Geliline aldığı elbiseyi geri isteyen kaynana:(

KZLCHMM06

LEYL'A'Lİ
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2013
209
96
98
Nişanlanalı 4ay oldu kayınvalidelimle çok samimi değilim yapmacık geliyor bana başkalarının yanında kızım kızım gelinim gelinim görseniz bi sevgi abidesi :4:işi gücü gösteriş kayınpeder bana giymem için bi elbise almış nişandan önce giyermisin dediler bedeni olursa (normalde) giyerim dedim modeli bile aklıma gelmedi önem vermedim kırılmasınlar diye giyerim dedim neyse nişan hazırlıkları tamam tum aıleler akrabalar toplandı ben giyinmişim süslenmişim üzerimdeki elbiseyi begenip beraber almışız yuzükler beş dakika sonra takılacak heyecanlıyım kayınpederin aldıgı elbiseyi getirmiş yanıma al bunu giy diye çok güzel dedi baktım giyilecek gibi değil anne hazırlandım beni bekliyorlar normalde giyerim dedim bunu suratı astı gitti zaten nişan elbiseside olmazdı tesettürlüyüm elbise dedikleride bir adet etek ve fular:D nişan oldu bitti şükür 2 gün sonra oğlunu arıyor benide aramıyor aldığımız elbiseyi giymedi söylede göndersin aldığımız yere veripde parayı bari alalım diye böyle bişey olabilirmi ya geri isteyeceksen ne niyetle aldın bana onu demi aldıgı şeyleri paketledim güzelce bana verdikleri gibide vermedim oğluna verdim göturmus annesıne hiç bişey demedim ama olayı buyutmedım tuhafıma gıttı normal bişey mi bu tek benmi tuhaf düşünüyorum...

Nişanlanalı 4ay oldu kayınvalidelimle çok samimi değilim yapmacık geliyor bana başkalarının yanında kızım kızım gelinim gelinim görseniz bi sevgi abidesi :4:işi gücü gösteriş kayınpeder bana giymem için bi elbise almış nişandan önce giyermisin dediler bedeni olursa (normalde) giyerim dedim modeli bile aklıma gelmedi önem vermedim kırılmasınlar diye giyerim dedim neyse nişan hazırlıkları tamam tum aıleler akrabalar toplandı ben giyinmişim süslenmişim üzerimdeki elbiseyi begenip beraber almışız yuzükler beş dakika sonra takılacak heyecanlıyım kayınpederin aldıgı elbiseyi getirmiş yanıma al bunu giy diye çok güzel dedi baktım giyilecek gibi değil anne hazırlandım beni bekliyorlar normalde giyerim dedim bunu suratı astı gitti zaten nişan elbiseside olmazdı tesettürlüyüm elbise dedikleride bir adet etek ve fular:D nişan oldu bitti şükür 2 gün sonra oğlunu arıyor benide aramıyor aldığımız elbiseyi giymedi söylede göndersin aldığımız yere veripde parayı bari alalım diye böyle bişey olabilirmi ya geri isteyeceksen ne niyetle aldın bana onu demi aldıgı şeyleri paketledim güzelce bana verdikleri gibide vermedim oğluna verdim göturmus annesıne hiç bişey demedim ama olayı buyutmedım tuhafıma gıttı normal bişey mi bu tek benmi tuhaf düşünüyorum...

Nişanlın da bunu sanamı söylüyor?

çok tuhaf
ah bu kaynanaların yatacak yeri yok vallahi
nişanlında saf saf bunu sana sölediyse oda ayıp etmiş
sende akrabaların bulunduğu ortamda direk konuyu gündeme getir pat diye söle utansın saf şeytan kaynanan

Utanmadan gidip o 1 etekle fuları geri verip parasını mı isteyecekler? :37:

İçimden bir ses diyor ki, "daha bunlar ne ki"...

tabiki tuhaf bi olay bu kaynana hıc guvenme guselım sınsı bırıne benzıyo...
benımde nısan gecemde kuaforde beklıyorum esım gelıp alsın dıe abısını gondermısler esım daha kuaforde ısı bıtmemıs ne ıse kuafor ucretını odedıler gulmeyın sakın su gunun parasıyla 50 tl tuttu ne ıse arabaya bındık esımı aldık kuaforden o teslım aldı arabayı nısan bıttı 2 hafta gectı aradan ne olsa begenırsınız annesı esıme demıskı nısanı kız tarafı yapar kuaforunude onlar odemelı gıt 50tl al gelının aılesınden esım kalktı bunu bana soyledı yerın dıbıne gırdım utancımdan dedım kı cok yazık 50tlsınde degılım ama bunu bana duyurmadan verseydın keske ben aıleme bunu soylesem su dak ısı bıtıtrler kucuk hesapların derdıne dusmeyın dedım cıkardım 50tl verdım al annene ver dedım rezilliğe bak senınkıde boyle bısı olmuss ayıp sen almısın vermısın gelınıne gelının gıyınır yada gıyınmez gerı ıstenır mı?:26:

aslında boyle ınsanlar kendılerını en basta bellı edıyolar sımdı geldıgım durumlara bak o zamankı cahillik olmasa ahh kısılıkler aıle yapısıyla uyusmadımı evlılık sakat gıdıyo arkadaşım korkutmu gıbı olmıyımda ıyı sorgula esınıde aılesınıde sadece esle evlilik olmuyo hayatın her alanında km lerce fark dahı olsa aranızda her sey ınsanı rahatsız eder oluyo ...gorgu kultur ahlak bunlar cok cok onemlı evlılıklerde

Son düzenleme:
Ne değişik bir kadınmış kaynanan:53: bari paketin üzerine Zaten beğenmemiştim diye not düşsedin:33:Böyle kaynanaya böyle muamele.

Benım yanımdayken aradı nısanlımı bende hoparlorden konusmasını ıstedım malum ıste bunları duydum nısanlım gelıp dırek soylemedı bızzat işittim

tabiki tuhaf bi olay bu kaynana hıc guvenme guselım sınsı bırıne benzıyo...
Benımde nısan gecemde kuaforde beklıyorum esım gelıp alsın dıe abısını gondermısler esım daha kuaforde ısı bıtmemıs ne ıse kuafor ucretını odedıler gulmeyın sakın su gunun parasıyla 50 tl tuttu ne ıse arabaya bındık esımı aldık kuaforden o teslım aldı arabayı nısan bıttı 2 hafta gectı aradan ne olsa begenırsınız annesı esıme demıskı nısanı kız tarafı yapar kuaforunude onlar odemelı gıt 50tl al gelının aılesınden esım kalktı bunu bana soyledı yerın dıbıne gırdım utancımdan dedım kı cok yazık 50tlsınde degılım ama bunu bana duyurmadan verseydın keske ben aıleme bunu soylesem su dak ısı bıtıtrler kucuk hesapların derdıne dusmeyın dedım cıkardım 50tl verdım al annene ver dedım rezilliğe bak senınkıde boyle bısı olmuss ayıp sen almısın vermısın gelınıne gelının gıyınır yada gıyınmez gerı ıstenır mı?:26:

beş lirada fazla vereydin onlar utanaydı ama nerde kaynana ve utanma duygusu ıkısı bır arada olmuyor

beş lirada fazla vereydin onlar utanaydı ama nerde kaynana ve utanma duygusu ıkısı bır arada olmuyor
kendılerını kucuk dusurmekten baska bısı degıldı emın ol senın kaynananda kendını gostermıs 5 para etmez adamlar yuzunden sımdı nasılda can cekısıyorum...

ınsan soylemeye utanır yaa gercekten ne ayıp sey daha neler duycam bu kk da utanacak yuz olsa ınsanda bastan oturur da dusunur yaptıgım dogrumu dıe dunurlere ogluma gelıne karsı ne duruma duserım dıe ama ınsan karaktersız ve arsız olunca hersey arkasından seyreylıyo sen dıkkat et kaynana ben o kadar soyluyorum tehlikeli bi kadın ve bastan kendını gostermıs

cahillikmi deseeemmm,saygısızlıkmı deseeemmmm,aç gözlülükmü deseemmmmm..
ne desem bilemedim....
böyle bi saçmalıkta görmedim...
ama sana tavsiyem bunu içinde tutma sakın..
söyle nişanlınada,yeri gelince kayınvalidenede...
sen yüz verip alttan aldıkça iyice tepene çıkarlar...

ne biçim insanlar var işte. benimde kayınvalidem bana verdiği bir çok şeyi geri aldı giydiğim ve eskittiğim halde.
ne istiyorlar bunlar yahu.

Istedikleri günde giymediniz diye kafalarına göre terbiyesizlik yapmışlar ,yaptıkları çok ayıp tam anlamıyla görgüsüzlük bana göre ,iade etmekte iyi yapmışsınız ama ben etmezdim herhalde hediyenin geri istenmeyeceğine ve verilmeyeceğine dair kurallarım var , çok ihtiyaçları varsa parasını vermeyide teklif etmeyi ihmal etmezdim herhalde:)sevgiler....

Istedikleri günde giymediniz diye kafalarına göre terbiyesizlik yapmışlar ,yaptıkları çok ayıp tam anlamıyla görgüsüzlük bana göre ,iade etmekte iyi yapmışsınız ama ben etmezdim herhalde hediyenin geri istenmeyeceğine ve verilmeyeceğine dair kurallarım var , çok ihtiyaçları varsa parasını vermeyide teklif etmeyi ihmal etmezdim herhalde:)sevgiler....
en guselınıde ardaşımız demıs cok mantıklı en gusel cevabıda bu olur boyle edepsızlıgın tebrık ederım akıl akıldan ustundur dusune dusune akıl kalmamıs bende onu farkettım

ay bu kaynanalarda bi tuhaf.benim kaynanamda ayni malesef on kurusun hesabini bile yapar.cahilmi desem,cimrimi desem bilemedim.nisanlancaz esim bana evlilik teklif etti tektas aldi.kaynanam nisanimda nisan yuzugumu getirdi ama tektasimi getirmemisti fesat.ama bence dikkatli ol canim.insan nisanliyken boyle seyleri takmiyor ama.evlendikten sonra isin rengi degisiyor.

canm bu konu hakkında pek bişi demicem çünkü arkadaşlarıma katılıyorum ..
ama tek diyecegim dikkatli ol
çünkü nasıl başlarsa öyle gidiyor hatta dahada cozutulmuş bir halde ..
tavsiyem herşeye fazla iyimser olma çünkü bizde öyleydik iyimser olunuyor olsun ama deniliyor.. evlendikten sonrada keşke öyle yapmasaydım diyor insan bugün hatırladım iyi anladım çünkü adam gibi bişi seçmaedim ne beyaz eşya ne perde ne halı ne çekyat hepsini kendileri getirdiler bende kabul ettim bi saloon takımını seçmeye kalktım kaynbeder onu seçmesinde neyi seçerse seçsin dedigi içn istedigim saloon takımını alamamıştım şimdikide iyi ama aklım onda kaldı sanki o oturacak evde snki eve gelince salona oturuyor bu nu anlattım çünkü ne demek istedigimi anla diye :ssz:

o da bişe mi ben çok beğendi diye görümceye bi elbise aldım
siz götürün onu geri verin yerine de bi dünya kıyafet alın analı kızlı
gene seninkilerin edepsizliği kendilerini sarmış
iyce rezil olmuşlar haberleri yok
ya ben ne yapayım?

bu millete bi haller oldu valla neyin doğru neyin yanlış olduğunu şaşırdım artık
Allah yardımcın olsun canım senin de
ama nişanlının tavırlarına dikkat et biraz gözü olup biten saygısızlığı pek görmüyor sanki
hiç de utanmıyolar kız tarafına mahcup oluruz diye

Haklısınız aslında o an için insan ne cevap verecegini bilemiyor aslında hiç bişeye karışmıyor gibi duruyorlar mobılyaları falan kendımız begendık aldık ama kadına ısınamadım bı turlu elınde yok ama dılınde cok yapamayacagı herseye yaparım yaparım dıo onun yuzunden 2012 de istemeye geldiler 2013 nişan 2014dede kısmetse düğün olacak şaka gibi:4:

Kaynana tuhaf ama oğlu da tuhaf o da sizden paşa paşa elbiseyi alıp götürüyor yani annesine. hadi diyelim kadın cahil yaşlı bilmem ne ama oğlu da tuhaf olur mu öyle şey o sen de kalacak demeliydi. :19:

Son düzenleme:
kaynana tuhaf ama oğlu da tuhaf o da sizden paşa paşa elbiseyi alıp götürüyor yani annesine. Hadi diyelim kadın cahil yaşlı bilmem ne ama oğlu da tuhaf olur mu öyle şey o sen de kalacak demeliydi. :19:

demedi işte istedikden sonra bende kalsa ne kalmasa ne bi önemi yok yani

Back
X