bu arada madem konuya girdim o zaman bir kaç şey de ben yazayım.
2020 tüm ülkeler için çok zor bir yıl oldu hem sağlık olarak hemde ekonomik olarak resmen çöktüler.
Yani sadece Türkiye değil.
Bir an önce bitmesini artık herşeyin çok daha iyi olmasını umut etmekten başka birşey gelmiyor elimizden.

Ne yazmıştın ki may ?
Türkiye de gitgide yozlaşan yapı dannbahsetmilmya her geven gün artan kötülğkler fuhuş falan. May adlı kullanıca direk yazmadım oraya yazdım yanlış anlaşıldı.

Bugün itibariyle 1 euro 10tl, çeyrek altın 877 tl. Bilmiyorum ben çok etkileniyorum bu durumdan psikolojik olarak. Yurdışına mı gitsem diyorum dil öğrenmeye enerjim yok. Ne olacak bu ülkenin hali? Yine herşeye zam gelecek. En güzel yaşımızda ülkenin haline bak diyorum. Bazı arkadaşlar çok umursamaz cidden imreniyorum onlara. Siz neler düşünüyorsunuz? Nasıl modunuzu koruyorsunuz?
Bende geleceğimizi göremiyorum halimizi düşündükçe icim açıyor sanki bi kasvet nefesimi kesiyor gerçekten

Geleceğe dair gram umudum kalmadi keske imkanım olsada şehir dışını tercih etme imkanım olsaydı

Türkiye de gitgide yozlaşan yapı dannbahsetmilmya her geven gün artan kötülğkler fuhuş falan. May adlı kullanıca direk yazmadım oraya yazdım yanlış anlaşıldı.
Zaten bana değil @ beratti ye yazmıştınız Her Neyse sizin kafanız baya karışmış,sorduğunuz sorunun anlamsızlığı nedendi şimdi belli oldu))

Geleceği düşünmüyorum, genel olarak fazla düşünmüyorum zaten. Hayatımın en karamsar dönemini yaşıyorum ve günün sonunda "bugün de ölmedik şükür" deyip uyuyorum. Dualarım değişti, hayallerim değişti. Zaten bir hayalim de kalmadı. Şu sıralar tek duam, evladımın sağlığıyla, yokluğuyla sınanmamak. Onun dışında hiçbir şey umurumda değil artık. Ömrümü tamamlayıp, öleceğim güne kadar oğlumu büyütmüş olmayı diliyorum. Gelecekten tek beklentim bu.

Ben genelde iyimser bir insanım ama paramızın bir ayda %10 dan fazla değer kaybetmesi artık beni de korkutuyor.

Sürekli ve hızlı şekilde alım gücümüz düşüyor. Hani Venezuelanın durumuna düşer miyiz diye düşünmeye başladım. Çok tatsız zamanlar geçiriyoruz ve daha da tatsız olacak
Hergun açlık sınırında ülkelere dönecekmişiz gibi geliyor evimiz kira degil ailemle yaşıyorum zor geçiriyoruz diyebilirim eskiden keske ailem ison versenize ayri eve çıksaydım düşüncem var şimdi imkansız onlar izin versede nerede ne şartlarla yasarim ki diye dusunuyorum

bende alışverişi çok severdim. Giysi alışverişi çok yapardım. Benim bile içimden gelmiyor. Herşey çok pahalı geliyor. Yazık yazık güzelim ülkeyi ne hale getirdiler. Hala daha ekonomi toparlanıyor deniyor bir de dalga geçiliyor başka bir açıklaması yok 🤷‍♀️
Resmen perişan haldeyiz ben bekar çocuksuz bir birey olarak bile kaygılarla dolu yasiyorum evli ve çocuklukları düşünemiyorum bile

sabah guvenlik gorevlisiyle soyle bir ayak ustu konusuyorduk, soyledigim söze karşılık verdiği cevabi duysaydiniz nasil iktidarda kaldiklarini anlamak cok zor olmazdi.
şimdi ben yazarsam banlanirim o yuzden siyasete girmeyeyim
Siz hic ban yemeyin ortalık onlardan geçilmiyor bizde hayatta o güvenlik görevlisinin fikrinde olanlarla cok karşılaştığımız için az buçuk neden burnumuzun b...k tan çıkmadığını anlayabiliyoruz

Bugün itibariyle 1 euro 10tl, çeyrek altın 877 tl. Bilmiyorum ben çok etkileniyorum bu durumdan psikolojik olarak. Yurdışına mı gitsem diyorum dil öğrenmeye enerjim yok. Ne olacak bu ülkenin hali? Yine herşeye zam gelecek. En güzel yaşımızda ülkenin haline bak diyorum. Bazı arkadaşlar çok umursamaz cidden imreniyorum onlara. Siz neler düşünüyorsunuz? Nasıl modunuzu koruyorsunuz?

Koruyamiyorum çok karamsarım. 8 yıllık öğretmenim, 5 yıllık evliyim. Bu ay ilk defa cebimde sadece 140 TL nakit kaldı ve onbesine daha çok var. Ne harcamisiz diye bakarsan tamamı market, doktor kontrolleri, kızımın ihtiyaçları kıyafet oyuncak, yakıt vs.. ekstra olarak eve temizlikçi aldım ve koltukları yikattim. Onlar olmasa kesin arabanın bir masrafı çıkardı zaten. Ödediğimiz bir kredi vs de yok. Evimiz de yok ve bu gidişle olmayacak gibi.. ikinci çocuğum geliyor ama her gün ekonomik olarak daha kötü hissediyorum çok karamsarım. Daha fenası ülkede hiçbir şeyin değişmeden gideceğini görmek..

Aynen öyle emekli olup dünyayı geziyorlar, bizde emekliler yaşam mücadelesi veriyor. Bende kendimi enayi gibi hissediyorum artık birşey alasım gelmiyor :(
Eskiden en azindan emekli olan bi vatandaş emekli ikramiyesi ile ev alabiliyordu şimdi mümkün mü o parayla ev alabilsin o bile lüks oldu bize

Açılın 8 yıllık göçmen olarak geldim :KK50:

8 yıldır (ben gittiğimden beri) ve daha öncesinde Türk ekonomisi zaten balondu, üretim adına bir şey yoktu yani. Ülke yıllardır bu halde sadece bir şekilde hükümettekiler vaziyeti idare ediyorlardı. Artık delik yamanamayacak boyuta geldi.

Bana soracak olursanız yoksulluk

- Yolsuzluk
- Adam kayırma + rüşvet
- Siyasal olarak kendinden olmayanı dışlama, hain terörist ilan etme
- Yönetilenlerden bolca yalan
- Genel olarak hükümetin ahlaksızlıkları
- Ekonomide vizyonsuzluk
- yabancı yatırımcı çekememe
- Yerli yatırımcıyı desteklememe
- Üreticiyi desteklememe
- Dışa bağımlılığı azaltmama
- Dış borç için hiçbir önlem almama
- Pahalı malların hepsinin ithal olması
- Genel olarak ortada olmayan ekonomik planlama
- Nüfus planlaması yapılmaması
- İstihdam planlaması yapılmaması
- Nitelikli işgücünün kaybedilmesi, beyin göçü

un sonucu. Türkiye zaten yıllardır bu şekilde, iş ve finans dünyası üretim, profesyonelce çalışma veya değer üretme değil ahlaksızlık üstüne kurulu.

Lakin son 10 yıldır toplum da freni kopmuş otobüs gibi, ahlaksal olarak da uçurumda. Taciz, tecavüz, kadına şiddet, hayvana işkence vb olaylar çok çok arttı her gün duyuyoruz maalesef. Yoksullaştıkça toplumun da contası çıktı sanki. Tek sorunumuz fakirlik değil yani ondan kurtulsak bile bir şekilde cahillik baki kalacak emin olun. Ülkeyi batıranlar çıksa gitse bile ertesi gün İsviçre olmayacağız maalesef.

Ben gayet güzel işi olan bir göçmenim, hayatın ucuz sayıldığı bir ülkede de yaşıyorum. Son 5 yılda sadece 1 kez iş bulma sıkıntısı yaşadım, onun dışında hep teklifler yağdı. İş konusunda sıkıntım asla yok bunu yazmak için yazdım. Lakin ben de korkuyorum. Niye derseniz, Türkiye'ye taşınma planım var, uzaktan çalışıcam ama yamuk bir durum olursa işsiz şekilde kalıcam ve iş yok. Yok yani, tüm dünyada talep gören bir mal olan:)) bana bile iş yok. Kısacası geri dönmeye korkuyorum. Ben de korkuyorum gelecekten. Gelecekten korkmanın %55i para, enflasyon ve istihdamsa inanın kalan %45i de ekonomik ve siyasi istikrar. Yine batacak mıyız, yine virüs gelirse işsiz kalacak mıyım ne yaparım, simdi param var ama yarin ne olacak soruları da insanın beynini yiyor. Benim cebimdeki para 10TL yapıyor ama yine de korkuyorum yarın bu ülke ne olacak, iflas olursa Allah korusun Yunanistan/Arjantin gibi isyan görüntüleri olacak mı, işsizlik ne olacak, hükümet yanlısı olmadığım için hapse girecek miyim..Bir ülkenin ekonomik ve siyasal istikrar tutturması çok önemli, 2si de olmayınca insanlarımız patladı artık maalesef.

Son düzenleme:
Siz hic ban yemeyin ortalık onlardan geçilmiyor bizde hayatta o güvenlik görevlisinin fikrinde olanlarla cok karşılaştığımız için az buçuk neden burnumuzun b...k tan çıkmadığını anlayabiliyoruz
hadi bizim çoluğumuza cocuğumuza acımıyorlar da kendi cocuklarina da hic acimiyorlar.
gelecek kaygisi olmadan yaşıyorlar ya.
bu çocuk ilerde nasil bir ortamda ülkede yasayacak diye beyinlerini hiç yormuyorlar valla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X