Gelecekten çok korkuyorum

Lioo

Nede güzel olmuşsundur beyazlar içinde sen 🕊👶
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Temmuz 2023
5.136
6.937
128
23
Merhaba kizlar. Ben 21 yaşinda bir kadinim. Bu yasima kadar baya bir zorluklar çektim kendi ailemin problemleri sonrasinda evlenmem evlendikten sonra buyuk bir kayip yasamam. Kendi ailemin problemeleri hala devam ediyor. Arada diyorum acaba annem bunlara nasil dayaniyor diye. Gurur duyuyorum annem guçlu bir kadindir her zaman. Hani bir erkek gibi kadindir kendi ayaklari ustunde durmasi 6 çocugu kimseye muhtaç etmemesi. Ama kardeşlerimin anneme çektirdikleri.

Ben gerçekten gelecekten çok korkuyorum çocuklarim olursa onlarin basina bir sey gelmesinden onlarin mutlu olmamasindan. Esimin basina bisey gelmesinden onu kaybetmemden. Ya da daha buyuk bir kayip yasamamdan. Gelecegimdeki kötü seylerden o kadar çok korkuyorum ki. Acaba mutlu olabilecekmiyim Ben diye dusunuyorum.

Allah bilir

Hepimizin başına her an bir şey gelebilir🤷🏻‍♀️ Fazla düşünmemek lazım.

Annenin yaşadıkları sende tavma oluştutmuş
Ama sen ayrı bir bireysin bambaşka bir hayatın olacak
Çok düşünme eskiyi ileriye odaklan

21 yasinda evlilik ve bu düşünceler oldukça erken geldi bana.

Geleceğe ve kendinize bi nebze daha güvenmek istiyorsanız ayaklarınızın üzerinde durmaniz gerekiyor. Şu anda çalışıyor musunuz? Calismiyorsaniz kendinize uygun bir iş bulmanızı, egitiminizi tamamlamadiysaniz ayrıca ona devam etmenizi tavsiye ederim.

Geleceğinizi öyle ya da böyle bir adamın değişebilecek fikirleri ve duyguları üzerine inşaa etmezseniz, kendinize de daha çok güvenebilirsiniz. Elbette ne olacağını kimse bilemez ancak size kaygı veren şeylerden birisi azalır en azından.

Çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durabilirsen ilerde yaşanacak her şeyi en az hasarla atlatırsın. Maddi olarak güçlü olmak malesef her şeyden daha önemli. Duygular geçici, evlilikler saadetler geçici herkes kötü şeyler yaşıyor bunlar hayatımızın gerçeği. Önemli olan kendi kendimize yetebilmek. Bu oldu mu çoğu şey atlatılıyor

Merhaba kizlar. Ben 21 yaşinda bir kadinim. Bu yasima kadar baya bir zorluklar çektim kendi ailemin problemleri sonrasinda evlenmem evlendikten sonra buyuk bir kayip yasamam. Kendi ailemin problemeleri hala devam ediyor. Arada diyorum acaba annem bunlara nasil dayaniyor diye. Gurur duyuyorum annem guçlu bir kadindir her zaman. Hani bir erkek gibi kadindir kendi ayaklari ustunde durmasi 6 çocugu kimseye muhtaç etmemesi. Ama kardeşlerimin anneme çektirdikleri.

Ben gerçekten gelecekten çok korkuyorum çocuklarim olursa onlarin basina bir sey gelmesinden onlarin mutlu olmamasindan. Esimin basina bisey gelmesinden onu kaybetmemden. Ya da daha buyuk bir kayip yasamamdan. Gelecegimdeki kötü seylerden o kadar çok korkuyorum ki. Acaba mutlu olabilecekmiyim Ben diye dusunuyorum.
5 dk sonrasının garantisi yokken gelecekten korkmak sadece stres yapıp hasta eder.
Bazen çok düşünmemek gerek

Erken evlenmişsin o yüzden böyle düşünüyorsun. Baban vefat etti diye eşinde ölecek diye birşey yok ki. Ayrıca hayat bu imtihan neyse o yaşanır

Gurur duyuyorum annem guçlu bir kadindir her zaman. Hani bir erkek gibi kadindir

Bu dilin, önce farkında olun, sonra bırakın lütfen.

Erkek gibi bir kadın ne demek ? Bu neden bir övgü ifadesi ?
Kadının toplumsal konumunu erkeğe göre belirleyen bu pis zihniyetin kafalara ektiği bu tohumlardan kurtulun lütfen.
Aynı zihniyet, erkeğe de "karı gibi gülme lan!" diyen zihniyet.

Anneniz belli ki, pek çok diğer kadının olduğu gibi, güçlü, dirayetli, sabırlı, metanetli bir kadın. Çok yaşasın.
Allah annenize de size de bundan sonra çok güzel günler göstersin. :KK200:

yaşadığınız zorluklar sizi evhamlı yapmış. ben de sıkıntılı zamanlar geçirince daha karamsar, daha evhamlı, paranoyak olurum. kendinizi rahatlatmaya çalışın. güzel şeylere odaklanın. klasik olacak ama pozitif düşünün. kendinize uğraşlar bulun çalışın gezin tozun eğlenin. ben böyle zamanlarda beni rahatlatacak aktivitelere yöneliyorum. komik diziler filmler izliyorum. sevdiğim şeyleri yapıyorum. başımıza ne geleceği hiç belli olmaz ama bunu düşünerek de yaşanmaz. bu negatif düşüncelerden kendiniz sıyrılamazsanız bir psikologla görüşün.

Şu zamanda kimin gelecek kaygısı yok ki. Zor şeyler de yaşanıyor. Hayatta herşey var. Ama bunları şimdiden düşünerek şuanı kaçırıyorsun.

Bu dilin, önce farkında olun, sonra bırakın lütfen.

Erkek gibi bir kadın ne demek ? Bu neden bir övgü ifadesi ?
Kadının toplumsal konumunu erkeğe göre belirleyen bu pis zihniyetin kafalara ektiği bu tohumlardan kurtulun lütfen.
Aynı zihniyet, erkeğe de "karı gibi gülme lan!" diyen zihniyet.

Anneniz belli ki, pek çok diğer kadının olduğu gibi, güçlü, dirayetli, sabırlı, metanetli bir kadın. Çok yaşasın.
Allah annenize de size de bundan sonra çok güzel günler göstersin. :KK200:
Benim demek istedigim. Erkegin yapacagi işleri yapiyor. Babamin yapamadigini yapiyor. Benim ne demek istedigimi anlamissinizdr siz.
Amin çok teşekkür ederim 🥰

Şu zamanda kimin gelecek kaygısı yok ki. Zor şeyler de yaşanıyor. Hayatta herşey var. Ama bunları şimdiden düşünerek şuanı kaçırıyorsun.
Aslinda dogru diyorsunuz. Zatn olacak olan olur demi

Erken evlenmişsin o yüzden böyle düşünüyorsun. Baban vefat etti diye eşinde ölecek diye birşey yok ki. Ayrıca hayat bu imtihan neyse o yaşanır
Evet erken evlendim pişman degilim olmamda insallah 🤲.
Kiz babam yaşiyor 😆
sadece hayirsiz diyelim bunlardan soz ederek konuyu uzatmak istemedim.
Evet dogru diyorsunuz zaten yasanack sey yasanacak.

Evlilik aşk eş bunların hepsi gelip geçici kalıcı olan tek şey maddiyat. Bir kadın maddi yönden güçlü olmalı kendi ayakları üzerinde durmalı. Sadece ekonomik özgürlüğünüz ile ilgili kaygılanın

yaşadığınız zorluklar sizi evhamlı yapmış. ben de sıkıntılı zamanlar geçirince daha karamsar, daha evhamlı, paranoyak olurum. kendinizi rahatlatmaya çalışın. güzel şeylere odaklanın. klasik olacak ama pozitif düşünün. kendinize uğraşlar bulun çalışın gezin tozun eğlenin. ben böyle zamanlarda beni rahatlatacak aktivitelere yöneliyorum. komik diziler filmler izliyorum. sevdiğim şeyleri yapıyorum. başımıza ne geleceği hiç belli olmaz ama bunu düşünerek de yaşanmaz. bu negatif düşüncelerden kendiniz sıyrılamazsanız bir psikologla görüşün.
Evet dogru ilk evlendigim zamanlar esimin basina bisey gelecek diye çok korkardim sanki kaza vs yasayip olicek gibi saat basi arardim. Simde oyle degilim ama iste korkularim var

Evlilik aşk eş bunların hepsi gelip geçici kalıcı olan tek şey maddiyat. Bir kadın maddi yönden güçlü olmalı kendi ayakları üzerinde durmalı. Sadece ekonomik özgürlüğünüz ile ilgili kaygılanın
Evet dogru diyorsunuz yorumunuz için teşekkür ederim

Böyle kendine çekmeye devam edersen gelir.
Rahat bırak herşeyi.

Evet erken evlendim pişman degilim olmamda insallah 🤲.
Kiz babam yaşiyor 😆
sadece hayirsiz diyelim bunlardan soz ederek konuyu uzatmak istemedim.
Evet dogru diyorsunuz zaten yasanack sey yasanacak.
Erken evlenenleri normalde doğru bulmam ama insana babadan hayır gelmeyince genelde eş konusunda daha istekli oluyor, onları da anlamaya çalışıyorum. Yine de öncelik evlenmekten önce para kazanmak meslek sahibi olmak. Şimdi Allah korusun eşinizle boşansanız bir hastalığı olsa ya da nasıl yaşayacaksınız? Kötü şeyleri düşünmek çok normal çünkü hayatta kalmak için kötü ihtimalleri hatırlatan bir yaradılışımız var. Ama bunları sadece düşünmek çıldırma sebebidir. Bir önlem almak ise sizi rahatlatır

Aslinda dogru diyorsunuz. Zatn olacak olan olur demi
Evet güzel günleri kaçırıyorsun. Zaman kıymetli şeydir. Şuanda kalmaya çalışmalısın. Geçmiş yada gelecek ile ilgili kafanı oyalamak sana şuan ı geri vermez. Kaçırmış olursun. Akışına bırak ve en önemlisi güzel şeyler telaffuz et güzel şeyler dile. Hayatının daha iyi kısmı henüz başlamadı. Bence korktuğun gibi olmayacak güzel olacak. Konunu okuyunca böyle hissettim senin için. Herşey gönlünce olsun 🌼

Back
X