- 11 Şubat 2019
- 43
- 44
- 88
- Konu Sahibi cerencerengil31
Allah razı olsun evet kızım en güzel şansım Allah herkesin yardimcisi olsun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynı durumdayız. Allah ikimizin de yar ve yardımcısı olsun. Benim de inancım kalmadı ama bazen acabalarım oluyor ya, ah işte onlar olmasa...Bir an bitse de kurtulsam artık.
Nerede bir boşanma konusu görsem delice yazmak geliyor içimden.
Hatta bazen yeter Kajmery34 , tüm site okumuştur diyorum...
Bende boşandım 2 yıla yaklaştı. Ama zaten evliykende 5-6 ay öncesinde bitmişti her şey.
Her zaman bana sen bir yere gidemezsin , gitsen bu saaten sonra herkes sana 2.el(!) muamelesi yapacak.
Her evlilik güzel gitmek zorunda değil , bu da senin sınavın gibi abuk subuk cümleler sarf eden bir varlıklaydım.
Sonra ailemle bir tatile çıktık. Orada bir baktım ben nefes alıyorum... Korkusuzca , özgürce...
uzun zaman sonra ilk kez kendi istediğim gibi yaşıyorum. Böyle bir hayat varken neden kendimi zindan da tutuyorum dedim. Sonra ailem tatile devam ederken tatilden döndüm ben ve boşanıyoruz dedim. Tabi bu inanmadı , güldü etti..
Ben sadece bu cümleyi söylemek için gittim ve sonrasında tatilime devam ettim . Tatil sürecinde de anneme kararımı anlattım.
O tabi ilk bir şok geçirdi. Sonrasında tatilden döndüğümüz akşam o pislik geldi beni almaya . Babamla henüz konuşmadığımdan gittim . Tam 3 gün asla tek kelime etmeden o pislikle aynı evde yaşadım. Ama artık farklıydım ne yemek yapıyordum ne başka bir şey . Dilediğim gibi yaşıyordum. Ve sonrasında boşandım.
İlk zamanlar tabi bende burkuldum . Kolay değil dile kolay 3.5 yıl. Sonra heme işe başladım. Sosyal ortamıma geri döndüm , kursa yazıldım hatta spora başladım. Bir baktım ki başka bir adamlayım..
Ve bu hafta da nişanımız olacak inşallah.
Yani diyeceğim o ki geçiyor ve gidiyor . Gönlünüzü ferah tutun .
Sanirim burda herkes bosanmanin be kadar mutlu edecegini yaziyor bana cok gercekci gelmiyor teselli gibi bisey tabii bosanma dunyanin sonu degil ama bosandiktan sonrda mutlu olacaksaniz o zaman butun bekarlar mutlu
O acabalar bana da çok oluyor. Hele etrafımda saçma sapan yorumlar duydukça daha da dibe vurduğum oldu. Bundan sonra yalnızsın, artık evlilik kelimesi yok, akşamları dışarı çıkma bence vs. Benim derdim bunlar değil. Ki bunj söyleyenler benim ailem de değil akbaba olan akrabalarım. Kim benim bundan sonraki hayatım hakkında yorum yaptıysa karşısında kapı gibi durup kimseyi ilgilendirmez ekmeğimi siz vermiyorsunuz dedim. Siz evliliğiniz için elinizden geleni yaptıysanız Rabbim mutlaka yanınızda olacak. Ben çok çırpındım çünkü artık olmuyorsa benim sınavım budur Rabbim gücünü verecek diyorum.
Ben de insanlardan uzakta olmayi tercih ediyorum. Kendime sifirdan bi hayat kurucam. Şöyle bir gecmise dönüp bakiyorum da esim o kadar kisitlamis ki hiç arkadasim kalmamis. Gorusmeye gorusmeye samimiyet kalmadi kimseyleKimseyi konuşturma, gerekirse sert çık, sil hayatından. Bize faydası olmayan insanları hayatımızda tutmak gibi bir zorunluluğumuz yok.
Aynen sınavımız buymuş...
Ne bütün bekarlar mutu,Sanirim burda herkes bosanmanin be kadar mutlu edecegini yaziyor bana cok gercekci gelmiyor teselli gibi bisey tabii bosanma dunyanin sonu degil ama bosandiktan sonrda mutlu olacaksaniz o zaman butun bekarlar mutlu
Bu dunyada mutlu bir cift var mi kendi bakisinizi degistirmezsiniz isimler degisir bosanmalar degismezBunu mutsuz bir evliliği yaşamış bir insan bir umut olarak anlar Esra Hanımcım. Mutlu huzurlu bir evliliği olan insan boşanıp neden mutlu olsun :)
Bosanmalar cok kolay olmus insanlar kolay birbirinden vazgeciyorlar saniyorlarki bundan kurtulursumsam daha iyileri var halbuki insan Olan her yerde sorun Ego lar oldugu surece catismalar OLUR kimse kimse kimseyi kandirmasin Evliligi yurutebilecek insanlar var bir o kadar da pes eden Vazgecmek en kolay yoldur Herkese hayirli bosanmalarNe bütün bekarlar mutu,
ne de tüm evliler mutsuz.
Evliliğinde mutsuz olan,
beklentileri karşılanmamış insanların,
boşandıkları takdirde daha iyi ve mutlu olmayı ummalarından daha doğal ne olabilir?
Umut hiç tükenmeyen ve her türlü olumsuzlukta bile hissedilebilen bir duygu.
Boşanmaların arttığı ve artık eşlerin birbirinden daha kolay vazgeçtiği konusunda size katılıyorum.Bosanmalar cok kolay olmus insanlar kolay birbirinden vazgeciyorlar saniyorlarki bundan kurtulursumsam daha iyileri var halbuki insan Olan her yerde sorun Ego lar oldugu surece catismalar OLUR kimse kimse kimseyi kandirmasin Evliligi yurutebilecek insanlar var bir o kadar da pes eden Vazgecmek en kolay yoldur Herkese hayirli bosanmalar
Bosanmalar cok kolay olmus insanlar kolay birbirinden vazgeciyorlar saniyorlarki bundan kurtulursumsam daha iyileri var halbuki insan Olan her yerde sorun Ego lar oldugu surece catismalar OLUR kimse kimse kimseyi kandirmasin Evliligi yurutebilecek insanlar var bir o kadar da pes eden Vazgecmek en kolay yoldur Herkese hayirli bosanmalar
Bosanmalar cok kolay olmus insanlar kolay birbirinden vazgeciyorlar saniyorlarki bundan kurtulursumsam daha iyileri var halbuki insan Olan her yerde sorun Ego lar oldugu surece catismalar OLUR kimse kimse kimseyi kandirmasin Evliligi yurutebilecek insanlar var bir o kadar da pes eden Vazgecmek en kolay yoldur Herkese hayirli bosanmalar
Ben de insanlardan uzakta olmayi tercih ediyorum. Kendime sifirdan bi hayat kurucam. Şöyle bir gecmise dönüp bakiyorum da esim o kadar kisitlamis ki hiç arkadasim kalmamis. Gorusmeye gorusmeye samimiyet kalmadi kimseyle
Zaten farkındaysanız da burada bile bir psikolojik baskı oluyor.Yaaa sizin adınıza çok mutlu oldum Allah tamamına erdirsin inşallah. O kadar doğru söylüyorsunuz ki sizi baskı altına alıp bambaşka biri haline getiriyorlar nefes alamaz özgürce yaşayamaz hale geliyorsunuz. Ben arkadaş ortamında yaptığım sohbetten attığım kahkahadan bile zevk alamıyordum. Nefes almak ne demekmiş anlayabiliyorum, gülerken özgürce yürürken özgürce , uyurken huzurlu bir şekilde. Birbiriniz sevmek acı çektirmek ya da psikolojik olarak baskı altına almak değil beraber özgürleşmek beraber hayattan keyif almak. Erkekler bunu anlayacak boyuta çok zor ulaşıyor. Sanki her evlilikte çok büyük sıkıntılar var o yüzden sen de çekmek zorundaymışsın gibi size dayatıyorlar. Siz bir süre sonra kanıksadığınız için ses çıkarmıyorsunuz. O uyanış evresini yaşadıktan sonra da bir daha aynı şeyleri yaşamayı asla istemedim.
Yine ban yiyecek olsam bile asla susmayacağım.Bosanmalar cok kolay olmus insanlar kolay birbirinden vazgeciyorlar saniyorlarki bundan kurtulursumsam daha iyileri var halbuki insan Olan her yerde sorun Ego lar oldugu surece catismalar OLUR kimse kimse kimseyi kandirmasin Evliligi yurutebilecek insanlar var bir o kadar da pes eden Vazgecmek en kolay yoldur Herkese hayirli bosanmalar
Green kendimi tutmadımBazı üyeler yaşamadıkları şeyler hakkında ne de güzel yorum yapıyor. Kimseyi de kınamayın sayın üyeler, kınadığınızı yaşamadan ölmezsiniz. Kimse boşanmak için evlenmiyor. Hele ki kadınlar son zerreye kadar savaşıyor. Ama kimse mutsuzluk, aşağılanmışlık, ilgisizlik , sevgisizlik içinde bir hayat sürmeye mahkum değil, olmamalı da.