Gelen misafire gelme denir mi

birtaslaikikus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2024
52
28
3
26
Merhaba kızlar başlıktan sorum belli eşimin erkek kardeşi kayınvalidem şehir dışında olduğundan şuan yalnız ve 2 kız kuzeni bugün yanına gitcekmis küçüğüyle arkadaş ablasını da benle yaşıt diye benim yanıma gönderme niyeti varmış önceden haberim olsa neyse de. Bugün tüm gün dışarda işlerim vardı eve gelince ders çalıştım evimi çok toparlamadım yarına bırakma düşüncem vardı. Kayınvalidem olmadığından yemeği bizde yiyor bazen bugün gelcek mi diye arayınca öyle söyledi kızın gelmesine 2 saat vardı ben yemek işini bitirdikten sonra evi temizliğe girsem zor yetiştircektim.
Ben de şimdi söylenir önceden haber etseydin keşke diye sitemde bulundum. Kibarca "evim müsait değil kız kendi gelmek isterse gelsin ama sen diğeriyle yanlız kalmak için onu bana yönlendirme" dedim.
Ondan sonra kıza ne dediyse o gelmekten vazgeçmiş benim onu istemediğim şeklinde ilettiyse vicdan yaptım kızı seviyorum o gelmesin diye değil de geç haberim oldu ve aramasam hiç haberim olmicakti çat kapı gelcekti. Yanlış mı yaptım kıza mesaj atsam mı yanlış anladıysa diye bilemedim sizce

Senin evin yemekhane mi? Kaynın 13 yaşında mı? Eli kolu yok mu? Kalksın yemeğini yapsın.

Sana sorup izin almadan evin ve seninle ilgili plan yapamaz, saygısız bir davranışını görmedim. Kibarca geri çevirmişsin

Senin evin yemekhane mi? Kaynın 13 yaşında mı? Eli kolu yok mu? Kalksın yemeğini yapsın.
Kayınvalidem gitmeden eşime söylemişti yemeği sizde yesin diye eşim de düşünmeden tamam demişti ilk başta bana sormadığı için sinir olsam da sonra geçici bir süre idare edilir diyerekten kabul etmek zorunda kaldım.

Kibarca "evim müsait değil kız kendi gelmek isterse gelsin ama sen diğeriyle yanlız kalmak için onu bana yönlendirme" dedim.

Kaynınız kuzenine mi asılıyor netice olarak ?

O nee ya. Adam kuzeniyle fanfinfon yapmak icin ablayi size mi kitliyor? Konuda adamin kuzenine yürümesi bi bana mi batti

Kaynınız kuzenine mi asılıyor netice olarak ?
Bilmiyorum bana göre aşırı yakınlar birbirine sevgili gibi kalpli paylaşım yapıyorlar aşk şarkıları vs evde yalnız takilmalar olsun ister istemez şüpheleniyor insan ama kuzen oldukları yakıştırıp dile getirip yorum yapmıyorum fesat görünmemek için. İlişkilerini bilmiyorum ben kuzenimle öyle değilim onların normali buysa bilmiyorum ki

sizin bu durumda dert etmeniz gereken şey, kızın kırılıp gücenmesi olmamalı. eşinizin ailesi ile sınırları belirlemek konusunda ciddi bir sıkıntınız var bunun kaynağı maalesef eşiniz. eşiniz ile kaynınızın bir çocuk ve sizin çocuğunuz olmadığı yönünde bir konuşma yapmalı ve annesinin sizin üzerinize bindirmeye çalıştığı görevler için sizin yerinize söz vermemesi gerektiğini bildirmelisiniz. ayrıca eşiniz, kaynınız ile konuşarak kendi eviniz için emrivakiler yapamayacağını anlatması lazım.
buradaki esas mesele, siz ve eşinizde bu konuşmaları yapabilecek cesaret var mı?

Bu şartlar altında diğer kuzeni misafir olarak kabul etmemeniz isabet olmuş. Gün olur aralarındaki ilişki başka bir şeye dönüşürse: " birtaslaikikus ta biliyordu hatta yalnız kalalım diye X'i evine çağırıyordu vb" deme ihtimalleri de var.

Eşinizin kardeşi ne münasebet sizin adınıza plan yapıyor üstelik size sormadan, son dakika haber verip. Ayrıca evim dağınık şu bu diye açıklama yapmanıza gerek yok. Eviniz müsait olsa bile sırf şu tavır karşısında istemeyebilirsiniz, bundan doğal bir şey yok.
Açıklama yapmaya çalışmayın.
Ayrıca diğeriyle yalnız kalmak için büyüğünü göndermek ne demek? Bu da ikinci densizliği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…