- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
asgarı ucretle gecınebılıyorum dıyen bırıne baska ne denebılır nıye sacma olsun
Ama çok saçma yani asgari ücretli alan birine ben gecineemmeeemm isteklerimm ne olacak demek
Ozellikle yapmiyorum aylardir pesinizde miyim puhaha
Valla farkinda degilim sacma geliyosa yorumlariniz
ogretmenımızın rahatsız olacagından kesınlıkle emınım ... sabırsızlıkla beklıyorum ogretmenler gununu bakalım ne olacak whatsaapda ogretmenle ayrı grup var velıler ayrı grup... umarım ogretmenle olan grupta ogretmen gunun anlam ve onemıyle ılgılı guzel bır konusma yapar da sınıf annesı gorgusuzlugunden utanır dıye umıt edıyorum :)Hayir birde vakkodan almiş kadin. Hadi 1000tl olsa, öğretmen 1000tllik eşarbi napacak? Nerde giyip takacak? Ben öğretmen olsam utanirdim ya. Asla kabul edemezdim.
Burdada sonunda bir whatsapp ebeveyn grubu kuruldu. Dedim aa bunu kk'den biliyorum, gelsinler dram olaylari... Hiiç ses soluk yok. Nerdee öyle saçmalayan sinif annesi. Cips yerken keyif ile bir kaç mesaj atardim :)
ogretmenımızın rahatsız olacagından kesınlıkle emınım ... sabırsızlıkla beklıyorum ogretmenler gununu bakalım ne olacak whatsaapda ogretmenle ayrı grup var velıler ayrı grup... umarım ogretmenle olan grupta ogretmen gunun anlam ve onemıyle ılgılı guzel bır konusma yapar da sınıf annesı gorgusuzlugunden utanır dıye umıt edıyorum :)
eger oyle bırsey yaparsa kesınlıkle yazıcam kadına ''abartma ıstersen'' dıyeHahaha burdada yaz olanlari. Ama bana sorarsan boşa umut. Öyle insanlar laftan anlamaz. Hatta öğretmenin lafini öyle çevirir ki, sanki yaptiği şey çok iyi, öğretmen mutlu oluyormuş gibi yansitir. Gör bak :)
Yani her insanin var istegi, seni alip bi odaya kapasam 300 gün ama benim isteklerim var, paris'i gorecegdim demenin faydasi var mi, yok. Kisitlaniyosun cunku kendin disinda ki bi güc tarafından. Istekler arzular yalan oluyo elden bisey gelmeyince. Bence bunu demeye calisti o da. Yani sen belki muz alabiliyosun 5 6 tane, o 2 3 tane elma alip geciyo iste, 1 kg etle ay gecirmeye calisiyo belki. Yoksa yok çünkü, yapacagi bisey de yok. Istekler oluyodur elbet, nefsine hakim olmaya calisiyo. Bunlari yazarken ben üzülüyorum, inan utaniyprum birileri boyle yasamak zorunda oldugu icin. O yuzden biz pasalar gibi yasiyoruz asgari ucretle sefalar suruyoruz demeyene, elimizden geldigi kadar idare etmeye calisuyoruz diyene nasi beceriyosun demeye de utaniyorum ben.asgarı ucretle gecınebılıyorum dıyen bırıne baska ne denebılır nıye sacma olsun
ya nasıl gecınıyorsunuz sahsen ben gecınemıyorum ısteklerımız oluyor sızler nasıl yapıyorsunuz denır zaten
su zamanda asgarı ucretle gecınıyorum demek ıcın bızım bılmedıgımız bırseyı bılıyorlar demek kı dıye dusunur en basta ınsan kendını sorgular bunu dıle getırmenın nesı sacma
Utanması gerekenler bizler değiliz işte.asgari ücretli değilim ama şu an evimde tek bir meyve yok yarın almazsam .sütüm bitti yoğurdum bitti salçam bitti .bunları düşünen insan da asgari ücretliyle aynı gemidedirr.acaba daha ucuza mı temin ediyorlar diye merak da ederim normal.zaten bizlerde en ucuz marketleri gross ları araştırıp alıyoruz .asıl asgari ücretliye aaa geçiniyorsunuzdur tabiki demek riyakarlıkk hele de kiradaysa.matematik mantığına uymuyor hesaplayınca olmuyor olmuyorrr.Yani her insanin var istegi, seni alip bi odaya kapasam 300 gün ama benim isteklerim var, paris'i gorecegdim demenin faydasi var mi, yok. Kisitlaniyosun cunku kendin disinda ki bi güc tarafından. Istekler arzular yalan oluyo elden bisey gelmeyince. Bence bunu demeye calisti o da. Yani sen belki muz alabiliyosun 5 6 tane, o 2 3 tane elma alip geciyo iste, 1 kg etle ay gecirmeye calisiyo belki. Yoksa yok çünkü, yapacagi bisey de yok. Istekler oluyodur elbet, nefsine hakim olmaya calisiyo. Bunlari yazarken ben üzülüyorum, inan utaniyprum birileri boyle yasamak zorunda oldugu icin. O yuzden biz pasalar gibi yasiyoruz asgari ucretle sefalar suruyoruz demeyene, elimizden geldigi kadar idare etmeye calisuyoruz diyene nasi beceriyosun demeye de utaniyorum ben.
Ben sucluyum diye utaniyo degilim kiUtanması gerekenler bizler değiliz işte.asgari ücretli değilim ama şu an evimde tek bir meyve yok yarın almazsam .sütüm bitti yoğurdum bitti salçam bitti .bunları düşünen insan da asgari ücretliyle aynı gemidedirr.acaba daha ucuza mı temin ediyorlar diye merak da ederim normal.zaten bizlerde en ucuz marketleri gross ları araştırıp alıyoruz .asıl asgari ücretliye aaa geçiniyorsunuzdur tabiki demek riyakarlıkk hele de kiradayda.matematik mantığına uymuyor hesaplayınca olmuyor olmuyorrr.
Evet zam görmüyoruz ki biz gelir vergisindenYo ben de 7 24 esletiriyorum. Memurum ama bu gidisle biz de alt gruba gececegiz cunku maas kuşa dönüyor sürekli vergi kesintisinden
Asgari ücretliyi alıntılayıp geçinemezsiniz imanız sacma geldi bana o kadar...
Gelir vergisi tam olarak ne oluyorEvet zam görmüyoruz ki biz gelir vergisinden
Gelir vergisi acil sabitlenmeli
Işte bu yapilan kesinti gelir vergisi oluyirGelir vergisi tam olarak ne oluyor
Şimdi açtım baktım 5600muş maasim Mart 2021 de Temmuz da zam geliyor dendi hatta babam oo Temmuzda zam da gelecek diye çok alıyorum gibi davranıyor.
Temmuz Agustos gibi 6000 aldım Eylül de 100 Ekimde 200 Kasım da 300 düşmüş. Ve 5700 yatmış. Allah için zamdan ne anladım. Zam mı yapılmış oluyor.
Adı zam ama maaş aynı. 1 yıl geçecek neredeyse maaş aynı ama her şey 4-5 katı
Yoo siz çok güzel yazmışsınız. Sizi çok güzel anladım. Bence de kimse bu durumu hak etmiyor. Bu ekonomiyi de hak etmiyor.
Kimseye lüks yaşıyor falan demedim.
Ama asgari ücretle geçinen birine hala ispat edercesine geçinilmez lüksüm de yok yazılırsa sizi anladığım gibi anlamamam normal bence.
Dediğiniz gibi olmayınca olmuyor. Asgari ücret alanlar mutlu mu değil. Ama yapacak şey yok maalesef.
Daha bugün konuştum arkadaşımla asgariden yüksek alıyor ama daha fazlasını hak ediyor. neredeyse ara vermeden boğaz patlatıp ders anlatıyor özelde. Bazen öğle aralarına bile ders koyuyorlarmıs. Yani kizin gözünün feri gitmis ve ögle arasinda verdikleri yemek sandviçmiş. Utanır insan şunu vermeye. Ders anlatırken hele beyin glikoz harcar daha çok acıkırsın. Arkadaşım zaten normalde bile çok az yiyen biri olduğu halde o bile yetmiyor aç kalıyorum diyor.
Böyle yani ne yapsın ne diyebiliriz işten çık dersen daha kötü olacak. Ben de bugün yemeklerden çok şikayet etmiştim öğlen ama en azından 3-4 çeşit çıkıyor tadı güzel olmasa yemek var. Bunu gidip arkadaşıma söylesem ne olur daha çok sinir bozulur. En azından size yemek çıkıyor der.
Hic polemik sevmem ama 90 lardan kalan fobi bu öğretmenler günü galiba.Kim ne derse desin eskiden herkes bu olayı yaşamıştır.Bir veli çıkar öğretmene altın alicagiz para topluyoruz derdi.Kimin durumu ne belli değil vs..Şimdi 2 çocuğum var onlarca öğretmen ile muhatap oluyorum hepsi pırlanta.Oglumun okulunda fidan bağışı yapılıyor misal ne güzel.Bir fidan 10 lira.Hem güzel bir hediye hem uygun hem anlamlı.
Çünkü en azla gerekirse kuru ekmekle doyup şükretme kültürü var ve siyasiler de bunu empoze ediyo zaten. Sorgulamayinca kafalar rahat. Cehalet mutluluktur dedikleriMutlu olan asgari ucretli de var.
Bu sabah 2 tane kahve aldik su unlu zincirden. 33 tl ödedik. Aromali kremali olanlardan da degil. Dumduz süt ve kahve. Calisan cocukla konustuk. Kriz olmadigini dusunuyor. Gayet ekonomimizin sahane oldugunu savunuyor. Yuruyus yapmak bedava. Buna 33 tl maliyet cikartip gecinemiyoruz diyemez kimse, biz hic bir sorun yasamiyoruz, herkesin parasi var bu ulke ekonomisinde hic sıkıntı yok diyor. Evlerde ikiser araba var benzin isterse 30 lira olsun cunku herkes zengin, bakin yine kullanacaklar diyor.
Kesin babasi cikar telefoğunu diyen dayilardandir...
Fakirlesmeyi ciddi anlamda kuru ekmege muhtac kalmak olarak gören bir kesim var. Cok ilginc.
Asgari ucret aliyormus. Bir de yemek karti ve yol parasi. Toplam 3500 oluyormus. Yemek kartini maasa katiyor. Market alisverisini onunla hallediyormus. Iste ne yiyorsun dedik. Evden getiriyormus.
Evli, evi kira, sehir istanbul, cocugu var ve memnun. Peki bu kahveyi ben neden alamiyorum, ben neden esimle cikip boyle yuruyemiyorum sorgulamiyor musun dedik. Boyle bi istek veya ihtiyacim yok cay demliyoruz evde dedi.
Peki dedik. Mevzu tabi kahve degil. Kahve aldik gecinemedik durumu da degil. Aman neyse kendi memnunsa biz napalim devam etsin dedik
Muhtac olup idare edene saygim sonsuz ama mutlu olani da ne bileyim.
Bu hanım hep böyle konular açıyor ya ...geçen de yazmış müteahhit gidiyor tatile biz gidemiyoruz şöyle böyle.... Asgari ücretli ne yapsın yahu???10 bınden hıc mı kenara ayıramıyorsunuz
belkı her ay olmasa bıle arada bır en azından kenara bır mıktar atılabılecek bır para aslında
Evet yakından tanıdığım var inanın öyle hatta asgari ücrete zam gelecek diye seviniyorlar ...ama enflasyon ne halde diyorum çokta kaale almıyorlar.Asgari ücret alan, asgari ücretle geçinmeye çalışan insanların çok büyük bi kısmı zaten öncesinde dar gelirle yaşamış, zor şartlar altında büyümüş, yetişmiş insanlar, bu sebeplerden ötürü de bizimki gibi isteklerle, lüxlerle çok ilgilenmiyolar, ne acı ki olmamasına alışmışlar, öyle alışkanlıkları yok çoğunun, çevremde çok örneği var bunun, kuaföre gitmek gibi bi alışkanlık yok mesela, kozmetik gereksiz, bakımla süsle püsle alakaları yok, hatta gereksiz gözüyle bakıyolar, dışarda yemek yemek, sinemaya tiyatroya gitmek gibi bi kültürleri oluşmamış yaşam şartlarından dolayı, tatile hiç gitmemişler belki, bu insanların çocuklarını gözlemliyorum mesela, niye bana bu oyuncağı almıyorsun demiyolar, absürd isteklerde bulunmuyolar, benim çocuklarım bütçemi aşan pahalı oyuncak talebindeler sürekli, bazen anlatmakta zorlanıyorum, o kadar da özen gösterdim ki büyütürken, doyumsuz olmamaları için, her istekleri alınmadı, hayır lafını da duydular, ama bakıyorum dar gelirlinin cocukları bunu yapmıyo, üzüldüğüm nokta şu anda bu insanların karınlarını zor doyuracak durumda olması, bizler de çoğu kişinin dediği gibi orta gelirli sınıfından alta düşmüş durumdayız, dar gelirli napsın bu koşullarda
Yani sinemayi, tiyatroyu, kozmetigi, kuaförü bilmeyip istememeyi anlarim. Beni üzen bu paralarla saglikli bir mutfak bütcesi bile olusturamiyacak insanlar.Asgari ücret alan, asgari ücretle geçinmeye çalışan insanların çok büyük bi kısmı zaten öncesinde dar gelirle yaşamış, zor şartlar altında büyümüş, yetişmiş insanlar, bu sebeplerden ötürü de bizimki gibi isteklerle, lüxlerle çok ilgilenmiyolar, ne acı ki olmamasına alışmışlar, öyle alışkanlıkları yok çoğunun, çevremde çok örneği var bunun, kuaföre gitmek gibi bi alışkanlık yok mesela, kozmetik gereksiz, bakımla süsle püsle alakaları yok, hatta gereksiz gözüyle bakıyolar, dışarda yemek yemek, sinemaya tiyatroya gitmek gibi bi kültürleri oluşmamış yaşam şartlarından dolayı, tatile hiç gitmemişler belki, bu insanların çocuklarını gözlemliyorum mesela, niye bana bu oyuncağı almıyorsun demiyolar, absürd isteklerde bulunmuyolar, benim çocuklarım bütçemi aşan pahalı oyuncak talebindeler sürekli, bazen anlatmakta zorlanıyorum, o kadar da özen gösterdim ki büyütürken, doyumsuz olmamaları için, her istekleri alınmadı, hayır lafını da duydular, ama bakıyorum dar gelirlinin cocukları bunu yapmıyo, üzüldüğüm nokta şu anda bu insanların karınlarını zor doyuracak durumda olması, bizler de çoğu kişinin dediği gibi orta gelirli sınıfından alta düşmüş durumdayız, dar gelirli napsın bu koşullarda
Oy kaygisiyla yapilicak o zamlar,sonrasi algilar malum. OfffEvet yakından tanıdığım var inanın öyle hatta asgari ücrete zam gelecek diye seviniyorlar ...ama enflasyon ne halde diyorum çokta kaale almıyorlar.
Ülkede tüm siyasiler şu an bana hep oy için çabalıyor geliyor artık dayanamıyorum.... Rabbim bizlere ve çocuklara acısınOy kaygisiyla yapilicak o zamlar,sonrasi algilar malum. Offf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?