- 13 Eylül 2015
- 21.891
- 68.786
- 598
Sizi görmeden nasıl mı dusunuyorlar?Görücü usulüne hep sıcak bakardım. Ta ki başıma bazı olaylar gelene kadar. Ben baba mesleğinden dolayı memleketimde hiç yaşamadım. Geçen gün memleketten kadının biri annemden ötürü "Onun kızını bizim oğlanla yapalım" demiş. Ne ben o kadını gördüm ne de o kadın beni gördü. Hiç tanımam etmem. İsmini o gün ilk defa duydum. Bir insan oğluna hiç tanımadığı kızı nasıl almak ister anlamadım. Bir yandan da babamın iş arkadaşı beni küçüklüğümden beri tanır. Geçen gün aramışlar "Bizim bi yeğenimiz var 2024te onları evlendirelim" demişler. Kimse nedense bana ne zaman evlenmek istediğimi sormuyor. Memlekette de bi kadın oğlundan ötürü "Benim oğlumla evlensin. Ben onu çok beğendim" demiş. Oğlunun da başka bir sevgilisi varmış kuzenim dedi. Ayrıca "Ben dolandırıcıyım" tarzı saçma sapan tiktoklar çekip önüne gelen her kızı takip ediyormuş. Saçma sapan hareketleri varmış. Duyunca kan beynime sıçradı. Madem oğlunun başı bağlı beni neden istiyorsun be kadın? Ben üniversite okuduğum halde görücü gelip duruyor. Hadi düzgün bir şey olsalar neyse ama hepsi ipsiz sapsız. Resmen görücü usulünden nefret ettirdiler. Henüz üniversite okuyorum çok güzel hedeflerim var. İstemiyorum dedikçe ısrar ediyorlar.
Bu görücüleri nasıl başımdan savabilirim? Ben de diğer insanlar gibi sevdiğim kendi seçtiğim biriyle beraber olup evlenmek istiyorum. Ama yanlış seçimler yapıyorum. Doğru insanı nasıl seçebilirim?
Çunki "anasına bak kızını al" dıye bir atasozu var:) Annenızı begenıyorlarsa demek