Gelecekte annesini yanina almak istiyormuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Hemen konuya gireyim. Eşim 50 ben 40 yaşındayız. Annesi 70 yaşında başka şehirde, kızı ile aynı ev değil ama aynı şehirde. Biz ayrıyız onlardan yani.
Eşimin halası çok yaşlı ve hastanede. Konu buradan açıldı. Bak dedi şimdiden söyleyeyim annem bu halde olursa, yani ileride yanıma alacağım. Benim içim rahat etmez öyle bakıcılara bırakmak. Bakıcı olsada gözünün önünde olacakmış. Bu arada babasına da 1 yıl bizim evde bakti yeni evliydik.
Şimdi siz olsanız ne dersiniz. Lütfen gerçek empati yapın. Daha ne olacağı belli degil. Bence boş konuşma da..
Bu arada benim 15 yaşında oğlum, görümcemin 2 yetişkin kızı var.

Cevap vermedim ben eşime sustum. Ama bu yaptırım duygusu içimde kaldı keşke yorum yapsaydım dedim. Sizin yorumlarınızı merak ettim. Benmiyim acayip acaba.

Simdi en önemli soru eşiniz çalışmıyor mu ?
Evde o mu kalıp annesine bakacak?
Gerçekten anneme bakarım diyor ya erkekler aslında o iş öyle olmuyor
Kadin bakıyor. Kadın her şeyini feda ediyor anneye bakıyor.
Bakarsanız iyiliğinize olur. Annedir baş tacıdır ama önce sizin rizaniz gerekir.

Adam yatalak olursa alırım demiş. Keyfi dememiş. Bende annem ya da babam yatalak hasta müşkül bir durum olsa yanıma alırım bakarım. Kızı sadece bakarsa saçma olur dönüşümlü bakılabilinir. Ama siz bakmak zorunda değilsiniz tabi evladı ilgilenir. Bakıcı yardımı alır.

Eşimin halası çok yaşlı ve hastanede. Konu buradan açıldı. Bak dedi şimdiden söyleyeyim annem bu halde olursa, yani ileride yanıma alacağım. Benmiyim acayip acaba.
Yani tek tarafli demek.Ben soylerim,sen uyarsin..
Bence yanlis,Tabiki annesi elbette merak edip uzerine titreyecek ama bunu dayatmasi sormadan uzlasma yolunu kapatmasi dogru olmamis.Bana bu sekilde soylese kabul etmezdim.Ama dusunuyorum sen ne dersin seklinde sual olsaydi,o zaman gercekten izin vermeyi dusunebilirdim.Ki 15 yasinda cocuk diyorsun,cocuk iste adi uzerinde.Gorumcenin de yetiskin 2 kizi var diyorsun.Mantik olarak dogru sonuc olarak aile,ama uslup olarak cok yanlis.Tabi bana gore.

Kızı müsaitken ben neden dahil olayım diye düşünüyorsunuz ama görümceniz de insan. Aynı şehirde bile olsa bütün yükü bir ailenin alması imkansız. Muhakkak desteğiniz gerekir. Ben evime alsam bile yanıma bakıcı tutmak isterim

Bence kocanızın söylediğinde yanlış bir taraf yok. Ben de kocama aynısını söyleyebilirim, sorun edeceğini sanmam.

Siz kızı varken neden ben bakayım diye düşünüyor olabilirsiniz. Burada da dönüşümlü bakmak çare olur belki. Bir de annenin maaşı varsa o maaşla bakıcı tutulur, evdekilere de iş yükü olmaz, kimsenin siniri yıpranmaz.

Sizin oğlunuz, görümcenizin iki kızı olması konusunu anlamadım? Oğlunuz 15 yaşında, koskoca adam artık neredeyse reşit olacak. Bakıma ihtiyacı yok ki. Burada eşitliği bozan nedir acaba da belirtme gereği duydunuz?

Ben bakardım bakarımda.
Annemede kaynanamada kayinbabama da.
Eş ailesi tarafina her ne kadar bayilmiyor olsamda bakım evlerine birakmaya benim gönlüm razı gelmez.
Ha yatalak olur indiremem kaldiramam benimde saglik sorunlarim olur baş edemem o zaman yapacak bisey yok.

Cok yaşlı ve hasta anne babalarimiza bakalım bir zahmet ya.
Hastalığının ağırlığına göre bakıcı tutulabilir ama ben de gözümün önünde olsunlar isterim öyle bir durumda.
Aynı şey eşimin anne babası içinde geçerli.
Görümcenizi neden özellikle vurguladınız, sadece o mu bakmalı size göre ?

Hemen konuya gireyim. Eşim 50 ben 40 yaşındayız. Annesi 70 yaşında başka şehirde, kızı ile aynı ev değil ama aynı şehirde. Biz ayrıyız onlardan yani.
Eşimin halası çok yaşlı ve hastanede. Konu buradan açıldı. Bak dedi şimdiden söyleyeyim annem bu halde olursa, yani ileride yanıma alacağım. Benim içim rahat etmez öyle bakıcılara bırakmak. Bakıcı olsada gözünün önünde olacakmış. Bu arada babasına da 1 yıl bizim evde bakti yeni evliydik.
Şimdi siz olsanız ne dersiniz. Lütfen gerçek empati yapın. Daha ne olacağı belli degil. Bence boş konuşma da..

Cevap vermedim ben eşime sustum. Ama bu yaptırım duygusu içimde kaldı keşke yorum yapsaydım dedim. Sizin yorumlarınızı merak ettim. Benmiyim acayip acaba.
Gelecekte annem,babam yada eş ailesinden birisi yatalak olsa bende yanıma alirim bakarım ha tek başına olmaz belki yardımcı ile dönüşümlü bakılır aynı evde

Kizi ile aynı şehirde diye sadece kızımı bakmalı abisi ile arasında anlaşır dönüşümlü bakılır.

Sizin anneniz yada babanız aynı durumda olsa bakmak istemez misiniz.

Realist bakarsak eninde sonunda annemiz babamiz bakima muhtac olsa yanimiza aliriz. Tabi bakim konuda profesyonel destek alinir..bazi hastaliklarda siz bakimi yapamazsiniz bakim evi kacinilmaz olur,ama imkan varken baskasinin eline birakmam.
Tabiki öyle. Benimse yaşlı babam var biliyorum. Buradaki konu yan sokağında kızı var.

Eğer bakıcı tutacak paranız varsa en güzeli evini size çok yakın bir yere taşımak.
Karşı daire yada aynı apt.,yan bina vs. yanında da bakıcısı olur ama gözünüz üzerinde olur.

Gelecekte annem,babam yada eş ailesinden birisi yatalak olsa bende yanıma alirim bakarım ha tek başına olmaz belki yardımcı ile dönüşümlü bakılır aynı evde

Kizi ile aynı şehirde diye sadece kızımı bakmalı abisi ile arasında anlaşır dönüşümlü bakılır.

Sizin anneniz yada babanız aynı durumda olsa bakmak istemez misiniz.
Babasına biz baktık 1 yıl. Benim anlayamadigim kuz kardeşinin tamamen muaf olması. Dönüşüm vs demez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X