Gelecekte annesini yanina almak istiyormuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabiki öyle. Benimse yaşlı babam var biliyorum. Buradaki konu yan sokağında kızı var.
Kızı olabilir ama bakıma muhtaç hale gelmiş birinin sorumluluğunu da tek başına kızının üstlenmesi haksızlık olur.
Eşiniz (siz değil) ve kız kardeşi sorumluluğu eşit üstlenmeli.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin tabii. çok zor.

Kızı olabilir ama bakıma muhtaç hale gelmiş birinin sorumluluğunu da tek başına kızının üstlenmesi haksızlık olur.
Eşiniz (siz değil) ve kız kardeşi sorumluluğu eşit üstlenmeli.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin tabii. çok zor.
Tabi belli değil durum. Belki biz önce gideriz öbür dünyaya. Konu dönüşüm istememesi. Bırakamam ablama dedi. Ablası ev hanımı. 2 çocuğu evlendi.

Muaf dediğiniz kızı ailesiyle aynı şehirde şu an bir tek o ilgileniyor gözüküyor tezatlığa bak sen
Yok. Hiç ilgilenmez. Kvaldem istemiyor zaten
Biz babasına bakarken 1 yıl bir defa misafir gibi bile gelmedi. Oradaki de tezatlık ozaman.

hasta bakmak hem psikolojik hem fiziksel ciddi güç gerektiren bir iş, kizi baksın hem de iki kizi var diye düşünülemez. surekli birisinin üzerinde olmaz, dönüşümlü bakılır. sira size geldiğinde bakıcı tutabilirsiniz, gündüz bakıcı ilgilenir, aksam oglu ilgilenir.

rabbim kimseyi kimsenin eline düşürmesin, bakana da zor yatana da. ki bu işin genci yaşlısı da yok, gençken de muhtaç olabiliriz. Rabbim muhtaç etmesin en zor şeylerden biri.

Hemen konuya gireyim. Eşim 50 ben 40 yaşındayız. Annesi 70 yaşında başka şehirde, kızı ile aynı ev değil ama aynı şehirde. Biz ayrıyız onlardan yani.
Eşimin halası çok yaşlı ve hastanede. Konu buradan açıldı. Bak dedi şimdiden söyleyeyim annem bu halde olursa, yani ileride yanıma alacağım. Benim içim rahat etmez öyle bakıcılara bırakmak. Bakıcı olsada gözünün önünde olacakmış. Bu arada babasına da 1 yıl bizim evde bakti yeni evliydik.
Şimdi siz olsanız ne dersiniz. Lütfen gerçek empati yapın. Daha ne olacağı belli degil. Bence boş konuşma da..
Bu arada benim 15 yaşında oğlum, görümcemin 2 yetişkin kızı var.

Cevap vermedim ben eşime sustum. Ama bu yaptırım duygusu içimde kaldı keşke yorum yapsaydım dedim. Sizin yorumlarınızı merak ettim. Benmiyim acayip acaba.
Ne var ki bunda ... benim eşimin abileri kardeşleri var gene de ilerde bakmaktan gocunmam neden ben demem.

Yok. Hiç ilgilenmez. Kvaldem istemiyor zaten
Biz babasına bakarken 1 yıl bir defa misafir gibi bile gelmedi. Oradaki de tezatlık ozaman.
Aynı şehirdesiniz sanırım baya her şeyi net biliyorsunuz. Siz hep her konunuzda bu insanlara karşı böylesiniz kızı baksın kızı baksın. Pardonda yarın bir gün sizinde babacığınız müşkül duruma düştüğünde o zaman eşiniz pek ala bu evde aileni istemiyorum diyebilir. Pandemiden önce de uzak mesafeden geldiği için bir ay misafir olmuş.

Son düzenleme:
hasta bakmak hem psikolojik hem fiziksel ciddi güç gerektiren bir iş, kizi baksın hem de iki kizi var diye düşünülemez. surekli birisinin üzerinde olmaz, dönüşümlü bakılır. sira size geldiğinde bakıcı tutabilirsiniz, gündüz bakıcı ilgilenir, aksam oglu ilgilenir.

rabbim kimseyi kimsenin eline düşürmesin, bakana da zor yatana da. ki bu işin genci yaşlısı da yok, gençken de muhtaç olabiliriz. Rabbim muhtaç etmesin en zor şeylerden biri.
Inşallah çarçabuk gideriz kimse çekmeden.

Esim boyle dusunse ona kizamam. 70 yasina kadsr sizden uzaktaymış kizi ilgilenmis durup dururken keyfi dememis halası gibi hastanelere düserse yatalak olursa demis.

zaten bakici bile baksa gozumun onunde baksin diye de eklemis.

Benimde annem yatalak olsa ayni sehirde olmak bakicisi bile olsa hergun gitmek eve kamera yerlestirip bakıcıyı takip etmek isterim.

Esime de boyle dusunuyor diye kizmam.

İnsan eti ağırdır, bakımı zordur, bu durumda olan herkese Allah kolaylık versin. Annem müşkül durumda olsa eşimin rızasını gözetmeksizin anneme bakarım gerekirse destek alırım. Eşimde aynı şekilde ben bakacağım derse saygı duyarım gücümün yettiğince yardım da ederim. Babasına 1 sene biz baktık diyorsunuz ama eşinizin (50 yaşındaki 😉) babasından bahsediyorsunuz. Ağaç kovuğunda büyümedi eşiniz. En kötü anne baba bile olsa düştüğünde bakılır yani..

Babasına biz baktık 1 yıl. Benim anlayamadigim kuz kardeşinin tamamen muaf olması. Dönüşüm vs demez.

Mesela o durum ilginç

Baba hasta iken anne genç imiş ona neden baktınız

Eşiniz daha ileride elden ayaktan düşerse bakıcıya bırakamam demiş, ablanın bakmayacağını biliyor demek ki

Boş verin o zaman değerlendirirsiniz

Anneannem 85 yaşında tek yaşıyor

Olmayan durumlar için üzülmeyin şimdiden

Ortada hiç bir şey yokken böyle şeyleri dert etmemek lazım. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, herkesin kendi rahatı için elden ayaktan düşürmesin ama ortada muhtaç olmuş bir anne varsa ortada bırakmak olmaz. Kendi annemiz için ne düşünüyorsak, eşimiz de annesi için aynısını düşünür elbette. Erkek evlat olunca el kapısı mı oluyor? Belki evde kadına daha çok iş düşüyor, zor bir durum ama hatır için yapılmayacak şey değil. Böyle durumlarda sadece kız evlattan beklemek çok adaletsiz. Çünkü anneler kızına da oğluna da eşit özveriyle bakıyor. Kızlar nasıl evlatsa erkekler de öyle. Kızı olmayan ne yapsın o zaman? Tabii ki çocuları ilerde bize bakar mantığıyla büyütmüyoruz ama ihtiyaç olduğunda orda olduğunu bilmek güven verir, vermeli de. Bu vicdanla da alakalı bir şey. Siz içinizi ferah tutun. İnşallah hiç bir sorun yaşamazsınız ama olur da korktuğunuz başınıza gelirse, Allah zorunuzu kolaylaştırsın.

Aynı şehirdesiniz sanırım baya her şeyi net biliyorsunuz. Siz hep her konumuzda bu insanlara karşı böylesiniz kızı baksın kızı baksın. Pardonda yarın bir sizinde babacığınız müşkül duruma düştüğünüzde pel ala bu evde aileni istemiyorum diyebilir.

valla oyle olmuyor. anneanneme yillarca kizları donusumlu baktı kendi cok istiyor diye arada dayimlara gidiyordu kalacagi 1 hafta bir haftayi yengem burnundan getiriyordu. uyurken uzerinden battaniyeyi cekmis yaşli kadının gunduz vakti ne uyuyorsun cabuk kalk diye. anneannem cok temiz abdestli namazliydi rahmetli komsulara anneannem duyacak sekilde altina yapiyor evimi b.k etti diyormus.

Anneannem cok agladı yengem yuzune kizları zaten gitme diyordu biz bakarız.

Sonra anneannem vefat etti. yengem kendi babası olunce kendi annesini vefat edene kadar aldı evine baktı ustelik anneanneme attıgı iftira basina geldi bezliyordu annesini.

Dayım merhametlidir hicbir sey demedi. annemlerde hic ağzinı acıp dayima bizim annemize yapmadigini birakmadi senin karın sende onun annesini isteme demediler. Sonucta annesi bakima muhtacti ve kadınin sucu yoktu.

valla oyle olmuyor. anneanneme yillarca kizları donusumlu baktı kendi cok istiyor diye arada dayimlara gidiyordu kalacagi 1 hafta bir haftayi yengem burnundan getiriyordu. uyurken uzerinden battaniyeyi cekmis yaşli kadının gunduz vakti ne uyuyorsun cabuk kalk diye. anneannem cok temiz abdestli namazliydi rahmetli komsulara anneannem duyacak sekilde altina yapiyor evimi b.k etti diyormus.

Anneannem cok agladı yengem yuzune kizları zaten gitme diyordu biz bakarız.

Sonra anneannem vefat etti. yengem kendi babası olunce kendi annesini vefat edene kadar aldı evine baktı ustelik anneanneme attıgı iftira basina geldi bezliyordu annesini.

Dayım merhametlidir hicbir sey demedi. annemlerde hic ağzinı acıp dayima bizim annemize yapmadigini birakmadi senin karın sende onun annesini isteme demediler. Sonucta annesi bakima muhtacti ve kadınin sucu yoktu.
Ben valla eşim benim rahatsız anama babama bakmama karışırsa işte kapı buda sapı derim. Bu adamda akıl varsa öyle kendi annesine bakmasına izin vermeyip kendi ailesi söz konusu olunca iki yüzlü olan eşinin ailesine bakmaz. Adam bakıcı tutarım demiş. Sen bak diyen yok diyemezde zaten. Ama adamda bir gram beyin varsa annesini onu boynuzlayan eşine değişmez

Son düzenleme:
Tabiki öyle. Benimse yaşlı babam var biliyorum. Buradaki konu yan sokağında kızı var.

Bence böyle durumlarda ailede herkes elini tasin altina koymali. Sadece yan sokakta oldugu icin bütün sorumluluk bir kisiye yüklenmemeli. Yaslilari bir evden bir eve sürüklenmesini de dogru bulmuyorum. En iyi bakim nerde yapilacaksa orda olmasi lazim. Ama bakim konusunda herkes maddi manevi destegini vermek zorunda. Cogunlukta gördüğümüz bütün yük bir evlada yüklendigi, oda hic dogru degil. Herkesin tek bir cani var. Onun icin o gün geldiginde annenin istekleri de göz önünde bulundurarak davranmali. Belki o yaniniza gelmek istemez bile düzeni baska yerde oldugu icin. Allah kimseyi elden ayaktan düsürmesin.

Annem duskun durumdayken esimin ne dusundugu cok umrumda olmaz. Annen buraya gelmesin gibi bir imasi bile olsa ben toplar valizimi anneme giderim ;) Anneler bastacidir. Esimin annesi de ayni sekilde tabi ki.

Mesela yeni evli 25 30 yas civari ciftlerin yanina henuz 50 olmamis kayinvalideler yapisiyor o baska bir sey. Savundugum bu degil yanlis anlasilmasin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X