Geliline aldığı elbiseyi geri isteyen kaynana:(

kesinlikle katılıyorum ecmele başta neye sonrada öyle kesinlikle değişmiyolar 10 yıl oldu 0 yıl önce neyse eşimde aileside şimdide o bunu bil ona göre karar ver tabi seviyosan herşey değişir bunu unutmaaaaaaaaaaa

Kayinvalidenlerin etekle fularin parasinda oldugunu sanmiyorum. Acikcasi onlari haksiz da bulmmuyorum. Belli ki ozenmisler kiyafet almislar. Ben olsam, cuval olsa giyerdim. Insanlarin kalbini kirmaya gerek yok. Bir sure giyerdin, sonra derdin ki dar geldi degistireyim ama cok begendim. Ne sen bunlari yasamis olurdun ne de esinin ailesinin kalbi kirilirdi.

Bence git konus, niyetinin kotu olmadigini anlat. Eminim ki kiyafetin parasinda degillerdir. Oyle olsaydi bastan ozenip almazlardi. Zorunda degillerdi ne de olsa.

Kizlar birbirinizi gaza getirmeyin. Insanlarin niyetlerini bilmeden gunahlarini almayin. Kesinlikle katiliyorum ne camur kayinvalideler var. Ama unutmayin onemli olan bizim ruh sagligimiz. Birbirimizi gaza getirip de bu tur kucuk olaylari takinti yapmanin anlami yok. Sonra kadinlar hep panik atak, anksiyete bozuklugu...

ne münasebet canım neden kayınvalidesinin kalbi kırılmasın diye kız nişanında istemediği şeyi giysin ki. bunun fotoğrafı var anısı var. yarın öbür gün çocuklarına albümünü gösterirken, o beğenmediği elbiseyi görsün de içi cız mı etsin. böyle bir şey için kalp mı kırılır, genç kız bu nişanında istediğini giysin denilir. bu kv yarın öbürgün oğlunu da doldurur çünkü bak duygularını katarak oğluna olayı anlatıyor. bence arkana bakmadan kaç canım. burda herkes kv ile ilgili yazıyor neler çekiyor millet görmüyor musun :ssz: belki seviyorsun şimdi ama mantığınla düşünmelisin.

ne münasebet canım neden kayınvalidesinin kalbi kırılmasın diye kız nişanında istemediği şeyi giysin ki. bunun fotoğrafı var anısı var. yarın öbür gün çocuklarına albümünü gösterirken, o beğenmediği elbiseyi görsün de içi cız mı etsin. böyle bir şey için kalp mı kırılır, genç kız bu nişanında istediğini giysin denilir. bu kv yarın öbürgün oğlunu da doldurur çünkü bak duygularını katarak oğluna olayı anlatıyor. bence arkana bakmadan kaç canım. burda herkes kv ile ilgili yazıyor neler çekiyor millet görmüyor musun :ssz: belki seviyorsun şimdi ama mantığınla düşünmelisin.

" Bir sure giyerdin, sonra derdin ki dar geldi degistireyim ama cok begendim. Ne sen bunlari yasamis olurdun ne de esinin ailesinin kalbi kirilirdi. "

yazdigimdan anlaya anlaya bunu mu anladin?

" Bir sure giyerdin, sonra derdin ki dar geldi degistireyim ama cok begendim. Ne sen bunlari yasamis olurdun ne de esinin ailesinin kalbi kirilirdi. "

yazdigimdan anlaya anlaya bunu mu anladin?

ben yazdıgınızı tamamen anladım ama siz size katılmadığımı anlayamadınız galiba. size katılmıyorsam yazdıgınızı anlamamış mı oluyorum yani? maşallah özgüveninizi takdir ettim. size katılmıyorum, o yüzden hiç giymemesi gerektiğini yazdım. kız açık açık yazmış nişanda giyilmeyecek bir şey olduğunu. kv ve ailesinin terbiyesizlik potansiyeline böyle bir tampon yapmak zorunda değil ama herkes haddini bilmek zorunda.

Kayinvalidenlerin etekle fularin parasinda oldugunu sanmiyorum. Acikcasi onlari haksiz da bulmmuyorum. Belli ki ozenmisler kiyafet almislar. Ben olsam, cuval olsa giyerdim. Insanlarin kalbini kirmaya gerek yok. Bir sure giyerdin, sonra derdin ki dar geldi degistireyim ama cok begendim. Ne sen bunlari yasamis olurdun ne de esinin ailesinin kalbi kirilirdi.

Bence git konus, niyetinin kotu olmadigini anlat. Eminim ki kiyafetin parasinda degillerdir. Oyle olsaydi bastan ozenip almazlardi. Zorunda degillerdi ne de olsa.

o elbıseyı gıysem suratım bır karıs olacaktı mutlu gunumde neden gıyeyım kı kendımı gergın hıssedeyım ozel bı gun yanı onlara yaranmak ıcın yapamam bunu yapmadımda çuvalda olsa gıymem yanı sıze alırlarsa sız gıyersınız..

Kaba tabir olacak ama çingenelik etmiş
Ne kadar ayıp ya bırak gelin onu başka zaman başka yerde giysin.
Belki bayramda giyersin el öpmeye giderken, belki bir akrabasının düğünü, nişanı olur orada giyersin.
Sen onu bir şekilde giyer o kayınvalideyi onure edersin zaten almışlar madem bir üstünde görsünler istersin sende.
Eşin dostun elalemin bile bizlere aldıkları hediyeleri beğenmesek bile bir defa da olsa giyinip bir kendimizi göstermez miyiz?
Bunları düşünemeyecek kadar cahil misiniz? Yok yok kaynanan bunu düşünemeyecek kadar cahilmiş..

o elbıseyı gıysem suratım bır karıs olacaktı mutlu gunumde neden gıyeyım kı kendımı gergın hıssedeyım ozel bı gun yanı onlara yaranmak ıcın yapamam bunu yapmadımda çuvalda olsa gıymem yanı sıze alırlarsa sız gıyersınız..

tabi canim giymezsin, niye giyesin ki. Sonra da olaylar buyur buyur, gelir burda care ararsin.

"size alirlarsa siz giyersiniz" de ne demek. terbiyesizce cevaplar vermenin alemi yok.

Siz sorununuza cozum degil, sirtinizi pispislayacak adam ariyorsunuz.

Bu da sizin konunuza yazdigim son cevaptir.

Son düzenleme:
tabi canim giymezsin, niye giyesin ki. Sonra da olaylar buyur buyur, gelir burda care ararsin.

"size alirlarsa siz giyersiniz" de ne demek. terbiyesizce cevaplar vermenin alemi yok.

Siz sorununuza cozum degil, sirtinizi pispislayacak adam ariyorsunuz.

Bu da sizin konunuza yazdigim son cevaptir.

çuval olsa giyerim demişsniz şimdi neden tepkı verıyorsunuz kı sız bılırsnız zorla yazdırmıyorum sıze yazanlarada cok tesekkurler....

Elbiseyi geri istemek, kuafor parasi istemek...vs..gibi... hareketler bence birseye hirslanip, yadakiskanip yapilan seyler. Karsi tarafi kizdirmak adina yapiliyor yani. Kizmis ofkelenmis boyle hirs aliyor aklinca. Bence kuzdiginizi belli ettiginizde karsi taraf amacina ulasmis oluyor. Belli etmeyince kizdiramadigi icin daha cok sinirleniyor.
Bence nisanliya yada ese karsida iyi niyet duygularinzi ifade etmek, olsun canim olabilir oyle istediyse kirmayalim kadini, eminim kotu niyetle dememistir...gibi.
Cunki siz esinize soyleyince sizi savunursa karsi taraf anne olma artisini kullanip ah kotu niyetim yoktu, ah o yanlis anlamis, ah siz iyi olunda ben aglasamda olur ....falan filan. Cunku oyle insanlar politikayi oyle iyi biliyorki acik sozlu insanlar en sonunda suclu cikiyor kendini ifade edemiyor. Niye cunku anne kirildi oglu onu kirdigina uzuldu ya sonra? Sonra evde surat, sizin niyetinzden suphe, art niyetlerle suclama..... bide hanim koylu oldu demesinler. Annesinin yaninda resmiyetler.

Tabi herkes ayni degil, herkesede ayni davranilmaz ben genel olarak bahsettim. Toplumda bunu cok ornegini gordukde. Nacizane fikrim yani.

Beni yanlis anlamayin yapmacik davranin demek istemiyor sadece esinizi seviyorsaniz ve huzurlu olmak istiyorsaniz sakin olmaya ve mumkun oldugu kadar esiniz arada kalmasin, konu buyuyup farkinda olmadan tercih yapmasin.

Akrabalikta iyi qecim icinAllah in izniyle 5 kez nisa suresi cok iyi geliyor bilgineze...

Back
X