Gelecek kaygım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunu nasıl başarıyorsunuz?Çocuk var mı? Kira ne kadar?
Vallahi mucize gerçekleştiriyorum. 1000 tl kiram var bir tane kızım var lisede onada öğretiyorum hayat şartlarını,bu böyle bu böyle diye yeri geliyor beslenme,sini bile evden götürüyor.Napalım hayat şartları.

Ailemin durumu orta karardi. Beslenmemi evden götürdüm liseyi bitirene kadar. Üniversite de öğle yemeğini KYK da ki sabah fisinden artirdigim kek ,meyve suyu falan olursa onları alırdım yanıma . Sectigim Arkadaşlarım da bu şekildeydi. Üniversityi bitirince işe girdim.calistim tüm ev esyalarimi ,eşimin yuzugune kadar ben aldım. Ailemi hic sıkıntıya sokmadim. Emin olun kızınız her koşulda parasını idare etmeyi öğrenecektir. Kimseye ihtiyaç duymadan ayakta duracak gücü olacaktır

Ne güzel kendi ayaklarının üzerinde durabilmek.İnsallah benim kızımda sizin gibi bir birey olur.

Yanlış meslek seçmişsiniz siz.. çift öğretmen maaşıyla terlikle gezmek, fındık, kitap alamamak nedir ya? Ekdersiniz de tamsa gayet de düzgün yaşarsınız, eğer yapamıyosanız giderlerinizi gözden geçirin, sizin harcamalarınızda sorun var bence, ev alamamak tmm ama terlikle mi geziym diye sızlanmak??

Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

Gelire göre giderde artıyor. Kimine göre 10.000 çok para kimine göre az. Benim maaşım 6000 son 3 ay kesintili alıyorum 5 küsürlere düşüyor. Eşimde çalışıyor net maaş 3500 son 2 aydır da bir o kadar emekli maaşı alıyor (yeni emekli oldu çalışmaya devam mecburen)
Size kendimden örnek vereyim ev kredisi 1900+kreş ve kurs masrafı aylık 2350 tl. Faturalar minimum 600 kışın ortalam 1000 tl. Mutfak masrafı aylık 2000 civarı. Bunun yolu iş yerinde yemeği sağlık giderleri ekstra harcamalar derken kafa kafaya ayı döndürüyoruz. Bazen kredi kartı bazen avans hesap gümlüyor ama ne açız ne açıktayız iyi kötü üst başta alıyoruz yazın tatilimizi de yapıyoruz. Evimizin eşyaları yeniledik, boya badana yapıldı,bu ara apartmanda da ekstra harcamalar var. Ama bir şekilde değirmenin suyu dönüyor.
Ama paranın değeri her geçen gün düşüyor, alım gücü azalıyor ve birikim yapmak bize çok uzak. Araba alma düşüncemiz var ama peşinat yokken krediler bu kadar yüksek ve kısa vadeli iken o da hayal olarak kalacak bir süre daha,zaten alsakta ona da masraf çıkacak bir sürü. Ve 3 günlük dünyada yiyip içip gezmeyecek isem,üstüme başıma birşey alamayacaksam birikime de gerek yok diyorum. Önceliğim yemek içmek, gezmek ve sağlık giderleri benim açımdan..

Valla ben de cogunlukla öğlen yemeklerimi evd3n götürürdüm, evimiz yakinsa da eve gelirdik. En sagliklisi bu, haliyle ekonomik de oluyor. Simdiki nesil.. abur cubur alıştırıp geçiştirmekle mesgul çoğunluğu obez..

10 bin tl para mı 900 dolar bile etmiyor.
geçinememeniz normal.

hep makarna yiyin ki onun da paketi 4 tl olmuş.
pamuk kıyafet falan neyimize, %100 naylon kıyafet giyerseniz, arabaya benzin almazsanız, tatil denen şeye gitmez sadece sabah kalk işe git, eve gel yat şeklinde yaşarsanız geçinirsiniz :/

komple yanlış para yönetimi olmuş

Allah yardimciniz olsun.
Buyuksehirde degilsiniz sanirim?
İstanbul dayım:)))
nasıl geçiniyorsunuz biraz ayrıntılı anlatsanız.hem de kira vererek haa
yani nasıl anlatsam, bir kere çok detaycıyım tutumluyum cimri asla değilim her şeyi hesap ederim.Birkere markete gittiğim zaman düşünürüm buna ihtiyacım varmı dıe ,gibi gibi seviyorum ama güçlü kadın olmayı.

valla bravo derimm.ben asgari ücretle asla geçinemezdim.ama hayat sadece ihtiyaçlardan ibaret değil ki istekler ne olacak?gerçekten çok çok zorlaştı geçinmek.lcw de bile fiyatlar uçmuşş marketler zaten ateş pahası.

Yetişkin bi insan nasıl montsuz kalır anlamıyorum, ben 10 sene mont almasam bile montsuz kalmam. Dolabımda 10 sene önceki montum bile var. Botta aynı şekilde. Çok saçma yani. Ama tatil konusunda ben de dertlenebilirim erken rezervasyon dönemine rağmen fiyatlar geçen seneye nazaran o kadar sıçramış ki şok oldum.

Ben asğari ücretle geçiniyorum çok şükür,her şeyi alamıyosun ama napıcaksın hamd ediyorum daima Allah,da bereketini veriyor ona göre, kirada oturuyorum bu arada.
İşte gerçek yorum bu. Asgari ücret alıyorum, 2 çocuğum özelde ben siteli evdeyim, 4 çeşit peynir yiyoruz kahvaltı da üstüne para biriktirip araba aldım kredisiz yorumlarına kızıyoruz biz. Allah kolaylık versin, bol bereket versin inşallah.

aynen öyle 150 tl ye de mont var hem de fab...ka vs markalarının .araştırınca bulunur botta montta.ayrıca evet evde mutlaka vardır büyüme çağında değilsek bunlar.

Ne yapsın geçinse de geçinmese de yapacak bir şeyi mi var
İstekler ne olacak demişsiniz de ne yapsın yani sanki o mu istiyor asgari ücreti

Iyılesmıcek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…