• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin alışverişi ve kv

vardır montu kabanı zaten ucuzundan da olsa.ama nişanlanınca en pahalısını aldırdıklarını kaç kere gördüm duydum.kendi alsa indirim beklerdi netten araştırırdı aç mağaza gezerdi.ama başkası alınca aa kaban 1000 tl mi al gitsin aa bot 500 tl mi al gitsinnn diye alışveriş yapılıyor.buna içten içten kızan erkek ailesi de evlenince acısını fazlasıyla çıkarıyorlar maalesef
Maalesef değil bence. Hak ediyorlar. Evlilik arifesinden ne kadar abuk subuk taleplerle insanların boğazına çöktüklerini çok gördük burada. Kayınvalidenin de hakkıdır, o kadar yatırım yapıyorlar:KK39:

Boyle bir şeyi ben hakaret sayarım. Onlarin bana bir ihtiyacın var mi diyerek alisveris yapmak istemelerini yani. Kendime kiyafet alışverişi yapamayacak durumdaysam da once bir ise girer para kazanır montumu alır oyle evlenirim. Tovbe tovbee.
Bunlar dert edilecek seyler değil inan ki.

Gelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
Evleneceğiniz erkeğin ailesi sizin giyim kuşam ihtiyaçlarınızı karşılamak zorunda değil. Size tavsiyem, çalışın kendi paranızı kendiniz kazanın, kimseden bişey almayın , kimseye de minnet etmeyin. Bu tarz beklentilere de girmeyin, ilerde kocanıza karşı bile... Ondan sonra kayınvalide benim ev eşyalarımı kendi seçti, her gün ona gidip temizlik yapmamı istiyo, gittiği her yere beni götürmek istiyo falan filan diye konu açarsınız. Huzur istiyosanız, kimseye müdaananız olmasın. Seni üst baş giydiren, senin üstünde hak iddia eder.

Bunları geçtim hiç aramıyorlar nasılsın napıyosun diye çok soğuklar
Nişanlın arıyo mu seni seviyor mu, önemli olan bu. Takmışsın ailesine. Özel bi ilgi alaka beklentisine girmişsin. Çık bu kafadan. Nişanlına odaklan. Aileyi geç, sana saçma sapan şeyler yapmıyolarsa her şey ok demktir. Tabiri cazise kaşınıyosun, uzaklık iyidir. Samimi olup da yaka silkmeyen binde bir.

Bu yaşa kadar nasıl gelebiliriz acaba görümlüksüz.

O değil de evlenmden önce "bohça düzmüyurlar, görümlük vermiyurlar, kıyafet düzmüyurlar" diyenler evlendikten sonra birden modernleşip "kaynanaya hizmet mi kaldı yhaa" demeye başlıyorlar.

vardır montu kabanı zaten ucuzundan da olsa.ama nişanlanınca en pahalısını aldırdıklarını kaç kere gördüm duydum.kendi alsa indirim beklerdi netten araştırırdı aç mağaza gezerdi.ama başkası alınca aa kaban 1000 tl mi al gitsin aa bot 500 tl mi al gitsinnn diye alışveriş yapılıyor.buna içten içten kızan erkek ailesi de evlenince acısını fazlasıyla çıkarıyorlar maalesef
Ay 500 e bot nerede söyle çabuk :KK70:

Evet var öyle insanlar gardıropunu düzüyorlar maşallah ..
Ben gereksiz ve saçma buluyorum açıkçası yapanlara da hiç özenmedim. Gider kendime param yettiğince alırım aldımda.
Biz eşimle ne derler nişanlılıkta bohça bile istemedim ÇEYİZ alışverişi fln hatta görümcem söylediler de ben direk söyledim ya bu sıcakta hiç yorulmayalım bence ali ile hallederiz demiştim ve birlikte alışverişe çıktık ihtiyacımız olanları aldık..o kdr .

Bir oğlum var gelin böyle şeyler isterse benim isteklerim de ;
1) Gelin hergün evime gelip , temizliğimi , yemeğimi yapıp evine yatmaya gidecek
2) Misafirlerimin ikramlarını hazırlayacak
3) Aylık büyük temizliğimi yapacak
4) Torunuma benim adımı koyacak
5) Tüm bayramları benim evimde geçirecek
6) Hasta olunca bakacak
gibi gibi isteklerimi sıralarım işine gelirse 😂😂
Lütfen erkek anneleri listelerini kaldıralım🤣 gelecekteki damadımın annesi siteye üyeyse falan mazallah kadın ben ağzımı açmadan padişah fermanı gibi listeyi koyar önüme, hadi sana yüzükler takılmadan saçlar elde dünür kavgası:))) buradan gelecekteki dünürüme yazıyorum listeyle gelirsen senet imzalatır sözleşme yaparım:))

Eltime evlenirken baslık, çeyiz parası vermişler. Görümcem bi keresinde bana senin gibi bedava gelini nerden buluruz bir daha demişti. Bekar kardesi için.

Benim durumum onlardan çok daha iyiydi ve ailemin ahlakı damadın ailesinin sömür seklinde olmadığı için.
Düğüne onlardan çok katkımız olduğı halde bunu dedi.
Simdi eltimle birler kadının burnundan getirdiler.
Bana çıt bile diyemezler. Evime karışamazlar. Çünkü herseyi eşimle biz alıp ödedik.
Kafa rahat oo kimseyi ben bunu yapmıştım havasına sokmayın valla pişman olursunuz.

Bunları geçtim hiç aramıyorlar nasılsın napıyosun diye çok soğuklar
Nişanlılık dönemi bu tür durumları tespit içindir.icinize sinmiyorsa gereğini yapın.yoksa bir ömur karşılanmayan beklentileriniz için üzülür mutsuz olursunuz

Mesajlarina şöyle bir baktimda yani ruhum çekildi. Yok orda ne takilir yok burda ne takilir onu kim yaoar bunu kim yapar.... kayinvalidenizden sikayetcisiniz ama sizde hic masraf yapmadan evlenmeye calisiyorsunuz sözü kınayı erkek yapar demissiniz nerede yasiyorsunuz siz? Kina kizin gecesidir bir kere erkek tarafi niye odesin ya saka gibisiniz gercekten 🤣🤣 maddiyatiniz yoksa dumduz nikah kiyin

Ben eşimle 2 yıl nişanlı kaldım. Haftada 4-5 kez görüşürdük. Keşke bu adetten haberim olaydı 🤣 buraya sayfalarca yazılmış ben de aynı fikirdeyim artık bu lafları bırakın. Çünkü siz bırakmadıkça sizden sonra ki kuşak da bırakmayacak ve farz edelim oğlunuz oldu ilerde geline yapabilecek misiniz önce bunu bir düşünün.
Yalniz bizim koyde demisim
Ve aile gormesinde diye de duzelteyim
Oglum 2 yaşında zaman ne gösterir bilemem
Ama bizim burda nisan da 1 kat nisan gormesinde 1 kat ve dugun de 3 kat elbise alinir fazlasi olmaz
Yani ben de istemedik
Annem gelinlerine aldi durumlari iyi
Gelecek nesiller daha doğrusu iyi yetistirilmis nesiller bunun gereksiz oldugunu bilir zaten

Lütfen erkek anneleri listelerini kaldıralım🤣 gelecekteki damadımın annesi siteye üyeyse falan mazallah kadın ben ağzımı açmadan padişah fermanı gibi listeyi koyar önüme, hadi sana yüzükler takılmadan saçlar elde dünür kavgası:))) buradan gelecekteki dünürüme yazıyorum listeyle gelirsen senet imzalatır sözleşme yaparım:))
Mune ablacım gelin yazlığı ayrı kışlığı ayrı isterse eee bi zahmet artık benim de isteklerimi yapıversin . O kadarlık olsun oğlusumla evleniyor 🤪🤪🤪

Eskilerden sayılırım,neredeyse onsekz senelik evliyim,nişanlıyken kayınvalidem kazak pantolon almıştı o kadar tuhafıma gitmişti ki,çok sağ olun ams bir daha gerek yok demiştim.Eli ayağı tutan bir genç kıza başkasının mont,giyecek alması benim için utanılacak bir durum.Çalışın, kazanın ve her şeyi kendiniz alın.

Ayranı yok içmeye, kendisi hazret sadece kendisini götürecek evlenince, karşı taraftan annesinin tırnak makasına kadar ister. Kendi paran yoksa başkasına aldırayım diye hayal kurmayacakmıssın demek ki.
Önceki konulara da baktım söz nişan kına erkek tarafı yapar diye tutturmuşsun görülmüş şey değil. Her şeyi karşı tarafa kitlemeye çalısıyorsun gerçekten soruyorum sizin taraf ne yapıyor?

Son düzenleme:
Şaşırmıyorum ya. Üzülüyorum artık. Azalarak bitsinler inşallah.
Ben nişanlandığımda annem bana dedi ki babam her görüşmede kendisine bi hediye alırmış içinden de çeyrek altın vs çıkarmış ki çeyizini alsın. Hediye alamazsa da bi zarfla para verirmiş sen kendine bir şey al dermiş.
Bunu bana anlatıyor ki babamın 40 sene evvelki baba parasıyla yaptığı bonkörlüğü nişanlımdan da talep edeyim.🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Annecim dedim sen nasıl bir insansın. Hediyeyi kabul ettin ok. Zarfın içinde parayı nasıl kabul ettin sana inanamıyorum. Çok çirkin bir ilişki dedim. Şükürler olsun ben paramı kazanıyorum kimseden maddi beklentim yok. Böyle başlayan ilişki ne kadar sağlıklı ilerler. Bu harcadıklarını çıkarmaz mı adam dedim.
Anneme bir kal geldi gerçek anlamda 😂
Daha da ağzını açamadı.
Düşündüm de nişanlılık dönemimizde eşimle birbirimize hiç hediye almamışız. O kadar stresimiz vardı ki. Elini neye atsan masraf kafamız dolu. Bir de hediyeyle mi uğraşacağız ya.

Ayranı yok içmeye, kendisi hazret sadece kendisini götürecek evlenince, karşı taraftan annesinin tırnak makasına kadar ister. Kendi paran yoksa başkasına aldırayım diye hayal kurmayacakmıssın demek ki.
Önceki konulara da baktım söz nişan kına erkek tarafı yapar diye tutturmuşsun görülmüş şey değil. Her şeyi karşı tarafa kitlemeye çalısıyorsun gerçekten soruyorum sizin taraf ne yapıyor?
'' Kız '' veriyorlar, kolay mı '' kız '' almak? 😌 Bu devirde zor bulunuyor tabi, sen hoydara hoydara sevişirken o bubasının evinde anasının dibinde oturdu kocişine sakladı olsun o kadar kdkdkdkdkc ay yamuldum yeminle, nasıl utandım şu an. :KK70:

'' Kız '' veriyorlar, kolay mı '' kız '' almak? 😌 Bu devirde zor bulunuyor tabi, sen hoydara hoydara sevişirken o bubasının evinde anasının dibinde oturdu kocişine sakladı olsun o kadar kdkdkdkdkc ay yamuldum yeminle, nasıl utandım şu an. :KK70:
Hoydara hoydara mı. Yok kız o kadar da değil :D

Back
X