Geliline aldığı elbiseyi geri isteyen kaynana:(

bence o aileden hiçbir şey bekleme de isteme de .. şimdiden bunu yapan düğün zamanı taktıklarını da ister... Allah korusunda öyle bir kvye sahipken burada daha çok konu açacağa benziyorsun...
Allah kvni ıslah etsin,terbiyesizmiş..

benimde kayınvalidem de bana taktığı kolyeyi geri istemişti biz hayatımızda böyle birşeyle ilk defa karşılaştığımız için şoka uğramıştık ailecek:53::53::53:

isterken dedi ki o bana ölen abimin hatırası o almıştı bana dedi :53::53::53:

gülsem mi ağlasam mı bilemdim,be kadın madem öyle neden getirdin taktın senden böyle birşey isteyen oldu mu

sonra ortaya çıktı ki ortada ölen abi bile yok:52::52::52:

allah böyle insanlara akıl fikir versin,görgü adab öğretsin ne diyim.:1:

Son düzenleme:
:53:

Üzülerek söylüyorum bunlar daha 'fragman'
Allah yardımcınız olsun
Görgü kurallarından yoksun ve bi o kadar patavatsız bir aileye gelin gidiyorsunuz

benimde kayınvalidem de bana taktığı kolyeyi geri istemişti biz hayatımızda böyle birşeyle ilk defa karşılaştığımız için şoka uğramıştık ailecek:53::53::53:

isterken dedi ki o bana ölen abimin hatırası o almıştı bana dedi :53::53::53:

gülsem mi ağlasam mı bilemdim,be kadın madem öyle neden getirdin taktın senden böyle birşey isteyen oldu mu

sonra ortaya çıktı ki ortada ölen abi bile yok:52::52::52:

allah böyle insanlara akıl fikir versin,görgü adab öğretsin ne diyim.:1:

Muhahaha senin ki daha komikmiş :27:

Hem ortda ölen abi yokmuş
Hem olsa bile takarken aklın nerdeydi derler adama
Bir günlüğüne mi takıyosun, hediye o :1:

demedi işte istedikden sonra bende kalsa ne kalmasa ne bi önemi yok yani

Oğlu da annesine çekmiş o zaman :19: bu hepsinden daha kötü

Bizde komşuya verilen tabak bile geri istenmez
Getirirse kendi getirir, ister dolu ister boş
Anlatabiliyo muyum
Hediye hiç istenmez yani

Nişanlın da tamam deyip almış paketi senden :53:
Öyle şey olur mu o hediye artık senin babam sana aldı, annemle konuşurum ben bi yanlış anlaşılma olmalı filan demeli

kızlar aslında olay biraz da erkekte bitiyor. her ailenin diğerine göre garip yanları var, ama içine girdiğin ailenin yaşam anlayışına göre kendi anne babanın ayıbını örtmek gerekiyor. bana verdiği hediyeyi geri istemesi demek bir daha benimle görüşmek istemediği anlamına gelir ve ipler oracıkta kopar.
benim eşim olsa hayatta bana yansıtmazdı, çünkü böyle bir şeyin benim için kabul edilemez olduğunu bilirdi... ama işte bu noktaya gelene kadar elbet yıpranıyorsun. Allah sabır versin, zamanla her şey rayına oturuyor.
Her zaman için "hayırlısı olsun" demeyi unutmayın ki mutlu olacağınız kişi eşiniz olabilsin...

Son düzenleme:
Muhahaha senin ki daha komikmiş :27:

Hem ortda ölen abi yokmuş
Hem olsa bile takarken aklın nerdeydi derler adama
Bir günlüğüne mi takıyosun, hediye o :1:

sorma sorma trajikomikti resmen:9::9::9:

sanki hediye değilde emanet vermiş.:9:

kaynanamın bu tuhaf davranışları devam ediyor halen gülüp geçiyorum bende.

bebeğim doğdunda çeyrek getirmişti sonra geri ister mi acep diye aklımdan geçirmedim değil:27:

Rabbim nasip ederse bende kayınvalide olcağım.Senin konunun nezdinde herkes için dua edeyim.
''Ya Rab ne olur bizi gelinlerine düşman,fitne fesat besleyen yaşlılardan eyleme''Amin.

Allah yardımcın olsun canım ama sanki bunlar uzaktan gelen fırtınaların habercisi gibi.Sana aldığı hediyelerin ederi ne ki ''bari parasını alalım''demiş ne ayııp.:20:

Ver bence kıyafeti verdikten sonrada deki iyi oldu geri vermeniz mağazaya boşa beklicekti dolapta hatta çöpe giderdi 1 seneye kadar giymezdim tarzım değildi dersin en güzeli ne içine dert ediyosun bırak lafı koy ortaya onlar sinirlensin inan böyle dersen kayınvalidenin suratuına bakarak de yüzündeki ifadeyi görünce üzülmekten vazgeçersin :47:

Canımmmm bak söylemedi deme baştan böyleyse bu sonun da da sizi rahat bırakmaz şimdi idare ederim dersin ama cadoloz kaynanayla olmuo erkekler çok anacı birgün gelio mutlaka ansının kuzusu oluverio erkek nişanlıykenki hallerine de güvenme müstakbel eşinin evlenince 180 derece ters oluveriolar . Bak evlenince sadece 1 kişi değil ailesiyle de evlenilio aman diyeyim mutsuz bir evlilik yapma iyi düşün

kendi başımdan geçen olay geldi aklıma.
biz de o dönem farklı şehirlerdeyiz eşimle.1,5 saat falan iki şehir arası.
kına öncesi,kuaför muhabbeti.
benim yaşadığım yer büyükşehir,biraz daha pahalı tabi onlarınkine göre.
kınadan bir gün önce,ben bütün planlarımı yapmışım,randevumu almışım,eşim arıyor;
annem diyor ki orası çok pahalı,gerek yok,sabah seni alıp buraya getirelim burda yaptır saçını:53:
hem kına hem düğün için iki günde dört kere şehir değiştirecekmişim:52:
kusura bakma dedim ben de,benzine vereceğin para bile daha fazla tutar,hesabınızı iyi yapamamışsınız,
zahmet etmeyin ben kendim gider yaptırırım saçımı,parasını da kendim veririm,
zaten yorucu geçecek günlerimi de üzerimde gelinlikle araba tepesinde oradan oraya koşturarak geçiremem,
çat kapadım telefonu:51:
ertesi gün konu hiç konuşulmamış gibiydi:27:

diyeceğim o ki,ezdirme arkadaşım kendini.
hele böyle aptalca konular yüzünden.
nişanlına da söyle terazisini dengede tutmayı bilsin.:20:

Yaşlı insanlar. "Baba hazırlandım şimdi, sizi bekletirim değiştirmeye kalksam daha sona giyinsem olur mu?" derdin. Onlarda tamam derdi kanımca.

İnsanlar elbiseyi sana kırgın olduklarını bil diye geri istemişler. Bence bunları giy dediklerinde dudak büktün.

Son düzenleme:
Ayy tövbe tövbe .
O iki kuruşa mı kalmışlar .
O kadar mı düşmüşler .

yaşlı insanlar. "baba hazırlandım şimdi, sizi bekletirim değiştirmeye kalksam daha sona giyinsem olur mu?" derdin. Onlarda tamam derdi kanımca.

Insanlar elbiseyi sana kırgın olduklarını bil diye geri istemişler. Bence bunları giy dediklerinde dudak büktün.

zaten nişanda giyeceğim elbise belli yani onların dememesı gerekırdı bana kırgın olduklarını sanmıyorum aksıne sevınmıslerdır elbıseyı verıp paralarını gerı alacaklar ya ben ogluna dedım zaten nısan ıcın degılse gıyerım dıye

Ya ayıp .
Bu kadar düşüncesiz olunmaz ki ya .
Elbiseye ne kadar para vermişler acaba merak ettim .

300 tl ama görsen kesinlikle etmez şifon gibi birsey elbise dıyorum ama sadece etek ve fuları var yani toplasan 60 tl anca eder birde bız onu gerı verelım sana bayramda daha guzel bırsey alırız dedıler ıkı bayram gectı bırak elbıse almayı ortada bayram harçlığı bile yok o derece:47:

300 tl ama görsen kesinlikle etmez şifon gibi birsey elbise dıyorum ama sadece etek ve fuları var yani toplasan 60 tl anca eder birde bız onu gerı verelım sana bayramda daha guzel bırsey alırız dedıler ıkı bayram gectı bırak elbıse almayı ortada bayram harçlığı bile yok o derece:47:

Aman vermesinler .
İnan 10000 verseler bile istenmez ya .
Çok ayıp .
Sen onların gelini değil misin ?
Her aldıklarını beğenmek zorunda da değilsin .
Hem nişan günü elbiseyi değiştirmek falan komik ya .

Nişanlanalı 4ay oldu kayınvalidelimle çok samimi değilim yapmacık geliyor bana başkalarının yanında kızım kızım gelinim gelinim görseniz bi sevgi abidesi :4:işi gücü gösteriş kayınpeder bana giymem için bi elbise almış nişandan önce giyermisin dediler bedeni olursa (normalde) giyerim dedim modeli bile aklıma gelmedi önem vermedim kırılmasınlar diye giyerim dedim neyse nişan hazırlıkları tamam tum aıleler akrabalar toplandı ben giyinmişim süslenmişim üzerimdeki elbiseyi begenip beraber almışız yuzükler beş dakika sonra takılacak heyecanlıyım kayınpederin aldıgı elbiseyi getirmiş yanıma al bunu giy diye çok güzel dedi baktım giyilecek gibi değil anne hazırlandım beni bekliyorlar normalde giyerim dedim bunu suratı astı gitti zaten nişan elbiseside olmazdı tesettürlüyüm elbise dedikleride bir adet etek ve fular:D nişan oldu bitti şükür 2 gün sonra oğlunu arıyor benide aramıyor aldığımız elbiseyi giymedi söylede göndersin aldığımız yere veripde parayı bari alalım diye böyle bişey olabilirmi ya geri isteyeceksen ne niyetle aldın bana onu demi aldıgı şeyleri paketledim güzelce bana verdikleri gibide vermedim oğluna verdim göturmus annesıne hiç bişey demedim ama olayı buyutmedım tuhafıma gıttı normal bişey mi bu tek benmi tuhaf düşünüyorum...

Hemen nişanı da boz derim valla ben yaşadım daha beterlerini bozmadım evlendim çocuğumda var ama aile çoooooooooook önemli çoooooooook

Back
X