Gelecek kaygım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne yapsın geçinse de geçinmese de yapacak bir şeyi mi var
İstekler ne olacak demişsiniz de ne yapsın yani sanki o mu istiyor asgari ücreti
öff bir düş yakamdan yahuu.sitede anlaşamıyoruz .ben kadına gayet güzel yorum yaptım o da anladı Mune hanım bu üye devamlı peşimde aylardır .göz ardı ediyorum kendisini biline

bir üyemiz yazmış sadece ihtiyaçlarımızı alabiliyorum onları da düşünerek alıyorum diye.e haklı dar gelirle elbette düşünecek.ben de istekler ne olacak ya dedim.insanca yaşamanın gereği onlar da.ha orta gelirlilerde onlara ulaşamaz olduk artık.mesela tatil mesela dışarda fiyatları düşünmeden yemek yemek mesela tiyatro konser mesela kolej eğitimi mesela kuaför mesela istediğimiz kitaplar ev eşyaları hobi masrafları spor masrafları.bunları hep yok sayıp kendimizi kandırıyoruz son 2 yıldır.ama aslında bunların hangisi lüks?başka da sözüm yokk

öff bir düş yakamdan yahuu.sitede anlaşamıyoruz .ben kadına gayet güzel yorum yaptım o da anladı Mune hanım bu üye devamlı peşimde aylardır .göz ardı ediyorum kendisini biline

Ama çok saçma yani asgari ücretli alan birine ben gecineemmeeemm isteklerimm ne olacak demek
Ozellikle yapmiyorum aylardir pesinizde miyim puhaha
Valla farkinda degilim sacma geliyosa yorumlariniz

Ama çok saçma yani asgari ücretli alan birine ben gecineemmeeemm isteklerimm ne olacak demek
Ozellikle yapmiyorum aylardir pesinizde miyim puhaha
Valla farkinda degilim sacma geliyosa yorumlariniz
Ben geçinemem dedi evet ama hayat sadece temel minimum ihtiyaclari karsilamak degil derken asgari ucretliyi yermek olarak algilamadim ben onu. Yani insanca yasamak hepimizin hakki, kimse 3 krş hesaplayip yasamak istemez. Ekonomi bizi buna mecbur kiliyo gibi anliyorum ben o mesaji. Insaniz, coluk cocugumuz var, biz kendi nefsimizi körletsek bile, cocuklara inanilmaz.uzuluyorum ben. Kucucuk cocuga cok zor vari yoku anlatmak. Bu arada kimsenin gecinemem ben demesine bakmayin. Olmayinca herkes gecinir, gecinmeyip napiacksin baska. Calip çırpacak halimiz yok. Insan oyle boyle yetinmeyi ogreniyo. Işsiz kalip cok asgarilerde yasadigim da oldu. Avrupada en iyi yerlere tatile de gittim. Ne varsa ona göre yasiyo insan. Ogretiyo hayat. Ama boyle mi olmali bu ülke, halk bu sartlarda mi yasamali? Bence hayir.

Ben de askeri aman asgari ücret alıyorum.
Asgari ücretle ev aldım araba aldım birikim yapıyorum.
Marketten istediğimi alıyorum.
Mesela geçen zeytinyağı aldım ooo sudan ucuz
Ayçiçek yağ aldım alırken oha aman allahım litresi 50₺ olmuş demedim.
Ekonomi çok iyi.
Askeri ay asgari aman askeri ücret çok güzel
Ekonomi çok güzel
Demiştim tekrar ederim asgari ücretle çok harika geçiniyorum
Yaşasın ekonomi
Oh
Bitiş

aynen öyle asgari ücretle geçinemem dedim. büyük şehirdeyim kiram oda eski kiracı olduğumdan 1500 aidatım 250 yakıtım daha kış gelmeden 345 geldi merkezi sistem.asgari ücretten bunları çıkınca geriye ne kalıyor?ha çocuk da okutuyorumm bu arada.şu 3 masrafımın neresi lüks?mecbur ödüyorum çadırda mı kalayım pesss edit:geriye 800 tl kaldı 120 su 245 elektrik ocak doğalgazı 40 telefonlar 150 internet artı tivibu 150 civarı.arabanın benzini kaskosu vergisi nerede?çocuğun okul masrafı nerede?mutfak masrafı nerede?lcw den don almaya para kalmıyor ayoll.allah yardımcıları olsun bol bol ama geçinilmez büyük şehirde ya da aile yardımı olmadannn

Son düzenleme:
2850 galiba asgari ücret, netten bakip yaziyorum, yanlissa duzeltsinler.

2850 galiba asgari ücret, netten bakip yaziyorum, yanlissa duzeltsinler.
asgari ücretli arkadaşlarım var ama karı koca çalışıyorlar çocuklarına da anne ve kaynana bakıyor geçiniyorlar.tek asgari ücretle anne baba evinde bekarken geçinirsin anca maalesef büyük şehirlerde.allah hepimize güç kuvvet versin ne diyeyimm.

Asgari ücretlilerin cogunun bi yerlerden aileden, kisliginin erzaginin geldigini dusunuyorum ben, cunku matematik olarak hesaplayinca oturtmak zor evet, bu zamlardan sonra markete girip cikmak korku filmi.gibi,

Cocuk varsa bi de okuyosa, hepten film kopuyo iste

Yoo siz çok güzel yazmışsınız. Sizi çok güzel anladım. Bence de kimse bu durumu hak etmiyor. Bu ekonomiyi de hak etmiyor.
Kimseye lüks yaşıyor falan demedim.
Ama asgari ücretle geçinen birine hala ispat edercesine geçinilmez lüksüm de yok yazılırsa sizi anladığım gibi anlamamam normal bence.
Dediğiniz gibi olmayınca olmuyor. Asgari ücret alanlar mutlu mu değil. Ama yapacak şey yok maalesef.
Daha bugün konuştum arkadaşımla asgariden yüksek alıyor ama daha fazlasını hak ediyor. neredeyse ara vermeden boğaz patlatıp ders anlatıyor özelde. Bazen öğle aralarına bile ders koyuyorlarmıs. Yani kizin gözünün feri gitmis ve ögle arasinda verdikleri yemek sandviçmiş. Utanır insan şunu vermeye. Ders anlatırken hele beyin glikoz harcar daha çok acıkırsın. Arkadaşım zaten normalde bile çok az yiyen biri olduğu halde o bile yetmiyor aç kalıyorum diyor.
Böyle yani ne yapsın ne diyebiliriz işten çık dersen daha kötü olacak. Ben de bugün yemeklerden çok şikayet etmiştim öğlen ama en azından 3-4 çeşit çıkıyor tadı güzel olmasa yemek var. Bunu gidip arkadaşıma söylesem ne olur daha çok sinir bozulur. En azından size yemek çıkıyor der.

Ailesiyle mi yaşiyo, evli mi? Aileyle yasamak bi nebze daha kolay, kirayla faturalarla iyice icinden cikilmaz oluyo. Of ya üzüldüm arkadasiniza da. Atanir umarim bi an önce. Ogretmen yanlis anlamadiysam. Aklima beden ogretmeni cocuk geldi, nisan yuzugu icin insaatta calisirken elektrige kapilip ölmüştü bi kac gün önce. Insanlarin icine itildigi duruma, şartlara bak.

Ay neye lüks dedik
Kadın asgari ücretle kısarak geçinmeye çalışıyorum demiş hala siz ne lüksüm var benim geriye 800 kaldı bunla ne yapacağım diyorsunuz siz ne yaparsanız yapın ama bu ülkede geçinmeye çalışan var onlar da neyin ne olduğunu biliyor ama ellerinden gelen bir şey yok. Geçinmese de yapacak bir şeyi yok. Geçinemiyorum diyince patronlar yüksek maaş vermiyor ya da devlet aaa siz geçinemiyorsunuz biraz para verelim de demiyor.
Genel olarak kimsenin yaptığı bir şey yok

işte bu durumlar bizim gibi orta halden dar gelire düşmüş insanların suçu değil.suçu olanlar utansın ben niye utanayım ?ben de geçinemiyorum çocuğumu okutamıyorumm yettiremiyorum yazıyorum sitede devamlı.illa karnımın aç olması mı lazım geçinemiyorum demek için.laff kuzumm

Yo ben de 7 24 esletiriyorum. Memurum ama bu gidisle biz de alt gruba gececegiz cunku maas kuşa dönüyor sürekli vergi kesintisinden

Asgari ücretliyi alıntılayıp geçinemezsiniz imanız sacma geldi bana o kadar...

Bu sinif annesi don corleonemidir nedir? Niye bu kadar gücü var? Niye kimse ona "Ay kiz, manyakmisin nesin, ne 200 tlsi" demiyor? Yani cidden merak ediyorum.

sanırım akıl tutulması yasadık

Hayir birde vakkodan almiş kadin. Hadi 1000tl olsa, öğretmen 1000tllik eşarbi napacak? Nerde giyip takacak? Ben öğretmen olsam utanirdim ya. Asla kabul edemezdim.

Burdada sonunda bir whatsapp ebeveyn grubu kuruldu. Dedim aa bunu kk'den biliyorum, gelsinler dram olaylari... Hiiç ses soluk yok. Nerdee öyle saçmalayan sinif annesi. Cips yerken keyif ile bir kaç mesaj atardim :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…