Geleceğinizi görebiliyor musunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eskiden en azindan emekli olan bi vatandaş emekli ikramiyesi ile ev alabiliyordu şimdi mümkün mü o parayla ev alabilsin o bile lüks oldu bize
anca çalişirken yetiremeyip elden aldiklari borclari kapatiyorlar.
kayin babam bizim düğünü yapabilmek icin emekli oldu adam bir emekli ikramiyesiyle bir dugun yapti nerdeyse
yillarca calis calis bir dugune bile parayi zor yetir oglunu istedigin gibi evlendirebilmek icin çok üzücu gercekten

Evli degilim ama bugün arkadaşımla konuşuyordum bana bu şartlarda iyi bir maddi imkana sahip olmayan çiftlerin cocuk sahibi olmak istemedi bencillik gibi geliyor
allah can sağligi versin yoklugunu gostermesin kesinlikle şikayet etmek icin soylemiyorum ama cocuk dedigin resmen ayri bir evin mutfak masrafi hatta bazen daha fazlasi.
dunya kadar malinda olsa şu donemde cocuguma bakinca cigerim sizliyo, içimden özür diliyorum benim bile ne olacagim belli degilken bu şartlara onuda mecbur biraktigim icin

hadi bizim çoluğumuza cocuğumuza acımıyorlar da kendi cocuklarina da hic acimiyorlar.
gelecek kaygisi olmadan yaşıyorlar ya.
bu çocuk ilerde nasil bir ortamda ülkede yasayacak diye beyinlerini hiç yormuyorlar valla
Gözleri öyle kör ki kendi söylediklerine ksndileri inanır hale gelmişler

Bekarım ailemle yaşıyorum eve giren maaşlar evi zor çekip döndürüyor dusundukce icim daralıyor boğuluyorum geleceğe dair kafamda sadece felaket senaryoları dönüyor şimdi dusunuyorum bu konuya denk geldim ya günlerce icim içimi kesişecek düşünmekten kendimi yiyip bitiricem

Ama söz ettiğiniz kişi ve onların kararındakiler öyle iyi durumda olduğumuzu Avrupanın bizi kıskandığını dusunuyorum

Farkındayım suan dünya bir krizin icinde ama hicbir ülkenin bizim olduğumuz durumda olduğunu dusunmuyorum ışık hızıyla batıyoruz resmen

hadi bizim çoluğumuza cocuğumuza acımıyorlar da kendi cocuklarina da hic acimiyorlar.
gelecek kaygisi olmadan yaşıyorlar ya.
bu çocuk ilerde nasil bir ortamda ülkede yasayacak diye beyinlerini hiç yormuyorlar valla

Oy verenlerden biri de maalesef ortanca dayım. İnşaat sektöründe bir şirketi var, kendi işi bu sektör balon olunca gayet iyi kazandı yıllar boyu. Oy verme dedik, o da sevmiyorum ama istikrar için veriyorum dedi. Çocukların işsiz kalacak dedim, o da onlara işyeri açıcam dedi peki başkalarının çocukları ne olacak onlara acımıyor musun dedim cevap yok. Şimdi bu yıl tonla borca girdi. Oh olsun vb demedik asla yıllarca söyledik ama inat etti durum buna geldi maalesef. Göz göre göre oy vermek vicdansızlık bence. Cahil insanlarımızı anlıyorum ama gayet her şeyin farkında olup kendi çıkarlarına sebep oy verenlere asla hakkımı helal etmiyorum, bu ülkeyi bu batağa o kesim sürüklediler.

Son düzenleme:
Gözleri öyle kör ki kendi söylediklerine ksndileri inanır hale gelmişler

Bekarım ailemle yaşıyorum eve giren maaşlar evi zor çekip döndürüyor dusundukce icim daralıyor boğuluyorum geleceğe dair kafamda sadece felaket senaryoları dönüyor şimdi dusunuyorum bu konuya denk geldim ya günlerce icim içimi kesişecek düşünmekten kendimi yiyip bitiricem

Ama söz ettiğiniz kişi ve onların kararındakiler öyle iyi durumda olduğumuzu Avrupanın bizi kıskandığını dusunuyorum

Farkındayım suan dünya bir krizin icinde ama hicbir ülkenin bizim olduğumuz durumda olduğunu dusunmuyorum ışık hızıyla batıyoruz resmen
ben 2 senedir falan elimde olan 3 5 birikimi bankaya birakmiyorum diye annem, abim kiziyodu bana evde caldirican , safmisin kafan nasil calisiyo senaryo yaziyosun diyolardi paranoyak diyorlardi, simdi herkes ayni durumda maalesef

Siz hic ban yemeyin ortalık onlardan geçilmiyor bizde hayatta o güvenlik görevlisinin fikrinde olanlarla cok karşılaştığımız için az buçuk neden burnumuzun b...k tan çıkmadığını anlayabiliyoruz

Güvenlik görevlisinin ne dediğini bilmiyorum ama tahmin ediyorum. Kendi kuzenim aynıdır hatta aşırı fanatik. Dolar 15 TL olsun o ayçiçek yağı 150 TL olsun asla fikrini değiştirmez. Ama bu cahillik değil aslında çıkar ilişkisi. Kendim hayatlarına çok yakından şahidim. İşkur eleman alacak olur bunlardan biri girer. Öğrenciye burs verilecek olur bunların çocuklarına verilir. Çocuklarının işsiz kalma endişesi taşımazlar pek çünkü nasıl olsa kadro ellerinde, o çocuklar bir şekilde devlet kadrolarına girecek. Yani çok zengin olmasalar da iktidarla olan çıkar ilişkilerinden dolayı kafaları rahat. Devletin imkanlarını küçümsemeyin kızlar bu gözler çalışmadan emekli olan amcalar gördü, sınavsız memur olan 20 yaşında gençler gördü. Bizim millet köylü kurnazıdır. Çoğu insan düzenini kurmuş bir şekilde çark işliyor Biz boşuna kafa yormayalim

allah can sağligi versin yoklugunu gostermesin kesinlikle şikayet etmek icin soylemiyorum ama cocuk dedigin resmen ayri bir evin mutfak masrafi hatta bazen daha fazlasi.
dunya kadar malinda olsa şu donemde cocuguma bakinca cigerim sizliyo, içimden özür diliyorum benim bile ne olacagim belli degilken bu şartlara onuda mecbur biraktigim icin
Amin inşallah

Umudum olmasada Umarim gelecekte yüzü güler arkamızdan gelen nesillerin bize kisa vadede düzelecek bir gelecek görünmüyor belki gelecek nesiller için uzun vadede birseyler değişir duam dileğim o yönde en cokta özgür bireyler olarak yaşamalarını diliyorum çünkü bizler artik dertlerimizi bile sosyal platformlarda acik acik dillendiremez hale geldik

Ülke sartlarina baktığımda en cok içimi sızlatan şeylerden biri ne biliyormusunuz ısınma kadar elzem bir ihtiyacım lüks haline gelmesi her kış haberlerde doğal gaz faturasını daha ne kadar ve nasıl düşürebilsegimiz anlatılıyor ama git gide kısılan kobilere rağmen o faturalar arttıkça artıyor yemek içmek ısınmak barınmak gibi en önemli ihtiyaçlar bile lüks kategorisine giriyor artik

Oy verenlerden biri de maalesef ortanca dayım. İnşaat sektöründe bir şirketi var, kendi işi bu sektör balon olunca gayet iyi kazandı yıllar boyu. Oy verme dedik, o da sevmiyorum ama istikrar için veriyorum dedi. Çocukların işsiz kalacak dedim, o da onlara işyeri açıcam dedi peki başkalarının çocukları ne olacak onlara acımıyor musun dedim cevap yok. Şimdi bu yıl tonla borca girdi. Oh olsun vb demedik asla yıllarca söyledik ama inat etti durum buna geldi maalesef. Cahil insanlarımızı anlıyorum ama gayet her şeyin farkında olup kendi çıkarlarına sebep oy verenlere asla hakkımı helal etmiyorum, bu ülkeyi bu batağa onlar sürüklediler.
benim de bir kuzenim var is yeri açti biz sulalecek olumuz dirimiz gelmisimiz gecmisimiz tarafimiz bellidir diyeyim.
gitti oy verdi
neymis onlara bagli bir musterisi varmis cok musteri getiriyormus soz vermis verecekmis.
oyu verdigiyle kaldi
kadin 3 5 daha geldi baska sehire tayini cikti bizimki pandemi basindan beri kredilerini odeyemedi dukkani kapatti kapatacak kimseden 3 kurus borc isteyemedi alacagi cevabi bildigi icin.

anca çalişirken yetiremeyip elden aldiklari borclari kapatiyorlar.
kayin babam bizim düğünü yapabilmek icin emekli oldu adam bir emekli ikramiyesiyle bir dugun yapti nerdeyse
yillarca calis calis bir dugune bile parayi zor yetir oglunu istedigin gibi evlendirebilmek icin çok üzücu gercekten
Yazık ülkemizde yasini başını almista bir ev sahibi olamamış insanlar var

Yemin ediyorum bu konuya denk geldiğim saatten beri oturup hıçkıra hıçkıra ağlayasın var

Bu ay daha maaşı alır almaz -350 -400 gordum

Güvenlik görevlisinin ne dediğini bilmiyorum ama tahmin ediyorum. Kendi kuzenim aynıdır hatta aşırı fanatik. Dolar 15 TL olsun o ayçiçek yağı 150 TL olsun asla fikrini değiştirmez. Ama bu cahillik değil aslında çıkar ilişkisi. Kendim hayatlarına çok yakından şahidim. İşkur eleman alacak olur bunlardan biri girer. Öğrenciye burs verilecek olur bunların çocuklarına verilir. Çocuklarının işsiz kalma endişesi taşımazlar pek çünkü nasıl olsa kadro ellerinde, o çocuklar bir şekilde devlet kadrolarına girecek. Yani çok zengin olmasalar da iktidarla olan çıkar ilişkilerinden dolayı kafaları rahat. Devletin imkanlarını küçümsemeyin kızlar bu gözler çalışmadan emekli olan amcalar gördü, sınavsız memur olan 20 yaşında gençler gördü. Bizim millet köylü kurnazıdır. Çoğu insan düzenini kurmuş bir şekilde çark işliyor Biz boşuna kafa yormayalim
Bu konuda yorum yaparsam kesin ban yiyecem ama inanın bunlar bi tarafa karnını duyuramayıp aynı düşünceden vazgeçmeyen insanlarda az degil

peki arkadasim bir sey sormak istiyorum senin araciliginla.
biz bilmiyormuyuz boyle ekmek elden su golden guzel guzel yasamayida hakki olan alsin diye çok yuksek yerlerde tanidiklarimiz olmasina ragmen bir telefonla is hallettirmeyi,
yarin obur gun bu cark tersine dondugunde insanlarin yuzune nasil bakacak bunlar?
bizim bakkalimiza seyyar sebze satan insanlar gecerken iclerinden ne geliyorsa domates salatalik biber vs birakirlar
ihtiyaci olan alsin diye.
gecen saolsun bakkal amca cikarken kizim su torbadakiler ucretsiz birinide sen al ihtiyacin varsa dedi.
benim ihtiyacim yok amca belki baskasinin cocugu yiyemiyodur saol dedim ciktim,arkamdaki altinda mercedes arabasi karisinda kizinda ayri ayri araba olan komsum utanmadan aldi ben alayim diye allahtan korkmuyorlarmi gercekten hic?
bu allah bir tek bize var sanirim

Bu arada madem konuya girdim o zaman bir kaç şey de ben yazayım.
2020 tüm ülkeler için çok zor bir yıl oldu hem sağlık olarak hemde ekonomik olarak resmen çöktüler.
Yani sadece Türkiye değil.
Bir an önce bitmesini artık herşeyin çok daha iyi olmasını umut etmekten başka birşey gelmiyor elimizden.

evet ama bizim paramız ekstra değer kaybetmedi mi? Pandemi öncesi de iyi değildikki :(

Amin inşallah

Umudum olmasada Umarim gelecekte yüzü güler arkamızdan gelen nesillerin bize kisa vadede düzelecek bir gelecek görünmüyor belki gelecek nesiller için uzun vadede birseyler değişir duam dileğim o yönde en cokta özgür bireyler olarak yaşamalarını diliyorum çünkü bizler artik dertlerimizi bile sosyal platformlarda acik acik dillendiremez hale geldik

Ülke sartlarina baktığımda en cok içimi sızlatan şeylerden biri ne biliyormusunuz ısınma kadar elzem bir ihtiyacım lüks haline gelmesi her kış haberlerde doğal gaz faturasını daha ne kadar ve nasıl düşürebilsegimiz anlatılıyor ama git gide kısılan kobilere rağmen o faturalar arttıkça artıyor yemek içmek ısınmak barınmak gibi en önemli ihtiyaçlar bile lüks kategorisine giriyor artik
başka diyarlarda acaba boyle haberler çıkiyormu merak ediyorum ben
gazdan nasil tasarruf edilir
fatura nasil daha dusuk olmasi saglanir diye
herkes kıs biraz daha kis sık kemeri biraz daha sık diye haber yapiyorda yahu neden hep biz kisiyoruz demiyor hic biri

Göremiyorum:( hic goremiyorum artik geçinemiyorum gezemiyorum istediğimi alip giyemiyorum eskiden istediğimi alip yerken simdi yiyemiyorum...kizim 3 tane çikolata istiyorsa 1 tane alabiliyorum...kredi ödüyoruz yillar geçtikçe çektiğiniz kredi azalır gibi gelir maaşlar.zamlaniyor ya demişlerdi ama sanki gittikçe artıyor her ay daha zor ödüyorum..
Bir yandan bir çocuğum daha olsun diye tedavi oluyorum elimde olani da satarak...offff deliricem sanirim :(

peki arkadasim bir sey sormak istiyorum senin araciliginla.
biz bilmiyormuyuz boyle ekmek elden su golden guzel guzel yasamayida hakki olan alsin diye çok yuksek yerlerde tanidiklarimiz olmasina ragmen bir telefonla is hallettirmeyi,
yarin obur gun bu cark tersine dondugunde insanlarin yuzune nasil bakacak bunlar?
bizim bakkalimiza seyyar sebze satan insanlar gecerken iclerinden ne geliyorsa domates salatalik biber vs birakirlar
ihtiyaci olan alsin diye.
gecen saolsun bakkal amca cikarken kizim su torbadakiler ucretsiz birinide sen al ihtiyacin varsa dedi.
benim ihtiyacim yok amca belki baskasinin cocugu yiyemiyodur saol dedim ciktim,arkamdaki altinda mercedes arabasi karisinda kizinda ayri ayri araba olan komsum utanmadan aldi ben alayim diye allahtan korkmuyorlarmi gercekten hic?
bu allah bir tek bize var sanirim
Resmen midem bulantı insanlar nasıl bu hale gelebiliyorlar nasıl boğazlarından geçiyor o lokmalar

Resmen midem bulantı insanlar nasıl bu hale gelebiliyorlar nasıl boğazlarından geçiyor o lokmalar
adam benim mahallemde bunlara muhtac komsum var demek ki halim vaktim yerinde bende sunun ustune 2 sut 1 ekmek ekleyeyim demiyorda daha hala posetteki bir kilo hıyarda gözü ya.
resmen tiksindim.
valla bana kizacaklar olacak belki ama kizimi o adamin torunlariyla oynatmiyorum resmen istemiyorum torunlarin ne gunahi var evet ama armut dibine düşer sözunu çok severim

başka diyarlarda acaba boyle haberler çıkiyormu merak ediyorum ben
gazdan nasil tasarruf edilir
fatura nasil daha dusuk olmasi saglanir diye
herkes kıs biraz daha kis sık kemeri biraz daha sık diye haber yapiyorda yahu neden hep biz kisiyoruz demiyor hic biri
Ülke olarak bakıyorumda kemere delik üstüne delik açmaya alıştık ama artık o kemerde delik açacak yerde kalmadı.

Bakıyorum mesela uygun diye bildiğimiz bilindik markaların ne eski kalitesi kaldı nede eski fiyatı hadi yetişkin bireyler bi şekilde idare eder almadan ama çocuğu olanlar özelliklede gelişim cağında olanlar nasıl çocuğa almadan idare edebilsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X