Gelecek kaygım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amin sağolun 2 çocuk var.

aynen napalım yapıcak bişeyimiz yok:))

1000 tl kiram var faturalar felan derken,kalanıylada idare ediyoruz çok şükür
Zalim ev sahibi çık diyor şimdide evimden,tabi baktı kiralar yükseldi beni çıkarıp yüksek fiyata vericek.

Zalim ev sahibi çık diyor şimdide evimden,tabi baktı kiralar yükseldi beni çıkarıp yüksek fiyata vericek.
şu pandemi ortamında bu pahalılıkta nasıl çık diyor?çıkmayın sakın.uğraşsın dursun versin mahkemeye .ha bunu mal sahibi olan aynı zamanda da kiracı olan bir üye olarak yazıyorum.bu koşullarda herkes herkese destek olacak başka yolu yokk.

Çare var siz de çalışabilirsiniz ne bileyim. Biz iki kişi çalışıyoruz zorlanıyoruz.

Konuyu dagitmak istemiyorum ama bakici buldunuz mu? Biz sükür anlastik, uyum sagladik. Bi aksilik cikacak diye hala panik yapiyorum, b plani bile hazirladim
Maaslariniz cok yuksek degilse zaten bir maas gitti bakiciya
Hayat cok zor
Allah herkesin yardimcisi olsun.

Tamam da ceyceyim belki evsahibi de emekli veya o kirayla yaşamaya çalışıyor, son zamlarla yatırım olarak ev almış evsahipleri de zor durumda kaldı bence. Böyle durumlarda ısrar inat etmenin doğru olduğunu düşünmüyorum ben. Ha bu arada kiracı da evsahibi de değilim, yatırım olarak da asla ev almam sanırım. Yatırımlık evin derdi kazancından fazla bence

haklısın piraye kira alamadığımdan doğru dürüst mağdur olanlardanım ama asgari ücretliyim deyince ne denir ki?nasıl çık evimden dersin bu pandemi de ?geliri bir tık fazla olsa zaten değerinin çok altında oturuyorsun ya zam yap ya da çık rahatça derdik

İki kişi çalışsa gelirleri bir tık fazla olur, bak sen yetemem diye tek çocukta kalmışsın belki karı koca çalışıyorsunuz belki kendi bogazinizdan kısıp çocuğun eğitimine veriyorsunuz, kiraya güvenip borca harca giriyorsunuz, kiracın diyelim ki iki çocuk yapmış, tek kişi çalışıyor, evden de çıkmam diyor...bu sana, çocuğuna haksızlık değil mi? Herkes mecbur mu başkasının çocuğuna bakmaya?

ben de asgari ücretlinin tek çocukta kalması taraftarıyım.1 çocuk zengin fakir her ailenin hakkı ama ikincisi üçüncüsü için bütçe gerekli çok haklısın.ama burda bunları yazınca da tartışma çıkıyor boşa.asgari ücretlileri aşağılıyorsun mu denmiyor onlara çocuğu çok görüyorsun mu denmiyor.en iyisi herkese sen de haklısın deyip akıl sağlığımı bari koruyorum

Aynen öyle, he diyip geçmek lazım herkes memnun halinden nasılsa. Asgari ücreti küçümsemeyin çok da güzel geçiniyoruz diyorlar hala... Boşuna çirpiniyoruz

Aynen öyle, he diyip geçmek lazım herkes memnun halinden nasılsa. Asgari ücreti küçümsemeyin çok da güzel geçiniyoruz diyorlar hala... Boşuna çirpiniyoruz
kira çıkınca elinde tam 1850 tl kalıyor mutfak masrafı en cüzii 4 kişi 1000 tl desek 250 de en en az kullanarak tüm faturalar desek ayda ortalama 150 de yakıt desek en en azından geriye 450 tl kalır giyime çocukların ihtiyacına evin kırılan dökülenine yol parasına ilaç katkı payına okula giden varsa okul masrafına nasıl yetiyor ben anlamıyorummm .bir tek kişilik nevresimi 130 a aldım o da iyi marka değil bu hafta.bu çocuklar nasıl kursa gidecek dershaneye gidecek şehir dışında üniversite kazanırlarsa nasıl olacak?devletten ya da çevreden aileden destek almadan mümkün mümkün değil.

Noooo bulamadım. Kreş hala a planım. Şu an telefonumda bir sürü özbek kadın resmi dolu

Mutfak masrafı bile mümkün değil ki. Fiyatlar ortada , öğün başı kişi başı herşey içinde 5 TL desek ( domates soslu makarna yanına ekmek yoğurt, Zeytin ekmek çay gibi minimum gıda masrafı, o bile yetmiyor aslında da neyse) 5x3x30=450 kisibaşi, 450x4=1800 TL 4 kişilik sadece açlıktan ölmemelik mutfak masrafı . Bu arada kişi başı 5 TL aldım öğün hesabını , ne kadar mümkün tabi size bırakıyorum. Bu zamlarla 5 liralik Ekmek zeytin çay bile doyurmaz artık kimseyi. 3 kişi olsa hadi bir nebze kalaniyla fatura kira filan ödenir belki ama yok...benim aklım almıyor

Son düzenleme:
Ama milletin belki yıllarca çalışıp biriktirdiği parasıyla aldığı uğruna emek ve zaman harcadığı bedelini ödediği evinde bedava oturmayı istiyorlar . Hatta ne kendilerine hak görüyorlar Bu da haksızlık . Ayağını yorganına göre uzatmak lazım. Kendini bile bile zora sokup üzerine milletin senin yaptığının bedelini ödemesini istemek çok bencilce .

Siz hafiza problemi diyosunuz da gozunuzun önünde olani biteni gormuyosunuz sanirim. Neyse Mune de siyaset konusmayin demis, bisey dememek gecmisi bugünü yarini kiyaslamamak icin zor tutuyorum kendimi, zorla ban yemek istemiyorum. Herkesin dogrusu kendine.

işin siyasetine hiç girmem bu sitede.yeni bir iş edinmedik işimizden de olmadık ek gelirlerimiz de aynı ama geçinememeye başladık hızla.o söylenen yıllarda da yaşadım ama hiç bu kadar madden daraldığımı bilmiyorumm.başka da sözüm yok

yarın ki mönüm kabak yemeği kıymasız haa.domates çorbası ve peynirli makarna.maliyete geçelim:kabağı 10 tl ye aldım içine dereotunu 1.75 e zeytinyağı 3 tl lik koysam 1 tl likte salça 1 tl lik pirinç eklesem 50 kuruşlukta baharat 17 tl kusür burası.çorbaya un 50 kuruş tereyağı 3 tl domates 7 tl salça 1 tl süt 3 tl desek bu da 14.5 eder.makarna:4 tl peynir 10 tl içine yağı 2 tl bu da 16 tl yapar 2 de ekmek alsak 4 kişi 3.5 da o tatlısız kuruyemişsiz içeceksiz kahvaltısız 51 tl yapar .et de yok içlerin de bakk. edit:sarmısaklı yoğurdu unutmuşum kabak yemeğinin üstüne onu da ekleyelim masrafa

O söylenen yıllarda ben çocuktum hatırlamıyorum ama bahsedilen kriz zamanlarında dolar 1 küsür veya 2 kusur muymuş neymiş böyle bir yükselme hiç olmamış ama galiba .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…