Gelin almada evi görmek istemek

Mehtap87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
750
574
103
Merhaba arkadaşlar ailem memleketimden uzakta başka bi şehirde yaşıyor bense işim dolayısı ile farklı bi şehirdeyim ( nişanlım ve aileside bu şehirde ) yakında evleniyorum gelin alma işini kendi oturacağım evden yapmak istedim ailemde kabul etti şuan ve ilerde eşimle oturacağım evden beni almaya gelecekler kapının önünde 1 saat eğlence olacak şimdi sorun şu ki kayınvalidem eve bakmak isterlerse gibi bişey söyledi bende böyle bi şey olmayacak sadece gelin alma olacak dedim oda şehir dışından kardeşleri vs akrabaları bakayım derlerse merak ederler ben bişey diyemem nasıl olacak vs diyor.Ben böyle bişeyi kesinlikle istemiyorum bana çok anlamsız geliyor başka birinin evine bakmak hayatımda tanıştığım insanlar değil gelip evime neden bakıyorlar birde evde eşyalar tam değil hem yetişmedi hem maddi anlamda sıkıştık düğünden sonra alıcaz bi çok şeyimizi.Birde şöyle bi ayrıntı var benim ailem kalabalık bi aile şehir dışından gelip bende kalacaklar yani ev inanılmaz kalabalık olacak belki de odalar vs müsait olmaz zaten.Eşyanın eksik olması konusunu da kv me anlatıyorum eşyaya mı bakacaklar sanki diyor ya ben gerçekten anlamıyorum bu Merak neden ?
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

Yorumlara cevaben;
Arkadaşlar bu evde yaşanıyor zaten sıfır bi ev değil biz zaten beraber yaşıyoruz nişanlımla eşyayı evi sakındığımız bi durum değil.Hani el değmemiş eşyalar sıfır değil benim bekarlıktan kalmada var yenide aldık ama eksikler var o yüzden yoksa yeni ev bizimkiler giriyor onlar aman giremez demiyorum ben.erkek tarafının bakacağı tarzda süslü gelin evlerinden değil

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar ailem memleketimden uzakta başka bi şehirde yaşıyor bense işim dolayısı ile farklı bi şehirdeyim ( nişanlım ve aileside bu şehirde ) yakında evleniyorum gelin alma işini kendi oturacağım evden yapmak istedim ailemde kabul etti şuan ve ilerde eşimle oturacağım evden beni almaya gelecekler kapının önünde 1 saat eğlence olacak şimdi sorun şu ki kayınvalidem eve bakmak isterlerse gibi bişey söyledi bende böyle bi şey olmayacak sadece gelin alma olacak dedim oda şehir dışından kardeşleri vs akrabaları bakayım derlerse merak ederler ben bişey diyemem nasıl olacak vs diyor.Ben böyle bişeyi kesinlikle istemiyorum bana çok anlamsız geliyor başka birinin evine bakmak hayatımda tanıştığım insanlar değil gelip evime neden bakıyorlar birde evde eşyalar tam değil hem yetişmedi hem maddi anlamda sıkıştık düğünden sonra alıcaz bi çok şeyimizi.Birde şöyle bi ayrıntı var benim ailem kalabalık bi aile şehir dışından gelip bende kalacaklar yani ev inanılmaz kalabalık olacak belki de odalar vs müsait olmaz zaten.Eşyanın eksik olması konusunu da kv me anlatıyorum eşyaya mı bakacaklar sanki diyor ya ben gerçekten anlamıyorum bu Merak neden ?
Adetleri sevmem. Ama gelip bakmak isterlerlerse de baksınlar
Dert etmezdim..

Eşyaya bakmayacaksa neye bakmak için gezeceklermis evi.
Duvarlara mi

Yani işte kabul edin diye saçmalamış😀
En son şey dedi tuvalete vs girmek isteyen olursa girme diyemem yani bence onun aklı evi gezdirmekti ama bende hayır cevabını kabullenemedi ya herşeyi geçtim ben ordan gelin çıkıyorum onun heyecanını yaşamak istiyorum başka bişey düşünmek istemiyorum

En son şey dedi tuvalete vs girmek isteyen olursa girme diyemem yani bence onun aklı evi gezdirmekti ama bende hayır cevabını kabullenemedi ya herşeyi geçtim ben ordan gelin çıkıyorum onun heyecanını yaşamak istiyorum başka bişey düşünmek istemiyorum
Kayinvalidenize hayır diyemiyorsaniz kapıyı kilitleyin odaların.
Bı salon açıkta kalsın ...
Hatta sizi almaya gelecek kişileri koridora dolusup bekleyin...

Sonra anahtar kimde kim kilitledi yaa bilmiyorum ki dersiniz soran olursa..

Gezememis olurlar

Böyle durumlarda net olmayi ve bosluga meydan birakmayacak sekilde keskin konusmayi severim; 'yok anne, şuan ev görmesi için uygun bir ev degil, evlenip tamamıyla dizayn ettiğimde dileyen misafirlige gelebilir, suan olmasi mumkun değil, benim direkt diyalogum olmadığı icin bunu ancak sen söyleyebilirsin, uygun bir dille ev gormesi yapılmayacağını soylersin, bilmeden gelirlerse ben soyledigimde daha kırıcı olur, suan gorulecek bir ev yok' deyip net bir cizgi cek. Kirmadan sonradan sorun haline getirmeden baştan soylemek en dogrusu.

Eve bakmak isteyen başka neye bakacak pardon? Tabiki eşyalara bakacak, evin içine bakıp aa duvarları saten değil pütürlü, aa parkelerin deseni kötü, baksana elektrik kabloları iyi döşenmemiş mi diyecekler? Kayınvalideniz saçmalamış. Ben olsam almam evime. Kapıları kilitleyin sadece duracağınız oda açık kalsın. Giren oraya girsin. En iyi ihtimalle böyle yapın, fazlasına asla izin vermeyin bence.

Ama bir çok yerde boş evi dahi gezmeye gidiyor insanlar😤

Gelin evinde sizin tüm sülaleniz kalacak sorun yok erkek tarafı yukarı çıkalım deyince “olmaz”sözü bence şık olmaz

Ha ailenizin kalması da hoş olmayabilir

Yıllar önce dayım evlendi eşi ailesi ile yaşıyordu birlikte yaşayacakları evi tutunca dayım oraya taşındı

Düğünden önce gittik kına vs de vardı misafirhanede kaldık düğün sonrası da orada kalacaktık

Ama düğün öncesi kuaförden çıkıp giyinmeye eve gittik ben çocuktum da diğer yemgem vs de vardı niye böyle yaptık bilemedim

Düğün çıkışı da gittik eve erkek tarafı, kız tarafından gençler, arkadaşlar vs de vardı birer şampanya içip çıktık

Şimdi sizin tüm sülaleniz gelin almada evde olacak da gece nereye gidecekler

Ya evde kimse olmasın birileri kirlenir virüs var vs desin eve girilmesin ya da isteyene hayır demeyin

Arkanızdan kendi sülalesini eve doldurmuş bize kapıdan dahi göstermedi denmesi cidden hoş olmaz

Anahtar varsa kimsenin girmesini istemediğiniz odanın kapısını kilitleyin ya da birine görev verin o kilitlesin.
Bırakın gelsinler gezsinler yorumlasınlar. Saray gibi olsa da hiç eksiksiz döşenmiş olsa da mutlaka olumsuz bir yorum yaparlar zaten. :)

Dolapları acmadıktan sonra eve gelip cbaksalar ne olabılır ki 🤷‍♀️ Eşin daha biz oturmadan önce ailen gelip neden bizde kalıyor dememiş sorun yapmamıs. Uzaktan geliyorlar belkide bir süre gelemeyecekler gelmişken yıgenının evınıde gormek isteyebılır. Sen tanımıyorsun ama eşinin yakınları böyle düşün. Kayınvaliden diretmemişte senden çekindigi için sormak istemiş. Onun açısından düşününce zor bir durum şimdi dügüne kadar nasıl hayır diyecegını düşünecek 🤔 Ve büyük ihtimal kayınvalidenler şehir dışında otutan taraf olsaydı daha ben evime girmeden evime doluştular otel gibi kullanıyorlar derdin.

Bu kaynanaların kendi akrabalarına ev gösterme aşkının ve “kendi tarafıma evi gezdireceğim haberin olsun.” alt metinli ama “gezmek isterlerse ben bir şey diyemem.” kılığındaki göstermelik masumiyetlerinin Allah cezasını versin.
Oda kapılarını kilitleyin. Sorarlarsa yeni evlenenlere altın yüzünden hırsızlar dadanıyor dersiniz.
Şu ülkenin iğrenç adetlerinden biri. İnsanları mutlu eden ne kadar az adet var. Kuşak bağlama, çeyiz serme, ev görme.. asla kavgasız ve mutsuzluk içermeden atlatılamıyor.

Ama bir çok yerde boş evi dahi gezmeye gidiyor insanlar😤

Gelin evinde sizin tüm sülaleniz kalacak sorun yok erkek tarafı yukarı çıkalım deyince “olmaz”sözü bence şık olmaz

Ha ailenizin kalması da hoş olmayabilir

Yıllar önce dayım evlendi eşi ailesi ile yaşıyordu birlikte yaşayacakları evi tutunca dayım oraya taşındı

Düğünden önce gittik kına vs de vardı misafirhanede kaldık düğün sonrası da orada kalacaktık

Ama düğün öncesi kuaförden çıkıp giyinmeye eve gittik ben çocuktum da diğer yemgem vs de vardı niye böyle yaptık bilemedim

Düğün çıkışı da gittik eve erkek tarafı, kız tarafından gençler, arkadaşlar vs de vardı birer şampanya içip çıktık

Şimdi sizin tüm sülaleniz gelin almada evde olacak da gece nereye gidecekler

Ya evde kimse olmasın birileri kirlenir virüs var vs desin eve girilmesin ya da isteyene hayır demeyin

Arkanızdan kendi sülalesini eve doldurmuş bize kapıdan dahi göstermedi denmesi cidden hoş olmaz
Ailem gelecek sadece annem babam kardeşlerim haklısınız belki öyle düşünecekler ama onlar teyzeler kuzenler vs vs herkes

Yiyecekler mi evinizi gelip baksalar?

Back
X